0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα σε όλους τους συναδέρφους, αποφάσισα να ξαναγράψω νωρίτερα από ότι είχα προαναγγείλει μιας και ακόμη δεν έχω μετακομίσει(μιαμιση εβδομάδα έμεινε) αλλά διαβάζοντας τα σχόλια νομίζω θα μπορούσα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Οσον αφορά τους διαχειριστές του site δεν είχα ιδέα ότι δεν επιτρεπόταν να αναφέρω το όνομα του γραφείου που διαμεσολάβησε έτσι ώστε να δώσω εγω συνέντευξη στον συγκεκριμένο φορέα που με προσέλαβε, μιας και διαβάζοντας προηγούμενες απαντήσεις μελών είδα να αναφέρονται ονόματα γραφείων γενικότερα. Οπώς και αν έχει, για μένα δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση αποδεκτό να πληρώσω για να μου βρουν δουλειά η να δεχτώ να μου κρατάνε χρήματα από το μισθό μου. Στο προκείμενο τώρα. Το ενοίκιο της μικρής γκαρσονιέρας στο κέντρο του Μονάχου μαζί με τα κοινόχρηστα όμως, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η θέρμανση και το ρεύμα είναι 490, δηλαδή σχεδόν 500 ευρώ το μήνα. Ο μισθός μου θα είναι 1600 καθαρά αλλά αυτό επειδή μου αναγνωρίζεται η διετής προυπηρεσία στην Ελλάδα και ο χρόνος των πρακτικών ασκήσεων. Από εκεί και πέρα ανά τριετία αλλάζεις βαθμίδα και ακολουθεί αύξηση περίπου 100 ευρώ το μήνα. Με λίγα λόγια δεν φεύγουν πια οι Ελληνες στο εξωτερικό για να κάνουν λεφτά αλλά για λόγους επιβίωσης... Σε κάθε περίπτωση και όσον αφορά εμένα προσωπικά από τη στιγμή που με το ποσό των 500 ευρώ εξασφαλίζονται έξοδα στέγης και θέρμανσης,ρεύμα και νερό θα προσπαθήσω να διαχειριστώ τα υπόλοιπα χρήματα ώστέ να μένει και κάτι στην άκρη. Εάν όλο αυτό το εγχείρημα αποδόσει καρπούς εδώ είμαστε για να τα λέμε... Συμπληρωματικά να αναφέρω κάτι που δεν έχω δει να έχει προαναφερθεί και νομίζω έχει και αυτό τη σημασία του. Οι τρεις καλοκαιρινοί μήνες διακοπών που ισχύουν στην Ελλάδα για τις νηπιαγωγόυς δεν ισχύουν εκεί ούτε βεβαίως το τετράωρο της απασχόλησης. Θα εργάζομαι 8 ώρες καθημερινά, με μικρότερο αριθμό παιδιών βέβαια, και όσον αφορά άδειες, μου διαθέτουν 28 εργάσιμες το χρόνο. Από ότι υπολόγισα δηλαδή θα μπορώ να περνάω τον Αύγουστο στην Ελλάδα. Θα ξαναγράψω και αφού θα έχει περάσει λίγος καιρός στο νέο εργασιακό περιβάλλον, όσα περισσότερα πράγματα μπορώ τόσο για το τρόπο δουλειάς εκεί όσο και για τα μηνιαία έξοδα διαβίωσης. Κάτι που επίσης με απασχολεί είναι η δυνατότητα παρακολούθησης κάποιου μεταπτυχιακού προγράμματος στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και κατά πόσο θα μπορώ να το συμβιβάσω αυτό με τη δουλειά( από ότι έχω διαβάσει μέχρι στιγμής στη σύμβαση εργασίας προωθούν γενικά θέματα όπως η επιμόρφωση του εκπαιδευτικού προσωπικού). Καλό κουράγιο σε όλους στις δύσκολες μέρες που διανύουμε και κάτι θετικό για το κλείσιμο. Το να συνεισφέρει ο καθένας όπως μπορεί λέγοντας πέντε πράγματα ακόμα και σε ένα site αποδεικνύει πως η αλληλεγγύη μεταξύ μας έχει αυξηθεί. Bis bald!
Σε επόμενη επικοινωνία θα ρωτήσω τι ρόλο παίζουν τα γραφεία ευρέσεως και αν παίρνουν κάποια προμήθεια.