0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
http://xenesglosses.eu/2014/05/apoxoriseis-proslixeis-sto-dimosio-s/
Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα 1 προς 1 πρόσληψη μπορεί να γίνει για τις 15.000 απολύσεις.Από κει και πέρα ισχύει η ποσόστωση 1/10 μου φαίνεται μέχρι και φέτος και 1/5 από του χρόνου.Οι προσλήψεις δεν γίνονται στα ίδια νούμετα με τις απολύσεις ανά υπουργεία ή φορείς του Δημοσίου.Αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι δεν θα γίνουν στο Υπουργείο ΠαιδείαςΑπό κει και πέρα οι μειώσεις στους αναπληρωτές αφορούν αυτούς του Κρατικού Προυπολογισμού και όχι του ΕΣΠΑ.Τώρα αν θα γίνουν συγχωνεύσεις, υποχρεωτικές μεταθέσεις ή/και αύξηση ωραρίου αφήστε να γίνουν πρώτα και μετά θα δούμε πως θα επηρεαστεί η κατάσταση.Πάντως η αύξηση ωραρίου εκτός από κάλυψη κενών σε κάποιες ειδικότητες δημιουργεί και τεράστια πλεονάσματα σε άλλες οι οποίες δεν μπορούν να πάνε αβθμια. Θα τους πάει αναγκαστικά σε Γραφεία με μετάταξη; Τέλος πάντων θα δούμε. Εμένα πιο εύκολο πάντως μου φαίνεται τροποποίηση στις αναθέσεις...
Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, πιο υπαρκτό και 'ύπουλο' κίνδυνο από την περαιτέρω αύξηση ωραρίου, θεωρώ τις συγχωνεύσεις, κυρίως στην α'θμια. Εκεί δεν υπάρχει αναρίθμητος κόσμος στη διάθεση, και λαμβάνοντας υπόψη κανείς την αυξημένη τάση συνταξιοδοτήσεων, τα κενά αυτά κάπως πρέπει να καλυφθούν.
Που συνήθως την πληρώνουν τα Νηπιαγωγεία....
κανείς δεν ξέρει ακόμα με σιγουριά. Πρέπει να βγει πρώτα η εγκύκλιος κενών και πλεονασμάτων που θα διασαφηνίζει το θέμα αυτό.
Συνταξιοδότηση καθηγητών Ν Κιλκίς Φιλόλογοι 2, Μαθηματικοί 2, ΠΕ04.01-02-05 6, Αγγλικής Φιλολογίας 4, Φυσικής Αγωγής 1, ΤΕ01 2 , αυτοδίκαιες απολύσεις ΠΕ17 1, ΠΕ12 1Απο το νέο χρονοδιάγραμμα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στην εκπαίδευση που μελετούν στο υπουργείο: Όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνονται στο εξής Μάιο και Ιούνιο. Στη συνέχεια θα γίνονται οι περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών. Από την 1η μέχρι και τις 10 Ιουλίου που ξεκινούν οι άδειες θα γίνονται οι τοποθετήσεις. Την ίδια περίοδο θα γίνονται οι κατανομές των ωρών ανά εκπαιδευτικό.Υπάρχει περίπτωση να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών από τον Ιούλιο? Έτσι που το σχεδιάζουν οι αιτήσεις των αναπληρωτών θα πρέπει να γίνουν μέσα στον Ιούνιο.