*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ  (Αναγνώστηκε 89994 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Goat

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ
« Απάντηση #252 στις: Μαρτίου 08, 2025, 11:20:26 pm »
Για κάλυψη ενός λειτουργικού κενού, ποιος προηγείται? Ο μη έχων οργανική [στη διάθεση], ο εχων οργανικη αλλα που επιθυμεί αποσπαση εντός ή ο αποσπασμένος από άλλο ΠΥΣΔΕ? Το κενό θα δοθεί εξαρχής (εφόσον πρόκειται για μακροχρόνιο λειτουργικό κενο) ή υπάρχει περίπτωση να "κρυφτεί" με σκοπό να δοθεί σε δεύτερο χρόνο?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:16:16 »

Συνδεδεμένος English

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Μαρτίου 08, 2025, 11:25:32 pm »
Δεν μπορεί να κάνει αίτηση για απόσπαση εντός εφόσον δεν θα έχει οργανική. Αν μείνει στη διάθεση, δεν είναι σίγουρο ότι θα υπηρετήσει στο φετινό σχολείο. Αυτό θα γίνει μόνο αν υπάρχει λειτουργικό κενό και προηγείται από τους άλλους στις τοποθετήσεις για διάθεση. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να κάνει το εξής.
Περιμένει τα λειτουργικά κενά και δηλώνει αυτά που θέλει.
Παίρνει ένα λειτουργικό κενό. Αν δεν του αρέσει μπορεί να κάνει αίτηση χειρόγραφη στο ΠΥΣΔΕ για επανατοποθέτηση (τροποιποίηση)σε κάποιο άλλο κενό εάν φυσικά υπάρξει. Εχει αρκετές πιθανοτητες να την δεχτούν (ανάλογα το ΠΥΣΔΕ και το σπρώξιμο).
Αν παρει οργανική, μπορεί να κάνει αίτηση για εντός (και επειδή είναι νεοδιόριστος να μην χάσει το δικαίωμα μετάθεσης). Το κάθε ΠΥΣΔΕ κάνει σε διαφορετικό χρόνο τις αιτήσεις για εντός. Οπότε παρακολουθεί τις ανακοινώσεις (Από Ιουνιο και πέρα)
Ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι, φυσικά δεν είναι σίγουρο ότι θα υπηρετεί στο σχολείο που είναι φέτος. Αναφέρομαι γενικά στην περίπτωση που καλύπτει οποιοδήποτε λειτουργικό κενό. Οπότε αν έχει πάρει οργανική, μπορεί να αιτηθεί απόσπαση εντός. Διαφορετικά, απλή αίτηση προς το ΠΥΣΔΕ για επανατοποθέτηση και βλέπει αν εγκριθεί.

Συνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Μαρτίου 09, 2025, 12:25:48 am »
Για κάλυψη ενός λειτουργικού κενού, ποιος προηγείται? Ο μη έχων οργανική [στη διάθεση], ο εχων οργανικη αλλα που επιθυμεί αποσπαση εντός ή ο αποσπασμένος από άλλο ΠΥΣΔΕ? Το κενό θα δοθεί εξαρχής (εφόσον πρόκειται για μακροχρόνιο λειτουργικό κενο) ή υπάρχει περίπτωση να "κρυφτεί" με σκοπό να δοθεί σε δεύτερο χρόνο?
Πρώτα τοποθετούνται οι λειτουργικά υπεράριθμοι. Αυτοί έχουν οργανική αλλά δε συμπληρώνουν τουλάχιστον 12 ώρες με Α και Β ανάθεση.
Αν αποφασίσουν να μείνουν στη θέση τους, αργότερα θα διατεθούν για συμπλήρωση ωραρίου.

Μετά τοποθετούνται όσοι είναι στη Διάθεση και τελευταίοι οι αποσπασμένοι εντός ΠΥΣΔΕ μαζί με όσους ήρθαν με απόσπαση από άλλα ΠΥΣΔΕ.

Κανένα κενό δεν μπορεί να κρυφτεί. Εξάλλου μπορείς να δηλώσεις όποιο σχολείο θέλεις, ακόμα κι αν δεν έχει δοθεί ως κενό!

Αποσυνδεδεμένος Schoolikui

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #255 στις: Μαρτίου 09, 2025, 12:00:05 pm »
Να κάνω μια ερώτηση που προέκυψε από την παραπάνω απάντηση του Lasid. Έχω ωράριο 23 ώρες από τις οποίες καλύπτω 16 στο σχολείο της οργανικής συν 2 σε συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο. Τις υπόλοιπες 5 μετακινουμαι. Είμαι Πε06 που σημαίνει μπορώ να κάνω εργαστήρια δεξιοτήτων ως β ανάθεση και νομίζω επίσης ενισχυτική. Κάποια εργαστήρια δεξιοτήτων όμως γίνονται από αναπληρωτές ή άλλους συναδέλφους ειδικοτήτων που συμπληρώνουν ωράριο στο σχολείο μας. Τι προβλέπεται;
Can I skip tomorrow?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:16:16 »

Αποσυνδεδεμένος ernie

• Έμπειρο μέλος
  • gunga galunga
    • Προφίλ
« Απάντηση #256 στις: Μαρτίου 09, 2025, 12:13:12 pm »
5 ώρες μετακίνηση σε συστεγαζόμενο?

Τι ακριβώς έχει δηλωθεί στο myschool? Γιατί απ’ όσο ξέρω δεν μπορείς να δηλώσεις 5 ώρες μετακίνηση παρ’ όλο που θα έπρεπε σε κάποιο βαθμό όταν υπάρχει πραγματική μετακίνηση.

Θα μπορούσες να είχες πάρει εργαστήρια, ναι. Ίσως οι άλλοι τα ζήτησαν πιο επιτακτικά ή δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι δεν τα θέλεις ή έγινε κάποια άλλη συμφωνία.
αν βγούμε από την κρίση σε λιγότερο από 100 χρόνια, εμένα να μην με λένε ernie

Συνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: Μαρτίου 09, 2025, 05:00:39 pm »
Να κάνω μια ερώτηση που προέκυψε από την παραπάνω απάντηση του Lasid. Έχω ωράριο 23 ώρες από τις οποίες καλύπτω 16 στο σχολείο της οργανικής συν 2 σε συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο. Τις υπόλοιπες 5 μετακινουμαι. Είμαι Πε06 που σημαίνει μπορώ να κάνω εργαστήρια δεξιοτήτων ως β ανάθεση και νομίζω επίσης ενισχυτική. Κάποια εργαστήρια δεξιοτήτων όμως γίνονται από αναπληρωτές ή άλλους συναδέλφους ειδικοτήτων που συμπληρώνουν ωράριο στο σχολείο μας. Τι προβλέπεται;

Προφανώς είσαι στην πρωτοβάθμια με 23 ώρες υποχρεωτικό ωράριο, αφού διδάσκεις αγγλικά 2 ώρες στο συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο.

Τα εργαστήρια δεξιοτήτων καλύπτονται συνήθως από αυτούς που τα έχουν Α΄ ανάθεση. Η ενισχυτική είναι μία λύση αν δεν υπάρχουν άλλες ώρες του κανονικού προγράμματος. Αν το σχολείο που πηγαίνεις για 5 ώρες έμενε ακάλυπτο, δεν γινόταν να κάνεις εσύ ενισχυτική στην οργανική σου.

Το να καλύπτονται ώρες Εργαστηρίου Δεξιοτήτων από αναπληρωτές ή από συναδέλφους για συμπλήρωση ωραρίου είναι παράξενο.
Σε ποια ειδικότητα ανήκουν αυτοί; Αν ανήκουν σε μια ειδικότητα που πλεονάζει στην περιοχή σου, τότε έπρεπε με κάποιον τρόπο να βρουν ώρες για να τους δώσουν, ενώ στους ΠΕ06 μπορούσαν να βρουν ώρες αγγλικών, έστω και με μετακίνηση.

Γενικά, κάθε περιοχή έχει τα δικά της δεδομένα, ανάλογα με τους συναδέλφους που πλεονάζουν. Θυμάμαι μια χρονιά που δεν κατάφερε να πάρει απόσπαση μια ΠΕ86 και τελικά δεν ήξεραν πώς να καλύψουν το ωράριό της. Μάζεψαν όσες ώρες πληροφορικής μπορούσαν και ώρες ΣΕΠ και την κάλυψαν πηγαίνοντας σε 3 σχολεία. Αλλά αυτό άλλαξε το δικό μας πρόγραμμα και τις αναθέσεις μας. Τηρήθηκε το νόμιμο; Όχι. Αλλά δε μπορούσε να μείνει η συνάδελφος χωρίς ωράριο, για να κρατήσουμε εμείς τα μαθήματα που είχαμε πάρει την 1η Σεπτεμβρίου...

Στην πρωτοβάθμια είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με τη δευτεροβάθμια. Για παράδειγμα στην πρωτοβάθμια κάνουν γκρουπ σχολείων για να ομαδοποιήσουν τις ώρες σε 24ωρα ή 23ώρα. Στη Δευτεροβάθμια δεν ομαδοποιούνται οι ώρες.

Ουσιαστικά σου λέω ότι αν δεν ξέρουμε όλα τα δεδομένα της πρωτοβάθμιάς σου, τις ανάγκες ωρών ΠΕ06 και των άλλων ειδικοτήτων, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα αν μπορούσε να γίνει αλλιώς η ανάθεση ωρών για να συμπληρώσεις ωράριο στην οργανική σου.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 09, 2025, 11:07:51 pm από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #258 στις: Μαρτίου 09, 2025, 08:03:30 pm »
Η κατανομή και η συμπλήρωση γίνεται βάσει των αναγκών της κάθε διεύθυνσης. Αν λείπουν ώρες αγγλικών θα μετακινηθείς και σε άλλο σχολείο αντί να κάνεις ολοήμερο ή εργαστήρια. Τα εργαστήρια δίνονται κατά προτεραιότητα στους πε70 και μετά σε όλους τους άλλους. Εγώ είμαι γαλλικών, πηγαίνω σε πέντε σχολεία κάθε χρόνο και αν μου λείπουν 2-3 ώρες κάνω εργαστήρια επειδή δεν επιτρέπεται να πάω και σε 6ο σχολείο. Ενισχυτική στην πρωτοβάθμια προβλέπεται μόνο για την γλώσσα και τα μαθηματικά, όχι για τα υπόλοιπα αντικειμενα
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 09, 2025, 08:56:07 pm από topsy »

Αποσυνδεδεμένος Doriangr

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: Μαρτίου 10, 2025, 12:59:42 pm »
ειμαι νεοδιόριστος σε λίγο θα πάρω οργανική. εχω υπηρετήσει την τοποθέτηση πρώτη χρονιά οπότε μπορώ να ζητήσω από ότι κατάλαβα απόσπαση αν δεν με βολεύει η οργανική εντός πυσπε πυσδε νομού. αν υποθέσουμε ότι παίρνουμε οργανική κάπου τέλη άνοιξης, πότε γίνονται οι πιο άμεσες αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ; λίγο πριν κλεισουμε; μέσα στο καλοκαίρι;

Ακόμα κατι άκουσα φήμες από στόμα σε στόμα ότι δηλώνεις στις αποσπάσεις μέχρι 20 σχολεία και δεν βγάζουν λίστα να διαλέξεις λειτουργικά κενά αλλά πάς στα τυφλά, και καλά βάζεις ότι σε βολεύει. Ισχύει; πρέπει να πιασεις κόσμο από μέσα συνδικαλιστές κλπ για να σου πουν τα κενά ; τρις χειρότερη κατάσταση από αναπληρωτής αν ειναι έτσι. νομίζω απόσπαση είναι μονο σε λειτουργικο κενό οποτε πρέπει να προηγούμαστε από νεοδιόριστους και αναπληρωτές α φάσης.

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #260 στις: Μαρτίου 10, 2025, 01:10:43 pm »
ειμαι νεοδιόριστος σε λίγο θα πάρω οργανική. εχω υπηρετήσει την τοποθέτηση πρώτη χρονιά οπότε μπορώ να ζητήσω από ότι κατάλαβα απόσπαση αν δεν με βολεύει η οργανική εντός πυσπε πυσδε νομού. αν υποθέσουμε ότι παίρνουμε οργανική κάπου τέλη άνοιξης, πότε γίνονται οι πιο άμεσες αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ; λίγο πριν κλεισουμε; μέσα στο καλοκαίρι;

Ακόμα κατι άκουσα φήμες από στόμα σε στόμα ότι δηλώνεις στις αποσπάσεις μέχρι 20 σχολεία και δεν βγάζουν λίστα να διαλέξεις λειτουργικά κενά αλλά πάς στα τυφλά, και καλά βάζεις ότι σε βολεύει. Ισχύει; πρέπει να πιασεις κόσμο από μέσα συνδικαλιστές κλπ για να σου πουν τα κενά ; τρις χειρότερη κατάσταση από αναπληρωτής αν ειναι έτσι. νομίζω απόσπαση είναι μονο σε λειτουργικο κενό οποτε πρέπει να προηγούμαστε από νεοδιόριστους και αναπληρωτές α φάσης.

Κάνεις αίτηση την άνοιξη και τα αποτελέσματα βγαίνουν Ιούνιο. Αφού βγούν η εκάστοτε ΔΔΕ/ΔΠΕ βγάζει ανακοίνωση με τα κενά και ζητάει να γίνουν αιτήσεις τοποθέτησης απο τους αποσπασμένους. Εκτός απο τα κενά μπορείς να δηλώσεις και όποιο άλλο σχολείο θέλεις ώστε να επωφεληθείς αν γίνεται απο τυχόν καραμπόλες. Προηγούνται οι νεοδιόριστοι, έπονται οι αποσπασμένοι εντός και εκτός και μετά οι αναπληρωτές.

Αποσυνδεδεμένος magioladitis

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #261 στις: Μαρτίου 11, 2025, 08:34:50 am »
Ακόμα κατι άκουσα φήμες από στόμα σε στόμα ότι δηλώνεις στις αποσπάσεις μέχρι 20 σχολεία και δεν βγάζουν λίστα να διαλέξεις λειτουργικά κενά αλλά πάς στα τυφλά, και καλά βάζεις ότι σε βολεύει. Ισχύει;

Ο περιορισμός 20 αφορά μόνο την ΒΕΛΤΙΩΣΗ θΕΣΗΣ και όχι την απόσπαση. Λογικό είνια να διαλέγεις στα τυφλά αφού ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ποιο σχολείο θες και μπορεί να προκύψει κενό κατά την διάρκεια των αποσπάσεων. Δεν έχει σημασία αν γνωρίζεις που έχει ήδη κενό αφού μπορεί να το πάρει άλλος και να αφήσει κενό το δικό του σχολείο κοκ

Αποσυνδεδεμένος Schoolikui

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #262 στις: Μαρτίου 11, 2025, 10:48:57 am »
5 ώρες μετακίνηση σε συστεγαζόμενο?

Τι ακριβώς έχει δηλωθεί στο myschool? Γιατί απ’ όσο ξέρω δεν μπορείς να δηλώσεις 5 ώρες μετακίνηση παρ’ όλο που θα έπρεπε σε κάποιο βαθμό όταν υπάρχει πραγματική μετακίνηση.

Θα μπορούσες να είχες πάρει εργαστήρια, ναι. Ίσως οι άλλοι τα ζήτησαν πιο επιτακτικά ή δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι δεν τα θέλεις ή έγινε κάποια άλλη συμφωνία.
Θα μπορούσες να μου εξηγήσεις τι εννοείς;
16 ώρες στην οργανική μου, 2 στο συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο, 3 σε άλλο δημοτικό και άλλες 2 στο συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο του δεύτερου δημοτικού.
Can I skip tomorrow?

Αποσυνδεδεμένος Minoan

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #263 στις: Μαρτίου 11, 2025, 04:22:18 pm »
Κάνεις αίτηση την άνοιξη και τα αποτελέσματα βγαίνουν Ιούνιο. Αφού βγούν η εκάστοτε ΔΔΕ/ΔΠΕ βγάζει ανακοίνωση με τα κενά και ζητάει να γίνουν αιτήσεις τοποθέτησης απο τους αποσπασμένους. Εκτός απο τα κενά μπορείς να δηλώσεις και όποιο άλλο σχολείο θέλεις ώστε να επωφεληθείς αν γίνεται απο τυχόν καραμπόλες. Προηγούνται οι νεοδιόριστοι, έπονται οι αποσπασμένοι εντός και εκτός και μετά οι αναπληρωτές.
Μέχρι τώρα πάντως οι αποσπασμένοι τοποθετούνται Ιούλιο και οι νεοδιόριστοι τέλη Αυγούστου.Εκτος κ αν εννοείς νεοδιόριστους της 2ος χρονιάς που παίρνουν οργανικό κατα τον Ιουνιο οποτε ναι προηγούνται. Μεταξύ ομως των αποσπασμένων εκτός και εντός πυσδε ποιος προηγείται στην τοποθέτηση;

Αποσυνδεδεμένος diamand

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λετ εμ καμ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #264 στις: Μαρτίου 11, 2025, 04:40:48 pm »
Αποσπασμένοι εντός και εκτός συνήθως παν μαζί βάσει μορίων απόσπασης ...

Αποσυνδεδεμένος Doriangr

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #265 στις: Μαρτίου 13, 2025, 09:22:08 am »
Ευχαριστώ. Δεν ειναι κοινή λίστα ολοι οι εκπαιδευτικοί των αποσπάσεων; τα κριτήρια/ μόρια είναι τα ίδια με των μεταθέσεων;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32829
  • Τελευταία: teacherbomb
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1180896
  • Σύνολο θεμάτων: 19455
  • Σε σύνδεση σήμερα: 786
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)