0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: nipiagwgos στις Ιουλίου 29, 2012, 01:46:21 pmσε κάποιο ιδιωτικό πάντως που είχα εργαστεί είχα το νήπια και μια άλλη κοπέλα έπαιρνε τα προνήπια,πράγμα τελείως ανώφελοΌταν ο αριθμός προνηπίων νηπίων είναι ικανός να συμπληρώσει 2 τμήματα, τότε ναι όσα εκπαιδευτήρια και παιδικοί σταθμοί γνωρίζω χωρίζουν τα παιδιά ηλικιακά σε τμήμα προνηπίων και σε τμήμα νηπίων.Εν αντιθέσει με όσα γράφει ο οδηγός της νηπιαγωγού πάρα πολλές συναδέλφισσες που εργάζονται σε δημόσια νηπ/γεία θα προτιμούσαν και εκεί να υπήρχαν τμήματα προνηπίων-νηπίων, γεγονός που θα έκανε τη δουλειά τους ευκολότερη και πιο ποιοτική.
σε κάποιο ιδιωτικό πάντως που είχα εργαστεί είχα το νήπια και μια άλλη κοπέλα έπαιρνε τα προνήπια,πράγμα τελείως ανώφελο
Πολλές νηπιαγωγοί τα χωρίζουν με βάση την ηλικία, γι'αυτό έκανα το σχολιασμό.
Δεν είναι κλισέ όταν όλοι οι ειδικοί λένε ότι και οι δύο ηλικίες οφελούνται από την συνδιδασκαλία.
Τι εννοείς πέρα από τα όσα λέει ο οδηγός;
Παράθεση από: Demetroula στις Ιουλίου 29, 2012, 09:21:19 pmΔεν είναι κλισέ όταν όλοι οι ειδικοί λένε ότι και οι δύο ηλικίες οφελούνται από την συνδιδασκαλία.Όλοι οι ειδικοί αλήθεια?? Παράθεση από: Demetroula στις Ιουλίου 29, 2012, 09:21:19 pmΤι εννοείς πέρα από τα όσα λέει ο οδηγός;Θέλω να δω στην πράξη, αν όσα λέει ο Ματσαγγούρας και ο κάθε Ματσαγγούρας (όπως και Katz, Evangelou, Hartman κ.ά) ισχύουν, να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα.Όταν μετά από μερικά χρόνια συγκρίνουμε τον τότε οδηγό της νηπιαγωγού με τον σημερινό, θα δούμε πόσα και ποια από όσα γράφει ο σημερινός θα παραμείνουν ή θα αναθεωρηθούν."Τα πάντα ρει" Αλήθεια, γιατί να μην υπάρχει συνύπαρξη της α' και της β' δημοτικού?Δε θα είχαν πολλά να ωφεληθούν τα πρωτάκια κυρίως, αλλά και τα δευτεράκια δε θα αισθάνονταν περισσότερο υπεύθυνα,προστατευτικά κ.λ.π.?
αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις τις διαφορές των δύο οδηγών και να λες: "Όπως άλλαξε ο παλιός οδηγός μετά από 15 χρόνια, έτσι σε 15 χρόνια θα αλλάξει και η λογική ότι οι μεικτές τάξεις έχουν συγκεκριμένα οφέλη για τις δύο ηλικίες".
Τουλάχιστον στην πόλη μου, δεν έχω ακούσει κάποιο ιδιωτικό να έχει μαζί προνήπια και νήπια. Δηλαδή, δεν είναι παιδαγωγικά ορθό;
φυσικά και πρέπει να διαφοροποιήσεις τη διδασκαλία σου στις δύο ηλικίες, δηλαδή για το ίδιο θέμα θέτεις άλλους στόχους για την κάθε ηλικία.
αλλά για τα παιδιά έχει περισσότερα πλεονεκτήματα, τα οποία αναφέρθηκαν και παραπάνω και δεν υπάρχει λόγος να ξαναγράψω.
Επειδή ενδιαφέρομαι για ακαδημαϊκή καριέρα και ετοιμάζομαι για μεταπτυχιακό είμαι τρελαμένη με θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και παιδαγωγικής ψυχολογίας, γι' αυτό με ακούς λίγο... πωρωμένη.
Προσωπικά θέτω τους ίδιους στόχους,αλλά τα εμπλέκω συνήθως σε διαφορετικές δραστηριότητες,πιο απλοϊκές για τα προνήπια.Πρόθεσή μου πάντα είναι οι στόχοι να επιτευχθούν από όλους.
Επίσης υπάρχει κάποια επιστημονική έρευνα-δεν ξέρω,ρωτώ.Αν υπάρχει παραπέμψτε με- που να συγκρίνει παιδιά που φοίτησαν σε μεικτές τάξεις και παιδιά που φοίτησαν σε τάξεις με κριτήριο την ηλικία και να αποδεικνύει ότι τα πρώτα υπερτερούν έναντι των άλλων?
Demetroula η εμπειρία σου,τί σου λέει;πέρα από τον οδηγο,τον Ματσαγγούρα,τον
Έστω ότι ο αριθμός των παιδιών είναι 50, σε κάθε τμήμα τα παιδιά θα είναι 25. Τα παιδιά θα μπουν σε αλφαβητική σειρά και τα πρώτα 25 σε ένα τμήμα και τα υπόλοιπα 25 στο άλλο τμήμα. Έτσι σε κάθε τμήμα υπάρχουν και νήπια και προνήπια. Σε κάποιες περιπτώσεις χωρίζουν τα παιδιά με βάση την ηλικία (αν και δε συμφωνώ), δηλαδή σε ένα τμήμα τα νήπια, στο άλλο τα προνήπια.
η κάθε προϊσταμένη χρησιμοποιεί τον δικό της τρόπο :)σχετικά με το χωρισμό των νηπίων
Μήπως, όμως, η επιτυχία των μεικτών τάξεων εξαρτάται από την ικανότητα της νηπιαγωγού; Γιατί, διαβάζοντας τις απαντήσεις σας, μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι κάθε διευθυντής, νηπιαγωγός κλπ χωρίζει με διαφορετικά κριτήρια, τα οποία πολλοί συνάδελφοί σας τα αμφισβητούν. Συνεπώς, εφόσον ο χωρισμός δε γίνεται με ενιαίο τρόπο σε όλα τα σχολεία, μήπως η πεπατημένη είναι πιο ορθή;