*

Ψηφοφορία

Συμφωνείτε για απεργία μέσα στις πανελλαδικές;

Ναί
269 (78.9%)
Όχι
72 (21.1%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 335

Η ψηφοφορία έληξε: Μαΐου 19, 2013, 07:38:22 pm

Αποστολέας Θέμα: Απεργία στις πανελλαδικές και πολυνομοσχέδιο.  (Αναγνώστηκε 315415 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος arvila

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Απεργία στις πανελλαδικές και πολυνομοσχέδιο.
« Απάντηση #1932 στις: Μαΐου 15, 2013, 02:16:15 am »
Η μεγαλειώδης συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στις 14/5.

Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
Τρελό γέλιο!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 15, 2013, 02:19:23 am από arvila »
H απεργία είναι αποτέλεσμα δημοκρατικών διαδικασιών 83.000 ανθρώπων. Καμιά επιστράτευση δεν μας κλονίζει. Αυτό που βιώνουμε είναι μια μάχη ανάμεσα στην δημοκρατία και τη χούντα.
Η μόνη περίπτωση που θα οφείλαμε να υποχωρήσουμε είναι αν η κυβέρνηση έβαζε δημοψήφισμα αρχικά στους ίδιους τους εξεταζόμενους, και τέλος στο λαό για το αν συντάσσονται με εμάς ή όχι.

Στο λαό υποχωρούμε, στη χούντα όχι!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:14:58 »

Αποσυνδεδεμένος nikolopol

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 4.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #1933 στις: Μαΐου 15, 2013, 08:18:13 am »
Τι λέτε ρε συνάδελφοι; Έχω καταμπερδευτεί. Ποια παράταξη πρότεινε στις συνελεύσεις σας "ψηφίζουμε απεργία αλλά δεν θα την κάνουμε";; Εγώ νόμιζα ότι η ψήφιση της απεργίας σημαίνει απόφαση για σπάσιμο της επίταξης. Γι αυτό άλλωστε μου έκανε και μεγάλη εντύπωση όταν άρχισα να ακούω πως οι περισσότερες ΕΛΜΕ την υπερψηφίζουν. Γιατί δεν πιστεύω πως ο κλάδος έχει τόσο αυξημένη συνείδηση και μαχητικότητα για να σπάσει επίταξη, αυτή τη στιγμή. Αλλά, αν κατάλαβα καλά από τα λεγόμενά σας, η πρόταση είναι "εικονική απεργία". Δυστυχώς δεν κατάφερα να πάω στην κοντινή μου συνέλευση και δεν έχω εικόνα.
Ετσι ειναι συναδελφε...ο κλαδος ειναι ζωντανος -νεκρος εδω και χρονια.απο οτι φαινεται θα συνεχισει να ειναι ετσι για πολυ καιροακομα.. οταν ερθουν οι απολυσεις μονιμων πια(κατι το οποιο δεν αργει) τοτε θα εχουμε παλι σπασμωδικες αντιδρασεις αλλα παλι θα ειναι αργα.. οτι μας αξιζει παθαινουμε πια..λυπαμαι εμας και ακομα περισσοτερο τα παιδια μας

Αποσυνδεδεμένος perastikos_kav

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1934 στις: Μαΐου 15, 2013, 09:10:47 am »
Τι λέτε ρε συνάδελφοι; Έχω καταμπερδευτεί. Ποια παράταξη πρότεινε στις συνελεύσεις σας "ψηφίζουμε απεργία αλλά δεν θα την κάνουμε";; Εγώ νόμιζα ότι η ψήφιση της απεργίας σημαίνει απόφαση για σπάσιμο της επίταξης. Γι αυτό άλλωστε μου έκανε και μεγάλη εντύπωση όταν άρχισα να ακούω πως οι περισσότερες ΕΛΜΕ την υπερψηφίζουν. Γιατί δεν πιστεύω πως ο κλάδος έχει τόσο αυξημένη συνείδηση και μαχητικότητα για να σπάσει επίταξη, αυτή τη στιγμή. Αλλά, αν κατάλαβα καλά από τα λεγόμενά σας, η πρόταση είναι "εικονική απεργία". Δυστυχώς δεν κατάφερα να πάω στην κοντινή μου συνέλευση και δεν έχω εικόνα.

Στην Καβάλα που είμαι εγώ αυτή ήταν η πρόταση όλων εκτός από το ΠΑΜΕ. Η Συνέλευση ήταν μαζικότατη. Η πρόταση της ΟΛΜΕ πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία (πιστεύω γύρω στους 250 ψήφους). Το ΠΑΜΕ πήρε την ψήφο μου και καμιά δεκαπενταριά ακόμα. και ένας αριθμός επίσης πολύ μεγάλος (εκτιμώ καμιά 100-130 συνάδελφοι) δεν ψήφισαν τίποτα.  Ψηφίσαμε απεργία για ηθικούς λόγους με δεδηλωμένη πρόθεση οτι δεν θα απεργήσουμε, αλλά θα κάνουμε συλαλλητήρια τα απογεύματα κλπ.

Αποσυνδεδεμένος gioas

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1935 στις: Μαΐου 15, 2013, 10:38:38 am »
Να συμπληρώσω σε αυτά που λέει ο mackis

1) Να χάνονται οι οργανικές θέσεις όσων αποσπώνται για πάνω από 3 χρόνια κάπου. Υπάρχει κόσμος που παίρνει απόσπαση για κεντρική υπηρεσία και άλλους φορείς για 5, 10 και 15 χρόνια (ξέρω αρκετές περιπτώσεις).

2) Να καλυφθούν οι διοικητικές θέσεις όλων των παραπάνω υπηρεσιών με μετατάξεις εκπαιδευτικών που το επιθυμούν. Πολλές αιτήσεις μετάταξης παραμένουν εκκρεμείς. Γιατί; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Ας πάρουμε την περίπτωση της κεντρικής υπηρεσίας όπου ο συντεχνιακός κλάδος των διοικητικών θέλει τους εκπαιδευτικούς από την μία για να βγάζουν τη δουλεία και από την άλλη δεν θέλει την μετάταξη τους για να μην διεκδικήσουν θέσεις στην ιεραρχία λόγω αυξημένων προσόντων.

3) Ας μιλήσουμε επιτέλους για οικονομική βοήθεια λόγω αντικειμενικών δυσκολιών π. χ νησιά. Γιατί να μην δικαιούμαστε δωρεάν μετακίνηση ή έξοδα μετεγκατάστασης την στιγμή που οι επιτροπές καλά κρατούν ακόμα.

Πολλά θέματα μπορεί να βάλει η ΟΛΜΕ και να αφήσει τα συνθήματα βιτρίνας. Γιατί δε το κάνει αυτό; Δυστυχώς πάλι θα την πληρώσουν οι αδύναμοι από τον κλάδο μας. Οι νέοι, οι ανύπαντροι και οι υγιείς. Μπορεί άνετα μια σοβαρή επιχειρηματολογία να φανερώσει την οργανωτική γύμνια του υπουργείου αλλά........
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 15, 2013, 10:40:23 am από gioas »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:14:58 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1936 στις: Μαΐου 15, 2013, 10:47:08 am »
Νομίζω θα ήταν αυτονόητο ότι όσοι εκπαιδευτικοί θέλουν να δουλέψουν σε διοικητικές υπηρεσίες του υπ.παιδείας, να πάνε εκεί με μετάταξη. Καμία απόσπαση σε διοικητική θέση.-
Και όσοι εργάζονται σε απομακρυσμένες (από τον τόπο μόνιμης κατοικίας που έχουν δηλώσει) περιοχές, να έχουν 3 εισιτήρια το χρόνο δωρεάν (όπως είχαμε στον στρατό). Και πολλά άλλα πρέπει να γίνουν, αλλά οι συγκεκριμένοι τύποι που κυβερνούν τώρα, δεν πρόκειται να δαπανήσουν ούτε 1 ευρώ παραπάνω για κανέναν (εκτός από τις τράπεζες και τις κατασκευαστικές τους).
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1937 στις: Μαΐου 15, 2013, 11:04:20 am »
Ωστόσο το ίδιο το  υπουργείο ενέκρινε την αποδέσμευση 1 εκατ. ευρώ για την ανέγερση τζαμιου στον
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1938 στις: Μαΐου 15, 2013, 11:36:42 am »
Για το 1 εκατ. που ενέκριναν.. κάτσε να δούμε αν όντως ισχύει. Για μένα ούτε 1 ευρώ κρατικών χρημάτων, για κανέναν ναό, κανενός δόγματος. Αυτοχρηματοδότηση και τέλος.

Όσο για τις μετατάξεις σε διοιηκτικές θέσεις, όσων θέλουν, πρέπει να γίνεται με κάποιο είδος διαγωνισμού κιόλας. Να ελέγχονται, αν κάνουν για αυτή τη δουλειά, μιας και είχαν πτυχίο σχετικό με εκπαίδευση και όχι διοικητική θέση.
Εκεί στην Κ.Υ. του υπ.παιδείας θα γίνει ποτέ πραγματικός έλεγχος άραγε;  ::)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος kostasMath

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1939 στις: Μαΐου 15, 2013, 11:41:56 am »
Ξεκινούν οι αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ.. αυτό έλλειπε από τους 500.000 αγρότες 106.000.000

Αποσυνδεδεμένος stroumfaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1940 στις: Μαΐου 15, 2013, 11:46:08 am »
Για το 1 εκατ. που ενέκριναν.. κάτσε να δούμε αν όντως ισχύει. Για μένα ούτε 1 ευρώ κρατικών χρημάτων, για κανέναν ναό, κανενός δόγματος. Αυτοχρηματοδότηση και τέλος.

Όσο για τις μετατάξεις σε διοιηκτικές θέσεις, όσων θέλουν, πρέπει να γίνεται με κάποιο είδος διαγωνισμού κιόλας. Να ελέγχονται, αν κάνουν για αυτή τη δουλειά, μιας και είχαν πτυχίο σχετικό με εκπαίδευση και όχι διοικητική θέση.
Εκεί στην Κ.Υ. του υπ.παιδείας θα γίνει ποτέ πραγματικός έλεγχος άραγε;  ::)
Τώρα τρέχουν για έλεγχο, στο δρόμο είναι........έρχονταιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!! :P :P :P

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1941 στις: Μαΐου 15, 2013, 11:55:24 am »
είμαι πάντως περίεργη τι θα γράψουν μερικοί στην περιγραφή θέσης που πρέπει να συμπληρωθεί και να αποσταλεί ως τέλος Μαϊου... Εδώ δεν χωράει το copy paste - ο καθένας για τον εαυτό του και απο κει να στε σίγουροι, φαίνεται αν ξέρεις τι κάνεις ή απλά έχεις τη γενική ιδέα!
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος arvila

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1942 στις: Μαΐου 15, 2013, 12:14:24 pm »
Πάντως αυτό το αφιερώνω εξαιρετικά στα παπαγαλάκια αυτού του θρεντ

Είναι προφανές ότι είχαμε υπερσυγκέντρωση παπαγαλακίων εδώ μέσα.
Αν κρίνεις από τον αριθμό θετικών-αρνητικών σχολίων, το αποτέλεσμα είναι 50%-50%
Αν κρίνεις από το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης του Pde, το αποτέλεσμα είναι 80%-20%
Η πραγματικότητα όμως είναι 95%-5%!

παπαγαλάκια uber-alles!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 15, 2013, 12:20:23 pm από arvila »
H απεργία είναι αποτέλεσμα δημοκρατικών διαδικασιών 83.000 ανθρώπων. Καμιά επιστράτευση δεν μας κλονίζει. Αυτό που βιώνουμε είναι μια μάχη ανάμεσα στην δημοκρατία και τη χούντα.
Η μόνη περίπτωση που θα οφείλαμε να υποχωρήσουμε είναι αν η κυβέρνηση έβαζε δημοψήφισμα αρχικά στους ίδιους τους εξεταζόμενους, και τέλος στο λαό για το αν συντάσσονται με εμάς ή όχι.

Στο λαό υποχωρούμε, στη χούντα όχι!

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #1943 στις: Μαΐου 15, 2013, 12:44:30 pm »
ειδατε τι αποφασισε η ΔΟΕ? απ οτι καταλαβα αν επιμεινουμε σε απεργια κατεβαινουν και αυτοι σε απεργια ιδιας μορφης για σπασιμο της επιστρατευσης http://www.alfavita.gr/arthra/%CE%B4%CE%BF%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%BB%CE%BC%CE%B5
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος joannabear

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1944 στις: Μαΐου 15, 2013, 03:43:16 pm »
Μήπως μπορεί να μας πει κάποιος το τι αποφάσισαν τελικά όλες οι ΕΛΜΕ της χώρας;
Και ξαφνικά ανοίγουν τα μάτια σου. Και βλέπεις καθαρά. Και είσαι ελεύθερος.

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1945 στις: Μαΐου 15, 2013, 03:50:57 pm »
Μήπως μπορεί να μας πει κάποιος το τι αποφάσισαν τελικά όλες οι ΕΛΜΕ της χώρας;

Απεργία "στα χαρτιά" φαντάζομαι....
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)