*

Αποστολέας Θέμα: Επιμήκυνση του σχολικού έτους!  (Αναγνώστηκε 57654 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Επιμήκυνση του σχολικού έτους!
« Απάντηση #224 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 01:07:39 pm »
 Από τη στιγμη που από 6ημερο εγινε 5ημερο επρεπε να μειωθουν,αργιες, διακοπες ή να επιμηκυνθεί το σχολικο ετος. Και παντως πρόβλημα ΔΕΝ το λες σε καμια περιπτωση.
Οσο για το οικονομικο, πληρωνονται οι μονιμοι κανονικα ολο το χρονο ενω δεν εχουν σχολειο. Συνεπως το να εργαστουν 2 μερες παραπανω, προβλημα δεν το λες οσο κι αν το "τραβας"...

Χαρακτηρισμοι να αποφεύγονται παρακαλώ.
Ευχαριστώ,

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:34:57 »

Αποσυνδεδεμένος fefyp

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #225 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 01:12:57 pm »
Από τη στιγμη που από 6ημερο εγινε 5ημερο επρεπε να μειωθουν,αργιες, διακοπες ή να επιμηκυνθεί το σχολικο ετος. Και παντως πρόβλημα ΔΕΝ το λες σε καμια περιπτωση.
Οσο για το οικονομικο, πληρωνονται οι μονιμοι κανονικα ολο το χρονο ενω δεν εχουν σχολειο. Συνεπως το να εργαστουν 2 μερες παραπανω, προβλημα δεν το λες οσο κι αν το "τραβας"...

Χαρακτηρισμοι να αποφεύγονται παρακαλώ.
Ευχαριστώ,

συγγνώμη στην Ευρώπη που έχουν όλες αυτές τις διακοπές και αργίες πηγαίνουν τα παιδιά και το Σάββατο σχολείο???μα πόσο πίσω θα το γυρίσουμε για να δικαιώσουμε το υπουργείο και κάποιες απόψεις απορώ  :o :o στη δεκαετία του '70!!!!!!!! ωραία θα θυμηθώ τα παιδικά μου χρόνια σε λίγο!! μόνο 10ετία '60 μην με πάτε δεν έχω καθόλου μνήμες!!! ΕΛΕΩΣ

Γιατί τελικά όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό μόνο σαν ένα κακό αστείο μπορώ να τα πάρω!!!!

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 01:35:12 pm »
τι έτερον εκάτερον!!εγώ είμαι προφανώς αρκετά χαζή και δεν καταλαβαίνω πως παιδιά με πολύ φορτωμένο πρόγραμμα, εξωσχολικές υποχρεώσεις ,εξετάσεις τώρα κι από γυμνάσιο (περισσότερος φόρτος), καθόλου χρόνο για παιχνίδι να ζητάμε να είναι ακόμα πιο πολλές ώρες και μέρες στο σχολείο!!!!τι να πω πολύ παιδαγωγική σκέψη τι να σου πω βρε παιδί μου!! μας έβαλες τα γυαλιά πραγματικά  >:( >:(

Δεν ξέρω τι ζητάτε, αλλά εγώ θα ζητούσα:
- να μειωθούν κατά μία (1) ώρα διδασκαλίας την ημέρα (μια χαρά ήταν με 6 ώρες κάποτε, οπότε πρέπει να αλλάξει το σχολικό πρόγραμμα εν γένει),
- να μειωθούν οι εξωσχολικές "υποχρεώσεις" των μαθητών (τεράστια ευθύνη ορισμένων γονέων εδώ),
- να έχουν τα παιδιά περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ειδικά στις μικρότερες ηλικίες (δημοτικό) απαράδεκτο να μην έχουν ελεύθερο χρόνο.

Τα παραπάνω δεν δείχνουν παιδαγωγική σκέψη, ε;  8)  (και γυαλιά ηλίου, αμέ...)

Υ.Γ. Οι εξετάσεις στο γυμνάσιο υπάρχουν εδώ και 20+ χρόνια αν θυμάμαι καλά, δεν άλλαξε κάτι πρόσφατα.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος fefyp

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 01:46:22 pm »
- να μειωθούν κατά μία (1) ώρα διδασκαλίας την ημέρα (μια χαρά ήταν με 6 ώρες κάποτε, οπότε πρέπει να αλλάξει το σχολικό πρόγραμμα εν γένει),
- να μειωθούν οι εξωσχολικές "υποχρεώσεις" των μαθητών (τεράστια ευθύνη ορισμένων γονέων εδώ),
- να έχουν τα παιδιά περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ειδικά στις μικρότερες ηλικίες (δημοτικό) απαράδεκτο να μην έχουν ελεύθερο χρόνο.

Υ.Γ. Οι εξετάσεις στο γυμνάσιο υπάρχουν εδώ και 20+ χρόνια αν θυμάμαι καλά, δεν άλλαξε κάτι πρόσφατα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:34:57 »

Αποσυνδεδεμένος ernie

• Έμπειρο μέλος
  • gunga galunga
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 02:00:24 pm »
Και το εξαήμερο δεν ήταν επταήμερο λόγω εκκλησίας. Τώρα που διαπιστώνονται και εκεί πολλές απουσίες πρέπει να ληφθεί και αυτό σοβαρά υπόψη.
Και να βρούμε και ένα τρόπο να μετράμε πόσες ώρες προετοιμάζεται ο καθένας στο σπίτι ώστε αν του μένουν ώρες να βγαίνει να κόβει κλίσεις για παράνομη στάθμευση, να κάνει ελέγχους για έκδοση αποδείξεων στη γειτονιά του, να κουρεύει το γκαζόν στο πλησιέστερο πάρκο, να κάνει ελέγχους για πολεοδομικές παραβάσεις, να παρέχει γραμματειακή υποστήριξη στα δικαστήρια, να πηγαίνει σε υποχρεωτικές αιμοδοσίες κλπ κλπ. Αφού πληρώνονται, όλα εξαρτώνται από το βαθμό ελαστικότητας της λογικής.
αν βγούμε από την κρίση σε λιγότερο από 100 χρόνια, εμένα να μην με λένε ernie

Αποσυνδεδεμένος fefyp

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 02:26:42 pm »

να μειωθούν οι ώρες???? ζητάς να μειωθεί και κάτι κι όχι να αυξηθεί??? τρομερή πρόοδος για σενα :P
-άρα ζητάς στις μεγάλες πόλεις που οι γονείς δεν έχουν κανέναν να κρατήσει τα παιδιά κι ενώ σε όλη την Ευρώπη ανθεί το ολοήμερο και οι γονείς εννοείται πως βολεύονται μιας κι έχουν βρει "παρκινγκ" για τα παιδιά τους να ξεβολευτούν και να τα παίρνουν μια ώρα πιο νωρίς ουουουουουυο πάρτυ θα κάνουν οι γονείς μόλις το ακούσουν!!!!!!!
-επίσης να μειωθούν οι εξωσχολικές!!!!! για να δούμε τι να πω στην αδελφή μου να κόψει από τα παιδιά, πιο θα ήταν πιο "παιδαγωγικό" τις ξένες γλώσσες ή αθλητισμό............ουπσ εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω μιας και πλέον κάνουν 2 γλώσσες από δημοτικό και υποχρεωτικά αν θέλουν να συμβαδίζουν και να κατανοούν την  θα πρέπει λογικάνα ασχοληθούν λίγο παραπάνω,( η δευτερη γλωσσα εννοείται πιο χαλαρά).... ούτε όμως κι αθλητισμό γιατί  βοηθάει κοινωνικοιποίση, ομαδικό πνεύμα κλπ άρα θα πω στην αδελφή μου να επικοινωνήσει μαζί σου για να της βρεις λύση  :P
- κι ένα γενικό κι αόριστο μιας και τα προηγούμενα που ζητάς είναι εντελώς πραγματοποιήσημα και συγκεκριμένα  θελεις να εχουν τα παιδιά περισσότερο χρόνο!!είμαι σίγουρη πως κανένας γονιός δεν το ειχε σκεφτεί πριν ερθεις να του ανοίξεις τα μάτια...άλλωστε η ύλη πια στο δημοτικό είναι τοοοοοοοοοοοοοοοοσο απίστευτα ευκολη που κι εγώ απορώ με τον μαζοχισμό των μαμάδων να θέλουν με το ζόρι και χωρίς να χρειάζεται να διαβάζουν 2-3 ώρες τα παιδια τους και να μην έχουν ούτε αυτές ούτε και τα παιδιά τους ελέυθερο χρόνο!!
με τα από πολύ σκέψη θα πάρουμε πολύ σοβαρά αυτά που μας προτείνεις μιας και είναι πολύ πιο εύκολο να γίνουν οοοοοοοοοοοοοοοοολα τα παραπάνω και πολύ πιο δύσκολο απλα να αφήσουμε 15 ρημαδομέρες το Πασχα τα παιδια να ξεκουραστουν >:( >:( >:(

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 02:29:49 pm »
Δε μιλάμε τόσο καιρό για τη δική μας κόπωση εδώ μέσα αλλά κυρίως των μαθητών μας. Οι αργίες θεσμοθετήθηκαν σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη όχι για τους εκπαιδευτικούς αλλά για την ξεκούραση των μαθητών. Έχω παιδί και ξέρω ότι πραγματικά τους χρειάζεται μια ανάπαυλα από το σχολείο (από τα πολύ μικρά παιδάκια μέχρι και τα πιο μεγάλα) και αυτό κάνουν οι αργίες και οι διακοπές.

Έχεις πολύ δίκιο Ρωξάνη.Αυτό το διαπιστώνω και γω, στα δικά μου τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.Πόσο ήρεμα είναι και με τί όρεξη έρχονται μετά από τις μικρές ή μεγάλες ανάπαυλες και πόσο καλό κάνουν αυτές στην ψυχολογία τους.
Δε θα ξεχάσω σε σχολείο παλιά, μαμά να φέρνει την κόρη της με το ζόρι-και απαιτούσε να την κρατήσουμε με το ζόρι.Το παιδί ήταν καταπληκτικό και μαθησιακά και ως συμπεριφορά.Κάποια στιγμή όμως κουράστηκε και έβγαλε αυτή την αντίδραση.Τέτοια ανελλιπή φοίτηση παιδιού, ούτε στο Λύκειο να ήταν το παιδί.Όταν, μετά από σύστασή μας την κράτησε κάποιες μέρες στο σπίτι, τα προβλήματα λύθηκαν.
Οι γονείς δεν καταλαβαίνουν.Την ηρεμία τους θέλουν.
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος fefyp

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 02:33:29 pm »
Και το εξαήμερο δεν ήταν επταήμερο λόγω εκκλησίας. Τώρα που διαπιστώνονται και εκεί πολλές απουσίες πρέπει να ληφθεί και αυτό σοβαρά υπόψη.
Και να βρούμε και ένα τρόπο να μετράμε πόσες ώρες προετοιμάζεται ο καθένας στο σπίτι ώστε αν του μένουν ώρες να βγαίνει να κόβει κλίσεις για παράνομη στάθμευση, να κάνει ελέγχους για έκδοση αποδείξεων στη γειτονιά του, να κουρεύει το γκαζόν στο πλησιέστερο πάρκο, να κάνει ελέγχους για πολεοδομικές παραβάσεις, να παρέχει γραμματειακή υποστήριξη στα δικαστήρια, να πηγαίνει σε υποχρεωτικές αιμοδοσίες κλπ κλπ. Αφού πληρώνονται, όλα εξαρτώνται από το βαθμό ελαστικότητας της λογικής.

ποια ελαστικότητα λογικής!!!! βλέπεις καμιά λογικη σε αυτά που προτείνονται εδώ!! 10 μερες Πασχα, κατάργηση αργιών !!!μάλλον παράλογα κι εξόχως επικίνδυνα θα τα χαρακτήριζα εγώ!!!!!

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 02:43:05 pm »
Rwxanh τότε θα πρέπει να αλλάξει και η κατανομή των αργιών. Π.χ. να μειωθούν οι μέρες διακοπών του Πάσχα σε 10, να αφαιρεθούν οι πολιούχοι κλπ (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να είναι σχολική αργία ο εκάστοτε πολιούχος) και να μπει εμβόλιμη βδομάδα π.χ. μεταξύ Χριστουγέννων και Πάσχα, αν η χρονική απόσταση είναι μεγάλη (ανάλογα πότε πέφτει το Πάσχα κάθε φορά). Και 2 μήνες καθαρών διακοπών το καλοκαίρι είναι αρκετές. Έτσι κι αλλιώς τόσο ήταν μέχρι τώρα, απλά θα μεταφερθούν εξετάσεις προς τα τέλη Ιουνίου και δεν θα βαριούνται 10 μέρες μέχρι τις 30/6 και οι εκπαιδευτικοί  :P

Αγαπητέ συνάδελφε, όταν με το καλό διοριστείς-δεν ξέρω βέβαια αν αυτό αποτελεί στόχο σου-θα δεις πόσο γρήγορα θα επαναπροσδιορίσεις τη θέση σου.
Εκεί-στη βραχονησίδα-θα έρθεις αντιμέτωπος με χίλια δυο προβλήματα,όπου κανένας δε θα σου δίνει "χείρα βοηθείας"για να τα επιλύσεις.Τότε, ξαναδιάβασε αυτές τις καταχωρίσεις σου στο φόρουμ. :D

-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #233 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 02:43:57 pm »
@ alexel
Εσύ που τα ξέρεις καλύτερα, αφού τα ζείς, αλλά κι εμείς οι μαμάδες - που ναι είμαστε κι απ'αυτό εκτός από εκπαιδευτικοί - το βιώνουμε καθημερινά. Τα παιδιά χρειάζονται ξεκούραση και ανάπαυλα από την καθημερινότητα του σχολείου.
Προς θεού πάνω απ' όλα δεν είναι η κάλυψη της ύλης! Και εν πάσει περιπτώσει, στην αξιολόγηση υποτίθεται θα κριθούμε με γνώμονα το αν εφαρμόζουμε τις νέες παιδαγωγικές μεθόδους, οι οποίες σημειωτέον τονίζουν ότι πρώτιστο μέλημα μας δεν πρέπει να είναι η κάλυψη της ύλης αλλά η κοινωνικοποίηση, το πνεύμα ομαδικότητας, συνεργασίας κτλ. Επομένως, το Υπουργείο είναι και φαίνεται ασυνεπές ως προς τα ζητούμενα από εμάς και σε αυτά που οι ίδιοι περνούν ως καινοτόμα...
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 03:03:19 pm »

Υ.Γ. Όσον αφορά τα ΑΕΙ, εκεί έχουν άλλα προβλήματα! Σε αρκετά τμήματα "χάθηκε" το εξάμηνο, σε άλλα θα κάνουν μαθήματα σερί σε αργίες κλπ, και ορισμένα απογεύματα εξετάσεις κ.ο.κ. Οπότε, κακώς μπήκε η σύγκριση από την αρχή..

Όχι, δεν μπήκε κακώς η σύγκριση.Η σύγκριση μπήκε σκοπίμως.
Τώρα ή μεροληπτείς υπέρ των ΑΕΙ ή αγνοείς τα 1002 προβλήματα στη δημόσια εκπαίδευση ή και τα δύο.
Σου υπενθυμίζω τη φράση του σοφού λαού μας:"Όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέει". :)

Αποσυνδεδεμένος bestar

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #235 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 03:34:05 pm »
Τα λαθη και τα προβληματα ειναι πολλα και βαθια. Εδω επικρατει μια λογικη ποναει χερι κοβει χερι. Για το οτι δεν γινεται σωστη δουλεια στα σχολεια δε φταινε οι 10 συνολικα μερες που θελουν να προσθεσουν, ουτε οι αργιες. Οτι δλδ αν κοψουμε τις αργιες μαγικα θα λυθουν ολα τα προβληματα; Εγω θα ημουν η πρωτη που θα υποστηριζε την αυξηση ωραριου/ μειωση αργιων αν ερχοταν το υπουργειο και μου διασφαλιζε οτι ολα θα γινουν σωστα. Οτι θα εχουν ολα τα σχολεια εκπαιδευτικους στην ωρα τους και σωστα αμοιβομενους. Οτι πχ κανενα παιδακι δε θα χρειαστει το απογευμα να παει αγγλικα/γαλλικα γιατι στο σχολειο θα ειναι σε τμημα με 8 ατομα που υπαρχει χρονος να γινει σωστο μαθημα. Η ότι δε θα κανει αθλητισμο το απογευμα γιατι θα μπορει να κανει το πρωι στο σχολειο. Αλλα να εχει το απογευμα ελευθερο. Και ας καθεται μεχρι τις 4. Και ας ξεκινά το έτος 5 Σεπτεμβρίου.
Ελπιζω να καταλαβαινετε τι θελω να πω.

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #236 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 05:06:30 pm »
Αναρωτιέμαι αν το υπουργείο λαμβάνει υπόψη του τις ημέρες που τα σχολεία μένουν κλειστά λόγω καιρικών συνθηκών και λοιπών φαινομένων (Κεφαλλονιά, Δυτική Μακεδονία,Ευρυτανία, Έβρος κλπ)...αυτό θα το οδηγήσει σε κατά περίπτωση επιμήκυνση;;;

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 05:18:09 pm »
Όχι, δεν μπήκε κακώς η σύγκριση.Η σύγκριση μπήκε σκοπίμως.
Τώρα ή μεροληπτείς υπέρ των ΑΕΙ ή αγνοείς τα 1002 προβλήματα στη δημόσια εκπαίδευση ή και τα δύο.
Σου υπενθυμίζω τη φράση του σοφού λαού μας:"Όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέει". :)

Και τραγούδια της αρεσκείας του θα συμπλήρωνα.  :) Για παράδειγμα, γίνεται δυσανάλογα μεγάλος θόρυβος για την ημέρα του πολιούχου Αγίου της περιοχής η οποία είναι μια μέρα που πολλές φορές συμπίπτει με αργία και τη σημασία της οποίας ορισμένοι δε θα μπορέσουν να καταλάβουν ποτέ, λόγω πεποιθήσεων.
Επίσης, στον υπολογισμό των αργιών δεν έχει νόημα να υπολογίζουμε και τα Σαββατοκύριακα.
Ακόμα, αν δεν αλλάξει το σύστημα με τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων μερικοί συνάδελφοι, που δεν έχουν άλλες διοικητικές εργασίες στα σχολεία, ίσως να είναι πιο χαλαροί.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182686
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 689
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144