0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ουσιαστικά δε νομίζω οτι διαφωνούμε σε κάτι, απλά προσπαθώ να δώ τί συγκεκριμένο μπορεί να κάνει το ηθικό προκειμένου να βοηθήσει ουτως ώστε να υπάρξει κάτι ουσιαστικό.
Μα κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο. Απλά πρέπει να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την ανύψωση του ηθικού. Και, κατά τη ταπεινή μου άποψη, η βασική προϋπόθεση είναι να φύγουν από την εξουσία οι άνθρωποι, που, λόγω ΖΙΜΕΝΣ κλπ, δε θα επιτρέψουν ποτέ στη χώρα να έχει εκείνες τις προϋποθέσεις ουτως ώστε ν' ανακάμψει. Πώς ν' ανέβει το ηθικό, όταν τα ηνία τα έχουν στα χέρια τους άνθρωποι που τους κρατάνε από χίλιες δυο μεριές?
Remember, remember, the 5th of NovemberThe Gunpowder Treason and plot;I know of no reason why Gunpowder TreasonShould ever be forgot.Guy Fawkes, Guy Fawkes,'Twas his intent.To blow up the King and the Parliament.Three score barrels of powder below.Poor old England to overthrow.By God's providence he was catch'd,With a dark lantern and burning matchHolloa boys, Holloa boys, let the bells ringHolloa boys, Holloa boys, God save the King!Hip hip Hoorah !Hip hip Hoorah !A penny loaf to feed ol'Pope,A farthing cheese to choke him.A pint of beer to rinse it down,A faggot of sticks to burn him.Burn him in a tub of tar,'Burn him like a blazing star.Burn his body from his head,Then we'll say: ol'Pope is dead.
Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο και απολύσεις εκπαιδευτικών ζητεί το ΔΝΤ στην Κύπρο...Με την ένδειξη «μόνο για επίσημη χρήση», το δεύτερο μνημόνιο, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, «Πολίτης», προβλέπει μειώσεις 5% των μισθών στο Δημόσιο, από 3% που είχε συμφωνηθεί στο πρώτο μνημόνιο. ...Απολύσεις στην εκπαίδευσηΤο σοβαρότερο μέτρο για την εκπαιδευτική κοινότητα, δηλαδή εκείνο που θα προκαλέσει τις μεγαλύτερες αντιδράσεις, δεν περιλαμβάνεται στο κεφάλαιο εκπαίδευσης, αλλά στο γενικότερο κεφάλαιο για το κόστος της δημόσιας υπηρεσίας, προβλέποντας την έξοδο από το υπουργείο Παιδείας 2.000 εργαζομένων μέχρι το 2016, χωρίς να συγκεκριμενοποιεί, αν πρόκειται περί εκπαιδευτικών ή άλλου προσωπικού.Το ΔΝΤ αγγίζει και τους πανεπιστημιακούς, με διόλου κολακευτικές για τους ίδιους παρατηρήσεις όσον αφορά στους όρους εργοδοσίας τους. Χαρακτηριστική είναι η παρατήρηση στο δεύτερο μνημόνιο ότι οι πανεπιστημιακοί λαμβάνουν επίδομα για εξαιρετική επίδοση μεταξύ 7.000 και 12.000 ευρώ κάθε χρόνο, το οποίο όμως δίνεται χωρίς διακρίσεις σε όλους, μετατρέποντάς το, σύμφωνα με το ΔΝΤ, «σε επιπλέον μισθό αντί ως ανταπόδοση παραγωγικότητας».Για να καταστεί αντιληπτό το κόστος του εν λόγω επιδόματος για τους πολίτες, το 2011 ανήλθε σε 2 εκατομμύρια ευρώ. Για να μειωθούν οι δαπάνες του κράτους, το ΔΝΤ προτείνει να καταργηθεί το εν λόγω επίδομα και να εισαχθούν δίδακτρα στα δύο κρατικά πανεπιστήμια, ενώ, για να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα φοιτητών από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, προτείνεται να εισαχθεί το αγγλικό σύστημα των προνομιακών δανείων σε άπορους φοιτητές.Μείωση δαπανών στην υγείαΓια τις δαπάνες στην υγεία, το ΔΝΤ παρατηρεί ότι το σύστημα, όπως εφαρμόζεται στην Κύπρο, εγείρει ερωτηματικά περί ισονομίας των πολιτών, καθώς πολλά από τα έξοδα αναλαμβάνονται απευθείας «από την τσέπη» των πολιτών. Με ένα υπουργείο Υγείας, που διεκδικεί συγχρόνως τους ρόλους του διαμορφωτή πολιτικής, του υπεύθυνου εφαρμογής της και της μονοπωλιακής παροχής υπηρεσιών υγείας, η όλη κυπριακή δομή υγείας, σύμφωνα με το δεύτερο μνημόνιο, πάσχει. Ως εκ τούτου, το ΔΝΤ προτείνει στο υπουργείο Υγείας να διαχωρίσει θεσμικά αυτούς τους ρόλους. Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ παρατηρεί ότι το Υπουργείο Υγείας «δεν διαθέτει εργαλεία παρακολούθησης της απόδοσης των ιατρικών λειτουργών, ενώ ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό χωρίς κανόνες». Μέχρι την εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, για την οποία το ΔΝΤ δεν εμφανίζεται αισιόδοξο δεδομένων των διαχρονικών καθυστερήσεων, προτείνονται στο δεύτερο μνημόνιο σειρά μέτρων, όπως ο περιορισμός των κριτηρίων δωρεάν περίθαλψης, η αύξηση των τελών, που πληρώνονται κατά τις επισκέψεις στα δημόσια νοσηλευτήρια και η αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.
Ένα σεντονάκι και από εμένα για τον Landau που του αρέσουν τα κατεβατά.
Πρώτον, φοβάμαι ότι η απάντηση πάσχει από τη νεανική αλαζονεία, που ισοπεδώνει το παρελθόν, για να δώσει άλλοθι στο παρόν.Σίγουρα, ιδανική δεν ήταν καμία εποχή γιατί πάντα υπήρχαν ανθρώπινες αδυναμίες, αλλά και όλες οι εποχές δεν ήταν ακριβώς ίδιες, γιατί οι συνθήκες καθόριζαν τον τρόπο και την έκταση εκδήλωσης των ανθρώπινων αδυναμιών. Λ.χ πάντα άρεσαν τα πλούτη στον άνθρωπο, αλλά αυτός ο νεοπλουτισμός υπεράνω όλων των άλλων αξιών είναι σύμπτωμα αυτής της εποχής και όχι κάποιας άλλης.(...)Να γιατί η ισοπέδωση του παρελθόντος είναι το ίδιο επικίνδυνη με την εξιδανίκευσή του…ΥΓ. Και για να μην ξεχνιόμαστε, επειδή πολύ απαξίωσε τον ρομαντισμό, έχω να πω ότι τα μεγάλα επιτεύγματα έγιναν από τους ρομαντικούς, η απλή διαχείριση από τους ρεαλιστές και τους προσγειωμένους.
@MarkosKoίτα, δεν θεωρώ ότι οι προηγούμενες γενιές τα πήγαν περίφημα σε όλα, αλλά δεν συμφωνώ και με τη λογική του φοιτητή ότι αποκλείεται να είχαν κάτι καλύτερο στη ζωή τους από εμάς, ώστε να αξίζει να το μιμηθούμε. Δυστυχώς, όταν είσαι πολύ νέος, έχεις κάποιες ψευδαισθήσεις, που σε κάνουν να μην εκτιμάς κάποια πράγματα.Θεωρείς λ.χ ότι θα είσαι μονίμως νέος και δυνατός και ότι δεν θα γίνεις ποτέ σαν τους ηλικιωμένους που βλέπεις δίπλα σου. Σου είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι αυτοί που τώρα σου φαίνονται ανήμποροι και "μαραμένοι", μπορεί να έζησαν ή να πέτυχαν κάποια σπουδαιότερα πράγματα από τη δική σου γενιά. Νομίζεις ότι εσύ δεν θα κάνεις ποτέ λάθη, ενώ αυτοί τα έκαναν όλα λάθος.Μεγαλώνοντας, βέβαια, καταλαβαίνεις ότι η πραγματικότητα δεν είναι έτσι ακριβώς.