*

Αποστολέας Θέμα: Καταγγελία για καθηγητή που απείλησε αλλοδαπούς μαθητές με τη Χ.Α.  (Αναγνώστηκε 10956 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GregX

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Δεν αποκλείεται απλά να ήταν μια κακή στιγμή από την πλευρά του καθηγητή πάνω στη ρύμη του λόγου και να είπε ως αστεϊσμό. Τα παιδιά είναι αδίστακτα ως γνωστόν, μπορεί να πιαστούν από το παραμικρό λάθος και να σου δημιουργήσουν τρομερά προβλήματα αν το θέλουν.

Φυσικά δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες ώστε να καταλάβουμε τι ακριβώς έγινε, απλές υποθέσεις κάνουμε.  Όπως και να πάντως έχει πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Τώρα όταν έχεις να κάνεις με παλιόπαιδα και η υπομονή έχει τα όρια της φυσικά αλλά υπάρχουν τρόποι να τα συνετίσεις χωρίς να δώσεις δικαίωμα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος kyriakh

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Ως  τώρα  πίστευα οτι  οπαδοι της Χ.Α. ειναι ατομα με  πλημμελεις   γνωσεις  ιστοριας .Φιλολογος  ειναι αυτος  ή πικρολογος;

Αποσυνδεδεμένος non-stop

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • hellooooo!!!
    • Προφίλ
Εγώ θεωρώ ότι το μικρόβιο του φασισμού δεν έχει να κάνει με τις ιστορικές γνώσεις... απλά είναι μικρόβιο, το οποίο όταν οι καταστάσεις δεν το ευνοούν υφέρπει, όταν όμως βρει πρόσφορο έδαφος αναπτύσσεται... πρόκειται για συμπλεγματικούς ανθρώπους που δεν αξίζει καν να μιλάς μαζί τους, Αυτήν την εποχή έχω τσακωθεί πολλές φορές υπερασπιζόμενη τα αυτονόητα με ανθρώπους που συναναστρεφόμουν πολύ. Ποτέ δεν είχα αντιληφθεί πόσο διαφορετικοί είμαστε... Όσο για τον καθηγητή πρέπει να εξεταστεί σοβαρα το ζήτημα και αν όντως το έχει πει με αυτό το πνεύμα ας πάει σπίτι του... τόσοι άνεργοι καθηγητές υπάρχουν που αγαπούν τα παιδια όλα (και τα αλλοδαπάκια)!!! Φτάνει η ανοχή στους οπισθοδρομικούς, που τώρα έγιναν και φασίστες τρομάρα τους!!!

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 22, 2012, 10:17:26 am από delete »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος dimitra68

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Aς μην τα μεγαλοποιούμε αν δεν ξερουμε πως το είπε αυτό ο συναδελφος...αν ηταν πραγματικα χρυσαυγίτης δε νομιζω να απειλουσε  με αυτο τον τροπο ,μαλλον θα το΄κρυβε...παντως εχει γινει πλεον η φραση " χρυση αυγη που σας χρειαζεται " ενας αλλος τροπος του να πεις " οπου δεν πιπτει λογος πιπτει ραβδος " οπου ολοι το΄χουμε πει και το'χουμε νιωσει καποιες φορες...δεν ξερουμε λοιπον τι εγινε και μιλησε ετσι ο ανθρωπος...!
κι ας μην το παιζουμε ηθικολογοι και δημοκράτες και κανουμε την τρίχα τριχιά εκ του ασφαλους πισω απο την ανωνυμια μας
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 20, 2012, 10:54:09 am από dimitra68 »
"Δε συμφωνώ με αυτά που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες ό,τι πιστεύεις"

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Δεν αποκλείεται απλά να ήταν μια κακή στιγμή από την πλευρά του καθηγητή πάνω στη ρύμη του λόγου και να είπε ως αστεϊσμό.

Καλά αν επαληθευτεί ή ομολογηθεί το:" Θα φέρω την Χ.Α. να σας σκοτώσει" μια φορά κακή στιγμή δεν το λες..

Όμως ακόμη και αν ανέφερε την Χρυσή Αυγή απλά για να "συνετήσει",ούτε αστεϊσμό το λες,μάλλον βλακ χιούμορ..

Και όπως  όλοι μας έχουμε εκπαιδευτεί να γνωρίζουμε κάποια στεγανά σε λόγο ή πράξη απέναντι σε μαθητές,έτσι θα έπρεπε και αυτός.

Πολλά από αυτά που λέμε ή πράττουμε,στην κοινωνική μας ζωή,απέναντι σε μαθητές απλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ και τέλος.

Τα παιδιά είναι αδίστακτα ως γνωστόν

Πασίγνωστον.
Μικροί εκκολαπτόμενοι εγκληματίες,μάλιστα αν ήταν στο χέρι μου θα έστελνα καμιά 30αριά από το σχολείο μου μέχρι τον Αυλώνα,
να στρώσουν χαρακτήρα. 8)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 20, 2012, 11:13:54 am από Aris81 »
Άνδρας που κρύβει τα χρόνια του,δεν λογίζεται για άνδρας.
Οι θρασύδειλοι ψεύτες,γερνάνε μόνοι και πεθαίνουν μόνοι.

Αποσυνδεδεμένος kyra_daskala

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ

Πασίγνωστον.
Μικροί εκκολαπτόμενοι εγκληματίες,μάλιστα αν ήταν στο χέρι μου θα έστελνα καμιά 30αριά από το σχολείο μου μέχρι τον Αυλώνα,

Μαθητής μου Γ Δημοτικού, ενώ τον μαλώνω που καυγάδισε με συμμαθητή του γυρίζει και μου λεει "θα πω ότι ότι με είπες μαύρο".
Ειλικρινά εκείνη την ώρα δεν κατάλαβα ότι με απειλούσε και του απαντάω "Γιατί βρε ...... μπλε είσαι; Δεν σε βλέπω τι χρώμα έχεις;"
"Όχι, θα πω σε όλους ότι με φωνάζεις μαύρο μέσα στην τάξη"
Μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση ότι από τόσο μικρή ηλικία, είχε σκεφτεί κάτι τέτοιο.
https://www.youtube.com/watch?v=MwRNvpGydzw
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

Αποσυνδεδεμένος demeb

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Πάντως έχω δει άπειρα περιστατικά από μαθητές που ζωγραφίζουν το σήμα της Χρυσής Αυγής και χρησιμοποιούν κάποιες ακραίες απόψεις της. Το μόνο που κάνω είναι να γελάω, όπως θα γελούσα για οποιαδήποτε αναφορά σε άλλο κόμμα. Αν το περνάς χωρίς να του δίνεις βαρύτητα, καταλαβαίνουν και τα παιδιά ότι σου είναι αδιάφορο και το σταματούν.
Όμως αυτό με τις ευθύνες των καθηγητών έχει παραγίνει. Προσέχουμε ακόμη και τη σκιά μας, γιατί αν πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούμε μπλεγμένοι, και πολλές φορές χωρίς να φταίμε. Τα παιδιά το έχουν καταλάβει και το εκμεταλλεύονται, για να μη μιλήσω για κάποιους γονείς, που είναι έτοιμοι να σε κατηγορήσουν για κάθε κακό που συμβαίνει στο παιδί τους. Μάθαμε σαν κοινωνία να ρίχνουμε το φταίξιμο στο διπλανό και καταλήξαμε να τη γλυτώνουν μόνο αυτοί που δεν κάνουν τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος evbak

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Η απάντηση της διευθύντριας μέσα από το Facebook: 
(http://www.facebook.com/profile.php?id=100003923506427)

ΤΙ ΣΥΜ

Αποσυνδεδεμένος non-stop

• Πλήρες μέλος
  • hellooooo!!!
    • Προφίλ
Οι χειρισμοί της διευθύντριας ήταν σωστοί. Όμως δεν πρέπει να εξανίσταται γιατί πήρε διαστάσεις το θέμα. Η είδηση παραμένει είδηση και μάλιστα μία είδηση που αντικατοπτρίζει ένα φαινόμενο άσχημο που αναπτύσσεται στην κοινωνία μας. Όσο κι αν προσπάθησε -και δικαίως ίσως- να το αντιμετωπίσει στα πλαίσια της σχολικής κοινότητας, δεν έγινε εφικτό, αφού η κοινωνία μας βράζει... Δεν πρέπει να το παίρνει προσωπικά το θέμα. Άλλωστε η δημοσιοποίηση του θέματος έκανε κακό μόνο στον ίδιο το καθηγητή (που δε με νοιάζει). Οι υπόλοιποι ας παραδειγματιστούν και να προσπαθήσουν ακομα κι αν ενστερνίζονται άλλες απόψεις ποιτικές να μην τις μεταφέρουν στο σχολέιο.

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ

Πασίγνωστον.

Μαθητής μου Γ Δημοτικού, ενώ τον μαλώνω που καυγάδισε με συμμαθητή του γυρίζει και μου λεει "θα πω ότι ότι με είπες μαύρο".
Ειλικρινά εκείνη την ώρα δεν κατάλαβα ότι με απειλούσε και του απαντάω "Γιατί βρε ...... μπλε είσαι; Δεν σε βλέπω τι χρώμα έχεις;"
"Όχι, θα πω σε όλους ότι με φωνάζεις μαύρο μέσα στην τάξη"
Μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση ότι από τόσο μικρή ηλικία, είχε σκεφτεί κάτι τέτοιο.

Κατανοώ το παραπάνω, απλά η έκφραση :"Τα παιδιά είναι αδίστακτα ως γνωστόν"  θέτει κάτι σαν δεδομένο και κοινά αποδεκτό,χωρίς αυτό να προκύπτει από πουθενά.
Φυσικά στην εποχή μας και ειδικά στο εξωτερικό, έχουν υπάρξει και κάποια παιδιά που έχουν διαπράξει απίστευτα εγκλήματα,αλλά σίγουρα δεν είναι αντιπροσωπευτικό,για να εδραιώσεις ανάλογη επιχειρηματολογία.

Δεν έχω μεγάλη εμπειρία στα σχολεία,μόλις τρίχρονη.
Αλλά πάντα σε Λύκειο και ειδικά τη μια χρονιά σε μεγαλούπολη, όπου δυστυχώς,υπήρχαν πολλές ανησυχητικές συμπεριφορές.
Επίσης φίλος εκπαιδευτικός,δούλεψε πρόπερσι σε ΕΠΑΛ της Δυτικής Θεσσαλονίκης και η κατάσταση ήταν επικίνδυνη.
Το κατανοώ..

Δεν μπορώ όμως να διαβάζω:"Ας μάθουμε τι έγινε πρώτα".
Καμία συνθήκη,δεν δικαιολογεί την εγκληματικά βλακώδη διατύπωση του συγκεκριμένου καθηγητή.

Μου θυμίζει μια πρόσφατη φωτογραφία όπου Ματατζής χτυπούσε αιμόφυρτο διαδηλωτή,από πίσω μάλιστα και με ανάποδη λαβή στο γκλοπ..
Την άλλη μέρα,όλοι οι "συνάδελφοί" του, περίμεναν και αυτοί να εξετάσουν τις συνθήκες..

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 21, 2012, 10:09:53 am από Aris81 »
Άνδρας που κρύβει τα χρόνια του,δεν λογίζεται για άνδρας.
Οι θρασύδειλοι ψεύτες,γερνάνε μόνοι και πεθαίνουν μόνοι.

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 23, 2012, 08:49:05 am από delete »

Αποσυνδεδεμένος julie_v

• Έμπειρο μέλος
  • Έγινα δασκάλα για τα λεφτά και τη δόξα!
    • Προφίλ
Δεν μπορώ όμως να διαβάζω:"Ας μάθουμε τι έγινε πρώτα".
Καμία συνθήκη,δεν δικαιολογεί την εγκληματικά βλακώδη διατύπωση του συγκεκριμένου καθηγητή.

Πόσο, μα πόσο πολύ συμφωνώ....
Άρχισα να μετράω πρόβατα για να κοιμηθώ...
Τι να δω; Λείπανε δυο. Αστυνομία, ανακρίσεις, χαμός...
Τέσσερις το πρωί κοιμήθηκα...
Eίναι να μη σου τύχει...!!

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ο καθένας μας είναι μέλος της κοινωνίας. Όμως είμαστε και εκπαιδευτικοί και έχουμε επιπλέον ευθύνες. Εκτός του γνωστικού αντικειμένου θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι επιτελούμε και παιδαγωγικό ρόλο. Δεν μπορείς να είσαι μέσα στην τάξη αν δεν μπορείς να αναγνωρίσεις τα ίσα δικαιώματα των παιδιών. Στην τάξη δεν μπορούμε άκριτα να μεταφέρουμε κοινωνικές τάσεις και πρακτικές όταν αυτές έρχονται σε αντίθεση με βασικές αρχές του πολιτισμού μας.

Το πιο λογικό είναι να διαταχθεί Ε.Δ.Ε. και ο εν λόγω καθηγητής θα έχει την ευκαιρία να δικαιολογήσει τα λεχθέντα του στην τάξη. Επίσης οι εκπαιδευτικοί, γονείς και ίσως μαθητές θα καταθέσουν για το συμβάν. Αν από αυτή την διαδικασία αποδεχτεί ότι ο καθηγητής δεν έχει εκφράσει ρατσιστικές απόψεις πέραν του συμβάντος θα αποφύγει την μεγάλη ποινή. Αν όμως αποδειχτεί ότι έχει προβεί και σε άλλες ανάλογες ενέργειες...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182587
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)