0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
εγω ακουσα οτι θα καταργησουν πληρως το νηπιαγωγειο..... και ολους τους νηπιαγωγους που πλεοναζουν θα τους στειλουν για καταναγκαστικα εργα στη Σιβηρια........και επισης ολα τα νηπια στον Ηρωδη για ψυχαγωγικους σκοπους....δεν το μαθατε?? ζει ακομη!Χαλαρωστε με το 8-2..... το θεωρω απιθανο να γινει.... αλλα για καλο και για κακο.....ας δημιουργηθει επιτελους μια σοβαρη εκπροσωπηση απο ολες....μονιμες & αναπληρωτριες.....!
Σου φαίνεται απίθανο;
Ρε παιδιά, συγγνώμη, κάτι δεν καταλαβαίνω σε αυτό που λέτε...Σε ένα νηπιαγωγείο υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός οργανικών θέσεων. Αν έχει ζήτηση να δημιουργηθεί ολοήμερο τμήμα (και φυσικά υπάρχει κανονισμός ιδρυτικής λειτουργίας του), με την προϋπόθεση συμπλήρωσης 7 παιδιών, τότε φυσικά και ο μόνιμος θα δουλέψει στο ολοήμερο, έχοντας την οργανική του στο συγκεκριμένο σχολείο. Ως εδώ, οκ!?Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα δημοτικά ήταν ότι οι αναπληρωτές που πήραν με ΕΣΠΑ μέσω του Προγράμματος Ολοήμερων Σχολείων δεν μπορούσαν να τους τοποθετήσουν πουθενά αλλού παραμόνο σε ολοήμερα σχολεία. Όταν κληθεί ένας μεγάλος αριθμός αναπληρωτών αποκλειστικά για ολοήμερα, λογικό δεν είναι να κριθούν υπεράριθμοι οι μόνιμοι που δούλευαν σε ολοήμερα για να μπορέσουν να τοποθετήσουν τους ΕΣΠΑ ολοημέρων;; Αυτή η παράνοια συνέβη στα δημοτικά, αυτός ο κίνδυνος θα υπάρξει και στα νηπιαγωγεία (αν συμβεί κάτι ανάλογο και σ' εμάς)...
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝwww.nipiagogoi.gr 4.10.13Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Η κατάσταση είναι οριακή και κρίσιμη. Είναι απαραίτητο να συντονίσουμε τη δράση μας.Όλοι/ες στη ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α, Σύνταγμα)Την Πέμπτη 10 Οκτώβρη 2013 και ώρα 18:00Να πάμε όσο το δυνατόν περισσότεροι...
"Και μέσα σε όλο αυτό το χάος έρχεται και η διάλυση του ολοήμερου νηπιαγωγείου με την μετατροπή του σε υποστηρικτική εκπαιδευτική δομή, στελεχωμένη με εκπαιδευτικούς ΕΣΠΑ. Αυτό σημαίνει κατάργηση της μίας οργανικής στα ολοήμερα τμήματα και 2.300 περίπου υπεράριθμοι νηπιαγωγοί πανελλαδικά, υποψήφιοι για μετακινήσεις και απολύσεις."
Εμένα καθόλου. Το πιο πιθανό μου φαίνεται. Αφού το ωράριο μας δεν ειναι διασφαλισμενο.