0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ερώτηση προς όσους πήραν μετάθεση στο παρελθόν: Πότε -ποιο μήνα δλδ - η μισθοδοσία θα πάει στην νέα ΔΔΕ που πήρα μετάθεση;
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Εγώ χάνω το επίδομα παραμεθορίου και ρωτώ από πότε θα ισχύει αυτό. Θα έχω και 120- 150 χλμ κάθε μέρα πήγαινε -έλα...
Εγώ πρέπει να ενημερώσω την παλιά μου ΔΔΕ ότι μετατέθηκα; Αυτοί δεν το ξέρουν;O.k !
Η ΔΔΕ το γνωρίζει, το θέμα είναι αν πχ η μισθοδοσία ενημερώθηκε εγκαίρως (μπορεί πχ να μεταφέρουν τη μισθοδοσία το Γενάρη και να μην τους ενημερώσουν μέχρι Οκτώβρη, μπορεί βέβαια να έχουν προβεί ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες). Γιατί ξέρεις τι γίνεται; το έχω ζήσει δηλαδή. Ξυπνάει δηλαδή ένας υπάλληλος το Νοέμβρη και λέει "α αυτή, γιατί παίρνει το επίδομα;" και ενώ ήταν δική του δουλειά να το κόψει εξ' αρχής σου παίρνει τα αχρεωστήτως καταβληθέντα μέσα σε 1-2μήνες, χωρίς να σε ενημερώσει. Εσύ πας να πάρεις το δεκαπενθήμερο και βλέπεις πχ 200 ευρώ μείον και τρελαίνεσαι. Όλα τα παραπάνω είναι πραγματικές ιστορίες που έχω ζήσει σε τμήμα μισθοδοσίας. Ήρθε ο άλλος με μετάθεση από Θράκη δεν του κόψανε το επίδομα παραμεθορίου από εκεί που πληρωνόταν και στην τελευταία πληρωμή (Δεκεμβρίου) πριν μας στείλουν το φύλλο διακοπής μισθοδοσίας για να πληρώνεται από εμάς, του κόψανε το μισό μηνιάτικο σχεδόν ως "αχρεωστήτως καταβληθέντα". Η γνώμη μου είναι να πάρεις απ' ευθείας στη μισθοδοσία και να ρωτήσεις για το επίδομα. Μπορεί να σου πούνε το κόψαμε ήδη ή μπορεί να σου πούνε σε έχουμε πληρώσει 1-2 μήνες, χωρίς να δικαιούσαι. Αν έχει συμβεί έτσι, ζήτα τους ήρεμα και απλά η "επιστροφή" να γίνει με τρόπο που σε βολεύει. πχ μπορεί αν θέλεις να κρατηθούν εφ' άπαξ ή να πας η ίδια και να τα πληρώσεις σε ένα δημόσιο ταμείο, χωρίς να γίνει κάποια περικοπή στο μισθό ή αν δεν έχει πρόβλημα ο προϊστάμενος και το ποσό είναι σημαντικό (πχ πάνω από 200 ευρώ) μπορείς να ζητήσεις να γίνει σε βάθος 3-4 μηνών. Εμείς έχει τύχει για μεγάλη επιστροφή χρημάτων να πάρουμε στο υπουργείο και να μας δώσουν το ΟΚ για αρκετούς μήνες σε κάποια περίπτωση.
Oι Δ/ντες των σχολικών μονάδων στο
Εγώ ξέρω περίπτωση καθηγητή που πήρε μετάθεση και για αρκετούς μήνες (4-5) τον πληρώνανε και από τις δύο διευθύνσεις. Και αν δεν τους το έλεγε κάποια στιγμή θα εξακολουθούσαν να το κάνουν μέχρι να το καταλάβουν...Λεφτά πίσω δεν τους έδωσε γιατί επειδή του πληρώναν διπλή ασφάλιση-κρατήσεις ήθελαν να τους δώσει και αυτά τα χρήματα!Τελικά τα κράτησε και δεν του ζήτησαν και φράγκο ποτέ. Έχουν περάσει 15 χρόνια.Στην Ελλάδα όλα να τα περιμένεις.