*

Ψηφοφορία

Συμφωνείτε για απεργία μέσα στις πανελλαδικές;

Ναί
269 (78.9%)
Όχι
72 (21.1%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 335

Η ψηφοφορία έληξε: Μαΐου 19, 2013, 07:38:22 pm

Αποστολέας Θέμα: Απεργία στις πανελλαδικές και πολυνομοσχέδιο.  (Αναγνώστηκε 316048 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Απεργία στις πανελλαδικές και πολυνομοσχέδιο.
« Απάντηση #1974 στις: Μαΐου 15, 2013, 07:42:16 pm »
Έχετε συναντήσει εκπαιδευτικό ο οποίος να σκέφτεται να απεργήσει?
Έχω μεγάλη περιέργεια.
Στον δικό μου περίγυρο ( με την ευρεία έννοια), δεν υπάρχει ούτε ένας ο οποίος να σκέφτηκε καν κάτι τέτοιο κάποια στιγμή.
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:39:20 »

Αποσυνδεδεμένος kate82

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1975 στις: Μαΐου 15, 2013, 07:49:07 pm »
Ούτε εγώ έχω συναντήσει πολλούς που προτίθενται πραγματικά να απεργήσουν αν και ψηφίσαν (κι εγώ μαζί τους) υπέρ της απεργίας...
Το έχω σκεφτεί αλλά όσο και αν το σκέφτομαι καταλήγω στο όχι (πριν την επίταξη ήμουν διατεθειμένη να απεργήσω επ' αόριστον) αλλά πλέον φοβάμαι....

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1976 στις: Μαΐου 15, 2013, 07:51:27 pm »
Ούτε εγώ έχω συναντήσει πολλούς που προτίθενται πραγματικά να απεργήσουν αν και ψηφίσαν (κι εγώ μαζί τους) υπέρ της απεργίας...
Το έχω σκεφτεί αλλά όσο και αν το σκέφτομαι καταλήγω στο όχι (πριν την επίταξη ήμουν διατεθειμένη να απεργήσω επ' αόριστον) αλλά πλέον φοβάμαι....

Εγώ δεν λέω ότι "δεν έχω συναντήσει πολλούς που να προτίθενται να απεργήσουν" ( με δεδομένη την επίταξη).
Λέω ότι "δεν έχω συναντήσει ΚΑΝΕΝΑΝ που να σκέφτηκε καν κάποια στιγμή να απεργήσει" ( με δεδομένη την επίταξη).
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1977 στις: Μαΐου 15, 2013, 07:56:22 pm »
Μα αν η απόφαση συναδέλφισσα ήταν οτι δεν απεργούμε, άσχετα αν εξαγγέλουμε απεργία, αυτοί τι θες να κάνουν, να αυτοκτονήσουν για να σου αποδείξουν οτι είναι αρκούντος αγωνιστές; Η μάχη δεν είναι ατομική, αλλά συλλογική, όλου του κλάδου. Δεν χρειαζόμαστε μάρτυρες, αλλά ενότητα, δεν χρειαζόμαστε αυτόχειρες ήρωες, αλλά αλληλεγγύη.

Με δεδομένο ότι η απεργία εγκρίθηκε ουσιαστικά από τον κλάδο ( λόγω επίταξης κατά την γνώμη μου, αλλά δεν έχει σημασία τώρα αυτό), αναρωτιέμαι τι θα κάνουν ( οι ίδιοι) αυτοί που προτείνουν να απεργήσει ο κλάδος με δεδομένη την επίταξη.
Θα εφαρμόσουν την προτροπή τους στον εαυτό τους, ή ήταν απλά μία προτροπή "για τους άλλους"?

Αυτό θα φανεί την Παρασκευή.

Υ.Γ. Διατυπώνω μια προσωπική απορία, γνωρίζοντας ( και σεβόμενος) το γεγονός ότι η συμμετοχή ή μη σε απεργία, είναι προσωπική απόφαση του καθενός.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:39:20 »

Αποσυνδεδεμένος kate82

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1978 στις: Μαΐου 15, 2013, 07:57:35 pm »
Υπάρχουν συνάδελφοι που το σκέφτονται σοβαρά και την Πέμπτη μετά την πορεία θα μαζευτούν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να δουν αν είναι ένα ρίσκο που τελικά θα πάρουν ή όχι....
Σήμερα σε ένα σύλλογο 14 ατόμων περίπου 2 άτομα υποστήριζαν ότι θα έπρεπε να απεργήσουμε και ότι το σκέφτονται σοβαρά (αν υπάρχει συμμετοχή), 1 που έλεγε ότι θα έπρεπε να απερεγήσουν γύρω στις 30.000 άτομα για να μας πάρουν σοβαρά (χωρίς να θέλει να είναι ένας από τους 30.000) και  οι υπόλοιποι που ξεκάθαρα λέγαμε ότι δε θα απεργήσουμε. Δε νιώθω περήφανη αλλά..............

Αποσυνδεδεμένος joannabear

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1979 στις: Μαΐου 15, 2013, 08:00:41 pm »
Εγώ έχω συναντήσει πάρα πολλούς που θέλουν να απεργήσουν, άρα και να ταχθούν εμπράκτως ενάντια στην επιστράτευση. Ανάμεσα σ'αυτούς και γω.
Αλλά ξέρετε τι; Φοβόμαστε μήπως δεν έχουμε στήριξη από την ΟΛΜΕ, γιατί από όσα είπε σχετικά ο Παπαχρήστος, έδειξε ότι θα δεχτεί την επιστράτευση με ψηλά το κεφάλι...  Μεγάλο φάουλ! Θα δούμε απόψε μήπως άλλαξε κάτι σ'αυτό. Πιστεύω ότι θα αναφερθεί σχετικά, γιατί αυτή είναι η απορία και η προσδοκία ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ.
Από αυτήν του την τοποθέτηση, θα εξαρτηθεί και η δική μου απόφαση. Γιατί φυσικά δεν θα γίνω Ιφιγένεια.

Αν δεχτεί την επιβολή της επιστράτευσης, αυτό θα είναι και το τέλος. Το τέλος για όλους και όλα.
Και ξαφνικά ανοίγουν τα μάτια σου. Και βλέπεις καθαρά. Και είσαι ελεύθερος.

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1980 στις: Μαΐου 15, 2013, 08:04:10 pm »
Υπάρχουν συνάδελφοι που το σκέφτονται σοβαρά και την Πέμπτη μετά την πορεία θα μαζευτούν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να δουν αν είναι ένα ρίσκο που τελικά θα πάρουν ή όχι....
Σήμερα σε ένα σύλλογο 14 ατόμων περίπου 2 άτομα υποστήριζαν ότι θα έπρεπε να απεργήσουμε και ότι το σκέφτονται σοβαρά (αν υπάρχει συμμετοχή), 1 που έλεγε ότι θα έπρεπε να απερεγήσουν γύρω στις 30.000 άτομα για να μας πάρουν σοβαρά (χωρίς να θέλει να είναι ένας από τους 30.000) και  οι υπόλοιποι που ξεκάθαρα λέγαμε ότι δε θα απεργήσουμε. Δε νιώθω περήφανη αλλά..............

Συνάδελφε ευχαριστώ για την ενημέρωση.
Απλά αναρωτιέμαι: Λένε ότι "σκέφτονται να απεργήσουν ΑΝ υπάρχει συμμετοχή"
Μα το αν υπάρχει συμμετοχή ή όχι σε μία απεργία, φαίνεται ΜΕΤΑ την απεργία.
Οπότε πως θα αποφασίσουν σχετικά με το αν ΘΑ υπάρξει συμμετοχή, ώστε να αποφασίσουν για το αν θα απεργήσουν ή όχι?
Φαντάζομαι ότι εννοούν πως "θα εκτιμήσουν την κατάσταση".
Πάντως εγώ, δεν συνάντησα ούτε έναν.

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1981 στις: Μαΐου 15, 2013, 08:08:26 pm »
Εγώ έχω συναντήσει πάρα πολλούς που θέλουν να απεργήσουν, άρα και να ταχθούν εμπράκτως ενάντια στην επιστράτευση. Ανάμεσα σ'αυτούς και γω.
Αλλά ξέρετε τι; Φοβόμαστε μήπως δεν έχουμε στήριξη από την ΟΛΜΕ, γιατί από όσα είπε σχετικά ο Παπαχρήστος, έδειξε ότι θα δεχτεί την επιστράτευση με ψηλά το κεφάλι...  Μεγάλο φάουλ! Θα δούμε απόψε μήπως άλλαξε κάτι σ'αυτό. Πιστεύω ότι θα αναφερθεί σχετικά, γιατί αυτή είναι η απορία και η προσδοκία ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ.
Από αυτήν του την τοποθέτηση, θα εξαρτηθεί και η δική μου απόφαση. Γιατί φυσικά δεν θα γίνω Ιφιγένεια.

Αν δεχτεί την επιβολή της επιστράτευσης, αυτό θα είναι και το τέλος. Το τέλος για όλους και όλα.

Συνάδελφε
Η ΟΛΜΕ, ΔΕΝ μπορεί να καλύψει όποιον απεργεί με επίταξη.
Μπορεί να πει "εμπρός παιδιά" ( μια "καλή κουβέντα" ας πούμε), αλλά ΔΕΝ σε καλύπτει έναντι των νομικών ζητημάτων που απορρέουν από την απόφαση κάποιου να αγνοήσει την επίταξη.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ θεσμικά να καλύψει.
Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, είναι ατομική ευθύνη του κάθε ενός ξεχωριστά.

Με δεδομένα τα παραπάνω, αναρωτιέμαι:
Έχετε συναντήσει έναν που να σκέφτεται να αναλάβει τις νομικές ευθύνες που απορρέουν από το ότι είναι επιταγμένος, και να συμμετάσχει σε απεργία?
Γιατί εγώ, δεν συνάντησα κανέναν ακόμα.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 15, 2013, 08:14:44 pm από PA »

Αποσυνδεδεμένος perastikos_kav

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1982 στις: Μαΐου 15, 2013, 08:14:29 pm »

Με δεδομένο ότι η απεργία εγκρίθηκε ουσιαστικά από τον κλάδο ( λόγω επίταξης κατά την γνώμη μου, αλλά δεν έχει σημασία τώρα αυτό), αναρωτιέμαι τι θα κάνουν ( οι ίδιοι) αυτοί που προτείνουν να απεργήσει ο κλάδος με δεδομένη την επίταξη.
Θα εφαρμόσουν την προτροπή τους στον εαυτό τους, ή ήταν απλά μία προτροπή "για τους άλλους"?

Υ.Γ. Διατυπώνω μια προσωπική απορία, γνωρίζοντας ( και σεβόμενος) το γεγονός ότι η συμμετοχή ή μη σε απεργία, είναι προσωπική απόφαση του καθενός.

Μου φαίνεται δεν καταλαβαινόμαστε. Πανελλαδικά στις συνελεύσεις διαμορφώθηκαν οι εξής θέσεις:
1. Δεν απεργούμε καθόλου, ούτε εξαγγέλουμε απεργία. Μειοψήφισε σχεδόν σε όλες τις ΕΛΜΕ, με 2-3 εξαιρέσεις.
2. Εξαγγέλουμε απεργία, αλλά δεν απεργούμε. Τουλάχιστον στη δική μου ΕΛΜΕ, αυτή ήταν η επίσημη πρόταση του ΔΣ της ΕΛΜΕ και αυτή ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία της ΕΛΜΕ. Επίσης το ίδιο μαθαίνω οτι έγινε στις περισσότερες ΕΛΜΕ.
3. Εξαγγέλουμε απεργία και απεργούμε όλοι. Την πρόταση την κατέθεσε το ΠΑΜΕ και την ψήφισαν 15-20 συνάδελφοι μόνο.

Η απεργία δεν εγκρίθηκε από τον κλάδο, αλλά η εξαγγελία της μόνο δυστυχώς. Ο κλάδος συμφώνησε οτι δεν θα απεργήσει. Οι 10-20 που ζητούσαν πραγματική απεργία, δηλαδή τι πρέπει να κάνουν, να αυτοκτονήσουν εργασιακά και να απολυθούν; Δεν υπάρχει καμιά προτροπή, υπήρξε μία πρόταση, την οποία απέρριψε ο κλάδος. Σε αυτά τα θέματα αποφασίζει καλώς ή κακώς το σύνολο. Αυτοί που προτρέπαν τους άλλους σε απεργία, προτρέπαν να κάνουμε όλοι και να κάνουν και αυτοί, όχι να πηδήξουν από το ζάλογγο για να μετρήσουμε εμείς τη συνέπεια τους.

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1983 στις: Μαΐου 15, 2013, 08:18:26 pm »

Μου φαίνεται δεν καταλαβαινόμαστε. Πανελλαδικά στις συνελεύσεις διαμορφώθηκαν οι εξής θέσεις:
1. Δεν απεργούμε καθόλου, ούτε εξαγγέλουμε απεργία. Μειοψήφισε σχεδόν σε όλες τις ΕΛΜΕ, με 2-3 εξαιρέσεις.
2. Εξαγγέλουμε απεργία, αλλά δεν απεργούμε. Τουλάχιστον στη δική μου ΕΛΜΕ, αυτή ήταν η επίσημη πρόταση του ΔΣ της ΕΛΜΕ και αυτή ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία της ΕΛΜΕ. Επίσης το ίδιο μαθαίνω οτι έγινε στις περισσότερες ΕΛΜΕ.
3. Εξαγγέλουμε απεργία και απεργούμε όλοι. Την πρόταση την κατέθεσε το ΠΑΜΕ και την ψήφισαν 15-20 συνάδελφοι μόνο.

Η απεργία δεν εγκρίθηκε από τον κλάδο, αλλά η εξαγγελία της μόνο δυστυχώς. Ο κλάδος συμφώνησε οτι δεν θα απεργήσει. Οι 10-20 που ζητούσαν πραγματική απεργία, δηλαδή τι πρέπει να κάνουν, να αυτοκτονήσουν εργασιακά και να απολυθούν; Δεν υπάρχει καμιά προτροπή, υπήρξε μία πρόταση, την οποία απέρριψε ο κλάδος. Σε αυτά τα θέματα αποφασίζει καλώς ή κακώς το σύνολο. Αυτοί που προτρέπαν τους άλλους σε απεργία, προτρέπαν να κάνουμε όλοι και να κάνουν και αυτοί, όχι να πηδήξουν από το ζάλογγο για να μετρήσουμε εμείς τη συνέπεια τους.

Συνεπώς, ΔΕΝ έχει συναντήσει κάποιος έναν ο οποίος να προτίθεται να απεργήσει.
Ο κλάδος ψήφισε "απεργία στα χαρτιά" όπως πολύ σωστά επεσήμανες συνάδελφε.

Υ.Γ. Ερωτώ, γιατί διαβάζω εδώ για "απεργία" και μπερδεύομαι.
ΔΕΝ ψηφίστηκε απεργία, αλλά "απεργία στα χαρτιά".

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 15, 2013, 08:20:27 pm από PA »

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1984 στις: Μαΐου 15, 2013, 08:22:52 pm »

Οπότε πως θα αποφασίσουν σχετικά με το αν ΘΑ υπάρξει συμμετοχή, ώστε να αποφασίσουν για το αν θα απεργήσουν ή όχι?
όχι συνάδελφε δεν είναι, ούτε ατομική υπόθεση, ούτε η συμμετοχή φαίνεται μετά την απεργία. Όταν διακυβεύεται η ζωή μας υπάρχουν τρόποι για να πάμε προετοιμασμένοι σε μια τέτοια, σε μια απεργία που κινδυνεύεις με φυλάκιση, με απόλυση και με πολλές άλλες συνέπειες. Δεν είμαστε και χιλιάδες σε κάθε ΕΛΜΕ. Όταν κάποιςο βγαίνει και λέει οτι είναι υπέρ της απεργίας το λέει με ονοματεπώνυμο και μπορείς να βάλεις σε κάθε ΕΛΜΕ μαι διαδικασία, όπου οι συνάδελφοι υπεύθυνα και ελεύθερα θα δηλώσουν τη θέση τους για να ξέρουμε τι γίνεται και στο τέλος να βγει μια τελική κοινή στάση. Δεν μιλάμε για μια εθιμοτυπική 24ωρη απεργία, αλλά για κάτι που θα καθορίσει το μέλλον το δικό μας και της παιδείας για πολλές δεκαετίες. Μετά τα φετινά ξεχάστε την δημόσια εκπαίδευση, όπως την ξέραμε, με τα καλά και τα στραβά της.

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1985 στις: Μαΐου 15, 2013, 08:26:29 pm »

όχι συνάδελφε δεν είναι, ούτε ατομική υπόθεση, ούτε η συμμετοχή φαίνεται μετά την απεργία. Όταν διακυβεύεται η ζωή μας υπάρχουν τρόποι για να πάμε προετοιμασμένοι σε μια τέτοια, σε μια απεργία που κινδυνεύεις με φυλάκιση, με απόλυση και με πολλές άλλες συνέπειες. Δεν είμαστε και χιλιάδες σε κάθε ΕΛΜΕ. Όταν κάποιςο βγαίνει και λέει οτι είναι υπέρ της απεργίας το λέει με ονοματεπώνυμο και μπορείς να βάλεις σε κάθε ΕΛΜΕ μαι διαδικασία, όπου οι συνάδελφοι υπεύθυνα και ελεύθερα θα δηλώσουν τη θέση τους για να ξέρουμε τι γίνεται και στο τέλος να βγει μια τελική κοινή στάση. Δεν μιλάμε για μια εθιμοτυπική 24ωρη απεργία, αλλά για κάτι που θα καθορίσει το μέλλον το δικό μας και της παιδείας για πολλές δεκαετίες. Μετά τα φετινά ξεχάστε την δημόσια εκπαίδευση, όπως την ξέραμε, με τα καλά και τα στραβά της.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 15, 2013, 08:39:42 pm από PA »

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1986 στις: Μαΐου 15, 2013, 08:37:57 pm »
Συμφωνούμε απόλυτα στα τελευταία.

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1987 στις: Μαΐου 15, 2013, 08:43:18 pm »
Συμφωνούμε απόλυτα στα τελευταία.

Συνάδελφε δεν κατάλαβα να διαφωνήσαμε και κάπου.
Την απορία μου σχετικά με το πως θα μπορούσε να εκτιμηθεί η συμμετοχή σε μελλοντική απεργία μου την έλυσες, όπως επίσης με βοήθησες να ξεκαθαρίσω ότι δεν συναντώ κανέναν που να προτίθεται να απεργήσει, διότι απλούστατα ο κλάδος δεν αποφάσισε "απεργία", ούτε "όχι απεργία".
Ο κλάδος αποφάσισε "απεργία στα χαρτιά".

Υ.Γ. Νομίζω συνάδελφε, ότι βοήθησες ΠΟΛΥ στο να μπουν τα πράγματα στη θέση τους με τις παρατηρήσεις σου.

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 15, 2013, 08:45:05 pm από PA »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182682
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)