0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να δοθεί εδώ και τώρα η β΄ ανάθεση της Πληροφορικής στους Μαθηματικούς (ΠΕ03)!
Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν εδιναν την ανάθεση μονο στους ΠΕ 19! Να θυμισω πέρσι που ο σύλλογος πληροφορικής ΑΕΙ ΠΕ19 ζητούσε να βγουν σε διαθεσιμότητα οι b-class πληροφορικοι ΠΕ20!! Μετα που ξεπεράστηκε ο σκόπελος της διαθεσιμότητας ξαναέγινε ενιαία η ΕΠΕ και απαίτησε (και κέρδισε τελικά) και τη β ανάθεση μαθηματικών, και αύξηση ωρών σε σχέση με τα αρχικα σχεδια και επαναφορά του πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος πληροφορικής. Ορθώς κατα τη γνώμη μου αναβαθμίζεται η πληροφορική αλλά να θυμόμαστε και κάποια πρόσφατα γεγονότα και τη θέση της ΕΠΕ.Τωρα για να τα λέμε και όλα και η ΕΕΦ αλλά και η ΕΜΕ είχαν εισπράξει ουκ ολίγα απο τα σεμινάρια πληροφορικής που διόριζαν φυσικομαθηματικους ως πληροφορικους.
Εμπάθεια, κόντρες, χολή, αντισυναδελφικότητα... Κι όλα αυτά διότι δε μιλάμε την ώρα που πρέπει δηλαδή την ώρα που αρχίζει η στρέβλωση.Διότι η στρέβλωση ξεκινά από τη στιγμή που ο ένας εμπλέκεται στα χωράφια του άλλου.Και αντί να μιλήσουμε όταν άρχισαν οι περίεργες αναθέσεις από την δεκαετία του ΄90 (βλέπε μαθηματικούς να γίνονται με λίγα σεμινάρια ΠΕ19) και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ από τότε το κράτος να έχει απάρκεια προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες ώστε να εκμηδενίζονται οι β αναθέσεις, καθόμαστε τώρα να αλληλοτρογώμαστε για το ποιος έχει την κατάρτηση να διδάξει μαθηματικά φυσική πληροφορική κτλ δηλαδή τσακωνόμαστε για το αυτονόητο (οτι μαθηματικά διδάσκει ο μαθηματικός και πληροφορική ο πληροφορικός) αντί να ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ να προσλάβει το προσωπικό που απαιτείται για κάθε ειδικότητα.Αν με διορίζανε να διδάξω πληροφορική θα αρνιόμουν το διορισμό. Όχι διότι περιφρονώ τα χρήματα αλλά διότι ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΑΥΤΟ και θα είχα πάντα στη συνειδησή μου βάρος ότι "έφαγα" τη θέση κάποιου πληροφορικού που ΕΧΕΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΑΥΤΟ. Και ασφαλώς όσο φιλότιμα και να έκανα το μάθημά μου , δε θα είχα την απόδοση και το αποτέλεσμα που θα είχα αν δίδασκα αυτό που σπούδασα δηλαδή ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.