0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν μπορεί να κάνει αίτηση για απόσπαση εντός εφόσον δεν θα έχει οργανική. Αν μείνει στη διάθεση, δεν είναι σίγουρο ότι θα υπηρετήσει στο φετινό σχολείο. Αυτό θα γίνει μόνο αν υπάρχει λειτουργικό κενό και προηγείται από τους άλλους στις τοποθετήσεις για διάθεση. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να κάνει το εξής.Περιμένει τα λειτουργικά κενά και δηλώνει αυτά που θέλει.Παίρνει ένα λειτουργικό κενό. Αν δεν του αρέσει μπορεί να κάνει αίτηση χειρόγραφη στο ΠΥΣΔΕ για επανατοποθέτηση (τροποιποίηση)σε κάποιο άλλο κενό εάν φυσικά υπάρξει. Εχει αρκετές πιθανοτητες να την δεχτούν (ανάλογα το ΠΥΣΔΕ και το σπρώξιμο).Αν παρει οργανική, μπορεί να κάνει αίτηση για εντός (και επειδή είναι νεοδιόριστος να μην χάσει το δικαίωμα μετάθεσης). Το κάθε ΠΥΣΔΕ κάνει σε διαφορετικό χρόνο τις αιτήσεις για εντός. Οπότε παρακολουθεί τις ανακοινώσεις (Από Ιουνιο και πέρα)
Για κάλυψη ενός λειτουργικού κενού, ποιος προηγείται? Ο μη έχων οργανική [στη διάθεση], ο εχων οργανικη αλλα που επιθυμεί αποσπαση εντός ή ο αποσπασμένος από άλλο ΠΥΣΔΕ? Το κενό θα δοθεί εξαρχής (εφόσον πρόκειται για μακροχρόνιο λειτουργικό κενο) ή υπάρχει περίπτωση να "κρυφτεί" με σκοπό να δοθεί σε δεύτερο χρόνο?
Να κάνω μια ερώτηση που προέκυψε από την παραπάνω απάντηση του Lasid. Έχω ωράριο 23 ώρες από τις οποίες καλύπτω 16 στο σχολείο της οργανικής συν 2 σε συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο. Τις υπόλοιπες 5 μετακινουμαι. Είμαι Πε06 που σημαίνει μπορώ να κάνω εργαστήρια δεξιοτήτων ως β ανάθεση και νομίζω επίσης ενισχυτική. Κάποια εργαστήρια δεξιοτήτων όμως γίνονται από αναπληρωτές ή άλλους συναδέλφους ειδικοτήτων που συμπληρώνουν ωράριο στο σχολείο μας. Τι προβλέπεται;
ειμαι νεοδιόριστος σε λίγο θα πάρω οργανική. εχω υπηρετήσει την τοποθέτηση πρώτη χρονιά οπότε μπορώ να ζητήσω από ότι κατάλαβα απόσπαση αν δεν με βολεύει η οργανική εντός πυσπε πυσδε νομού. αν υποθέσουμε ότι παίρνουμε οργανική κάπου τέλη άνοιξης, πότε γίνονται οι πιο άμεσες αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ; λίγο πριν κλεισουμε; μέσα στο καλοκαίρι; Ακόμα κατι άκουσα φήμες από στόμα σε στόμα ότι δηλώνεις στις αποσπάσεις μέχρι 20 σχολεία και δεν βγάζουν λίστα να διαλέξεις λειτουργικά κενά αλλά πάς στα τυφλά, και καλά βάζεις ότι σε βολεύει. Ισχύει; πρέπει να πιασεις κόσμο από μέσα συνδικαλιστές κλπ για να σου πουν τα κενά ; τρις χειρότερη κατάσταση από αναπληρωτής αν ειναι έτσι. νομίζω απόσπαση είναι μονο σε λειτουργικο κενό οποτε πρέπει να προηγούμαστε από νεοδιόριστους και αναπληρωτές α φάσης.
Ακόμα κατι άκουσα φήμες από στόμα σε στόμα ότι δηλώνεις στις αποσπάσεις μέχρι 20 σχολεία και δεν βγάζουν λίστα να διαλέξεις λειτουργικά κενά αλλά πάς στα τυφλά, και καλά βάζεις ότι σε βολεύει. Ισχύει;
5 ώρες μετακίνηση σε συστεγαζόμενο?Τι ακριβώς έχει δηλωθεί στο myschool? Γιατί απ’ όσο ξέρω δεν μπορείς να δηλώσεις 5 ώρες μετακίνηση παρ’ όλο που θα έπρεπε σε κάποιο βαθμό όταν υπάρχει πραγματική μετακίνηση.Θα μπορούσες να είχες πάρει εργαστήρια, ναι. Ίσως οι άλλοι τα ζήτησαν πιο επιτακτικά ή δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι δεν τα θέλεις ή έγινε κάποια άλλη συμφωνία.
Κάνεις αίτηση την άνοιξη και τα αποτελέσματα βγαίνουν Ιούνιο. Αφού βγούν η εκάστοτε ΔΔΕ/ΔΠΕ βγάζει ανακοίνωση με τα κενά και ζητάει να γίνουν αιτήσεις τοποθέτησης απο τους αποσπασμένους. Εκτός απο τα κενά μπορείς να δηλώσεις και όποιο άλλο σχολείο θέλεις ώστε να επωφεληθείς αν γίνεται απο τυχόν καραμπόλες. Προηγούνται οι νεοδιόριστοι, έπονται οι αποσπασμένοι εντός και εκτός και μετά οι αναπληρωτές.