0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
στη γερμανία, έμαθα σήμερα, ζητούν νηπιαγωγούς, περίπου 4000. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, το άκουσα σήμερα σε μια συζήτηση.μπορεί να μου πει κάποιος αν ζητούν και δάσκαλους; Μέσα από ποια διαδικασία μπορεί καποιος να πάει να δουλεει γερμανία; Δεν μιλώ για αποσπάσεις σε σχολεία αλλοδαπής, αλλά για το γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα.μπορεί καποιος να βάλει κάποιο link που θα διαφωτίσει τα πράγματα; Ευχαριστώ
καλησπέρα σε όλους. Αν δεν κάνω λάθος αυτή δεν είναι η αναμενόμενη εγκύκλιος;http://www.pde.gr/index.php?page=6504
Στη Γερμανία είναι δύσκολο να βρεις δουλειά ως δάσκαλος, να δουλέψεις δηλαδή στο δημόσιο σχολείο. Οι νηπιαγωγοί που πηγαίνουν στη Γερμανία προσλαμβάνονται στους παιδικούς σταθμούς και όχι στα δημόσια νηπιαγωγεία.
Παράθεση από: Demetroula στις Αυγούστου 09, 2013, 10:47:31 pmΣτη Γερμανία είναι δύσκολο να βρεις δουλειά ως δάσκαλος, να δουλέψεις δηλαδή στο δημόσιο σχολείο. Οι νηπιαγωγοί που πηγαίνουν στη Γερμανία προσλαμβάνονται στους παιδικούς σταθμούς και όχι στα δημόσια νηπιαγωγεία.
ευχαριστώ.....δεν το είχα καν υπόψη!
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:Για τις περιπτώσεις πρόσληψης σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπ/σης -ελλείψει εκπ/κών από τους πίνακες ειδικής αγωγής- καθώς και για το πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπ/κής υποστήριξης υπάρχουν σχετικά πεδία προς συμπλήρωση/αποδοχή στην αίτηση αναπληρωτή. Αντίθετα, πρόσληψη στο πλαίσιο εφαρμογής συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς, πλην του προγράμματος της εξειδικευμένης εκπ/κής υποστήριξης, καθώς και πρόσληψη για τις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας θα πραγματοποιείται χωρίς τη συμπλήρωση/αποδοχή αντίστοιχου πεδίου στην αίτηση αναπληρωτή.Aυτό πέρυσι ήταν έτσι ακριβώς διατυπωμένο, θυμάται κανείς? (το bold δικό μου)Πάντως αυτή η διατύπωση εμένα με παραπέμπει στη φήμη για πρόσληψη των περισσότερων αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ για να γλιτώσουν τα κρατικά κονδύλια..