*

Αποστολέας Θέμα: Αδειες...τα πάντα όλα  (Αναγνώστηκε 53308 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nora Kak

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
Απ: Αδειες...τα πάντα όλα
« Απάντηση #238 στις: Ιούλιος 28, 2024, 01:45:52 πμ »
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!
Απλά να προσθέσω ότι ήμουν υπεύθυνη του εξεταστικού κέντρου εκ μέρους του κεδασυ, επομένως όχι επιτηρήτρια ή εξετάστρια προφορικών για αυτό έπρεπε να ήμουν όλες τις μέρες και, εκ των υστέρων που το συζήτησα με μέλος της τοπικής ΕΛΜΕ, μου είπε ότι η εκπαιδευτική άδεια δίνεται ΠΑΝΤΑ και δεν έχει δικαίωμα ο διευθυντής να την αρνηθεί, όπως την κανονική άδεια. Είναι φαύλος-κύκλος τελικά το τί ισχεί πραγματικά σε διάφορους τομείς στην εκπαίδευση και βολεύει να υπάρχει μονίμως μια αβεβαιότητα για το κάθε τι και να καταλήγουμε να είναι θέμα ανάγνωσης. Υπάρχει κάπου που να αναφέρεται ρητά ότι και η εκπαιδευτική άδεια είναι θέμα έγκρισης ή οχι;

Δούλευα φέτος κι εγώ στο ΚΕΔΑΣΥ και ζήτησα και εγώ άδεια μες στον Ιούνιο και μου την ακύρωσε. Εγώ βέβαια ζήτησα κανονική για προσωπικούς λόγους. Ήταν η πρώτη φορά που μου αρνήθηκαν άδεια και όταν ζήτησα το λόγο μου είπε ότι υπάρχει φόρτος εργασίας. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε φόρτος εργασίας την συγκεκριμένη μέρα που ζήτησα, καθώς όπως ξέρεις, το πρόγραμμα της δουλειάς μας το ξέρουμε νωρίς. Και θα μπορούσε να κάνει άλλος την δουλειά μου αν υπήρχε κάτι απρόοπτο.
Για εκπαιδευτικούς λόγους, όπως εσύ, θα έκανα κακό χαμό. Γιατί εμένα μου είπαν ότι αν ήταν για σοβαρό λόγο, θα αναγκαζόταν να μου εγκρίνει την άδεια.
Η παιδική ηλικία δείχνει τον άνθρωπο, όπως η αυγή την ημέρα..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:32:48 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #239 στις: Ιούλιος 28, 2024, 12:15:22 μμ »
Μετάθεση δεν θα μπορεί να πάρει αλλά θα μπορεί να πάρει απόσπαση και να υπηρετήσει μια χρονιά την οργανική αργότερα για να προσπαθήσει για μετάθεση. απόσπαση όμως θα μπορεί (που είναι συνήθως πιο σίγουρες).
Ο νεοδιόριστος δεν μπορεί να πάρει απόσπαση εκτός περιοχής διορισμού μέσα στην πρώτη διετία, εκτός αν πρόκειται για ειδική κατηγορία.

Αποσυνδεδεμένος Nora Kak

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #240 στις: Ιούλιος 28, 2024, 03:14:09 μμ »
Ο νεοδιόριστος δεν μπορεί να πάρει απόσπαση εκτός περιοχής διορισμού μέσα στην πρώτη διετία, εκτός αν πρόκειται για ειδική κατηγορία.
Ναι αλλά δεν ρώτησε για εντός της διετίας, έλεγε για την άδεια ανατροφής τέκνου κλπ . Έτσι απάντησα για μετά την διετία. Ίσως να μην μπορεί να πάρει μετάθεση και να χρωστάει οργανική αλλά θα μπορεί σίγουρα να πάρει απόσπαση.

Αποσυνδεδεμένος pati

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #241 στις: Ιούλιος 28, 2024, 08:29:42 μμ »
Δούλευα φέτος κι εγώ στο ΚΕΔΑΣΥ και ζήτησα και εγώ άδεια μες στον Ιούνιο και μου την ακύρωσε. Εγώ βέβαια ζήτησα κανονική για προσωπικούς λόγους. Ήταν η πρώτη φορά που μου αρνήθηκαν άδεια και όταν ζήτησα το λόγο μου είπε ότι υπάρχει φόρτος εργασίας. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε φόρτος εργασίας την συγκεκριμένη μέρα που ζήτησα, καθώς όπως ξέρεις, το πρόγραμμα της δουλειάς μας το ξέρουμε νωρίς. Και θα μπορούσε να κάνει άλλος την δουλειά μου αν υπήρχε κάτι απρόοπτο.
Για εκπαιδευτικούς λόγους, όπως εσύ, θα έκανα κακό χαμό. Γιατί εμένα μου είπαν ότι αν ήταν για σοβαρό λόγο, θα αναγκαζόταν να μου εγκρίνει την άδεια.

Μάλιστα, ευχαριστώ πολύ! Με συναδέλφους που μιλάω, έχει διαπιστωθεί ότι τον τελευταίο καιρό οι άδειες δε δίνονται με την ίδια ευκολία όπως παλιότερα και αυτό διαπιστώνω και εγώ. Κάνουν τα πάντα για να σε αποτρέψουν, ακόμα και όταν, όπως στην περίπτωσή σας, δεν υπήρχε φόρτος, καθώς, εννοείται ότι στο ΚΕΔΑΣΥ ξέρουμε το πρόγραμμα και τα ραντεβού. Το θέμα είναι ότι μονίμως μπορούν να επικαλεστούν την ίδια καραμέλα και θα ήθελα να ξέρω αν πραγματικά μπορώ να διεκδικήσω ξεκάθαρα τις άδειες εξετάσεων που δικαιούμαι και όχι να εξαρτώμαι κάθε φορά από τα κέφια του εκάστοτε διευθυντή. Έχω τρία χρόνια σπουδών μπροστά μου, του χρόνου θα είμαι μάλλον σε σχολείο και του παραχρόνου σε άλλο. Θα πρέπει να κάνω κακό χαμό; Θέλω ξεκάθαρα να ξέρω αν τις δικαιούμαι και αν όντως αυτή η άδεια δεν συνδέεται με τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:32:48 »

Αποσυνδεδεμένος Nora Kak

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #242 στις: Ιούλιος 28, 2024, 09:38:29 μμ »
Μάλιστα, ευχαριστώ πολύ! Με συναδέλφους που μιλάω, έχει διαπιστωθεί ότι τον τελευταίο καιρό οι άδειες δε δίνονται με την ίδια ευκολία όπως παλιότερα και αυτό διαπιστώνω και εγώ. Κάνουν τα πάντα για να σε αποτρέψουν, ακόμα και όταν, όπως στην περίπτωσή σας, δεν υπήρχε φόρτος, καθώς, εννοείται ότι στο ΚΕΔΑΣΥ ξέρουμε το πρόγραμμα και τα ραντεβού. Το θέμα είναι ότι μονίμως μπορούν να επικαλεστούν την ίδια καραμέλα και θα ήθελα να ξέρω αν πραγματικά μπορώ να διεκδικήσω ξεκάθαρα τις άδειες εξετάσεων που δικαιούμαι και όχι να εξαρτώμαι κάθε φορά από τα κέφια του εκάστοτε διευθυντή. Έχω τρία χρόνια σπουδών μπροστά μου, του χρόνου θα είμαι μάλλον σε σχολείο και του παραχρόνου σε άλλο. Θα πρέπει να κάνω κακό χαμό; Θέλω ξεκάθαρα να ξέρω αν τις δικαιούμαι και αν όντως αυτή η άδεια δεν συνδέεται με τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Να πηγαίνεις κάθε φορά με το πρόγραμμα της σχολής σου και τις μέρες που ζητάς άδεια και εννοείται να κάνεις χαμό. Είναι δικαίωμα σου. Δεν έχεις μόνο υποχρεώσεις.
Πάντως στο ΚΕΔΑΣΥ, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο που ήμουν, γίνονται διακρίσεις. Ο παλαιότερος παίρνει πιο εύκολα αυτά που θέλει. Δυστυχώς. Παίζουν και οι συμπάθειες.

Αποσυνδεδεμένος Tromokratis

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: Αύγουστος 03, 2024, 09:22:16 μμ »
Ως νεοδιοριστος γνωρίζει κάποιος για να πάρω άδεια αναρρωτική ή άδεια αναπηρίας χρειάζεται να εργαστώ κάποιες μέρες ή μπορώ κατευθείαν άδειες; Υπόψιν ότι προηγουμένως θα έχω άδεια ανατροφής τέκνου(το υπόλοιπο από τη σύζυγό που είναι αναπληρώτρια)

Αποσυνδεδεμένος NoJoker

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: Αύγουστος 03, 2024, 10:56:46 μμ »
Ως νεοδιοριστος γνωρίζει κάποιος για να πάρω άδεια αναρρωτική ή άδεια αναπηρίας χρειάζεται να εργαστώ κάποιες μέρες ή μπορώ κατευθείαν άδειες; Υπόψιν ότι προηγουμένως θα έχω άδεια ανατροφής τέκνου(το υπόλοιπο από τη σύζυγό που είναι αναπληρώτρια)
Βλ. άρθρα 54-56 Νόμου 3528/2007 (δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα): Αν δεν έχεις συμπληρώσει 6 μήνες υπηρεσίας, δικαιούσαι -με αποδοχές- βραχυχρόνιες αναρρωτικές (είναι μέχρι 8 ημέρες-τις 2 μπορείς να τις πάρεις με απλή υπεύθυνη δήλωση). Ακόμη κι αν δεν έχεις συμπληρώσει 6 μήνες υπηρεσίας, μπορείς να πάρεις αναρρωτική πέραν των 8 ημερών αλλά αυτή τη φορά, για το διάστημα που υπερβαίνει τις 8 ημέρες, χωρίς αποδοχές. Επίσης, για αναρρωτική πέραν των 8 ημερών περνάς επιτροπή (με εξαίρεση την περίπτωση που η άδεια χορηγείται βάσει γνωμάτευσης του διευθυντή κλινικής δημοσίου νοσοκομείου και εφόσον πρόκειται για νοσηλεία επτά (7) ημερών τουλάχιστο ή κατόπιν χειρουργικής επέμβασης).
Δες και αυτό το αρχείο:
https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2021/adeies_monimwn_ekpaideutikwn.pdf

Αποσυνδεδεμένος Tromokratis

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #245 στις: Αύγουστος 03, 2024, 11:34:44 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ @NoJoker.

Αποσυνδεδεμένος gagarin_3

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ04.05
    • Προφίλ
« Απάντηση #246 στις: Αύγουστος 13, 2024, 02:16:23 μμ »
Καλησπέρα.
Υπάρχει τρόπος να γίνει ανασκόπηση/ενημέρωση των αδειών που έχει λάβει μόνιμος εκπαιδευτικός κατά στη διάρκεια της χρονιάς, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, μέσω κάποιας εφαρμογής;
Δεν αναφέρομαι στις αποφάσεις χορήγησης άδειας που αποστέλλονται στον εκπαιδευτικό.

Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #247 στις: Αύγουστος 13, 2024, 02:55:46 μμ »
Κάποιες ΔΙΔΕ τις αναρτούν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (μισθοδοσία, στοιχεία).

Αποσυνδεδεμένος FLE

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: Αύγουστος 13, 2024, 03:47:52 μμ »
Λογικά όλα φαίνονται στο myschool, εάν κι εφόσον σου δώσει πρόσβαση ο διευθυντής διότι κάποιοι δεν το κάνουν, δυστυχώς...!  >:(

Αποσυνδεδεμένος gagarin_3

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ04.05
    • Προφίλ
« Απάντηση #249 στις: Αύγουστος 13, 2024, 07:12:14 μμ »
Δεν έχω πρόβαση στο myschool, ακόμα περιμένω να τοποθετηθώ για τη νέα σχολική χρονιά. Η Δνση μου δεν ανεβάζει τις άδειες, ούτε μισθοδοσίες κλπ.
Μπορώ να απευθυνθώ σε κάποιο γραφείο π.χ. στη γραμματεία του πυσδε για να μάθω το υπόλοιπο των αδειών μου; Μπορούν να το δουν εκείνοι από το myschoοl?

Αποσυνδεδεμένος Μονιμος13

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • Αυτά είναι απλά!
    • Προφίλ
« Απάντηση #250 στις: Αύγουστος 13, 2024, 07:42:03 μμ »
Ο περσινός διευθυντής σου μπορεί να δει σε βάθος πενταετίας από το my school
Να 'χαμε να λέγαμε....

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς