0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτο ειναι το πιο αγαπημενο μου ορχηστρικό κομματι. Ακουστε το και βαλτε το στο δυνατό. Το ακουγα καθε πρωι πριν ξεκινησω να παω για να γραψω εισαγωγικες εξετασεις για τη Φιλοσοφική. Ακομα το θυμαμαι! Χορός κάτω απ την Ακρόπολη
Μια που ο Μάρκος μας οδήγησε στην Ακρόπολη, εγώ να αφιερώσω κάτι στα κορίτσια του πόλο που μας έκαναν περήφανους σε μια περίοδο μεγάλης μιζέριας και μεγάλης εθνικής δυσφήμησης. Η θεά Νίκη φαίνεται πως χρησιμοποίησε αυτήν τη φορά τα φτερά της, για να τις βοηθήσει... Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ«Η Νίκη πού κάποιος... την είχε στήσει στην υψηλή ακροθαλασσιά, σ' ένα βράχο σrη Σαμοθράκη, κατάντικρα στη Θράκη και στη Μακεδονία, ανέβηκε και στάθηκε στην πλώρη ενός καραβιού και πήρε τις θάλασσες. Άφησε το νησί της και πάει αλλού, μα φεύγοντας έσκυψε το κεφάλι της να μην την αναγνωρίσουν οι άνθρωποι, γιατί το πρόσωπό της ήταν παράξενα λυπημένο πού άφησε το νησί της. Ξέχασε όμως να κρύβει τα φτερά της. Λησμόνησε πως τα φορούσε φεύγοντας... Και από τα φτερά της την εγνώρισαν...» Ίων Δραγούμηςhttp://www.youtube.com/watch?v=avOAuY8_75IΆγνωστου καλλιτέχνη, «Η Νίκη της Σαμοθράκης»,τέλη 3ου-αρχές 2ου αιώνα π.Χ, Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι
Παράθεση από: MARKOS στις Ιουλίου 29, 2011, 06:39:10 pmΑυτο ειναι το πιο αγαπημενο μου ορχηστρικό κομματι. Ακουστε το και βαλτε το στο δυνατό. Το ακουγα καθε πρωι πριν ξεκινησω να παω για να γραψω εισαγωγικες εξετασεις για τη Φιλοσοφική. Ακομα το θυμαμαι! Χορός κάτω απ την Ακρόπολη Μάρκο αυτό δεν είναι για να το ακους αλλά για αν το χορεύεις Πολύ όμορφη επιλογή
Παράθεση από: apri στις Ιουλίου 29, 2011, 06:58:52 pmΜια που ο Μάρκος μας οδήγησε στην Ακρόπολη, εγώ να αφιερώσω κάτι στα κορίτσια του πόλο που μας έκαναν περήφανους σε μια περίοδο μεγάλης μιζέριας και μεγάλης εθνικής δυσφήμησης. Η θεά Νίκη φαίνεται πως χρησιμοποίησε αυτήν τη φορά τα φτερά της, για να τις βοηθήσει... Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣApri μου, σωστά το αναφέρεις, αυτά πρέπει να λέγονται και να είμαστε περήφανοι Ελλάδα δεν είναι μόνο σκοτωμοί, καταποντισμοί και ό,τι άλλο μας σερβίρουν καθημερινά
Μια που ο Μάρκος μας οδήγησε στην Ακρόπολη, εγώ να αφιερώσω κάτι στα κορίτσια του πόλο που μας έκαναν περήφανους σε μια περίοδο μεγάλης μιζέριας και μεγάλης εθνικής δυσφήμησης. Η θεά Νίκη φαίνεται πως χρησιμοποίησε αυτήν τη φορά τα φτερά της, για να τις βοηθήσει... Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ