0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι κρατήσεις για τις απεργίες υπολογίζονται επί των μεικτών αποδοχών και μάλιστα συμπεριλαμβάνονται και οι κρατήσεις εργοδότη και εργαζομένου, γι`αυτό υπάρχει αυτή η διαφορά.
Καλησπέρα.Ας ρωτήσω εδώ ένα θέμα σχετικά με την αναρωτική άδεια αναπληρωτών που με απασχολει.Επειδή μέχρι τώρα ως αναπληρώτρια εχει χρειαστεί να πάρω μόνο μονοήμερες άδειες και μόνο σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις, δεν ξέρω και τι πολυισχύει.Το πρόβλημα έχει ως εξής:Εξακολουθώ να είμαι αναπληρώτρια, δεν διορίστηκα. Μου έσκασε και σοβαρό πρόβλημα που θα χρειαστώ χειρουργείο. Ίσως και δεύτερο μέσα στη διδακτική χρονιά. Το ενδεχόμενο δεύτερο ίσως να καταφέρω να το καθυστερήσω για το τέλος της διδακτικής χρονιάς. Το πρώτο όμως σχετικά επείγει. Παρότι είναι Αύγουστος, ακόμη και τώρα να έβρισκα άκρη με τα νοσοκομεία να χειρουργηθώ, δεν θα μπορούσα να πάω αναπληρώτρια στην αρχη Σεπτέμβρη. Και θα είχα έτσι και την διετή ρήτρα.Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι δηλώνοντας όλη την Ελλάδα, θα με πάρουν στην πρώτη φάση. Το να μην δηλώσω όλη την Ελλάδα παρά μόνο την περιοχή μου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα με πάρουν καθόλου. Το να επιλέξω λίγες περιοχές κοντινές παίζω κορώνα γράμματα αν θα παραμείνω άνεργη. Το να μείνω χωρίς δουλειά κάποιους μήνες ή έστω μία χρονιά δεν έχω την πολυτέλεια να το σκεφτώ καν όχι να το κάνω κιόλας.Στο δια ταύτα: ξέρω ως αναπληρώτρια δικαιούμαι μόνο 15 μέρες αναρωτική (με τα σχετικά περί πληρωμών, επιτροπων κτλ, τα διάβασα αυτα) και αφού έχω πάει και αναλάβει υπηρεσία τουλάχιστον δέκα ημέρες (μετράνε και τα ΣΚ στις μέρες;). Χειρουργείο συν αποκατάσταση χρειάζεται γύρω στον ενάμιση μήνα στην καλύτερη περίπτωση. Καλούμαι αυτή τη στιγμή να δηλώσω περιοχές με την πρόσκληση που βγήκε και δεν ξέρω τι να κάνω.Πως μπορώ θεωρείτε όσοι έχετε εμπειρία να διευθετήσω ένα τέτοιο θέμα;Η κανονική άδεια ειναι επτά ημέρες, η αναρωτική δεκαπέντε, μπορώ να τις πάρω όλες αυτές μαζεμένες; μετράνε και τα ΣΚ μέσα και στα δύο είδη άδειας; Ακόμη και για σοβαρά χειρουργεία δεν προβλέπεται κάτι ειδικό;Αν δηλώσω μόνο την περιοχή μου και γινει το απίθανο και με πάρουν, με το άθροισμα κανονικής και μακράς αναρωτικής και με την ελπίδα ότι στο τελευταίο διάστημα της αποθεραπείας ίσως να μπορώ να πηγαίνω στο σχολείο αν ειναι κοντινό στην περιοχή μου ίσως να δούλευε αυτό το πλάνο.Πως μπορώ να σχεδιάσω κάτι τέτοιο; Έχετε καμιά ιδέα; Έχει κάποιος χειριστεί κάτι ανάλογο;
ια. Άδεια νοσήματοςΣτους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που πάσχουν από δυσίατα νοσήματα, χορηγείται αναρρωτική άδεια διάρκειας δεκαπέντε (15) ημερών επιπλέον της προβλεπόμενης από τις ισχύουσες διατάξεις, η οποία είναι αμειβόμενη και λαμβάνεται υπόψη ως χρόνος πραγματικής διδακτικής υπηρεσίας για όλα τα δικαιώματα {παρ. 5 του άρθρου 70 του Ν.4485/2017 (Φ.Ε.Κ.114 τ. Α΄/4-8-2017)}.Ως δυσίατα νοσήματα νοούνται αυτά της Υ1/Γ.Π./οικ.16884/12-10-2001(Φ.Ε.Κ.1386 τ.
Ευχαριστω πολυ πολυ!Να ειστε όλοι καλά παιδιά! Νομίζω ότι με καλύπτει αυτό. Μου διώξατε ένα μεγάλο άγχος που είχα γιατί φαινεται να υπαρχει λύση. Το πως γίνεται με επιτροπές κτλ θα το βρω στην πορεία.