0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση! Απλά να προσθέσω ότι ήμουν υπεύθυνη του εξεταστικού κέντρου εκ μέρους του κεδασυ, επομένως όχι επιτηρήτρια ή εξετάστρια προφορικών για αυτό έπρεπε να ήμουν όλες τις μέρες και, εκ των υστέρων που το συζήτησα με μέλος της τοπικής ΕΛΜΕ, μου είπε ότι η εκπαιδευτική άδεια δίνεται ΠΑΝΤΑ και δεν έχει δικαίωμα ο διευθυντής να την αρνηθεί, όπως την κανονική άδεια. Είναι φαύλος-κύκλος τελικά το τί ισχεί πραγματικά σε διάφορους τομείς στην εκπαίδευση και βολεύει να υπάρχει μονίμως μια αβεβαιότητα για το κάθε τι και να καταλήγουμε να είναι θέμα ανάγνωσης. Υπάρχει κάπου που να αναφέρεται ρητά ότι και η εκπαιδευτική άδεια είναι θέμα έγκρισης ή οχι;
Μετάθεση δεν θα μπορεί να πάρει αλλά θα μπορεί να πάρει απόσπαση και να υπηρετήσει μια χρονιά την οργανική αργότερα για να προσπαθήσει για μετάθεση. απόσπαση όμως θα μπορεί (που είναι συνήθως πιο σίγουρες).
Ο νεοδιόριστος δεν μπορεί να πάρει απόσπαση εκτός περιοχής διορισμού μέσα στην πρώτη διετία, εκτός αν πρόκειται για ειδική κατηγορία.
Δούλευα φέτος κι εγώ στο ΚΕΔΑΣΥ και ζήτησα και εγώ άδεια μες στον Ιούνιο και μου την ακύρωσε. Εγώ βέβαια ζήτησα κανονική για προσωπικούς λόγους. Ήταν η πρώτη φορά που μου αρνήθηκαν άδεια και όταν ζήτησα το λόγο μου είπε ότι υπάρχει φόρτος εργασίας. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε φόρτος εργασίας την συγκεκριμένη μέρα που ζήτησα, καθώς όπως ξέρεις, το πρόγραμμα της δουλειάς μας το ξέρουμε νωρίς. Και θα μπορούσε να κάνει άλλος την δουλειά μου αν υπήρχε κάτι απρόοπτο. Για εκπαιδευτικούς λόγους, όπως εσύ, θα έκανα κακό χαμό. Γιατί εμένα μου είπαν ότι αν ήταν για σοβαρό λόγο, θα αναγκαζόταν να μου εγκρίνει την άδεια.
Μάλιστα, ευχαριστώ πολύ! Με συναδέλφους που μιλάω, έχει διαπιστωθεί ότι τον τελευταίο καιρό οι άδειες δε δίνονται με την ίδια ευκολία όπως παλιότερα και αυτό διαπιστώνω και εγώ. Κάνουν τα πάντα για να σε αποτρέψουν, ακόμα και όταν, όπως στην περίπτωσή σας, δεν υπήρχε φόρτος, καθώς, εννοείται ότι στο ΚΕΔΑΣΥ ξέρουμε το πρόγραμμα και τα ραντεβού. Το θέμα είναι ότι μονίμως μπορούν να επικαλεστούν την ίδια καραμέλα και θα ήθελα να ξέρω αν πραγματικά μπορώ να διεκδικήσω ξεκάθαρα τις άδειες εξετάσεων που δικαιούμαι και όχι να εξαρτώμαι κάθε φορά από τα κέφια του εκάστοτε διευθυντή. Έχω τρία χρόνια σπουδών μπροστά μου, του χρόνου θα είμαι μάλλον σε σχολείο και του παραχρόνου σε άλλο. Θα πρέπει να κάνω κακό χαμό; Θέλω ξεκάθαρα να ξέρω αν τις δικαιούμαι και αν όντως αυτή η άδεια δεν συνδέεται με τις ανάγκες της υπηρεσίας.
Ως νεοδιοριστος γνωρίζει κάποιος για να πάρω άδεια αναρρωτική ή άδεια αναπηρίας χρειάζεται να εργαστώ κάποιες μέρες ή μπορώ κατευθείαν άδειες; Υπόψιν ότι προηγουμένως θα έχω άδεια ανατροφής τέκνου(το υπόλοιπο από τη σύζυγό που είναι αναπληρώτρια)