*

Αποστολέας Θέμα: Προκήρυξη Πρόσληψης Ωρομισθίου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ 2012-2013  (Αναγνώστηκε 60176 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος menmas

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......................
    • Προφίλ
Το ότι υπάρχουν δύο πίνακες μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές αδικίες είτε στους ΑΕΙ, είτε στους ΤΕΙ. Το ίδιο δεν γίνεται όμως και στους πίνακες του Υπουργείου Παιδείας? (π.χ. ΠΕ 19 και ΠΕ 20). Το ίδιο δεν γίνεται και στο ΕΠΠΑΙΚ? (π.χ. εδώ αδικούνται οι ΠΕ 19 που θέλουν μεταπτυχιακό, ενώ οι ΠΕ20 μπαίνουν για την πλάκα). Ωραία το διαπιστώσαμε, το θέμα είναι τι κάνουμε ή τι μπορούμε να κάνουμε?

ακριβώς.
στο παιδείας ισχύει το 60-40 για τους αναπληρωτές. καλώς ή κακώς έχει οριστεί αυτή η αναλογία.
στις φετινές θέσεις του εππαικ η τάση είναι επίσης προς 60-40, αλλά με τους πε20 πιο ριγμένους με 59-34. με ένα "λάθος" (59-34 φέτος) διορθώνουν παλιότερα "λάθη" (π.χ. πέρυσι 46-44). λάθη, αν δεχτούμε το 60-40 σωστό.  :P κάτσε να δεις που και πε20 με μεταπτυχιακό δεν θα μπουν.

Δεν ξέρω ποιοι είναι η ρηγμένοι όταν πχ Πάτρα πέρυσι έπερνε 2 ΑΕΙ και 5 ΤΕΙ και φέτος παίρνει 11 ΑΕΙ και επίσης 5 ΤΕΙ!!!!!! όπως βλέπετε σε μια ΑΣΠΑΙΤΕ τουλάχιστον σίγουρα ΔΕΝ λες ΡΗΓΜΕΝΟΥΣ τα ΤΕΙ!!!!

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους (ακολυθώντας το 60-40 )

2011-2012
                                                                                                                2012-2013
Πήρε 46 ΑΕΙ και 44 ΤΕΙ   Σύνολο 90          Παίρνει 59 ΑΕΙ και 34 ΤΕΙ Σύνολο 93

με βάση το 60-40 έπρεπε να είναι ως εξής:                                     με βάση το 60-40 έπρεπε να είναι ως εξής:

60/100*90 = 54 ΑΕΙ                                                          60/100*93= 55.8 = 56 ΑΕΙ
          40/100*90 = 36 ΤΕΙ                                                          40/100*93= 37,2 = 37 ΤΕΙ

Δεν νομίζω ότι οι αριθμοί δείχνουν κάποια αδικία για τα ΤΕΙ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος menmas

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......................
    • Προφίλ
Ναι οι ΠΕ12 πληρώνονται διαφορετικά από τους ΠΕ17. Έχουν λίγο μεγαλύτερο ωρομίσθιο, ενώ το υπουργείο εργασίας όταν έχουν τον απαιτούμενο αριθμό ωρών πέρα από τα ένσημα που τους κολλάει τους πληρώνει και το ΤΕ

Αποσυνδεδεμένος lzdg

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 1010110
    • Προφίλ
Ναι οι ΠΕ12 πληρώνονται διαφορετικά από τους ΠΕ17. Έχουν λίγο μεγαλύτερο ωρομίσθιο, ενώ το υπουργείο εργασίας όταν έχουν τον απαιτούμενο αριθμό ωρών πέρα από τα ένσημα που τους κολλάει τους πληρώνει και το ΤΕ

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Δεν νομίζω ότι το θεωρητικοί-πρακτικοί έχει να κάνει με ΑΕΙ-ΤΕΙ. Όποιος έχει δουλέψει και εκτός εκπαίδευσης έχει κάποιες πρακτικές γνώσεις είτε είναι ΤΕΙ είτε ΑΕΙ. Ούτε νομίζω επίσης ότι αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν δύο πίνακες. Ο λόγος είναι να μένουν όλοι ευχαριστημένοι, κάτι που με μια πρώτη ματιά είναι λογικό, αλλά με μία δεύτερη φαίνεται ότι μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές αδικίες (είτε στους μεν, είτε στους δε).
Εγώ θεωρώ ότι το θεωρητικός-πρακτικός έχει να κάνει και με τι είναι το άτομο πριν φοιτήσει. Είχα συμφοιτητές μου που είχαν τελειώσει τεχνικό λύκειο και ήταν εξοικειωμένοι με τα εργαστήρια, ενώ εμείς του γενικού λυκείου μπαίναμε πρώτη φορά. Ένας άλλος είχε χόμπι να κάνει ηλεκτρονικές κατασκευές και σαφώς ήταν πιο πρακτικός από εμάς. Να σημειώσω ότι το 1/3 των ωρών στο ΤΕΙ ηλεκτρολογίας είναι εργαστήρια, ενώ στο Πολυτεχνείο οι ώρες που αφιερώνονται σε εργαστήρια είναι πολύ λίγες. Αν κάποιος μετά την αποφοίτηση έχει δουλέψει εκτός εκπαίδευσης σίγουρα αποκτά περισσότερες πρακτικές γνώσεις, αλλά και πάλι δεν αφομοιώνουν το ίδιο εύκολα αυτή τη γνώση άτομα που έχουν θεωρητική κλίση με εκείνους που έχουν πρακτική κλίση. Εξάλλου υπάρχουν και συνάδελφοι που, πέρα από την πρακτική τους άσκηση, έχουν δουλέψει μόνο στην εκπαίδευση.

Προφανώς δεν είναι αυτός ο λόγος που υπάρχουν δυο διαφορετικοί πίνακες. Απλά έκανα αναφορά σε πιθανούς λόγους για τους οποίους διατηρούνται ξεχωριστοί πίνακες. Στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2008 είχαν προκηρυχθεί 72 θέσεις για ΑΣΠΑΙΤΕ - ΤΕΙ και 12 θέσεις για αποφοίτους Πολυτεχνείου. Δεν θα μπορούσαμε να λογιστούμε ως μια ειδικότητα σε έναν πίνακα, γιατί τα θέματα του Πολυτεχνείου απαιτούσαν άλλες γνώσεις που οι απόφοιτοι ΤΕΙ δεν είχαν. Επίσης, οι 72 θέσεις δίνονται κατά προτεραιότητα σε αποφοίτους ΑΣΠΑΙΤΕ διότι αυτοί φοιτούν για να γίνουν τεχνικοί καθηγητές. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ καταλαμβάνουν θέσεις διορισμού μόνο αν δεν τις κατοχυρώσουν με τη βαθμολογία τους οι απόφοιτοι ΑΣΠΑΙΤΕ (και 80 να γράψει ένας απόφοιτος ΤΕΙ, θα διορίσουν τον απόφοιτο ΑΣΠΑΙΤΕ που έγραψε 55). Από την άλλη μεριά οι 12 θέσεις δίνονται αποκλειστικά και μόνο για ΑΕΙ.

Πιστεύω πως πάντα υπάρχει ένα σκεπτικό πίσω από την επιλογή να γίνονται δύο πίνακες. Αν αυτό χρησιμοποιείται μερικες φορές για να δημιουργηθούν αδικίες, δεν είναι κάτι που επιδιώκεται. Θα μπορούσε ο ΟΑΕΔ να βάλει μια ασφαλιστική δικλείδα ώστε να μη δουλεύει κάποιος με μηδέν μόρια (επειδή έτσι πάει το χιαστί) ενώ ο επόμενος συνάδελφος στον άλλο πίνακα έχει 7000 ή 8000 μόρια.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 22, 2012, 03:57:58 pm από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος aposperitis

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
1ον.  Memmas αυτό ισχύει, μπορείς να δεις περσινούς πίνακες και προσλήψεις προς επιβεβαίωση.

2ον. Το ΥΠΕΠΘ δεν κάνει σε καμία περίπτωση προσλήψεις αναπληρωτών σε τεχνικές ειδικότητες μα το ποσοστό 60-40, παρά μόνο στους ΠΕ19-20. Αυτά λέγονται από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης μάλλον για να ικανοποιήσουν τα κόκκινα τηλέφωνα.

3ον. Κοινοί  πίνακες δεν μπορούν να υπάρξουν διότι οι κλάδοι είναι διαφορετικοί. Απλά θα πρέπει να καλεστεί στην αρχή του σχ. Έτους αυτός που έχει τα περισσότερα μόρια (αν και αυτό ελέγχετε διότι η μοριοδότηση τα τελευταία χρόνια είναι εγκληματική, άρα λοιπόν όλοι δεν κάνουμε την ίδια δουλειά τελικά)

4ον. Η χιαστή γιατί δεν ίσχυσε για τους ΠΕ18 Νοσηλευτές και ΠΕ14 Γιατρούς; ΠΕ 09 Οικονομολόγοι και ΠΕ18 Λογιστές; ΠΕ12 Μηχανολόγοι – ΠΕ17 Μηχανολόγοι και ΠΕ17 Τεχνολόγοι Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου (τρισχιαστή;). Σε νομούς που δεν υπάρχουν ΠΕ17 ή ΠΕ12; Εκεί τι γίνεται;

5ον.  Η σειρά πρόσληψης των υποψήφιων εκπαιδευτικών γίνεται σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην Υπουργική Απόφαση 6622/383/2010 (ΦΕΚ 707/
Ένα μονάχα κράτησε και ξέχασέ τα όλα,
βαθιά ψυχή να τα χωράει όλα.

Αποσυνδεδεμένος θάvος

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
menmas για εσένα ποιά θα έπρεπε να είναι η αναλογία αει-τει;

στις θέσεις της ασπαιτε το ίδιο λέμε, απλά εγώ βλέπω μια μείωση στους τει για να καλύψουν παλιότερες δυσαναλογίες, ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ 60-40 ΣΩΣΤΟ.
για αυτό είπα
Παράθεση
με ένα "λάθος" (59-34 φέτος) διορθώνουν παλιότερα "λάθη" (π.χ. πέρυσι 46-44).
αυτό που λέω αλλά και εσύ γράφεις, όντως δείχνει ότι φέτος οι τει είναι πιο ριγμένοι, αφού αντί για 59-34 θα έπρεπε να είναι 56-37 (με λογική 60-40). ε μας λες λίγο ριγμένους. αν όμως θες να πεις ότι η παλιότερη αναλογία αδικούσε τους αει, τότε έπρεπε φέτος να δώσει 93-0 για να καλύψει τα παλιά.  :D

Αποσυνδεδεμένος new_pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
μια βοήθεια χρειάζομαι. Μόλις είδα τα αποτελέσματα της προκήρυξης και έχει το όνομα μου χωριστά στο δημόσιοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι. Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος ούτε συνταξιούχος. Ήμουν αναπληρώτρια πέρσυ δεν ξέρω αν παίζει αυτό ρόλο. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση; που παίρνω τηλέφωνο να ρωτήσω γιατί με έχουν σε αυτή την κατηγορία;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
μια βοήθεια χρειάζομαι. Μόλις είδα τα αποτελέσματα της προκήρυξης και έχει το όνομα μου χωριστά στο δημόσιοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι. Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος ούτε συνταξιούχος. Ήμουν αναπληρώτρια πέρσυ δεν ξέρω αν παίζει αυτό ρόλο. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση; που παίρνω τηλέφωνο να ρωτήσω γιατί με έχουν σε αυτή την κατηγορία;
Ένσταση να κάνεις. Έχεις διορία μέχρι την Τρίτη που κλείνει εβδομάδα από τότε που ανακοινώθηκαν τα μόρια.
Μήπως δεν συμπλήρωσες το κάτω μέρος του εντύπου που έλεγε "Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος ή συνταξιούχος". Η προκήρυξη έλεγε ότι όποιος δεν το συμπληρώσει θα καταχωρηθεί στους πίνακες δημοσίων υπαλλήλων - συνταξιούχων.

Αποσυνδεδεμένος new_pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Η ένσταση είναι απλά ένα χαρτί στο οποίο θα γράφω οτι δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος ούτε συνταξιούχος; μόνο αυτό;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Η προκήρυξη λέει πώς γίνεται η ένσταση και είχα παραθέσει τι απαιτείται 5 σελίδες πρίν στο ίδιο θέμα:
http://www.pde.gr/index.php?topic=23238.msg577207#msg577207

Όπως ανέφερα και τότε δεν υπάρχει ειδικό έντυπο ένστασης στον ΟΑΕΔ. Δημιούργησε ένα μόνη σου.

Αποσυνδεδεμένος lzdg

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 1010110
    • Προφίλ
Η ένσταση είναι απλά ένα χαρτί στο οποίο θα γράφω οτι δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος ούτε συνταξιούχος; μόνο αυτό;

Δεν υπάρχει ειδικό χαρτί για ένσταση, αν αυτό εννοείς. Γράφεις σε ένα χαρτί ΕΝΣΤΑΣΗ, τα στοιχεία σου και τον λόγο για τον οποίο την κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος new_pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Ευχαριστώ πάρα πολύ Lasid και Izdg!!! Θα ακολουθήσω τις οδηγίες σας

Αποσυνδεδεμένος li.sa

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ... ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΙΝΑΚΑ;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Ανάλογα που είσαι, ειδικότητα κλπ. Δεν έχω ακούσει ποτέ να έχει τελειώσει ο πίνακας των ιδιωτών για να συνεχίσουν σε δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Υπάρχουν και πολύ άνεργοι τώρα... Αλλά αν είσαι σε κανένα νησί και η ειδικότητά σου είναι σπάνια...ποτέ δεν ξέρεις... Κάποτε ένας φίλος μου που είχε τελειώσει ΤΕΙ Οχημάτων έμαθε δύο χρόνια μετά ότι ο ΟΑΕΔ έψαχνε επί δύο χρόνια κάποιον με την ειδικότητά του και δεν είχε κανέναν. Για αυτό σου λέω εξαρτάται από πολλά. Ωστόσο, η περίοδος αιτήσεων έχει λήξει. Του χρόνου πάλι.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)