*

Αποστολέας Θέμα: Νηπιαγωγοί στη Γερμανία  (Αναγνώστηκε 138329 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Νηπιαγωγοί στη Γερμανία
« Απάντηση #70 στις: Νοεμβρίου 22, 2012, 01:08:02 am »
Ωραία, Ιωάννα! Κι εσύ κι ο Άρης αναφέρετε γκαρσονιέρα με 500 ευρώ. Αυτό είναι θετικό, γιατί σου μένουν 1100 στο χέρι για να φας, να βγεις, να ψωνίσεις και να αποταμιεύσεις. Αλλά γιατί ο εκπρόσωπος της DAAD μας είπε για κόστος διαβίωσης 1000 ευρώ στο Μόναχο; Ίσως υπολόγιζε και φαγητό, εξόδους, φωτοτυπίες, βιβλία, κ.λπ.
Άρη εγώ ήμουν επιφυλακτική γι' αυτά τα γραφεία, γιατί ένας φίλος μου που πήγε εργάτης στη Γερμανία το Μάιο μου είπε ότι δεν μπορούσε να βρει κάποιος δουλειά παρά μόνο απ' αυτά τα γραφεία, γιατί τα εργοστάσια εκεί απευθύνονταν όταν ήθελαν προσωπικό γιατί έτσι έπαιρναν τους εργαζόμενους με μικρότερες συμβάσεις. Το γραφείο νοίκιαζε τον εργαζόμενο στο εργοσράσιο και κράταγε απ' το μισθό του 300 ευρώ το μήνα επ' αόριστον.
Ιωάννα καλή αρχή και να μας λες τις εμπειρίες σου. Όσο για την καλοκαιρινή άδεια: 1. πρόκειται για παιδικό σταθμό, οπότε και στην Ελλάδα ένα μήνα θα καθόσουν γιατί δεν ακολουθούν το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου, και 2. τα σχολεία στη Γερμανία δεν έχουν 3 μήνες διακοπές, τον Αύγουστο ξεκινάνε τα μαθήματα, αλλά δεν είμαι σίγουρη πότε ακριβώς.
Όσο για το μεταπτυχιακό στο Μόναχο ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ να το επιδιώξεις! Νομίζω ότι από τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο και μετά γίνονται οι αιτήσεις. Στη Γερμανία (εκτός από το Μόναχο και την Κάτω Σαξονία) τα μεταπτυχιακά είναι δωρεάν. Αλλά και σ' αυτά τα κρατίδια νομίζω ότι είναι γύρω στα 500 ευρώ το χρόνο το ποσό. Αν κάνω λάθος συγχωρήστε με, πάντως θυμάμαι που μας είπε ότι το ποσό δεν είναι πολύ μεγάλο, όπως στη
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:13:12 »

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Νοεμβρίου 22, 2012, 01:19:31 am »
Να προσθεσω κατι, σας ειχα πει οτι η φιλη, φιλης μου ;D βρισκεται σε Μοναχο και προσπαθει να βρει σπιτι. Μου ελεγε λοιπον η φιλη μου οτι ειναι δυσκολο να νοικιασει γιατι ζητουσαν κατι σαν εχεγγυο, κατι χαρτια που δεν μπορουσε να τα εχει , κατι ας πουμε σαν φορολογικη δηλωση. Δεν θυμαμαι βεβαια ακριβως τις λεπτομεριες. Οποτε προς το παρον μενει με τις υπολοιπες Εληνιδες.
Αν κανω καπου λαθος ας μας διαφωτισει καποιος-α που μενει ηδη εκει.

Αποσυνδεδεμένος efelenia

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Νοεμβρίου 22, 2012, 09:57:58 pm »
Πάντως, έχοντας μια μικρή εμπειρία από Γερμανία, 1000 ευρώ το μήνα μου φαίνονται εξαιρετικά λίγα για να περάσεις εκεί. Θέλω να πω, αν κάποιος έχει μια δουλειά της τάξεως των 900-1000 ευρώ στην Ελλάδα και μπορεί π.χ. να μείνει με τους γονείς του ή να νοικιάσει κάτι πραγματικά φτηνό (με 500 ευρώ πλέον βρίσκεις σπιταρόνα στην Ελλάδα) νομίζω δεν συμφέρει να ξενιτευτείς.

Αποσυνδεδεμένος Sophaki

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 60 Λατρεύω τα παιδιά μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Νοεμβρίου 22, 2012, 10:33:10 pm »
Καλησπέρα σε όλους τους συναδέρφους, αποφάσισα να ξαναγράψω νωρίτερα από ότι είχα προαναγγείλει μιας και ακόμη δεν έχω μετακομίσει(μιαμιση εβδομάδα έμεινε) αλλά διαβάζοντας τα σχόλια νομίζω θα μπορούσα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Οσον αφορά τους διαχειριστές του site δεν είχα ιδέα ότι δεν επιτρεπόταν να αναφέρω το όνομα του γραφείου που διαμεσολάβησε έτσι ώστε να δώσω εγω συνέντευξη στον συγκεκριμένο φορέα που με προσέλαβε, μιας και διαβάζοντας προηγούμενες απαντήσεις μελών είδα να αναφέρονται ονόματα γραφείων γενικότερα. Οπώς και αν έχει, για μένα δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση αποδεκτό να πληρώσω για να μου βρουν δουλειά η να δεχτώ να μου κρατάνε χρήματα από το μισθό μου.  Στο προκείμενο τώρα. Το ενοίκιο της μικρής γκαρσονιέρας στο κέντρο του Μονάχου μαζί με τα κοινόχρηστα όμως, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η θέρμανση και το ρεύμα είναι 490, δηλαδή σχεδόν 500 ευρώ το μήνα. Ο μισθός μου θα είναι 1600 καθαρά αλλά αυτό επειδή μου αναγνωρίζεται η διετής προυπηρεσία στην Ελλάδα και ο χρόνος των πρακτικών ασκήσεων. Από εκεί και πέρα ανά τριετία αλλάζεις βαθμίδα και ακολουθεί αύξηση περίπου 100 ευρώ το μήνα. Με λίγα λόγια δεν φεύγουν πια οι Ελληνες στο εξωτερικό για να κάνουν λεφτά αλλά για λόγους επιβίωσης... Σε κάθε περίπτωση και όσον αφορά εμένα προσωπικά από τη στιγμή που με το ποσό των 500 ευρώ εξασφαλίζονται έξοδα στέγης και θέρμανσης,ρεύμα και νερό θα προσπαθήσω να διαχειριστώ τα υπόλοιπα χρήματα ώστέ να μένει και κάτι στην άκρη. Εάν όλο αυτό το εγχείρημα αποδόσει καρπούς εδώ είμαστε για να τα λέμε... Συμπληρωματικά να αναφέρω κάτι που δεν έχω δει να έχει προαναφερθεί και νομίζω έχει και αυτό τη σημασία του. Οι τρεις καλοκαιρινοί μήνες διακοπών που ισχύουν στην Ελλάδα για τις νηπιαγωγόυς δεν ισχύουν εκεί ούτε βεβαίως το τετράωρο της απασχόλησης. Θα εργάζομαι 8 ώρες καθημερινά, με μικρότερο αριθμό παιδιών βέβαια, και όσον αφορά άδειες, μου διαθέτουν 28 εργάσιμες το χρόνο. Από ότι υπολόγισα δηλαδή θα μπορώ να περνάω τον Αύγουστο στην Ελλάδα.  Θα ξαναγράψω και αφού θα έχει περάσει λίγος καιρός στο νέο εργασιακό περιβάλλον, όσα περισσότερα πράγματα μπορώ τόσο για το τρόπο δουλειάς εκεί όσο και για τα μηνιαία έξοδα διαβίωσης. Κάτι που επίσης με απασχολεί είναι η δυνατότητα παρακολούθησης κάποιου μεταπτυχιακού προγράμματος στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και κατά πόσο θα μπορώ να το συμβιβάσω αυτό με τη δουλειά( από ότι έχω διαβάσει μέχρι στιγμής στη σύμβαση εργασίας προωθούν γενικά θέματα όπως η επιμόρφωση του εκπαιδευτικού προσωπικού). Καλό κουράγιο σε όλους στις δύσκολες μέρες που διανύουμε και κάτι θετικό για το κλείσιμο. Το να συνεισφέρει ο καθένας όπως μπορεί λέγοντας πέντε πράγματα ακόμα και σε ένα site αποδεικνύει πως η αλληλεγγύη μεταξύ μας έχει αυξηθεί. Bis bald! :)
Ιωάννα μου καλησπέρα και καλή αρχή..

Σε ζηλεύω πολύ που θα μείνεις στη Γερμανία γιατί και ΄γω μεγάλωσα και πήγα σχολείο εκεί έως τα 18 και την αγαπώ πολύ(άσχετα από τη Μερκελ!!) Ιδίως το Μόναχο(εγώ ήμουν στην Κολονία) είναι μία από τις ωραίότερες πόλεις της Γερμανίας για να μην πω η ωραιότερη, με πολύ εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε Αυστρία και Ελβετία για εκδρομούλες όποτε το επιτρέψουν οι συνθήκες, οι οικονομικές κυρίως.
Οσον αφορά τις διακοπές θυμάμαι από το σχολείο ότι ναι με ναι μεν οι θερινές διακοπές είναι πολύ λιγότερες από την Ελλάδα(1 ή 1,5 μήνα ανάλογα το κρατίδιο) ωστόσο υπάρχουν οι διακοπές οι "φθινοπωρινές" ή της ¨πατάτας" όπως τις λένε οι Γερμανοί (2 εβδομάδες) και σε κάποια κρατίδια και το Μάιο (Pfingsten ) αρκετές μέρες.Οπότε οι διακοπές έρχονται και ισορροπούνται με αυτές της Ελλάδας.Τωρά το 8άρο σε συνθήκες καλές (λίγα παιδιά ,υποδομές κλπ) είμαι σίγουρη ότι με την πίεση που δουλεύουμε εδώ στην Ελλάδα σίγουρα δε θα σου φανεί. Νομίζω ότι έκανες την καλύτερη κίνηση..κίνηση ζωής!Καλή αρχή και πάλι...να περάσεις όμορφα στο εύχομαι με όλη μου την καρδιά.
Destination anywhere ..name a place and i be there....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:13:12 »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Νοεμβρίου 22, 2012, 10:53:56 pm »
Ιωάννα, όταν πας Γερμανία, ρώτα το πρακτορείο αν ξέρουν πόσες Ελληνίδες νηπιαγωγοί έχουν βρει δουλειά στη Γερμανία μέχρι τώρα, αν ξέρουν. Να έχουμε έναν αριθμό στο μυαλό μας. Κι εγώ πιστεύω ότι θα περάσεις ωραία, ειδικά αν δικτυωθείς και κάνεις παρέες.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 10:18:26 pm »
Σε επόμενη επικοινωνία θα ρωτήσω τι ρόλο παίζουν τα γραφεία ευρέσεως και αν παίρνουν κάποια προμήθεια.

Ρώτησα λοιπόν..Δεν παίρνουν καμία προμήθεια από τον εργαζόμενο,αλλά από τον εργοδότη.
Άνδρας που κρύβει τα χρόνια του,δεν λογίζεται για άνδρας.
Οι θρασύδειλοι ψεύτες,γερνάνε μόνοι και πεθαίνουν μόνοι.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 12:19:48 pm »
Πάλι καλά!
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Πνμ

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 12:40:58 pm »
παιδια καλημερα θελω να κανω μια ερωτηση τι δουλειες στη γερμανια πως τις βρισκετε?

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 05:28:11 pm »
Τις ανακοινώνουν στα site τους δύο γραφεία ευρέσεως εργασίας από την Ελλάδα που συνεργάζονται με χώρες της Ευρώπης. Θα σου στείλω πμ τα ονόματά τους. Επίσης,  στην ιστοσελίδα της Eures μπορείς να κάνεις λογαριασμό και να δεις δουλειές που σ' ενδιαφέρουν στην Ευρώπη. Μ' αυτό το πρόγραμμα, αν κλείσεις συνέντευξη με κάποιον εργοδότη μέσω του Eures, παίρνεις ένα εφάπαξ ποσό, περίπου 1000 ευρώ, για τα πρώτα σου έξοδα στη χώρα (αν είσαι μέχρι 30 ετών, νομίζω). Μπορείς να ρωτήσεις και στον ΟΑΕΔ, όπου υπάρχει ένας σύμβουλος Eures.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 09:39:22 am »
Μιας που ειπες για το eures, demetroula, επειδη παρακολουθω τις θεσεις εργασιας που βγαινουν εχω καποιες αποριες. Εινα μονο για ανεργους; Ο μισθος ειναι πχ.μεσω κπ προγραμματος απασχολησης, αρα κπ στανταρ ποσο ή ο,τι θελει ο εργοδοτης;

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 05:32:31 pm »
Δεν χρειάζεται να είσαι άνεργος νομίζω, απλά θέλει να είσαι μέχρι 29 ή 35, δε θυμάμαι καλά. Το πρόγραμμα σου δίνει ένα εφάπαξ ποσό, 1000 ευρώ νομίζω, για τα πρώτα σου έξοδα στη χώρα. Τον μισθό τον δίνει ο εργοδότης. Συνήθως η κάθε θέση στο Eures αναφέρει το μισθό. Αν δεν τον αναφέρει μπορείς να μιλήσεις με τον εργοδότη και να τον μάθεις.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος ramianna

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 04:52:30 pm »
Demetroula μηπως μπορεις να μου στειλεις και εμενα σε πμ τα γραφεια ευρεσεως...εχω γραφτει κ εγω στο EURES αλλα δεν εχω πολυ καταλαβει πως ψαχνω...

παντως διαβασα ολο το θεμα κ δεν ειδα κανεναν να αναφερει την συγκατοικηση..σε αυτο διαφερουμε απο ολη την ευρωπη, όλες οι αλλες χωρες εχουν πανακριβα ενοικια..στο Μιλάνο συγκατοικουνε ζευγαρια, αρα γιατι να μην πληρωνεται 300 ενοικιο αντι για 500 κ να μενετε μαζι με καποιον αλλο Ελληνα ή οποιονδηποτε;
And in the end, the love you take is equal to the love you make...

Αποσυνδεδεμένος Zoi_7

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ60, M.Ed
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 11:31:59 pm »
κι άλλες θέσεις...
http://www.im-muenchen.de/mitarbeit/liste.php?arbeitszeit_kat=Hauptamtlich&gruppe=Erzieher/in
εκεί δουλεύουν και οι συναδέλφισσες http://www.myvideo.de/watch/8738706/Muenchen_Griechische_Erzieherinnen

τηλεφώνησα και εγώ σε ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας, μου πρότειναν να κάνω μαθήματα γερμανικών για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς το zertifikat το πήρα πριν χρόνια. όσες έφυγαν εξωτερικό λέτε να συμμετέχουν σε μαθήματα για να βελτιώσουν τα γερμανικά τους;

@ramianna όσον αφορά το eures, ρώτησε καλύτερα στον οαεδ για να σε κατατοπίσουν
Auf jeden Regen folgt auch Sonnenschein!

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Δεκεμβρίου 05, 2012, 12:13:34 am »
Η συγκατοίκηση στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις είναι πλέον κάτι πολύ κοινό για άτομα της ηλικίας μας. Και πολύ συχνά βρίσκουν συγκάτοικο μέσω αγγελίας, όπου ψάχνουν χιλιάδες άτομα. ramianna για το πρόγραμμα Eures μπορεί να ρωτήσεις και έναν ειδικό σύμβουλο στον ΟΑΕΔ. Πάντως για τα μαθήματα γερμανικών, μια κοπέλα σήμερα μου είπε ότι την ειδοποίησαν από τον ΟΑΕΔ για θέσεις εργασίας νηπιαγωγών στη Γερμανία, όπου ο εργοδότης προσφέρει 1650 καθαρά, δωρεάν στέγαση και σίτιση(!) και μαθήματα Γερμανικών. Για τα μαθήματα Γερμανικών έχω ξανακούσει για τους νέους εργαζόμενους στη Γερμανία. Τα μαθήματα τα κάνεις εκεί.
ΠΕ60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182533
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144