0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτά γινόταν στο παρελθόν.Τώρα τα έκοψε η Τρόικα.Και γινόταν και στον κλάδο μας.Νομίζω συζητάμε για το από δω και πέρα.Και μιλώ για μοριοδότηση με βάση τα ακαδημαϊκά προσόντα που θα την κάνει ο Ασεπ...όχι για φωτογραφικές προσλήψεις!Αν το πάρουμε έτσι ,παλιότερα γίνονταν και στημένοι διαγωνισμοί για θέσεις στο δημόσιο, που έπαιρναν τα θέματα τα δικά τους παιδιά και τα βόλευαν σε ΟΤΕ και διάφορες υπηρεσίες....ως διοικητικούς ΔΕ ή υπήρχαν και αυτοί με τα πλαστά πτυχία...που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας.Τι να λέμε τώρα?Εγώ μιλώ για αξιολόγηση μέσω κριτηρίων και μέσω Ασεπ.Δεν το κατάλαβες.
Αυτό το μόνιμο συγχωροχάρτι που δίνεται στην Ελλάδα για κάθε φαυλότητα και ασυδοσία που έγινε, με ένα «Ε, τι να κάνουμε, έγιναν αυτά…», πραγματικά με ξεπερνά. Και με ξεπερνά γιατί δειχνει ότι κατά βάθος μυαλό δεν βάζουμε. Και γι’ αυτό θα ξαναγίνουν. Γιατί είναι αίτημα του λαού να γίνονται, και αυτό του δίνουν οι πολιτικοί του.Όποιο σύστημα μορίων και να υπάρξει για τους διορισμούς τον εκπαιδευτικών, υπάρχουν ήδη καταχωρημένες προϋπηρεσίες αδιαφανώς αποκτηθείσες. Άρα ως προς αυτό το κριτήριο το σύστημα θα εξακολουθήσει να μπάζει. Και εξάλλου, εσύ πιο πάνω δεν στηλίτευσες το αέναο κυνήγι προσόντων και βεβαιώσεων; Ένα σύστημα αμιγούς μοριοδότησης προσόντων δεν θα το επιτείνει ακόμα περισσότερο;
Εγώ δεν έδωσα συγχωροχάρτι,απλά σου εξήγησα ότι μου έφερες παραδείγματα από το παρελθόν, ενώ εγώ έκανα προτάσεις αξιοκρατικών προσλήψεων για το μέλλον.Επίσης στηλιτεύω το σύστημα που μας βάζει να κυνηγάμε μια χίμαιρα και αλλάζει κάθε δυο και τρεις για να ανακατεύει την τράπουλα...Πάνω που στήνουμε σε ένα καθεστώς, το γκρεμίζουν σκόπιμα και μας ενημερώνουν την τελευταία στγμή.Αποφασίζουν και διατάζουν....και μετά έρχονται άλλοι και τα ξαναλλάζουν...Αυτό στηλιτεύω και ξέρω πολύ καλά τι λέω.
Δεν υπάρχει κανένα "καθεστώς" που δογματικά πρέπει να ισχύει εις το διηνεκές. Τα πράγματα αλλάζουν, εξελίσσονται, διορθώνονται, γιατί αλλάζουν οι συνθήκες και οι ανάγκες σε μία κοινωνία.
Πρώτη φορά βλέπω υπουργό να προτείνει στον ίδιο να κάνει ΑΣΕΠ.. Αυτός δεν αποφασίζει ; ή μήπως αποφασίζει η κυρία από το βερολίνο ;