*

Αποστολέας Θέμα: Ειδικότητες και ολοήμερο  (Αναγνώστηκε 9058 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος harac

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 1069
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Προφίλ
Απ: Ειδικότητες και ολοήμερο
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 23, 2015, 09:11:11 μμ »
Μια διόρθωση. Δεν ειναι φετινές οι εξυπνάδες αυτές. Είναι η τρίτη χρονιά που γίνεται αυτο ύστερα απο εγκύκλιο του Υπουργείου

Η kyra_daskala αναφέρεται σε "φετινές εξυπνάδες του υπουργείου προκειμένου να εξοικονομήσουν δασκάλους" διότι έγραψε το μήνυμα το Δεκέμβριο του 2013.

antoniat, προσπαθούν να βγάλουν και από τη μύγα ξύγκι. Κανονικά δεν θα έπρεπε να το δεχτούν. Να πάρουν αναπληρωτές ΕΣΠΑ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 4006
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
  • E-mail
  • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Ειδικότητες και ολοήμερο
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:58:32 »

Αποσυνδεδεμένος antoniat

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 202
  • Προφίλ
Απ: Ειδικότητες και ολοήμερο
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 23, 2015, 09:21:11 μμ »
Eπειδή στην Ανατολική Αττική υπάρχει τρελό πρόβλημα και οι γονείς διαμαρτύρονται που δεν τελειώνουν τα παιδιά στις 14:00 κατέληξαν σε αυτήν την πανέξυπνη ιδέα. Ξεφτυλίζουν και τους δασκάλους έτσι... Δηλαδή να κρατάνε τα παιδάκια για να ζωγραφίζουν και να κάνουν απλώς φύλαξη, αντί να στείλουν τον κατάλληλο εκπαιδευτικό για να τους μάθει πέντε πράγματα...Και από ότι βλέπω δεν υπάρχει και πρόθεση να καλύψουν αυτά τα κενά...

Αποσυνδεδεμένος harac

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 1069
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Προφίλ
Απ: Ειδικότητες και ολοήμερο
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 23, 2015, 09:36:21 μμ »
Και ως συνήθως την πληρώνουν τα παιδάκια. Ούτε μελέτη κάνουν, ούτε μαθαίνουν κάτι, που μόνο  η κατάλληλη ειδικότητα μπορεί να το διδάξει σωστά.

Αποσυνδεδεμένος millhaven

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 341
  • Προφίλ
Απ: Ειδικότητες και ολοήμερο
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 23, 2015, 10:24:46 μμ »
Σήμερα πραγματοποιήθηκε κατάληψη από ένωση γονέων στη συγκεκριμένη διεύθυνση (ανατολική Αττική). Η κατάσταση που περιγράφετε και εσείς πιο πάνω, οφείλεται στις λιγοστές προσλήψεις ειδικοτήτων που πραγματοποιήθηκαν από την αρχή της χρονιάς. Η ανατολική Αττική όμως έχει μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με άλλες διευθύνσεις, καθώς στην τελευταία φάση προσλήψεων (20/11) δεν πήρε σχεδόν καθόλου ειδικότητες!  Στην ερώτηση γιατί  συνέβη αυτό δεν έχει ακόμα δοθεί σαφής απάντηση ούτε από τη διεύθυνση ούτε από το υπουργείο.
 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 4006
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
  • E-mail
  • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Ειδικότητες και ολοήμερο
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:58:32 »

Αποσυνδεδεμένος millhaven

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 341
  • Προφίλ
Απ: Ειδικότητες και ολοήμερο
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 23, 2015, 10:28:22 μμ »
Το σχετικό ενημερωτικό των αιρετών

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των
αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη  6977002645,    kostoulgaridis@yahoo.gr  και αναπληρωτή αιρετού Χρήστου Κανδηλώρου   6977531018, hcatri@gmail.com
εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:
          τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ     του συλλόγου «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ    του συλλόγου «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-  - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  του συλλόγου «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»
τη  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/  Βουλιαγμένης

Το Υπουργείο συνεχίζει τον εμπαιγμό με μόνο 25 προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για 171 κενά ειδικοτήτων. Συνολικά 313 κενά  παραμένουν στην Αν Αττική!!!
Να βάλουμε τέρμα στην κοροϊδία - Να καλυφθούν ΤΩΡΑ ΟΛΑ τα κενά
Βαδίζουμε στο τέλος και του 3ου μήνα από την έναρξη της σχ. χρονιάς και τα δημόσια σχολεία συνεχίζουν να υπολειτουργούν.
•   ενώ γονείς και εκπαιδευτικοί είναι σε απόγνωση,
•   ενώ τα περισσότερα σχολεία δεν μπορούν να καλύψουν πλήρως ούτε το πρωινό πρόγραμμα
•   ενώ τα ολοήμερα σε ελάχιστα σχολεία λειτουργούν και στα περισσότερα δε λειτουργούν καθόλου ή υπολειτουργούν
•   ενώ χιλιάδες είναι οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και πάρα πολλοί από αυτούς παραμένουν άνεργοι ενώ τα προηγούμενα χρόνια δούλευαν,
Το Υπουργείο συνεχίζει αδιατάρακτα να εμπαίζει την εκπαιδευτική κοινότητα, να προτάσσει την πιστή τήρηση του 3ου βάρβαρου Μνημονίου και όλων των περικοπών που αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια εκπαίδευση και να κάνει τις προσλήψεις με το σταγονόμετρο προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να συντηρήσει την αναμονή και να αποφύγει τις αντιδράσεις για να "καλύψει" την πραγματική διάσταση του προβλήματος.

Στις προσλήψεις αναπληρωτών που ανακοίνωσε την Παρασκευή 20/11 στην Αν Αττική δίνει ΜΟΝΟ 25 εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων για 171 κενά ειδικοτήτων.
Συγκεκριμένα:
Κενά ειδικοτήτων στην Αν. Αττική έχουν ως εξής:
ΠΕ06 Αγγλικών       για 23 κενά προσέλαβε  3 (1 Α΄και 2 Β΄Αν Αττ) - παραμένουν 20 κενά
ΠΕ08 Εικαστικών    για  23 κενά      ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑ  - παραμένουν 23 κενά
ΠΕ11 Γυμναστών   για  47 κενά προσέλαβε 10 (5 Α΄και 5 Β΄ Αν. Αττ) - παρμένουν 37 κενά
ΠΕ16 Μουσικών     για  26 κενά προσέλαβε  4 (1Α΄και 3 Β΄Αν. Αττ) - παραμένουν 22 κενά
ΠΕ 32 ή 18.41 Θεατρολογίας για 23 κενά ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑ  - παραμένουν 23 κενά
ΠΕ 19-20 Πληροφορικής     για 17 κενά  ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑ  - παραμένουν 17 κενά
ΠΕ 07 Γερμανικών για  12 κενά προσέλαβε  8 (5 Α΄ και 3 Β΄ Αν. Αττικής) μειωμένου ωραρίου με μέχρι 15 ώρες διδακτικό ωράριο δηλαδή   παραμένουν 7 κενά
Τα κενά ειδικοτήτων στην Αν. Αττική είναι  149  για να λειτουργήσουν πλήρως πρωινό και ολοήμερο πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία

επίσης  ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ  και δεν υπάρχει κανένα νεότερο(!) :
54 κενά δασκάλων (δύο πρωινά τμήματα που προέκυψαν και δάσκαλοι για ολοήμερο)
19 κενά νηπιαγωγών - 1 κλασσικό τμήμα είναι κλειστό και 18 ολοήμερα λειτουργούν μόνο το πρωί και το ολοήμερο έχει στην πράξη καταργηθεί.
26 κενά στην ειδική αγωγή  για τμήματα ένταξης
67 κενά δασκάλων για παράλληλης στήριξη (στις 39 εγκεκριμένες θέσεις που είχαν παραμείνει ακάλυπτες προστίθενται και 28 επιπλέον που εγκρίθηκαν σε 2η φάση - με καθυστέρηση, από Υπ. Παιδείας)

Τα ψέματα τελείωσαν μαζί και η υπομονή όλων μας!
Το Υπ. Παιδείας έχει αποφασίσει ότι "τα σχολεία θα λειτουργήσουν με κενά"!!!  και αυτό φαίνεται ότι υλοποιεί.
Οι διορισμοί που ανακοίνωσε και οι ρυθμοί τους αποκαλύπτουν πια ότι συστηματικά προσανατολίζεται να καλύψει μόνο ένα μέρος των πρωινών κενών και να συρρικνώσει ή σε πολλές περιπτώσεις να καταργήσει τα ολοήμερα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργού που ανοίγει το ζήτημα για την παρακολούθηση του ολοήμερου από τα παιδιά των οποίων και οι δύο γονείς εργάζονται προσπαθώντας να "φτάσει" τον προκάτοχό του Αρβανιτόπουλο.   
Την ώρα που τα σχολεία αδυνατούν να λειτουργήσουν επαίρεται ξεδιάντροπα ότι έχει διορίσει περισσότερους αναπληρωτές στα σχολεία από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Για να μην κουράζεται του λέμε ότι αυτό είναι αλήθεια αλλά  είναι και η απόδειξη ότι συνεχίζει ακριβώς στην ίδια καταστροφική γραμμή διάλυσης του δημόσιου σχολείου, που επιβάλει η ΕΕ και ο ΟΟΣΑ και προσπαθούσαν να εφαρμόσουν όλοι οι προκάτοχοί του.
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ οι χιλιάδες που κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται τα 6 τελευταία χρόνια δεν αντικαθίστανται. Ο αριθμός των κενών  ογκώνεται κάθε χρόνο, ενώ ο έστω αυξανόμενος αριθμός των αναπληρωτών ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ  ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Εκτός βέβαια αν προωθήσουν τα μέτρα που εντέλει η ΕΕ και ο ΟΟΣΑ και έχει υπογράψει η κυβέρνηση με το 3ο Μνημόνιο για υλοποίηση των "βέλτιστων πρακτικών του ΟΟΣΑ" - αύξηση του ωραρίου, μείωση των σχολικών μονάδων, αύξηση του αριθμού των μαθητών κλπ.
Επίσης είναι πρόκληση να μιλάει για αυξημένες προσλήψεις όταν όλοι καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι κάνει διατηρώντας τον αργόσυρτο ρυθμό προσλήψεων. Προσπαθεί με τις ίδιες πιστώσεις να προσλάβει μεγαλύτερο αριθμό αναπληρωτών μειώνοντας το συνολικό χρόνο δουλειάς. Μόνο που έτσι έχει ως δεδομένο ότι οι μαθητές θα χάνουν ολόκληρους μήνες μαθημάτων!!!
Δηλαδή κε Υπουργέ, αν πάρετε στη μέση της σχολικής χρονιάς τους αναπληρωτές που λείπουν θα προσλάβετε τους διπλάσιους αναπληρωτές από τους προκατόχους σας και θα ναι αυτό μεγάλη επιτυχία(;)!!!
Θα υπάρχει μόνο ένα μικρό (κατ εσάς και τα επικοινωνιακά σας παιχνίδια) πρόβλημα :
οι μαθητές πρέπει να χάσουν τη μισή σχολική χρονιά!!! και
οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα έχουν μετατραπεί σε 5 μηνίτες -και θα μοιράζονται στην ουσία μία πίστωση - θέση εργασίας- στα δύο όπως είναι άλλωστε το πρότυπο της ΕΕ για την "καταπολέμηση" της ανεργίας και το βλέπουμε σε όλη τη νέα βάρδια εργαζομένων στο υπόλοιπο δημόσιο.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ
Το μόνο ελπιδοφόρο σ αυτή την κατάσταση είναι το γεγονός ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί - πολλοί εκπαιδευτικοί σύλλογοι  και το Συντονιστικό των Αναπληρωτών και Αδιόριστων - αλλά και πολλοί σύλλογοι γονέων προχωράνε σε ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων που πρέπει με αποφασιστικότητα όλοι μας να στηρίξουμε και να επιδιώξουμε να συντονιστούν και να έχουν αποτέλεσμα.
Μάλιστα οι κινητοποιήσεις αυτές των γονέων ξεκινάνε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και διάθεση για διάρκεια μέχρι να λυθεί το πρόβλημα του σχολείου τους και των άλλων σχολείων της περιοχής, οριστικά
Είναι σημαντική τόσο η κινητοποίηση της Ένωσης και των συλλόγων γονέων Σαρωνικού που ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε κατάληψη της Δ/νσης ΠΕ Αν Αττικής, τη Δευτέρα 23/11, για την κάλυψη των κενών όλων των σχολείων του Δήμου όπως επίσης και η απόφαση του συλλόγου γονέων του 4ου ΔΣ Παιανίας που αποφάσισαν να βάλουν πούλμαν για να συμμετέχουν - γονείς μαθητές και εκπαιδευτικοί - στην κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας τη Δευτέρα 23/11, στις 12.30μμ που καλούν το Συντονιστικό των αναπληρωτών και Αδιόριστων και σύλλογοι εκπαιδευτικών ανάμεσα σ΄ αυτούς και ο "Κ. Σωτηρίου" και ο "Δελμούζος" από την Αν. Αττική.

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΗ
Να σπάσουμε τα ασφυκτικά όρια του Μνημονίου και να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα στη μόρφωση για τα παιδιά μας και την εργασία στους εκπαιδευτικούς που παραμένουν άνεργοι, πολλοί μετά από πολλά χρόνια δουλειάς ως αναπληρωτές.

                                                                                 

   22/11/2015

Αποσυνδεδεμένος georgia06

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 1130
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Απ: Ειδικότητες και ολοήμερο
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 23, 2015, 11:53:46 μμ »
harac έχεις δίκιο .Δεν πρόσεξα την ημερομηνία του μηνύματος. Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος Φωτεινή ΠΕ07

 • Έμπειρο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 775
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Προφίλ
Απ: Ειδικότητες και ολοήμερο
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 10, 2019, 06:31:13 μμ »
Συνάδελφοι, θα ήθελα τα φώτα σας! Είμαι ειδικότητα και από φέτος με οργανική στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (με τις μετατάξεις που είχαν γίνει τον Αύγουστο του 2013). Το υποχρεωτικό μου ωράριο είναι 23 ώρες την εβδομάδα. Έχω 18 ώρες στο μάθημα της ειδικότητάς μου και ο διευθυντής μου έβαλε άλλες 4 ώρες, σύνολο 22. Δύο μέρες ολοήμερο, δύο ώρες τη μια μέρα και άλλες δύο ώρες την άλλη. Τώρα μου είπε πως χρωστάω μια ώρα. Δεκτό!!! Την μια μέρα που έχω ολοήμερο έχω 4 διδακτικές ώρες στο μάθημά μου και άλλες δυο ώρες στο ολοήμερο. Από τις 10 τω πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Ένα εξάωρο δηλαδή. Την ώρα που χρωστούσα την προσθέσαμε εκεί. Δεν είπα τίποτα, αλλά όπως το σκεφτόμουν στο σπίτι είδα πως εκείνη τη μέρα θα έχω 7 διδακτικές ώρες. Του το είπα και του πρότεινα να βάλουμε αυτή την μια ώρα που χρωστάω στην άλλη μέρα που έχω ολοήμερο μιας που εκείνη τη μέρα έχω μόνο ένα τρίωρο. Μαζί με το ολοήμερο θα είχα ένα εξάωρο. Μου είπε πως έστειλε ήδη το πρόγραμμα και για να γίνουν αλλαγές θα χρειάζονταν πολλή χαρτούρα και θα ήταν δύσκολο. Τώρα όμως θα έχω την μια μέρα εφτάωρο και την άλλη μέρα πεντάωρο. Είναι νόμιμο να έχω σε μια μέρα 7 ώρες;
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 10, 2019, 06:34:17 μμ από Φωτεινή ΠΕ07 »
Η ελευθερία είναι παιδί της αγάπης.

Αποσυνδεδεμένος harac

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 1069
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Προφίλ
Απ: Ειδικότητες και ολοήμερο
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 10, 2019, 10:07:55 μμ »
Πήγαν να κάνουν το ίδιο και σε εμένα, στην αρχή της χρονιάς (β/θμια) μάλλον από αβλεψία του προγραμματιστή. Τους είπα ότι αποκλείεται να κάνω επτά ώρες μάθημα σε μία ημέρα και το άλλαξαν αμέσως.

Αποσυνδεδεμένος Φωτεινή ΠΕ07

 • Έμπειρο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 775
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Προφίλ
Απ: Ειδικότητες και ολοήμερο
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 13, 2019, 08:58:44 μμ »
Πήγαν να κάνουν το ίδιο και σε εμένα, στην αρχή της χρονιάς (β/θμια) μάλλον από αβλεψία του προγραμματιστή. Τους είπα ότι αποκλείεται να κάνω επτά ώρες μάθημα σε μία ημέρα και το άλλαξαν αμέσως.

Σ' ευχαριστώ πολύ harac.
Η ελευθερία είναι παιδί της αγάπης.

Αποσυνδεδεμένος joannabear

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 271
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Προφίλ
Απ: Ειδικότητες και ολοήμερο
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 13, 2019, 11:04:00 μμ »
Φωτεινή ΠΕ07, εξ όσων γνωρίζω παράνομο δεν είναι να κάνεις 7 ώρες, εφόσον αυτές διατίθενται προς διδασκαλία βάσει ωρολογίου προγράμματος. Θέλω να πω, σε κάποια ολιγοθέσια δεν μπορείς να κάνεις 7ωρο και να θες, γιατί σχολούν όλοι στο 6ωρο.

Ειδικά αφού πρόκειται για συνδυασμό πρωινού και ολοήμερου, ακόμα καλύτερα. Το ζητούμενο και νόμιμο, πέραν του οποίου ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να σου βάλουν ώρες (υπάρχει ξεκάθαρη οδηγία), είναι εφόσον συνδυάζεις δύο ζώνες, να μην υπερβαίνει το ωράριό σου τις 6 ώρες, δηλαδή αν πας 10, να έχεις φύγει στις 4. Ή αν πας 8, να έχεις φύγει στις 2. Κανένας δεν μπορεί να σε αναγκάσει να παραμείνεις σχολείο πέραν αυτού του 6ωρου. Τώρα θα μου πεις το ολοήμερο τελειώνει 4:15 (το νωρίτερο). Ε, εκεί τώρα, ή κάνεις το κορόιδο και λες, δε βαριέσαι για ένα τέταρτο ή το ρυθμίζεις αν υπάρχει τρόπος. Εγώ το έχω κάνει στο παρελθόν, πήγαινα 10 και σχόλαγα 4:15 και τότε μάλιστα έχανα εντελώς την ώρα της σίτισης, δεν την πληρωνόμουν, άρα και δεν την έκανα, περίμενα όμως να τελειώσει για να συνεχίσω το μάθημα. Δεν το κυνήγησα, γιατί δεν ήταν για μεγάλο διάστημα και γενικά το σχολείο και ο Σύλλογος ήταν καλός και με διευκόλυναν κι αυτοί όσο μπορούσαν, οπότε κύλησαν όλα ομαλά.

Το θέμα είναι αν εσύ προσωπικά αντέχεις να κάνεις 6ωρο ή 7ωρο. Εάν όχι, συνήθως δεν σου βάζουν, εκτός αν δεν γίνεται αλλιώς. Πρόκειται και για προσωπική σου επιλογή λοιπόν. Εγώ π.χ. έχω επιλέξει να κάνω συνεχές 6ωρο μια μέρα και μια άλλη 4ωρο, για να σχολάω νωρίτερα μια συγκεκριμένη μέρα. Είναι όντως εξοντωτικό το 6ωρο, αλλά το έχω ξαναεπιλέξει για παρόμοιους λόγους. Οπότε, es haengt von DIR ab!
Και ξαφνικά ανοίγουν τα μάτια σου. Και βλέπεις καθαρά. Και είσαι ελεύθερος.

Αποσυνδεδεμένος Φωτεινή ΠΕ07

 • Έμπειρο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 775
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Προφίλ
Απ: Ειδικότητες και ολοήμερο
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 25, 2019, 06:59:37 μμ »
Φωτεινή ΠΕ07, εξ όσων γνωρίζω παράνομο δεν είναι να κάνεις 7 ώρες, εφόσον αυτές διατίθενται προς διδασκαλία βάσει ωρολογίου προγράμματος. Θέλω να πω, σε κάποια ολιγοθέσια δεν μπορείς να κάνεις 7ωρο και να θες, γιατί σχολούν όλοι στο 6ωρο.

Ειδικά αφού πρόκειται για συνδυασμό πρωινού και ολοήμερου, ακόμα καλύτερα. Το ζητούμενο και νόμιμο, πέραν του οποίου ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να σου βάλουν ώρες (υπάρχει ξεκάθαρη οδηγία), είναι εφόσον συνδυάζεις δύο ζώνες, να μην υπερβαίνει το ωράριό σου τις 6 ώρες, δηλαδή αν πας 10, να έχεις φύγει στις 4. Ή αν πας 8, να έχεις φύγει στις 2. Κανένας δεν μπορεί να σε αναγκάσει να παραμείνεις σχολείο πέραν αυτού του 6ωρου. Τώρα θα μου πεις το ολοήμερο τελειώνει 4:15 (το νωρίτερο). Ε, εκεί τώρα, ή κάνεις το κορόιδο και λες, δε βαριέσαι για ένα τέταρτο ή το ρυθμίζεις αν υπάρχει τρόπος. Εγώ το έχω κάνει στο παρελθόν, πήγαινα 10 και σχόλαγα 4:15 και τότε μάλιστα έχανα εντελώς την ώρα της σίτισης, δεν την πληρωνόμουν, άρα και δεν την έκανα, περίμενα όμως να τελειώσει για να συνεχίσω το μάθημα. Δεν το κυνήγησα, γιατί δεν ήταν για μεγάλο διάστημα και γενικά το σχολείο και ο Σύλλογος ήταν καλός και με διευκόλυναν κι αυτοί όσο μπορούσαν, οπότε κύλησαν όλα ομαλά.

Το θέμα είναι αν εσύ προσωπικά αντέχεις να κάνεις 6ωρο ή 7ωρο. Εάν όχι, συνήθως δεν σου βάζουν, εκτός αν δεν γίνεται αλλιώς. Πρόκειται και για προσωπική σου επιλογή λοιπόν. Εγώ π.χ. έχω επιλέξει να κάνω συνεχές 6ωρο μια μέρα και μια άλλη 4ωρο, για να σχολάω νωρίτερα μια συγκεκριμένη μέρα. Είναι όντως εξοντωτικό το 6ωρο, αλλά το έχω ξαναεπιλέξει για παρόμοιους λόγους. Οπότε, es haengt von DIR ab!
Vielen Dank!!!
Η ελευθερία είναι παιδί της αγάπης.

Αποσυνδεδεμένος skathari

 • Έμπειρο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 675
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Απ: Ειδικότητες και ολοήμερο
« Απάντηση #25 στις: Σεπτέμβριος 11, 2019, 04:36:15 μμ »
Ξέρει κάποιος να μου πει αν μπορεί ο διευθυντής να υποχρεώσει συνάδελφο ειδικότητας να συμπληρώνει ωράριο στο ολοήμερο, ενώ υπάρχουν ώρες της ειδικότητάς του στο πρωινό? Γίνεται δηλαδή να δοθούν οι ώρες της ειδικότητας σε δάσκαλο και η ειδικότητα να πάει ολοήμερο για να συμπληρώσει?

Αποσυνδεδεμένος real

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 413
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Προφίλ
Απ: Ειδικότητες και ολοήμερο
« Απάντηση #26 στις: Σεπτέμβριος 11, 2019, 04:51:52 μμ »
Ξέρει κάποιος να μου πει αν μπορεί ο διευθυντής να υποχρεώσει συνάδελφο ειδικότητας να συμπληρώνει ωράριο στο ολοήμερο, ενώ υπάρχουν ώρες της ειδικότητάς του στο πρωινό? Γίνεται δηλαδή να δοθούν οι ώρες της ειδικότητας σε δάσκαλο και η ειδικότητα να πάει ολοήμερο για να συμπληρώσει?
Ούτε γι'αστείο!
Just be real!

Αποσυνδεδεμένος skathari

 • Έμπειρο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 675
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Απ: Ειδικότητες και ολοήμερο
« Απάντηση #27 στις: Σεπτέμβριος 11, 2019, 04:54:45 μμ »
Ευχαριστώ! Μήπως ξέρεις να με παραπέμψεις σε σχετική εγκύκλιο? Ξέρω ότι υπάρχει, αλλά δεν τη βρίσκω...

 

Pde.gr, © 2005 - 2020

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
 • Σύνολο μηνυμάτων: 1011569
 • Σύνολο θεμάτων: 17418
 • Σε σύνδεση σήμερα: 243
 • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
 • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 6
Επισκέπτες: 180
Σύνολο: 186

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.079 δευτερόλεπτα. 30 ερωτήματα.