0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο Ύμνος της αγάπης«Ἐὰν ταῖς γλώσσαις τῶν ἀνθρώπων λαλῶ καὶ τῶν ἀγγέλων, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, γέγονα χαλκὸς ἠχῶν ἢ κύμβαλον ἀλαλάζον.Καὶ ἐὰν ἔχω προφητείαν καὶ εἰδῶ τὰ μυστήρια πάντα καὶ πᾶσαν τὴν γνῶσιν, καὶ ἐὰν ἔχω πᾶσαν τὴν πίστιν, ὥστε ὄρη μεθιστάνειν, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, οὐδέν εἰμι.Kαὶ ἐὰν ψωμίσω (=μοιράσω σε ελεημοσύνες) πάντα τὰ ὑπάρχοντά μου, καὶ ἐὰν παραδῶ τὸ σῶμά μου ἵνα καυθήσομαι, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, οὐδὲν ὠφελοῦμαι.Ἡ ἀγάπη μακροθυμεῖ, χρηστεύεται (=ωφελεί), ἡ ἀγάπη οὐ ζηλοῖ,ἡ ἀγάπη οὐ περπερεύεται (=καυχιέται), οὐ φυσιοῦται (=δεν φέρεται αλαζονικά), οὐκ ἀσχημονεῖ, οὐ ζητεῖ τὰ ἐαυτῆς, οὐ παροξύνεται,οὐ λογίζεται τὸ κακόν, οὐ χαίρει τῇ ἀδικίᾳ, συγχαίρει δὲ τῇ ἀληθείᾳ·πάντα στέγει (=υποφέρει), πάντα ἐλπίζει, πάντα ὑπομένει.Ἡ άγάπη οὐδέποτε ἐκπίπτει (=ξεπέφτει), εἴτε δὲ προφητεῖαι καταργηθήσονται, εἴτε γλῶσσαι παύσονται, εἴτε γνῶσις καταργηθήσεται.……………………………………………………………………………….Νυνὶ δὲ μένει πίστις, ἐλπίς, ἀγάπη, τὰ τρία ταῦτα· μείζων δὲ τούτων ἡ άγάπη»Απόσπασμα από την Α’ ἐπιστολὴ Παύλου πρὸς Κορινθίους ( Α΄προς Κορ. 13,1-13 /κεφάλαιο 13 στίχοι 1-13)
jamais, εξαιρετική η μουσική απο την ταινία του Κισλόφσκι. (Όλη η τριλογία του ήταν πολύ καλή, εδώ που τα λέμε.) Καλά, για τα λόγια δεν έχω ...λόγια. Αν αυτό δεν ειναι το νόημα της ζωής σε μια σελίδα, τότε τι μπορεί να είναι? Να είσαι καλά!