*

Αποστολέας Θέμα: Μείωση αργιών  (Αναγνώστηκε 13455 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

guestteacher

• Επισκέπτης
Απ: Μείωση αργιών
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 26, 2014, 01:49:16 pm »
Δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά σε μια χώρα που είναι η πρώτη στη διαφθορά στην Ευρώπη και 80στη στην παγκόσμια κλίμακα.
Αν κάποιος συνειδητοποιήσει ότι είμαστε η Σομαλία της Εΰρώπης, τότε θα αντιληφθεί ότι όλα όσα γίνονται στην χώρα αυτή εδώ, έχουν την εξηγησή τους.
Καλο είναι να έχουμε καλή άποψη για τον εαυτό μας- έστω κάνοντας και τα στραβά μάτια(για την Ελλάδα ), αλλά καλό είναι επίσης να ξέρουμε τι άποψη έχουν οι άλλοι για εμάς και πολύ περισσότερο αν βασιζονται σε στοιχεία.

http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite1_1_03/12/2013_530472
http://www.zerohedge.com/news/2014-02-03/greece-officially-most-corrupt-european-nation
http://cpi.transparency.org/cpi2013/results/

Οποιαδήποτε άποψη που προερχόταν από το  το κοινοβούλιο (το κέντρο της διαφθοράς) αποδείχθηκε ότι δεν θα μπορούσε να αποσκοπεί σε μία καλύτερη Παιδεία, αν προηγουμένως δεν εξασφάλιζε το βόλεμα και την μακροημέρευεση τους.Ετσι και τώρα κανείς δεν του ςπιστεύει ούτε ως πρός την πρόθεση αλλά ούτε και ως προς την ικανότητα.
Επειδή έχουμε ιερή όμως υποχρέωση απέναντι στα παιδια, θα πρότεινα  οι πολιτικοί μας, αν θέλουν πραγματικά να κάνουν κάτι καλό στον τόπο, να κάνουν στην άκρη και να δώσουν τόπο σε νέους και άφθαρτους.
Αν δεν έχουν συνειδητοποιήσει την καταστροφή στην οποία έχουν οδηγήσει τον τόπο,  ας κοιτάξουν τα έργα τους και τα χάλια τους.

Αν και έπιασα το νόημα όσως λες μην ξεχνάμε ότι όταν ανέλαβε το βλαμμένο (για τον εραστή της φούντας μιλάω) είχε ανοίξει την πόρτα σε πολλούς νέους και άφθαρτους. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί που βγάζουμε είναι αυτοί που μας αξίζουν. Ολα τα άλλα είναι...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:21:25 »

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 26, 2014, 02:44:12 pm »
guestteacher,
εννοείται ότι έχουμε πάντα αυτούς που μας αξίζουν γιατί αν  είμαστε καλύτεροι θα είχαμε καλύτερους εκπροσώπους.
Εξαιρούνται βέβαια οι εκπαιδευτικοί εδώ στο φόρουμ γιατί εμεις είμαστε διαμάντια!!! :) :)
(Εκτός άμα τύχει μαύρο ιδιαίτερο κλπ)

Αποσυνδεδεμένος Νηρηίδα

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 26, 2014, 02:51:46 pm »
Όταν θα παίρνω κι εγώ 3000 ευρώ- όσο ο ευρωπαίος συνάδελφός μου και μετά από σύγκριση των μαθητοωρών σε σχέση με την Ευρώπη ( που και πάλι περισσότερες κάνουμε) τότε θα δεχόμουν να κάνω διάλογο για τη μείωση των αργιών.

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 26, 2014, 03:17:33 pm »
Όταν θα παίρνω κι εγώ 3000 ευρώ- όσο ο ευρωπαίος συνάδελφός μου και μετά από σύγκριση των μαθητοωρών σε σχέση με την Ευρώπη ( που και πάλι περισσότερες κάνουμε) τότε θα δεχόμουν να κάνω διάλογο για τη μείωση των αργιών.
Επειδή πολύς κόσμος έχει την ίδια άποψη, συμπεραίνεται ότι οι εκπροσωποί μας  προέρχονται μεταξύ άλλων και από  άτομα τα οποία δεν κάνουν  διάλογο επειδή δεν παίρνουν 3000 ευρώ το μήνα..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:21:25 »

Αποσυνδεδεμένος victoryhope

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 26, 2014, 03:18:53 pm »
Το θέμα δεν είναι αν θα μειωθούν 2 αργίες για να γίνει μάθημα.
Το θέμα είναι να "γίνεται μάθημα" επί της ουσίας.
Γιατί μάθημα 1η ώρα και 7η, τουλάχιστον στο δικό μου σχολείο είναι κοροιδιλίκι.
Όταν το κουδούνι χτυπάει για προσευχή  8.05 στην καλύτερη περίπτωση και φτάνουμε να αρχίζει το μάθημα 8.15 (αφού τελειώσει η προσευχή, ειπωθούν ανάλογα με τη μέρα τα διάφορα...από συστάσεις για την συμπεριφορά, ανακοινώσεις ποινών, ανακοινώσεις διάφορες κλπ., πάρουν τα παιδιά απουσιολόγια, ανέβουμε στον όροφο, ξεκλειδώσουμε τις τάξεις, μπουκάρουν τα παιδιά, καθήσουν, ανοίξουν τσάντες, βγάλουν βιβλία, ανοιξουμε και κανένα παράθυρο να μπει οξυγόνο...8.15 είπα;;;;; βάλε 8.20) και χτυπάει για διάλειμμα 8.45, άντε κάνε εσύ μάθημα.
Η τελευταία ώρα; Ας μην το αναλύσω, φαντασία διαθέτετε....
Προσωπική άποψη είναι οι διδακτικές ώρες να επαρκούν, γιατί απλώς δεν επαρκούν έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το σχολικό ωρολόγιο πρόγραμμα. Κάντε μια σύγκριση με άλλες ευρωπαικές χώρες. Πού τελειώνει το μάθημα 1.45;
Συμπέρασμα: Επειδή δεν θα αλλάξει τίποτα από τα παραπάνω, μείωσαν κάποιες αργίες για να ρίξουν στάχτη στα μάτια και τάχα να καλύψουμε τα "ακάλυπτα"
Ναι, λατρεύω την εκπαίδευση αλλά πολύ μας ταλαιπωρούν!

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Han shot first...
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 26, 2014, 03:38:59 pm »
Συμφωνώ απόλυτα!!  :)

Αποσυνδεδεμένος Κυκλάμινο

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 26, 2014, 04:44:25 pm »
Θα παραθέσω το επόμενο σύντομο άρθρο που εκφράζει όχι μόνο τη δική μου άποψη, αλλά (υποθέτω) και τις απόψεις των περισσότερων μάχιμων συναδέλφων:
http://www.esos.gr/arthra/epikairh-apoch/hepikairh-apoch/lysh-einai-to-oysiastiko-sxoleio-h-epimhkynsh-toy-didaktikoy-etoys

Αποσυνδεδεμένος penny*

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 26, 2014, 05:14:12 pm »
Για φέτος ξέρουμε αν ισχύσει μάθημα τη Μ.Εβδομάδα;;; Ή μετά;;

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 26, 2014, 05:14:33 pm »
Ρε παιδιά τι είναι οι 6 γενικοί περίπατοι ;
Εγώ ξέρω για 5 σχολικούς περιπάτους. Μήπως έβαλε και την ημερήσια μέσα;

Θα αφηνιασουν οι μαθητές >:(

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 26, 2014, 05:23:32 pm »
Εμένα μπορεί κάποιος να μου λύσει μια χαζή απορία...
Κατά ένα μεγάλο ποσοστό οι καταλήψεις γίνονται γιατί οι μαθητές διαφωνούν.
Και διαφωνούν και με την πολιτική του Υπουργείου...
Γιατί λοιπόν μέσα στο Πάσχα να μην ξανακάνουν καταλήψεις;
Μετά τι θα γίνει;

α) Θα γράψουν Πανελλήνιες ΟΛΟΙ τον Ιούλιο?
β) Θα τους φέρουμε μετά για μάθημα μέσα στον Ιούλη?

ΥΓ. Αυτοί στα Υπουργεία που τα σκέφτονται όλα αυτά πληρώνονται?

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 26, 2014, 07:24:22 pm »
Θα παραθέσω το επόμενο σύντομο άρθρο που εκφράζει όχι μόνο τη δική μου άποψη, αλλά (υποθέτω) και τις απόψεις των περισσότερων μάχιμων συναδέλφων:
http://www.esos.gr/arthra/epikairh-apoch/hepikairh-apoch/lysh-einai-to-oysiastiko-sxoleio-h-epimhkynsh-toy-didaktikoy-etoys
Το άρθρο είναι στην λογική της ουσίας που προαναφέραμε νομίζω.
Ουσία που είναι βέβαιο ότι δεν τους ενδιαφέρει. Και ναι αγαπητέ guestteacher, πληρώνονται για να σκέφτονται όλα αυτά που μας ανακοινώνουν.
Αν, αν λέω, τα πράγματα κυλούσαν όπως θα έπρεπε, τίποτα από όοοοολα αυτά δεν θα γινόταν.
Το πεθαμένο όμως σύστημα προσπαθούν να το αναστήσουν με τέτοιου τύπου τερτίπια...
Και θα γίνουν κι άλλα έτσι όπως το πάνε με το σταγονόμετρο. Πρώτα οι δύο αργίες, μετά οι εκδρομές, στην πορεία λιγότερες διακοπές Χριστούγεννα και Πάσχα, και ναι, γιατί όχι και την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου...
Έχουν ξεφύγει τα πράγματα.....

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 26, 2014, 09:51:29 pm »
Το άρθρο είναι στην λογική της ουσίας που προαναφέραμε νομίζω.
Ουσία που είναι βέβαιο ότι δεν τους ενδιαφέρει. Και ναι αγαπητέ guestteacher, πληρώνονται για να σκέφτονται όλα αυτά που μας ανακοινώνουν.
Αν, αν λέω, τα πράγματα κυλούσαν όπως θα έπρεπε, τίποτα από όοοοολα αυτά δεν θα γινόταν.
Το πεθαμένο όμως σύστημα προσπαθούν να το αναστήσουν με τέτοιου τύπου τερτίπια...
Και θα γίνουν κι άλλα έτσι όπως το πάνε με το σταγονόμετρο. Πρώτα οι δύο αργίες, μετά οι εκδρομές, στην πορεία λιγότερες διακοπές Χριστούγεννα και Πάσχα, και ναι, γιατί όχι και την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου...
Έχουν ξεφύγει τα πράγματα.....

Δεν είπαμε μην με καλοπιάνεται....
Εχω συνηθίσει σε ένα Υπουργείο να  με βρίζει, να με λέει άχρηστο και τεμπέλη....και έρχεστε εσείς και μου χαλάτε το image....  :D
Nα διορθωθείτε και σύντομα παρακαλώ...

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 26, 2014, 09:58:01 pm »
Δεν είπαμε μην με καλοπιάνεται....
Εχω συνηθίσει σε ένα Υπουργείο να  με βρίζει, να με λέει άχρηστο και τεμπέλη....και έρχεστε εσείς και μου χαλάτε το image....  :D
Nα διορθωθείτε και σύντομα παρακαλώ...
Δεν φτάνει που μας τις βρέχει με το χαράκι ο άρβι, θέλεις κι εσύ διορθώσεις...
Από πουθενά δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς τελικά...
Καλύτερα στις Μπαχάμες... ;D ;D ;D ;D εκεί τουλάχιστον θα το ζω το εξωτικό γιατί εδώ με τα ξωτικά που έχουμε μπλέξει καλά ξεμπερδέματα.... :P

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 26, 2014, 10:02:13 pm »
Καλοπιάνετε ήθελα να γράψω.
Εκτός από αντιπαιδαγωγικός είμαι και ανορθόγραφος...ανήκω στο 15% που θα πάει για σοφρωνισμό.
Αν δεν τα καταφέρω πάλι θα με στείλουν εξορία ως ΥΕ Κηπουρικής να περιποιούμε το γκαζόν στον Εθνικό Κήπο...
'Η να γραφο τα μυνιματα στα καναλοια...στις ιδησοις...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)