*

Αποστολέας Θέμα: Εκκλησιαστικά Σχολεία 2013-2014  (Αναγνώστηκε 12330 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Han shot first...
    • Προφίλ
Απ: Εκκλησιαστικά Σχολεία 2013-2014
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 01, 2013, 10:22:16 am »
 Μία ερώτηση: Στα εκκλησιαστικά οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε καθημερινούς εκκλησιασμούς κλπ μαζί με τους μαθητές, ή απλά κάνουν το ωράριό τους; Αυτό γίνεται από όσο ξέρω στην Αθωνιάδα, η οποία όμως είναι ειδική περίπτωση! Στα άλλα εκκλησιαστικά τι ισχύει?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 06:10:28 »

Αποσυνδεδεμένος Angelcrow

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 01, 2013, 11:02:03 am »
Μην διστάζεις να κάνεις αίτηση. πλέον, απορροφούν από τον πίνακα αναπληρωτών. Ακόμη και συστατική επιστολή να μην έχεις, δεν έχουν δικαίωμα να σε απορρίψουν. Αν πάρουν κάποιον που βρίσκεται σε κατώτερη θέση από εσένα στον πίνακα αναπληρωτών, θα κάνεις ενσταση και θα δικαιωθείς. Επίσης, η ειδικότητά σου είναι σχετικά εύκολη, γιατί από τον πίνακα μετατάξεων φάνηκε ότι υπάρχουν πολλά κενά. Κάποια από αυτά καλύφθηκαν με τις μετατάξεις, αλλά πάλι δημιουργούνται ανάγκες.

Αν δεν έχω την συστατική επιστολή (που προς το παρόν δεν την έχω) , πρέπει να έχω το

Αποσυνδεδεμένος zoe83

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕΟ2
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 01, 2013, 11:25:58 am »
Καλημέρα! Πού μπορεί κανείς να βρει την εγκύκλιο;
« Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις. ».

Αποσυνδεδεμένος agia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 01, 2013, 11:31:29 am »
Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες κάνουν κανονικά, όπως και στα υπόλοιπα σχολεία Γενικής Παιδείας, αίτηση πρόσληψης ως αναπληρωτές στα Εκκλησιαστικά Σχολεία......με ή χωρίς συστατική επιστολή!!

"Επίσης κάπου διάβασα ότι αν δουλέψεις σε Εκκλησιαστικά σχολεία μετά δεν έχει το δικαίωμα να δουλέψεις σε άλλο Δημόσιο σχολείο κάτι τέτοιο."  Εαν προσληφθείς σε Εκκλησιαστικό τι νόημα θα έχει να πας και σε άλλο σχολείο? Αντέχεις 2 σχολεία? :) Συνήθως προηγούνται οι προσλήψεις στην Γενική Εκπαίδευση και έπονται τα Εκκλησιαστικά >:(

"Μία ερώτηση: Στα εκκλησιαστικά οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε καθημερινούς εκκλησιασμούς κλπ μαζί με τους μαθητές, ή απλά κάνουν το ωράριό τους; Αυτό γίνεται από όσο ξέρω στην Αθωνιάδα, η οποία όμως είναι ειδική περίπτωση! Στα άλλα εκκλησιαστικά τι ισχύει?"  Όχι δεν υπάρχουν καθημερινοί Εκκλησιασμοί στα υπόλοιπα Εκκλησιαστικά, συνήθως είναι μόνο μία φορά την εβδομάδα και όχι υποχρεωτικοί για όλους....οι Θεολόγοι όμως πρέπει να συμμετέχουν, λογικο είναι! Η Αθωνιάδα είναι μια ειδική κατηγορία! Εκεί έχεις να κάνεις με μοναχούς ή δόκιμους μοναχούς! Έτσι κι αλλιώς είναι στο πρόγραμμα τους οι εκκλησιασμοί :)

Η εγκύκλιος είναι η ίδια με την εγκύκλιο της Γενικής Παιδείας.....δεν εκδίδεται πλέον ξεχωριστά!

Έυχομαι καλή επιτυχία!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 06:10:28 »

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 01, 2013, 11:46:51 am »
Μία ερώτηση: Στα εκκλησιαστικά οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε καθημερινούς εκκλησιασμούς κλπ μαζί με τους μαθητές, ή απλά κάνουν το ωράριό τους; Αυτό γίνεται από όσο ξέρω στην Αθωνιάδα, η οποία όμως είναι ειδική περίπτωση! Στα άλλα εκκλησιαστικά τι ισχύει?
Η Αθωνιαδα ειναι ειδικη περιπτωση καθως απαιτει και 4ημερη διαμονη στο Αγ.Ορος οποτε λογικο ειναι να προτιμάται προσωπικο που εχει καποια σχεση με τα εκκλησιαστικα. Οι σπουδαστες της Αθωνιαδας δεν ειναι απαραιτητα δοκιμοι μοναχοι αν και σε καποιο ποσοστο γινονται μοναχοι (το προγραμμα τους μοιαζει περισσοτερο με μοναχου παρα με μαθητη).  Αλλωστε κατι τετοιο γινεται και στα μουσικα και καλιτεχνικα στα οποια δινεται ιδιαιτερη σημασια στα επιμερους προσοντα και ασχολιες. Ο καθημερινος εκκλησιασμος δε νομιζω οτι ειναι υποχρεωτικος παρολα αυτα και η πληρης αποχη δε νομιζω οτι εκτιμαται θετικα. Παντως γνωστοι μου που ηταν στην αθωνιαδα δεν ηταν και παπαδοπαιδια, απλα ειχαν μια επαρκως κοσμια για τα δεδομενα συμπεριφορα .Σε αλλα εκκλησιαστικα σχολεια που εποπτευονται απο καποια μητροπολη η γνωριμια με το μητροπολιτη νομιζω μετραει θετικα. Θα μπορουσε βεβαια καποιος να παει να βρει το μητροπολιτη και να του μιλησει και πιθανον να επαιρνε και καποια συστατικη επιστολη εφοσον μπορουσε να πεισει οτι καλυπτει τις απαιτησεις της εκκλησιαστικης εκπαιδευσης. Προσωπικη εκτιμηση ειναι οτι η εκκλησιαστικη εκπαιδευση θα επρεπε να εποπτευεται (και φυσικα να χρηματοδοτειται ) απο την εκκλησια και φυσικα να ειναι ανεξαρτητη απο την υπολοιπη εκπαιδευση (ως προς την προυπηρεσια και τα αναλυτικα προγραμματα)
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 01, 2013, 11:54:11 am από giokspy »
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος kopan

• Πλήρες μέλος
  • Όλα αλλάζουν όταν εσύ αλλάζεις.
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 01, 2013, 12:27:12 pm »
...<<Προσωπικη εκτιμηση ειναι οτι η εκκλησιαστικη εκπαιδευση θα επρεπε να εποπτευεται (και φυσικα να χρηματοδοτειται ) απο την εκκλησια και φυσικα να ειναι ανεξαρτητη απο την υπολοιπη εκπαιδευση (ως προς την προυπηρεσια και τα αναλυτικα προγραμματα)>>...

Πολύ καλά το λες, αλλά...Κάποιοι πρέπει να βολεύονται, όπως και στην περίφημη σιβιτανιδειο...!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 01, 2013, 12:29:13 pm από kopan »
Η ευφυΐα είναι η σύζυγος, η φαντασία είναι η ερωμένη και η μνήμη είναι η υπηρέτρια.

Αποσυνδεδεμένος demeb

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 01, 2013, 12:52:24 pm »
To ωροόγιο πρόγραμμα των σχολείων αυτών είναι το ίδιο με το αντίστοιχο των γενικών λυκείων, με την προσθήκη κάποιου θεολογικού μαθήματος.
Πρωινή προσευχή είναι το μόνο απαιτούμενο. Κατα τα άλλα ισχύουν οι εκκλησιασμοί που προβλέπονται για τα υπόλοιπα σχολεία.
Επειδή πριν λίγα χρόνια εψαξα για κάποιο γνωστό μου πώς λειτουργούν τα σχολεία αυτά, είχα βρει εδώ πολλά αρνητικά σχόλια και απαξίωση για τα σχολεία. Έτσι θεώρησα ότι κανείς δεν θέλει να κάνει αίτηση, και αυτοί που κάνουν, τελικά δεν τους παίρνουν. Τελικά, αποδείχθηκε από ένα γνωστό μου που έπαιρνε αιτήσεις σε μια δευτεροβάθμια, ότι πάρα πολλά άτομα έκαναν αιτήσεις για αυτά τα σχολεία και παρά πολλοί έκαναν αίτηση για απόσπαση (γιατί είναι σχολεία που βρίσκονται σε πρωτεύουσες νομών) και κἀποιοι που αποτράπηκαν από το να κάνουν αίτηση βρέθηκαν μακριά από τα σπίτια τους, ενώ εκπαιδευτικοί που ήταν χαμηλά στον πίνακα αναπληρωτών ή είχαν λίγα μόρια μετάθεσης βρέθηκαν σε αυτά τα σχολεία και κοντά στα σπίτια τους.
Η άποψή μου είναι να κάνεις αίτηση και σε αυτά τα σχολεία, για να μην δώσεις την ευκαιρία σε κάποιο να σου πει ότι βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας ή της Πάτρας, γιατί εσύ δεν έκανες αίτηση.
Αν βρω το νόμο για το βιογραφικό σε αυτά τα σχολεία, θα το επισυνάψω εδώ. Η συστατική επιστολή μην σε φοβίζει και μην σε αποτρέπει να κάνεις αίτηση, αν δεν την έχεις.
Μην κάνεις αίτηση, μόνο αν έχεις σοβαρή αλλεργία στην εκκλησία.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 01, 2013, 02:36:17 pm »
Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες κάνουν κανονικά, όπως και στα υπόλοιπα σχολεία Γενικής Παιδείας, αίτηση πρόσληψης ως αναπληρωτές στα Εκκλησιαστικά Σχολεία......με ή χωρίς συστατική επιστολή!!

"Επίσης κάπου διάβασα ότι αν δουλέψεις σε Εκκλησιαστικά σχολεία μετά δεν έχει το δικαίωμα να δουλέψεις σε άλλο Δημόσιο σχολείο κάτι τέτοιο."  Εαν προσληφθείς σε Εκκλησιαστικό τι νόημα θα έχει να πας και σε άλλο σχολείο? Αντέχεις 2 σχολεία? :) Συνήθως προηγούνται οι προσλήψεις στην Γενική Εκπαίδευση και έπονται τα Εκκλησιαστικά >:(

"Μία ερώτηση: Στα εκκλησιαστικά οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε καθημερινούς εκκλησιασμούς κλπ μαζί με τους μαθητές, ή απλά κάνουν το ωράριό τους; Αυτό γίνεται από όσο ξέρω στην Αθωνιάδα, η οποία όμως είναι ειδική περίπτωση! Στα άλλα εκκλησιαστικά τι ισχύει?"  Όχι δεν υπάρχουν καθημερινοί Εκκλησιασμοί στα υπόλοιπα Εκκλησιαστικά, συνήθως είναι μόνο μία φορά την εβδομάδα και όχι υποχρεωτικοί για όλους....οι Θεολόγοι όμως πρέπει να συμμετέχουν, λογικο είναι! Η Αθωνιάδα είναι μια ειδική κατηγορία! Εκεί έχεις να κάνεις με μοναχούς ή δόκιμους μοναχούς! Έτσι κι αλλιώς είναι στο πρόγραμμα τους οι εκκλησιασμοί :)

Η εγκύκλιος είναι η ίδια με την εγκύκλιο της Γενικής Παιδείας.....δεν εκδίδεται πλέον ξεχωριστά!

Έυχομαι καλή επιτυχία!

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 01, 2013, 02:40:44 pm »
Η άποψή μου είναι να κάνεις αίτηση και σε αυτά τα σχολεία, για να μην δώσεις την ευκαιρία σε κάποιο να σου πει ότι βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας ή της Πάτρας, γιατί εσύ δεν έκανες αίτηση.
Αν βρω το νόμο για το βιογραφικό σε αυτά τα σχολεία, θα το επισυνάψω εδώ. Η συστατική επιστολή μην σε φοβίζει και μην σε αποτρέπει να κάνεις αίτηση, αν δεν την έχεις.
Μην κάνεις αίτηση, μόνο αν έχεις σοβαρή αλλεργία στην εκκλησία.
Να κάνω μια ίσως ''ανόητη'' ερώτηση ? Αν έχω συστατική επιστολή , την βγάζω φωτοτυπία ή δίνω την πρωτότυπη? Γιατί αν την δώσω εγώ μετά δεν θα έχω .. πως γίνεται; Οσο για το βιογραφικό το ψάχνω και εγώ αν βρεις κάτι θα σου είμαι ευγνώμων .
Επίσης νομίζω δηλώνουμε μόνο 1 Εκκλησιστικό Σχολείο αλλά δεν είμαι και σίγουρη.

Αποσυνδεδεμένος demeb

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 01, 2013, 02:49:16 pm »
όταν βγει η εγκύκλιος αναπληρωτών δηλώνεις Α Πειραιά, 2.

Αποσυνδεδεμένος agia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 01, 2013, 04:01:18 pm »
Κατ' αρχάς η εποχή του "βολέματος" στα Εκκλησιαστικά σχολεία έχει περάσει πλέον ανεπιστρεπτι ....στους τελευταίους διορισμούς του 2008 προυπόθεση  ήταν το ΑΣΕΠ καθώς και η προϋπηρεσία! Η συστατική επιστολή έχει το νόημα , κατα κάποιο τρόπο, της διαπίστωσης μιας στοιχειώδους επαφής με το χώρο της Εκκλησίας! Δεν τίθεται σε καμμια περίπτωση θέμα "αλλεργίας" με την Εκκλησία  διότι τα σχολεία αυτά, όπως εχει ηδη αναφερθεί, είναι όπως τα υπόλοιπα σχολεία με την μόνη διαφορά ότι υπάρχουν πολλά και οχι ενα θεολογικό μάθημα. Επίσης το ιδιόμορφο της υπόθεσης είναι και η απουσία κοριτσιών σε κάποια εξ αυτών( ηδη κάποια σχολεία κατόπιν συνενόησης με τους Μητροπολιτες θα δεχονται και κορίτσια).
Στην Αθωνιάδα απαγορεύται η πρόσληψη /διορισμός γυναικών, οπως είναι αναμενόμενο και επιμένω για την ύπαρξη Μοναχών εκεί......αρκετοί συνάδελφοι μου έχουν διοριστεί εκεί!
Αν προσληφθείς φέτος σε κάποιο εκκλησιαστικό δεν σε εμποδίζει κανείς, του χρόνου να πας σε καποιο αλλο σχολείο!! Ποιο είναι το κωλυμα? Λεπτομέρεια τέλος αποτελεί το θεμα της πρωτότυπης συστατικής επιστολής, ζητας αντίγραφο! Και τέλος, Εκκλησιαστικό στην Αθηνα δεν υφίσταται πλέον....καταργηθηκε επι Διαμαντοπούλου! Μονο Ριζάρειος Εκκλησιαστική σχολή , με καθεστώς ειδικό που αφορά τους μόνιμους εκπαιδευτικούς! :)

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 01, 2013, 06:35:06 pm »
Λεπτομέρεια τέλος αποτελεί το θεμα της πρωτότυπης συστατικής επιστολής, ζητας αντίγραφο!
Το ζητάω ή το φωτοτυπώ εγώ ? Γιατί αλλιώς από ποιόν  να ζητήσω αντίγραφο ?
Όσο για το κώλυμα που προανέφερες  , δεν είναι δικό μου αλλά όπως προανέφερα κάπου το διάβασα , θα προσπαθήσω να βρω το λινκ να το αναρτήσω αν θυμάμαι βέβαία σωστά..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)