0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: pe06 στις Ιουνίου 28, 2013, 05:32:14 pmΕρωτηση : Εγω ως ξενογλωσση και ο οποιοσδηποτε συναδελφος (ΠΕ) δεν μπορουμε να εργαστουμε ως διοικητικοι σε Υπουργεια που καταλαμβανουν θεσεις δημοσιοι υπαλληλοι ΔΕ ?Οποιοσδηποτε αν τελικα μπει σε κινητικοτητα και δε βρεθει θεση σ' αλλη υπηρεσια του δημοσιου, θα μπορει να προσφυγει στη δικαιοσυνη με βαση το παραπανω σκεπτικο.Συνάδελφε αν θυμάμαι καλά, ο κλάδος είχε συμφωνήσει ( στην συντριπτική του πλειοψηφία) με το μήνυμα της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας ( περίοδος τέλος 2009-μέσα 2010), σύμφωνα με το οποίο "είναι απαράδεκτο να απασχολούνται εκπαιδευτικοί σε καθήκοντα διοικητικών".Όπως καταλαβαίνουμε εύκολα λοιπόν, αυτό που προτείνετε έρχεται σε αντίθεση με όσα αποφάσισε ο κλάδος κατά το πρόσφατο παρελθόν.Θα μου πεις: "Άλλαξε γνώμη ο κλάδος".Αν πράγματι άλλαξε γνώμη λοιπόν, ας το πει ξεκάθαρα, και εγώ εύχομαι να έχει ( έχουμε μια και είμαι μέρος του) καλή τύχη στην προσπάθειά του να πείσει την κοινή γνώμη ότι τώρα αποφάσισε να διαφωνήσει με τον εαυτό του ( Αν και φοβούμαι ότι δεν θα προλάβει να πείσει την κοινή γνώμη - δηλαδή αυτούς που μας πληρώνουν).Τι να κάνουμε?Οι λάθος επιλογές ( ΑΝ υποθέσουμε ότι έγινε λάθος βέβαια), πληρώνονται.
Ερωτηση : Εγω ως ξενογλωσση και ο οποιοσδηποτε συναδελφος (ΠΕ) δεν μπορουμε να εργαστουμε ως διοικητικοι σε Υπουργεια που καταλαμβανουν θεσεις δημοσιοι υπαλληλοι ΔΕ ?Οποιοσδηποτε αν τελικα μπει σε κινητικοτητα και δε βρεθει θεση σ' αλλη υπηρεσια του δημοσιου, θα μπορει να προσφυγει στη δικαιοσυνη με βαση το παραπανω σκεπτικο.
Πάντως δεν άκουσα να λέει πουθενά οτι το Υπουργείο δεν έχει να συνεισφέρει άλλους εκπαιδευτικούς στην κινητικότητα. Είπε οτι το Υπουργείο έχει ήδη συνεισφέρει στην κινητικότητα μέσω των 10.000 λιγότερων αναπληρωτών και συνολικά 11.000 ανθρώπων μαζί με τους συμβασιούχους των ΑΕΙ/ΤΕΙ.Στη συνέχεια χρυσώνει το χάπι για τους αναπληρωτές λέγοντας οτι θα προσπαθήσει πολλοί από τους 10.000 να προσληφθούν σε προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ (δε λέει οτι στα προγράμματα θα παίρνουν τα μισά χρήματα στην καλύτερη περίπτωση).
Μα η κινητικότητα σημαινει οτι πρεπει να βγουν με το 75% του μισθου τους και να μετακινηθουν σε αλλη θεση μεσα σε ενα διαστημα ενος χρονου. Μα οι αναπληρωτες εχουν ειδη απολυθει οι ανθρωποι σε τι κινητικοτητα να μπουν? Εγω νομιζω προσπαθει απλα να ηρεμησει τους εκπαιδευτικους, δεν στεκουν αυτα..Patreas τι λες?
Ενώ στις άλλες ειδικότητες θα βγει κόσμος στη σύνταξη , πληροφορικός δεν θα βγει κανένας .Πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος που ακούγεται έντονα ο κλάδος σου .
Το ρεπορτάζ της Σπυράκη που σε σχέση με όλα τα άλλα φαίνεται πιο σοβαρό μιλάει για αξιολόγηση που έχει θεσμοθετηθεί. Τι να εννοεί άραγε.Επίσης κάποιες ερωτήσεις που έχω σε όσους ασχολούνται με το θέμα και ξέρουν του νόμους από ότι βλέπω1) Σε περίπτωση κινητικότητας, οι ΠΕ20 στο υπόλοιπο δημόσιο θεωρούνται ΤΕ και όχι ΠΕ. Τι θα γίνει εκεί? θα έχουν πρόβλημα λέτε?2) Αυτό που είπε κάποιος παραπάνω οτι αν γίνει κάτι διαθεσιμότητα απόλυση θα γίνει για όλες τις ειδικότητες έχει δίκιο. Στην περιοχή μου (Γ' Αθήνας) γίνεται χαμός με ολες τις ειδικότητες. Έχουν βγει πλεονάζοντες ακόμα και φιλόλογοι και πολλοί μαθηματικοί. Και αυτοί έχουν πρόβλημα, αλλά νομίζουν ότι κάπως θα την σκαπουλάρουν. Τι λέτε για αυτό?3) Μπορεί να θέσει σε κινητικότητα εκπαιδευτικούς με 20 χρόνια προυπηρεσία και διδακτορικό επειδή είναι στη διάθεση και να μην πειράξει άλλους με 4-5 χρόνια επειδή έχουν οργανική? Δηλαδή το ποιος θα βγει σε διαθεσιμότητα δεν μου φαίνεται τόσο απλό. Πρέπει να υπάρχουν κριτήρια και δεν είναι θέμα οργανικής. Τι λέτε?Σόρρυ αν επαναλαμβάνομαι αλλά δεν έχω διαβάσει όλα τα μηνύματα και ίσως κάποιος να έχει διατυπώσει τις ίδιες απόψεις.
Το ρεπορτάζ της Σπυράκη που σε σχέση με όλα τα άλλα φαίνεται πιο σοβαρό μιλάει για αξιολόγηση που έχει θεσμοθετηθεί. Τι να εννοεί άραγε.Επίσης κάποιες ερωτήσεις που έχω σε όσους ασχολούνται με το θέμα και ξέρουν του νόμους από ότι βλέπω1) Σε περίπτωση κινητικότητας, οι ΠΕ20 στο υπόλοιπο δημόσιο θεωρούνται ΤΕ και όχι ΠΕ. Τι θα γίνει εκεί? θα έχουν πρόβλημα λέτε?
2) Αυτό που είπε κάποιος παραπάνω οτι αν γίνει κάτι διαθεσιμότητα απόλυση θα γίνει για όλες τις ειδικότητες έχει δίκιο. Στην περιοχή μου (Γ' Αθήνας) γίνεται χαμός με ολες τις ειδικότητες. Έχουν βγει πλεονάζοντες ακόμα και φιλόλογοι και πολλοί μαθηματικοί. Και αυτοί έχουν πρόβλημα, αλλά νομίζουν ότι κάπως θα την σκαπουλάρουν. Τι λέτε για αυτό?
Το ρεπορτάζ της Σπυράκη που σε σχέση με όλα τα άλλα φαίνεται πιο σοβαρό μιλάει για αξιολόγηση που έχει θεσμοθετηθεί. Τι να εννοεί άραγε.
Νομίζω ότι παντού ΤΕ είσαι, αν έχεις τελείωσει ΤΕΙ. Σε κάποια άλλη συζήτηση είχε αναφερθεί ότι σε αυτό το σημείο το υπουργείο παιδείας παρανόμησε.