*

Αποστολέας Θέμα: Tα παιδιά των εκπαιδευτικών "αριστεύουν" σχεδόν πάντα. Γιατί άραγε;  (Αναγνώστηκε 8992 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
Εγώ πιστεύω ότι είναι ανάλογα τα παιδιά! Μπορεί να υπάρχουν παιδιά εκπαιδευτικών που δεν τα πηγαίνουν καλά στο σχολείο! Ειδικά αν οι γονείς τα πιέσουν λόγω επαγγέλματος θα φέρουν πολύ χειρότερα αποτελέσματα!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Εγώ προτείνω να μπει ψηφοφορία π.χ.:
Θα αλλάζατε το βαθμό (προς τα πάνω) ενός μαθητή σας, επειδή είναι παιδί συναδέλφου;
Θα αλλάζατε το βαθμό (προς τα κάτω) ενός μαθητή σας, επειδή είναι παιδί συναδέλφου;
Θα "διαολοστέλνατε" έναν συνάδελφό σας, που θα τολμούσε να σας ζητήσει ευνοϊκή μεταχείριση στο παιδί του;

(οκ το παραδέχομαι, το τελευταίο το έβαλα για μένα  ;D )
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος eva7

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
θα σας πω κι εγώ τη γνώμη μου σαν κόρη εκπαιδευτικού (θα προτιμούσα να μην ήμουν για πολλούς λόγους που χωράνε σε άλλη συζήτηση). Γενικά ήμουν παιδάκι που έπαιρνα τα γράμματα. Υπήρχαν καθηγητές συνάδελφοι του πατέρα μου που επειδή είχαν διαφορές με τον συνάδελφό τους, ξεσπούσαν στο δικό μου βαθμό. Υπήρχαν παιδιά που μου την έλεγαν επειδή ήμουν κόρη καθηγητού τους. Υπήρχαν συνάδελφοι που πράγματι με πριμοδότησαν. Επειδή προσπαθούσα, επειδή δεν τους έκανα φασαρία, επειδή τότε με τις δέσμες κάποια μαθήματα τα είχαμε απλά για να περνάει η ώρα..Έχω γνωρίσει παιδιά εκπαιδευτικών που είναι τούβλα..παιδιά δικηγόρων και γιατρών που ήταν χάλια και σαν μαθητές και σαν άνθρωποι..παιδιά αγροτών αστέρια και κάποιων άλλων χάλια..Είναι στο παιδί..να το έχει με τα γράμματα ή όχι..Στο σχολείο που υπηρετώ φέτος κόρη αγροτών είναι αστεράκι..χωρίς καμία βοήθεια...Και ξέρω κόρη δικηγόρων που με χίλιους καθηγητές κατά πάνω στα ιδιαίτερα και με πολύ σπρώξιμο κατάφερε και μπήκε στη φιλολογία (!!!!!!!!) χωρίς να ξέρει την τύφλα της..Όλα είναι σχετικά..Δεν θα πριμοδοτούσα παιδί συναδέλφου. Στο Λύκειο όμως που ήμουν πέρυσι ήμουν ΥΠΕΡ

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
ΟΚ, οικογενειακο και κοινωνικο περιβαλλον και ερεθίσματα και ολα καλα. Ομως, δεν ειναι αυτα μονο.  Υπαρχει ή όχι  εκ μερους συναδελφων  καποια ευνοια προς τα παιδια αλλων συναδελφων?  ειτε αυτη ειναι εστω μία μοναδα.
Ειναι πραγματι περιεργο πως κανεις  ποτε δεν συναντησε μια τετοια συμπεριφορα...!!

Μην το βλέπεις μόνο προς την ευνοϊκή εκδοχή το πράγμα.
Εγώ είχα την ατυχία και να είμαι παιδί εκπαιδευτικού που για κάποια χρόνια δίδασκε και ήταν διευθυντής στο σχολείο μου και να έχουν προηγηθεί οι αδελφές μου ως μαθήτριες.
Για τους περισσότερους καθηγητές αυτό δεν σήμαινε τίποτα, κάποιοι ανέβαζαν αυτομάτως πολύ ψηλά τον πήχυ των απαιτήσεων και ήταν και ένα-δυο κομπλεξικοί που προσπαθούσαν να αποδείξουν και εγώ δεν ξέρω τι από την πρώτη μέρα (και χωρίς να έχουν προσωπικές διαφορές με τον πατέρα μου). :P

Γενικώς δεν είναι καλό να είσαι "επώνυμος", όταν είσαι μαθητής. ;D ;D ;D
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ

Χαιρομαι που πολλοι εχουν αντιθετη αποψη. Αυτο ειναι πολυ αισιοδοξο και μακαρι να ειναι παντα ετσι.

Να προσθεσω πως συζητηση κανουμε και ολες οι αποψεις ακουγονται. Γνωριζω πως το θέμα σας φανηκε "καπως" αλλά η γνωμη αυτη επικρατει (ευτυχως, θελω να πιστευω, σε μικρη εκταση) και δε νομιζω πως πρωτη φορα ακουγεται απο μένα!

Ευχαριστω για τις τοποθετησεις,
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος anestios

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ήμουνα και εγώ παιδί καθηγητών σε μικρή κοινωνία,με το μπαμπά διευθυντή σε δύσκολες εποχές,με ομηρικούς καυγάδες συνδικαλιστών, ''προοδευτικών΄΄ και ΄΄μη'', εποχές που μόλις είχαν φύγει οι επιθεωρητές από τα σχολεία και έπνεε αέρας ελευθερίας και όποιος ήθελε να επιβάλλει την τάξη ήταν αυταρχικός. Το τι τρικλοποδιά έφαγα σε βαθμούς από όλους αυτούς τους κομπλεξικούς δεν περιγράφεται. Τέτοια ήταν η κομματική τους υστερία που αντιθέτως θεωρούσαν ότι το παιδί του εργάτη, εκείνη την εποχή, άξιζε περισσότερο από το παιδί των καθηγητών και μας στερούσαν βαθμούς. Μετά απορούμε για τα χάλια της παιδείας! θερίζουμε ό,τι σπείρανε όλα αυτά τα κομματόσκυλα εκείνες τις εποχές.

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 22, 2012, 10:19:23 am από delete »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
delete: και οι διαχειριστες εχουν το δικαιωμα ελεγχου και επεμβαινουν αν και όποτε χρειαστει.

Νομίζω πως η ερμηνεια που δινεις στο θεμα που ανοιξα, που ισως ειναι "κάπως", ναι, μπορει να εχει και αυτό το περιεχόμενο.

@ παντως μου κανει εντυπωση που ποτε κανεις δεν εχει ακουσει, δεν εχει δει και δεν ξερει τιποτα.
Επισης μου κανει εντυπωση που ολασχεδον  τα παιδια των εκπαιδευτικων αισθανονται "αδικημένα" (προσεξτε, δε λεω πως τους χαριστηκαν βαθμοι),
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 20, 2012, 09:30:18 pm από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος Pink-Panther!

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ειναι ισως απο τα πιο ακυρα ερωτηματα που εχουν διατυπωθει εδω μεσα εκτος κι αν καποιος κανει καμια ερευνα για τη διπλωματικη του!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Προσωπικα (επειδη εγω ανοιξα το θεμα), δεν ειμαι σε διπλωματική και δεν υπαρχουν ακυρα ερωτηματα.
Τωρα, ακόμα κι αν ειναι διπλωματική οποιος θελει απαντά.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 20, 2012, 10:02:43 pm από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος vasoulals

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ07 + ΠΕ70
    • Προφίλ
Ειλικρινά ότι παιδιά εκπαιδευτικών αισθάνονται αδικημένα, δεν το περίμενα!Όχι ότι δεν το πιστεύω, εφόσον ήρθαν αντιμέτωποι με τέτοιες συμπεριφορές, αλλά ειλικρινά στην πόλη που μεγάλωσα, που μικρή δεν τη λες, τα παιδιά των εκπαιδευτικών ήταν η ελίτ, η αφρόκρεμα και δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουν βαθμό λιγότερο από 20 παρά...κάτι!Δυστυχώς μόνο στις πανελλήνιες φαινόταν η ψαλίδα! Καλώς πάντως ανοίχτηκε το θέμα, να ακούγονται όσο περισσότερες απόψεις γίνεται.
Μην ονειρεύεσαι την ζωή σου, ΖΗΣΕ τα όνειρά σου!!!

Αποσυνδεδεμένος ducati

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Φυσικά και δεν υπάρχουν άκυρα ερωτήματα. Ως θέμα διπλωματικής (μιας και θίχτηκε και αυτό) θα το έβλεπα ενταγμένο σε ένα ευρύτερο πλαίσιο (πχ ανισότητες στην εκπαίδευση ή μια παράμετρος του θέματος της αξιολόγησης), αλλά έτσι ως απλό ερώτημα όχι. Τώρα... προσωπικά παραδείγματα έχω να καταθέσω δύο: διευθυντής μου σε σχολική μονάδα κάθεται δίπλα μου και μου υπαγορεύει από τις καταστάσεις βαθμολογίας τους βαθμούς για να τους περάσω στον υπολογιστή. Η κόρη του 17 πχ στα Μαθηματικά, μου έλεγε αυτός 19, 16 στα Αρχαία μου έλεγε 18 κτλ...πάω να κάνω επανέλεγχο όλα σωστά, εκτός από τους βαθμούς της κόρης του! Παίρνω τις καταστάσεις να δω τι γίνεται και βλέπω πως το 17 που έβαλε ο καθηγητής μου το μετέφερε αυτός ως 19 και όλα τα μαθήματα 1-2 βαθμούς παραπάνω. Τον πιάνω και του λέω τι γίνεται εδώ... Ε εντάξει μου λεει, συννενοήθηκα εγώ με τους καθηγητές, απλώς ξέχασαν να αλλάξουν τις καταστάσεις. Καλό;  8) 8)Και 2η περίπτωση, γιος της αρχαιότερης συναδέλφου (με πολλή βοήθεια από το σπίτι), αλλά ευστροφία μηδέν! Είναι σημαιοφόρος με τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Αποσυνδεδεμένος Pink-Panther!

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Και διαπιστωση. Παραθετω το αρχικο μηνυμα:

(...)
Ποιά είναι η γνώμη σας; Υπάρχουν φαινόμενα,καταστάσεις, γεγονότα που το επιβεβαιώνουν? Ποιές οι αιτίες που οδηγούν στην "αρίστευση" αυτων των μαθητών;  Ποιά η ηθική διάσταση του θέματος για τον ίδιο τον εκπαιδευτικό;
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 20, 2012, 10:43:32 pm από MARKOS »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32874
  • Τελευταία: Mar_mar
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182986
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 766