*

Αποστολέας Θέμα: Εξέταση Φυσικώς Αδυνάτων στις Πανελλήνιες  (Αναγνώστηκε 76343 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
Μπορεί κάποιος που έχει συμμετάσχει να πει λίγα πράγματα για την διαδικασία;

πως γίνεται η εξέταση; (Μαθηματικά).
Εμείς μιλάμε καθόλου;
λέμε τίποτα στον μαθητή; δηλαδή αν το είπε σωστά η λάθος. Αν είπε λάθος του λέμε "λάθος ξαναπροσπάθησε"? ή το αγνοούμε και το σημειώνουμε σαν λάθος απάντηση; (πχ στα σωστά λάθος στην θεωρία)

Πόσοι εξεταστές είναι;
ο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Εξέταση Φυσικώς Αδυνάτων στις Πανελλήνιες
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 07:49:31 »

Αποσυνδεδεμένος gf

• Πλήρες μέλος
  • Γηράσκω αεί διδάσκων
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 22, 2012, 12:32:55 pm »
Πριν την εξέταση θα σας δώσουν αναλυτικές οδηγίες. Πάντως:
- ΔΕΝ του λες λάθος ξαναπροσπάθησε
- δεν του λες αν το βρήκε ή όχι
- αν κρίνεις ότι λέει ή δείχνει κάτι γραμμένο λάθος λόγω  της φυσική αδυναμία του, μπορείς να τον ρωτήσεις τι εννοεί ή τι θέλει να πει.
- Είστε σε επιτροπές 3 ατόμων που ο τρίτος παίζει το ρόλο του αναβαθμολογητή αν αποκλίνουν οι βαθμοό των δύο άλλων.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 22, 2012, 12:59:45 pm »
θα  έχω τις απαντήσεις των θεμάτων;
θα έχω οδηγίες βαθμολόγησης; πχ αν ο μαθητής κάνει αυτό το λάθος να κοπούν τόσες μονάδες.

sapore

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 22, 2012, 01:05:32 pm »
Μπορεί κάποιος που έχει συμμετάσχει να πει λίγα πράγματα για την διαδικασία;

πως γίνεται η εξέταση; (Μαθηματικά).
Εμείς μιλάμε καθόλου;
λέμε τίποτα στον μαθητή; δηλαδή αν το είπε σωστά η λάθος. Αν είπε λάθος του λέμε "λάθος ξαναπροσπάθησε"? ή το αγνοούμε και το σημειώνουμε σαν λάθος απάντηση; (πχ στα σωστά λάθος στην θεωρία)

Πόσοι εξεταστές είναι;
ο
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 22, 2012, 01:11:15 pm από sapore »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 07:49:31 »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 22, 2012, 09:34:40 pm »
ευχαριστώ. Οι απαντήσεις δίνονται από πριν στους βαθμολογητές ή θα πρέπει να κάτσουμε να λύσουμε τα θέματα εκείνη τη στιγμή;

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 23, 2012, 02:24:15 pm »
ευχαριστώ. Οι απαντήσεις δίνονται από πριν στους βαθμολογητές ή θα πρέπει να κάτσουμε να λύσουμε τα θέματα εκείνη τη στιγμή;

Τα θέματα τα λύνεται εσείς, έχετε κάποιο χρόνο μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία.

24 - 4 -2012   Φ.251/ 45737 /

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 23, 2012, 03:19:55 pm »
Στα Μαθηματικά ΟΛΑ τα θέματα, ο μαθητής γραπτώς δεν θα πρέπει να τα αποδώσει;
Πως μπορεί να γίνει προφορική εξέταση στα μαθηματικά; ΆΡα για τι προφορική εξέταση μιλάμε; ή μιλάμε για προφορικά μεν αλλά γραπτά δε?
Μπορεί να ισχυριστεί ο μαθητής ότι δεν έχει γράψει τίποτα, (αφού υποτίθεται εξετάζεται προφορικά) και να απαιτήσει ΜΟΝΟ προφορική εξέταση;

Όσον αφορά τις πράξεις στο μάθημα της στατιστικής, θα πρέπει να βαθμολογήσουμε και αν έκανε σωστά τις πράξεις;
ΜΠορεί ο μαθητής να πει ότι είναι ειδική κατηγορία και δεν μπορεί να κάνει πράξεις και απλά να πει απλά "στη συνέχεια εκτελούμε τις πράξεις"?
Το θεωρούμε σωστό;

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 24, 2012, 01:10:22 am »
Στα Μαθηματικά ΟΛΑ τα θέματα, ο μαθητής γραπτώς δεν θα πρέπει να τα αποδώσει;
Πως μπορεί να γίνει προφορική εξέταση στα μαθηματικά; ΆΡα για τι προφορική εξέταση μιλάμε; ή μιλάμε για προφορικά μεν αλλά γραπτά δε?
Μπορεί να ισχυριστεί ο μαθητής ότι δεν έχει γράψει τίποτα, (αφού υποτίθεται εξετάζεται προφορικά) και να απαιτήσει ΜΟΝΟ προφορική εξέταση;

Όσον αφορά τις πράξεις στο μάθημα της στατιστικής, θα πρέπει να βαθμολογήσουμε και αν έκανε σωστά τις πράξεις;
ΜΠορεί ο μαθητής να πει ότι είναι ειδική κατηγορία και δεν μπορεί να κάνει πράξεις και απλά να πει απλά "στη συνέχεια εκτελούμε τις πράξεις"?
Το θεωρούμε σωστό;

Φυσικά και μπορεί να μην έχει γράψει τίποτα. Προφορικά δίνει. Φυσικά είναι δύσκολο προφορικά να λύσει τα θέματα αλλά όχι και αδύνατο. Ναι μπορεί να σου πει ότι μετά από πράξεις βγαίνει ένα αποτέλεσμα με το οποίο κάνουμε εκείνο και εκείνο αλλά το πιο πιθανό είναι να προσπαθήσει να κάνει τις πράξεις. Προσωπικά εγώ δεν θα βαθμολογούσα αρνητικά λάθη σε πράξεις, δεν εξετάζεις αυτό στην στατιστική και γενικά στα μαθηματικά, πράξεις αξιολογούμε στο δημοτικό άντε και στην Α γυμνασίου.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 24, 2012, 07:32:32 am »
όμως για αυτούς που δίνουν κανονικα αφαιρούνται μονάδες αν κάνουν λάθη σε πράξεις.
Και εδώ είναι η απορία μου. Για τους φυσικώς αδυνάτους ειδικά, μπορείς να τις παραβλέψεις λόγω της ειδικής κατηγορίας τους;
ή και να δεχτείς να μην τις κάνουν καθόλου και να το πάρεις σωστό όλο το θέμα;
ή αυτό θα είναι αδικία σε σχέση με αυτούς που δίνουν κανονικά;

Αποσυνδεδεμένος demeb

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 24, 2012, 08:43:25 am »
όμως για αυτούς που δίνουν κανονικα αφαιρούνται μονάδες αν κάνουν λάθη σε πράξεις.
Και εδώ είναι η απορία μου. Για τους φυσικώς αδυνάτους ειδικά, μπορείς να τις παραβλέψεις λόγω της ειδικής κατηγορίας τους;
ή και να δεχτείς να μην τις κάνουν καθόλου και να το πάρεις σωστό όλο το θέμα;
ή αυτό θα είναι αδικία σε σχέση με αυτούς που δίνουν κανονικά;
Στους φυσικώς αδυνάτους δεν δέχεσαι τίποτα γραπτά, εκτός αν υπογράψει ο μαθητής ότι δέχεται. Στο τετράδιο μπορεί να γράψει ότι θέλει, στην εξέταση όμως εξετάζεται προφορικά. Μπορεί να διαβάζει αυτά που έγραψε.
Στα μαθηματικά δεν ξέρω πώς μπορεί αυτό να τροποποιηθεί!

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 24, 2012, 08:48:55 am »
και εμένα αυτή είναι η απορία μου. Στα μαθηματικά πως είναι δυνατόν να στα λέει προφορικά;
είναι αδύνατον να έχει αυτήν την ικανότητα να σου απαγγείλει δηλαδή απέξω προφορικά ολόκληρη λύση άσκησης! (εκτός αν είναι αυτιστικός!)
Και να μπορεί να το κάνει, θα είναι αδύνατον για εμένα τον εξεταστη να παρακολουθήσω την πορεία της άσκησης.

Το μονο που είναι εφικτό, αν μιλάμε για προφορική και μόνο εξέταση στα Μαθηματικά, είναι να σου κάνει μια σκιαγράφηση της πορείας που θα ακολουθήσει για την επίλυση της άσκησης. Να σου πει δηλαδή, θα κάνω αυτό, θα εφαρμόσω αυτό το θεώρημα, μετά θα μελετήσω το πρόσημο της συνάρτησης κλπ κλπ χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες και πράξεις. Είναι όμως αυτό αποδεκτό; Μπορώ να του βάλω 20 αν μου περιγράψει με βήματα το πως θα λύσει την άσκηση;

Το θέμα είναι ότι μας βάζουν να εξετάσουμε προφορικά φυσικώς αδυνάτους, χωρίς να μας έχουν δωθεί αναλυτικές οδηγίες κατά κλάδο, και χωρίς εμείς να έχουμε καποια σχετική επιμόρφωση πάνω σε αυτό.

Συνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 24, 2012, 11:11:52 am »
και εμένα αυτή είναι η απορία μου. Στα μαθηματικά πως είναι δυνατόν να στα λέει προφορικά;
είναι αδύνατον να έχει αυτήν την ικανότητα να σου απαγγείλει δηλαδή απέξω προφορικά ολόκληρη λύση άσκησης! (εκτός αν είναι αυτιστικός!)
Και να μπορεί να το κάνει, θα είναι αδύνατον για εμένα τον εξεταστη να παρακολουθήσω την πορεία της άσκησης.

Το μονο που είναι εφικτό, αν μιλάμε για προφορική και μόνο εξέταση στα Μαθηματικά, είναι να σου κάνει μια σκιαγράφηση της πορείας που θα ακολουθήσει για την επίλυση της άσκησης. Να σου πει δηλαδή, θα κάνω αυτό, θα εφαρμόσω αυτό το θεώρημα, μετά θα μελετήσω το πρόσημο της συνάρτησης κλπ κλπ χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες και πράξεις. Είναι όμως αυτό αποδεκτό; Μπορώ να του βάλω 20 αν μου περιγράψει με βήματα το πως θα λύσει την άσκηση;

Το θέμα είναι ότι μας βάζουν να εξετάσουμε προφορικά φυσικώς αδυνάτους, χωρίς να μας έχουν δωθεί αναλυτικές οδηγίες κατά κλάδο, και χωρίς εμείς να έχουμε καποια σχετική επιμόρφωση πάνω σε αυτό.

Και στα φιλολιγικά υπάρχει αυτό το θέμα. π.χ. στα αρχαία, οι εγκλίσεις μπορεί να "ακούγονται" ίδια αλλά να διαφέρουν στην ορθογραφία και αυτό να κάνει όλη τη διαφορά! Ή η περισπωμένη και η οξεία....
Από τη μητέρα μου που ξέρω, που ήταν τα τελευταία 5 χρόνια πριν πάρει σύνταξη εξετάστρια, απλά βλέπουν αν μπορεί να τα πει και δεν εξετάζουν την ορθογραφία. Ομοίως και στα μαθηματικά. ΑΠλά βλέπεις την πορείς της σκέψης και δεν βλέπεις τις πράξεις (και στα φιλολογικά αν κάνουν ορθογραφικά οι "φυσιολογικοί" μαθητές χάνουν βαθμούς)
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος vasbio

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 25, 2012, 09:02:04 pm »
Αναλυτικές οδηγίες δίνονται από τους συντονιστές και τον τρίτο που  έχει το ρόλο του αναβαθμολογητή, και κατά κανόνα εμπειρότερο. Η εκπρόσωπος του ΚΕΔΔΥ που ήταν παρούσα απλά μας συστήθηκε , άκουσε όμως τις οδηγίες των συντονιστών προς τους νεότερους και πιο άπειρους συναδέλφους. Αν το κάνεις μία φορά , την επόμενη γνωρίζεις τον τρόπο. Στην πράξη ίσως οι φυσικώς αδύνατοι ευνοούνται ελάχιστα λόγω τις διαδικασίας, με την έννοια ότι μπορεί να επαναδιατυπώσει κάτι που δεν είναι σαφές.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 25, 2012, 10:47:09 pm »
Στα Μαθηματικά κανείς δεν ήξερε να μας πει συγκεκριμένες οδηγίες.

Ας πουμε αν ο μαθητής μου πει προφορικά, "για να βρω τον μέσο όρο θα προσθέσω τις τιμές και θα διαιρέσω με το πλήθος του", εγώ θα το βαθμολογήσω σωστά, χωρίς να μου κάνει τις πράξεις και να βρει αποτέλεσμα;

περιγράφοντας προφορικά τον τρόπο λύσης μιας άσκησης παίρνει 20 δηλαδή και χωρίς να εχει γράψει απολύτως τίποτα στο τετράδιο;

ας πει κάποιος Μαθηματικός ειδικής αγωγής, ή κάποιος που ξέρει

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32802
  • Τελευταία: Madim
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1179298
  • Σύνολο θεμάτων: 19429
  • Σε σύνδεση σήμερα: 470
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144