0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Rozy, τι μου θύμισες...Την πρώτη φορά που είχα πάει στη Ζάκυνθο, είχα πέσει σ' έναν ξεναγό που μας μιλούσε για τις μουσικές επιδόσεις των Επτανησίων (Ενετοκρατούμενοι γαρ). Μας έλεγε λοιπόν: Τι νομίζετε; Ότι εμείς τραγουδούσαμε σαν εσάς το "Ιτιά, ιτιά μου ανθισμένη" και λέγαμε "όι, όι μάνα μου"; Εμείς είχαμε όπερες και χορεύαμε πόλκες και μαζούρκες...
Oπότε να σου αφιερώσω τιμής ένεκεν μια μαζούρκα; Ζingara Mazurkahttp://www.youtube.com/watch?v=q-4YGQxvPc8&playnext=1&list=PLD43A1F38FDAB1916
Θα σας αλλάξω εντελώς ύφος Jean-Michele Jarre, ακούστε ένα άγνωστο (σχετικά) κομμάτι στον οποίο ενσωματώνει ήχους κρουστών της Τζαμάικα, και υπόσχομαι να επανέλθω με περισσότερα (και στοιχεία και κομμάτια)
Παράθεση από: Stelios στις Μαρτίου 25, 2011, 07:29:32 pmΘα σας αλλάξω εντελώς ύφος Jean-Michele Jarre, ακούστε ένα άγνωστο (σχετικά) κομμάτι στον οποίο ενσωματώνει ήχους κρουστών της Τζαμάικα, και υπόσχομαι να επανέλθω με περισσότερα (και στοιχεία και κομμάτια)Στέλιο, δεν είναι άγνωστο το Calypso. Οφείλω να πω ότι ήταν ο αγαπημένος μου μουσικός στο Γυμνάσιο, άγνωστο γιατί.Από το Waiting for Cousteau μου άρεσε επίσης το κομμάτι που νομίζεις ότι ακούς τη θάλασσα. Το προτείνω και στις νηπιαγωγούς για τις γιορτές του καλοκαιριού.Επίσης, μου αρέσει πολύ η δουλειά που είχε ετοιμάσει για τη συναυλία στην Κίνα (ήταν η πρώτη συναυλία που έγινε από δυτικό μουσικό).Μετά το Calypso, νομίζω ότι του τελείωσε κάπως η έμπνευση. Δεν έχω ακούσει κάτι ιδιαίτερο έκτοτε.
Παράθεση από: apri στις Μαρτίου 25, 2011, 07:35:27 pmΠαράθεση από: Stelios στις Μαρτίου 25, 2011, 07:29:32 pmΘα σας αλλάξω εντελώς ύφος Jean-Michele Jarre, ακούστε ένα άγνωστο (σχετικά) κομμάτι στον οποίο ενσωματώνει ήχους κρουστών της Τζαμάικα, και υπόσχομαι να επανέλθω με περισσότερα (και στοιχεία και κομμάτια)Στέλιο, δεν είναι άγνωστο το Calypso. Οφείλω να πω ότι ήταν ο αγαπημένος μου μουσικός στο Γυμνάσιο, άγνωστο γιατί.Από το Waiting for Cousteau μου άρεσε επίσης το κομμάτι που νομίζεις ότι ακούς τη θάλασσα. Το προτείνω και στις νηπιαγωγούς για τις γιορτές του καλοκαιριού.Επίσης, μου αρέσει πολύ η δουλειά που είχε ετοιμάσει για τη συναυλία στην Κίνα (ήταν η πρώτη συναυλία που έγινε από δυτικό μουσικό).Μετά το Calypso, νομίζω ότι του τελείωσε κάπως η έμπνευση. Δεν έχω ακούσει κάτι ιδιαίτερο έκτοτε. Δεν έχω την ιντερνετική ευχέρεια να επεκταθώ (καρτο-ίντερνετ βλέπεις) αλλά θα έχω πολλά να "πω" από βδομάδα Μέχρι τότε τι θα έλεγες για aero (2004)Τα ρεκόρ του Jarre δεν έχουν τελειωμό. Επιφυλάσσομαι
Πάντως, ειλικρινά αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλη χώρα που να έχει τέτοια ποικιλία στις μουσικές της επιρροές.Αμανέδες, καντρίλιες, κλέφτικα τραγούδια, μαντινάδες... όλα στην ίδια χώρα.Ενώ στον κόσμο του Μάρκου, μόνο Evita ακούνε... Mάρκο, σε πειράζω.