0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Από τη στιγμη που από 6ημερο εγινε 5ημερο επρεπε να μειωθουν,αργιες, διακοπες ή να επιμηκυνθεί το σχολικο ετος. Και παντως πρόβλημα ΔΕΝ το λες σε καμια περιπτωση. Οσο για το οικονομικο, πληρωνονται οι μονιμοι κανονικα ολο το χρονο ενω δεν εχουν σχολειο. Συνεπως το να εργαστουν 2 μερες παραπανω, προβλημα δεν το λες οσο κι αν το "τραβας"...Χαρακτηρισμοι να αποφεύγονται παρακαλώ.Ευχαριστώ,συγγνώμη στην Ευρώπη που έχουν όλες αυτές τις διακοπές και αργίες πηγαίνουν τα παιδιά και το Σάββατο σχολείο???μα πόσο πίσω θα το γυρίσουμε για να δικαιώσουμε το υπουργείο και κάποιες απόψεις απορώ στη δεκαετία του '70!!!!!!!! ωραία θα θυμηθώ τα παιδικά μου χρόνια σε λίγο!! μόνο 10ετία '60 μην με πάτε δεν έχω καθόλου μνήμες!!! ΕΛΕΩΣ
τι έτερον εκάτερον!!εγώ είμαι προφανώς αρκετά χαζή και δεν καταλαβαίνω πως παιδιά με πολύ φορτωμένο πρόγραμμα, εξωσχολικές υποχρεώσεις ,εξετάσεις τώρα κι από γυμνάσιο (περισσότερος φόρτος), καθόλου χρόνο για παιχνίδι να ζητάμε να είναι ακόμα πιο πολλές ώρες και μέρες στο σχολείο!!!!τι να πω πολύ παιδαγωγική σκέψη τι να σου πω βρε παιδί μου!! μας έβαλες τα γυαλιά πραγματικά
Δεν ξέρω τι ζητάτε, αλλά εγώ θα ζητούσα:- να μειωθούν κατά μία (1) ώρα διδασκαλίας την ημέρα (μια χαρά ήταν με 6 ώρες κάποτε, οπότε πρέπει να αλλάξει το σχολικό πρόγραμμα εν γένει),- να μειωθούν οι εξωσχολικές "υποχρεώσεις" των μαθητών (τεράστια ευθύνη ορισμένων γονέων εδώ),- να έχουν τα παιδιά περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ειδικά στις μικρότερες ηλικίες (δημοτικό) απαράδεκτο να μην έχουν ελεύθερο χρόνο.Τα παραπάνω δεν δείχνουν παιδαγωγική σκέψη, ε; (και γυαλιά ηλίου, αμέ...)Υ.Γ. Οι εξετάσεις στο γυμνάσιο υπάρχουν εδώ και 20+ χρόνια αν θυμάμαι καλά, δεν άλλαξε κάτι πρόσφατα.
Δε μιλάμε τόσο καιρό για τη δική μας κόπωση εδώ μέσα αλλά κυρίως των μαθητών μας. Οι αργίες θεσμοθετήθηκαν σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη όχι για τους εκπαιδευτικούς αλλά για την ξεκούραση των μαθητών. Έχω παιδί και ξέρω ότι πραγματικά τους χρειάζεται μια ανάπαυλα από το σχολείο (από τα πολύ μικρά παιδάκια μέχρι και τα πιο μεγάλα) και αυτό κάνουν οι αργίες και οι διακοπές.
Και το εξαήμερο δεν ήταν επταήμερο λόγω εκκλησίας. Τώρα που διαπιστώνονται και εκεί πολλές απουσίες πρέπει να ληφθεί και αυτό σοβαρά υπόψη. Και να βρούμε και ένα τρόπο να μετράμε πόσες ώρες προετοιμάζεται ο καθένας στο σπίτι ώστε αν του μένουν ώρες να βγαίνει να κόβει κλίσεις για παράνομη στάθμευση, να κάνει ελέγχους για έκδοση αποδείξεων στη γειτονιά του, να κουρεύει το γκαζόν στο πλησιέστερο πάρκο, να κάνει ελέγχους για πολεοδομικές παραβάσεις, να παρέχει γραμματειακή υποστήριξη στα δικαστήρια, να πηγαίνει σε υποχρεωτικές αιμοδοσίες κλπ κλπ. Αφού πληρώνονται, όλα εξαρτώνται από το βαθμό ελαστικότητας της λογικής.
Rwxanh τότε θα πρέπει να αλλάξει και η κατανομή των αργιών. Π.χ. να μειωθούν οι μέρες διακοπών του Πάσχα σε 10, να αφαιρεθούν οι πολιούχοι κλπ (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να είναι σχολική αργία ο εκάστοτε πολιούχος) και να μπει εμβόλιμη βδομάδα π.χ. μεταξύ Χριστουγέννων και Πάσχα, αν η χρονική απόσταση είναι μεγάλη (ανάλογα πότε πέφτει το Πάσχα κάθε φορά). Και 2 μήνες καθαρών διακοπών το καλοκαίρι είναι αρκετές. Έτσι κι αλλιώς τόσο ήταν μέχρι τώρα, απλά θα μεταφερθούν εξετάσεις προς τα τέλη Ιουνίου και δεν θα βαριούνται 10 μέρες μέχρι τις 30/6 και οι εκπαιδευτικοί
Υ.Γ. Όσον αφορά τα ΑΕΙ, εκεί έχουν άλλα προβλήματα! Σε αρκετά τμήματα "χάθηκε" το εξάμηνο, σε άλλα θα κάνουν μαθήματα σερί σε αργίες κλπ, και ορισμένα απογεύματα εξετάσεις κ.ο.κ. Οπότε, κακώς μπήκε η σύγκριση από την αρχή..
Όχι, δεν μπήκε κακώς η σύγκριση.Η σύγκριση μπήκε σκοπίμως.Τώρα ή μεροληπτείς υπέρ των ΑΕΙ ή αγνοείς τα 1002 προβλήματα στη δημόσια εκπαίδευση ή και τα δύο.Σου υπενθυμίζω τη φράση του σοφού λαού μας:"Όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέει".