0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Απο κάπου θα πρέπει να ξεκινήσει το ξεσκαρτάρισμα πάντως...
Εγώ νομίζω ότι είναι καλό που ξεκινάει απο εδώ....... Απο κάπου θα πρέπει να ξεκινήσει το ξεσκαρτάρισμα πάντως...
οκ, και οταν ξεπεράσουμε αυτά τα ιδεολογικά και στο δια ταύτα, πώς ακριβώς προτείνεις να γινει το ξεσκαρτάρισμα ανθρωπων δημοκρατικά;
Επι του πρακτέου, φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι αυτό που προτείνεις είναι άλογο. Δεν γίνεται να θες να μειώσεις τα έξοδα , να απολύεις μόνο και μόνο για να τον προσλάβεις κάπου αλλού.... Και εν πάση περιπτώσει, δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας εκ νέου για επίορκους υπαλλήλους ή απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου.
Ναι συμφωνώ ότι έτσι όπως εφαρμόζεται η οικονομική πολιτική ( κατάργηση αφορολόγητου, οριζόντια μείωση μισθών , ομόλογα και επαναγορά ομολόγων ) δεν λύνεται το πρόβλημα - κάθε άλλο εξογκώνεται. Αλλά και ο διογκωμένος δημόσιος τομέας δεν πρέπει κάπως να έρθει στα ίσα του;
ο ιδιωτικός τομέας κινείται με τους δικούς του κανόνες..Δε γινεται να επιβάλεις απασχόληση τ. δ.υ. στον ιδιωτικό τομέα - που στο κάτω κάτω μπορεί και να μην του χρειάζονται κάποιες ειδικότητες. apri πρέπει να καταλάβουμε ότι οι απολύσεις, διαθεσιμότητα, μετατάξεις κοκ δε γίνονται πλέον με βάσει κοινωνικά κριτήρια. Δεν ασκείται πλέον κοινωνική πολιτική. Έχουμε καταλάβει ότι πληρώνουμε τα λάθη του παρελθόντος; (για το οποίο παρελθον ΟΛΟΙ χωρίς εξαίρεση έχουμε ευθύνες ). Δε λέω ότι ειναι δίκαιο αυτό που γινεται - δεν ειναι . Είναι όμως έτσι! Και ενώ όλοι έχουν βαλθεί να αντιταχθούν, να δώσουν μάχες, να ματώσουν ή δεν ξέρω και γω τι άλλο κανείς δεν προτείνει κάτι διαφορετικό, κάτι χειροπιαστό, κάτι που να αποτελεί πραγματική λύση και όχι ευσεβή πόθο. Και μου τη δίνει αυτό το όχι σε όλα, η αντιδραση για την αντίδραση, για τη δημιουργια εντυπωσης χωρίς αντίκρισμα. Δυστυχώς , εφεξής μόνο κατόπιν υποδείξεων θα λειτουργεί το κράτος μας. Πάνο, πόσο δίκιο έχεις στο τελευταίο σου σχόλιο!! Κατά τα άλλο με τους υπεράριθμους αυτό ακριβώς θα γίνει - θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου. ( διάβασε στο σχετικό λινκ το κεφάλαιο κινητικότητα υπαλληλων - μετακίνηση και μεταφορά). Για το θέμα των επίορκων , οι περισσότερες περιπτώσεις αν διαβάσεις το νόμο είναι περιπτώσειςπου έχουν τελεσιδικήσει σε δικαστήρια ή πειθαρχικά συμβούλια. Προβλέπεται επισης η αναστολή της αυτοδίκαιης αργίας σε περιπτώσεις που το πειθαρχικό συμβούλιο κρίνει απαραίτητες.