0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μπορεί κάποιος που έχει συμμετάσχει να πει λίγα πράγματα για την διαδικασία;πως γίνεται η εξέταση; (Μαθηματικά). Εμείς μιλάμε καθόλου; λέμε τίποτα στον μαθητή; δηλαδή αν το είπε σωστά η λάθος. Αν είπε λάθος του λέμε "λάθος ξαναπροσπάθησε"? ή το αγνοούμε και το σημειώνουμε σαν λάθος απάντηση; (πχ στα σωστά λάθος στην θεωρία)Πόσοι εξεταστές είναι; ο
ευχαριστώ. Οι απαντήσεις δίνονται από πριν στους βαθμολογητές ή θα πρέπει να κάτσουμε να λύσουμε τα θέματα εκείνη τη στιγμή;
Στα Μαθηματικά ΟΛΑ τα θέματα, ο μαθητής γραπτώς δεν θα πρέπει να τα αποδώσει;Πως μπορεί να γίνει προφορική εξέταση στα μαθηματικά; ΆΡα για τι προφορική εξέταση μιλάμε; ή μιλάμε για προφορικά μεν αλλά γραπτά δε?Μπορεί να ισχυριστεί ο μαθητής ότι δεν έχει γράψει τίποτα, (αφού υποτίθεται εξετάζεται προφορικά) και να απαιτήσει ΜΟΝΟ προφορική εξέταση; Όσον αφορά τις πράξεις στο μάθημα της στατιστικής, θα πρέπει να βαθμολογήσουμε και αν έκανε σωστά τις πράξεις;ΜΠορεί ο μαθητής να πει ότι είναι ειδική κατηγορία και δεν μπορεί να κάνει πράξεις και απλά να πει απλά "στη συνέχεια εκτελούμε τις πράξεις"? Το θεωρούμε σωστό;
όμως για αυτούς που δίνουν κανονικα αφαιρούνται μονάδες αν κάνουν λάθη σε πράξεις.Και εδώ είναι η απορία μου. Για τους φυσικώς αδυνάτους ειδικά, μπορείς να τις παραβλέψεις λόγω της ειδικής κατηγορίας τους; ή και να δεχτείς να μην τις κάνουν καθόλου και να το πάρεις σωστό όλο το θέμα;ή αυτό θα είναι αδικία σε σχέση με αυτούς που δίνουν κανονικά;
και εμένα αυτή είναι η απορία μου. Στα μαθηματικά πως είναι δυνατόν να στα λέει προφορικά; είναι αδύνατον να έχει αυτήν την ικανότητα να σου απαγγείλει δηλαδή απέξω προφορικά ολόκληρη λύση άσκησης! (εκτός αν είναι αυτιστικός!)Και να μπορεί να το κάνει, θα είναι αδύνατον για εμένα τον εξεταστη να παρακολουθήσω την πορεία της άσκησης.Το μονο που είναι εφικτό, αν μιλάμε για προφορική και μόνο εξέταση στα Μαθηματικά, είναι να σου κάνει μια σκιαγράφηση της πορείας που θα ακολουθήσει για την επίλυση της άσκησης. Να σου πει δηλαδή, θα κάνω αυτό, θα εφαρμόσω αυτό το θεώρημα, μετά θα μελετήσω το πρόσημο της συνάρτησης κλπ κλπ χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες και πράξεις. Είναι όμως αυτό αποδεκτό; Μπορώ να του βάλω 20 αν μου περιγράψει με βήματα το πως θα λύσει την άσκηση;Το θέμα είναι ότι μας βάζουν να εξετάσουμε προφορικά φυσικώς αδυνάτους, χωρίς να μας έχουν δωθεί αναλυτικές οδηγίες κατά κλάδο, και χωρίς εμείς να έχουμε καποια σχετική επιμόρφωση πάνω σε αυτό.