Σύνολο ψηφοφόρων: 57
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επίσης μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι σε αυτή την ψηφοφορία περισσότερο κρίνεται αν θα γίνει ή όχι η απεργία παρά οι λόγοι.
ΠαράθεσηΕπίσης μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι σε αυτή την ψηφοφορία περισσότερο κρίνεται αν θα γίνει ή όχι η απεργία παρά οι λόγοι.
Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αλλά διαφωνώ (όχι στην ίδια την ψηφοφορία, αλλά στην αιτιολόγησή σου) και εξηγώ παρακάτω:1ον η κάλπη υλοποιείται μόνο στην κάλπη και όχι σε μία διαδικτυακή ψηφοφορία.2ον το "δημοσκοπικό μήνυμα" προκύπτει από μία ψηφοφορία σε ένα συγκεκριμένο φόρουμ, όπου ψηφίζουν μόνο τα μέλη του φόρουμ, οπότε δεν είναι στατιστικά αντιπροσωπευτική σε καμία περίπτωση. Πέρα του γεγονότος ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, όχι μόνο αγνοεί πιθανόν την ύπαρξη του φόρουμ και της ψηφοφορίας αυτής, αλλά δεν ξέρει (δυστυχώς) να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο.Οπότε, αυτή η ψηφοφορία είναι ίσως χρήσιμη, αλλά για να δείξει την τάση των μελών του φόρουμ και τίποτα παραπάνω.
Mόνο που η απεργία δε θα γίνει από το ιντερνετ, αλλά θα απαιτεί φυσική παρουσία. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό δεν το θέλει η ΔΑΚΕ.
Παράθεση από: ΠΕ0404 στις Μαΐου 03, 2013, 11:39:38 amMόνο που η απεργία δε θα γίνει από το ιντερνετ, αλλά θα απαιτεί φυσική παρουσία. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό δεν το θέλει η ΔΑΚΕ.η απεργία απαιτεί φυσική απουσία, όχι παρουσία!
Απεργία σημαίνει απουσία από τον χώρο εργασίας και περιφρούρησή του από έξω
Την μήνυση δεν θα την φάει κανένας.Αν γίνει πορεία εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε ένα συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, αυτό μπορεί να σταματήσει την λειτουργία του συγκεκριμένου κέντρου, χωρίς μήνυση. Και αν σταματήσει έστω και ένα κέντρο να δουλεύει, ακυρώνονται οι πανελλήνιες.Η ανωνυμία και το πλήθος των εκπαιδευτικών τους προστατεύει από τις μηνύσεις, δεν είναι ανάγκη να πας στο σχολείο σου να διαμαρτυρηθείς!
Μου φαίνεται εξωφρενικό να υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι να θεωρούν ότι δεν πρέπει να γίνει τίποτα απολύτως.Παρόλαυτά, πάσχα είναι και τα πρόβατα οδηγούνται στην σφαγή αδιαμαρτύρητα, οπότε ίσως κάποιοι συνάδελφοι έχουν αυτή την ψυχολογία. Να υπενθυμίσω επίσης και τους ινδιάνους Μάγια που στήνανε οικειοθελώς ουρές χιλιάδων ανθρώπων για να τους ξεριζώσει την καρδιά ο ιερέας του θεού ήλιου στο μεξικό. Υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας και με αυτή την ψυχολογία, δυστυχώς είναι και αυτό μια έκφανση της ανθρώπινης φύσης.
Παράθεση από: kelkri στις Μαΐου 03, 2013, 10:57:31 amΜου φαίνεται εξωφρενικό να υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι να θεωρούν ότι δεν πρέπει να γίνει τίποτα απολύτως.Παρόλαυτά, πάσχα είναι και τα πρόβατα οδηγούνται στην σφαγή αδιαμαρτύρητα, οπότε ίσως κάποιοι συνάδελφοι έχουν αυτή την ψυχολογία. Να υπενθυμίσω επίσης και τους ινδιάνους Μάγια που στήνανε οικειοθελώς ουρές χιλιάδων ανθρώπων για να τους ξεριζώσει την καρδιά ο ιερέας του θεού ήλιου στο μεξικό. Υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας και με αυτή την ψυχολογία, δυστυχώς είναι και αυτό μια έκφανση της ανθρώπινης φύσης.Επειδή τώρα το πρόσεξα αυτό το μήνυμα, ειδικά αυτό που είναι με bold.. δηλώνεις εκπαιδευτικός, σωστά; Τι ειδικότητα είσαι; Όχι, ότι έχει σημασία η ειδικότητα, για να γράφονται τέτοιες ιστορικές ανακρίβειες (θα το έλεγα αλλιώς, αλλά αυτολογοκρίνομαι). "Οικειοθελώς" δεμένοι δούλοι;
Παράθεση από: anestios στις Μαΐου 03, 2013, 08:55:35 amΕίναι αυτές προτάσεις των εκπαιδευτικών; Αναφέρονται πουθενά οι στόχοι της απεργίας; Το ωράριο είναι το πρόβλημα, οι πιθανές απολύσεις, ο φοβερός και τρομερός μύθος της αξιολόγησης...... ποιό; Και τί ζητούν; Να διατηρηθεί το σύστημα ως έχει; Καμιά μεταρρύθμιση, κάποια αλλαγή; Ντρέπομαι. Αυτός δεν είναι κλάδος, αλλά φερέφωνα εξουσίας που φωνασκούνΈχεις να καταθέσεις κάποια εναλλακτική πρόταση;Θα την προσθέσω στην ψηφοφορία, και δεδομένου ότι υπάρχει ποια η δυνατότητα αλλαγής της ψήφου, μπορεί οι ψηφοφόροι να μετακινηθούν προς την δικιά σου πρόταση.Επίσης μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι σε αυτή την ψηφοφορία περισσότερο κρίνεται αν θα γίνει ή όχι η απεργία παρά οι λόγοι.Δεκτές οι ενστάσεις σου, όμως δεν αρκεί να εντοπίζεις το πρόβλημα, πρέπει να προτείνεις και συγκεκριμένη λύση για να έχει νόημα η παρέμβασή σου και να μην είναι απλά ανούσια λόγια διαμαρτυρίας.
Είναι αυτές προτάσεις των εκπαιδευτικών; Αναφέρονται πουθενά οι στόχοι της απεργίας; Το ωράριο είναι το πρόβλημα, οι πιθανές απολύσεις, ο φοβερός και τρομερός μύθος της αξιολόγησης...... ποιό; Και τί ζητούν; Να διατηρηθεί το σύστημα ως έχει; Καμιά μεταρρύθμιση, κάποια αλλαγή; Ντρέπομαι. Αυτός δεν είναι κλάδος, αλλά φερέφωνα εξουσίας που φωνασκούν
Παράθεση από: kelkri στις Μαΐου 03, 2013, 10:51:04 amΠαράθεση από: anestios στις Μαΐου 03, 2013, 08:55:35 amΕίναι αυτές προτάσεις των εκπαιδευτικών; Αναφέρονται πουθενά οι στόχοι της απεργίας; Το ωράριο είναι το πρόβλημα, οι πιθανές απολύσεις, ο φοβερός και τρομερός μύθος της αξιολόγησης...... ποιό; Και τί ζητούν; Να διατηρηθεί το σύστημα ως έχει; Καμιά μεταρρύθμιση, κάποια αλλαγή; Ντρέπομαι. Αυτός δεν είναι κλάδος, αλλά φερέφωνα εξουσίας που φωνασκούνΈχεις να καταθέσεις κάποια εναλλακτική πρόταση;Θα την προσθέσω στην ψηφοφορία, και δεδομένου ότι υπάρχει ποια η δυνατότητα αλλαγής της ψήφου, μπορεί οι ψηφοφόροι να μετακινηθούν προς την δικιά σου πρόταση.Επίσης μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι σε αυτή την ψηφοφορία περισσότερο κρίνεται αν θα γίνει ή όχι η απεργία παρά οι λόγοι.Δεκτές οι ενστάσεις σου, όμως δεν αρκεί να εντοπίζεις το πρόβλημα, πρέπει να προτείνεις και συγκεκριμένη λύση για να έχει νόημα η παρέμβασή σου και να μην είναι απλά ανούσια λόγια διαμαρτυρίας. Απεργία κάνεις όταν διεκδικείς συγκεκριμένα πράγματα. Αν θες την άποψή μου είμαι υπέρ της απεργίας και θέλω σχολεία που δεν είναι άνδρα διαφθοράς, θέλω εκπαιδευτικούς που δουλεύουν το ωράριό τους, κάνοντας τα μαθήματα της ειδικότητάς τους και όταν υπάρχουν β΄πτυχία να αξιοποιούνται και αυτά, θέλω να εγγυηθεί η ΟΛΜΕ ότι θα υπάρξει ένα σύστημα πρόσληψης και δεν θα επιτρέπει στον εκάστοτε κυβερνώντα να ανοίγει παραθυράκια ( οαεδ, πολύτεκνοι, ιδιωτικοί.....), θέλω στοχευμένες τοποθετήσεις και όχι μαζικές (αυτές μας έφεραν εδώ), και αξιολόγηση που θα στοχεύει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και όχι στην απόλυση (είμαι αντίθετη στο ατελείωτο όχι των συνδικαλιστών). Υπάρχουν πουθενά όλα αυτά στις προτάσεις των παρατάξεων της ΟΛΜΕ; Εκτός αν δεν γνωρίζω ελληνικά. Επιπλέον, όταν οι καθηγητές έκαναν απεργίες, αν ικανοποιούνταν τα μισθολογικά τους, δεν διεκδικούσαν τίποτα άλλο , γι' αυτό και ο κλάδος αυτοενεχυριάστηκε. Τέλος, θα ήθελα ακόμα και ενιαία ψηφοδέλτια, με δηλωμένες κομματικές ταυτότητες, αλλά να έχω τη δυνατότητα να ψηφίσω πρόσωπα διαπαραταξιακά που θα έχουν πρώτα τον τίτλο του εκπαιδευτικού. Ίσως για τα δικά σας δεδομένα να είμαι από άλλον πλάνήτη!