0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι, υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να κινητοποιηθούμε. Σε επικοινωνία μου με την ΕΑΙΠ Κύπρου, η κυρία που μου μίλησε ήταν επιφυλακτικότατη και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην λήξει το θέμα στις 28 του μήνα. Να ενημερώνουμε το φόρουμ σχετικά με ότι ενημέρωση έχουμε και να ενοχλούμε συνέχεια το πανεπιστήμιο και τον ΔΟΑΤΑΠ.
Έχεις δίκιο αλλά δεν μπορούμε να τους αφήσουμε στην ησυχία τους. Εδώ μιλάμε για πολλά λεφτά και τεράστιο κόπο. Εάν το θέμα δε λυθεί πώς θα πάμε στις εξετάσεις του Γενάρη και πως θα ξανακαταθέσουμε χρήματα. Αυτά δεν είναι αστεία πράγματα. Πρέπει να σοβαρευτούν και να πουν την αλήθεια. Στο κάτω κάτω ας συνεχίσουν εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το ρίσκο. Υπάρχουμε κι εμείς όμως που επιλέξαμε το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό επειδή είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και καιγόμαστε αυτή τη στιγμή. Δεν μπορεί ένα πανεπιστήμιο να αγνοεί τον άνθρωπο στο όνομα του κέρδους.
Από την εμπειρία μου , στο Δοαταπ , μόνο απάντηση εγγράφως να παίρνουμε, αυτό έχει ισχύη. Έχω στα χέρια μου χαρτί που λέει ότι το μεταπτυχιακό είναι αναγνωρισμένο, με ημερομηνία Μάιος 2013, όταν άρχισα το μεταπτυχιακό . Και τώρα δεν με αφήνουν να καταθέσω το παράβολο. Ζούμε στην Ελλάδα του παραλόγου. Χάνουμε λεφτά καθημερινά και κανένας δε συγκινείται
Τα μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως και γενικότερα τα πανεπιστήμια που έχουν εξ' αποστάσεως εκπαίδευση έχουν σαν βασική αρχή τη μαζική πρόσβαση. Άλλωστε με αυτή τη προοπτική δημιουργήθηκαν τα πρώτα distance learning universities. Το δύσκολο είναι να πάρεις πτυχίο σε αυτά διότι ο βαθμός δυσκολίας είναι αρκετά υψηλός όχι μόνο λόγω του εκπαιδευτικού υλικού αλλά επειδή πρέπει ο φοιτητής να διαθέσει πολύ χρόνο για να κάνει εργασίες και να πάει σε τελικές εξετάσεις δεδομένου των υποχρεώσεων που πιθανό να έχει..Για παράδειγμα, το ΕΑΠ δίνει 1500 θέσεις για Διοίκηση Επιχειρήσεων, 1100 θέσεις για Ευρωπαϊκό πολιτισμό, 900 για πληροφορική και 700 για Σπουδές στην Εκπαίδευση... Ειδικά, το τελευταίο θέλει το ελάχιστο 3 χρόνια για να πάρεις το μεταπτυχιακό.......Οι άνθρωποι που επέλεξαν το πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι σε μια ιδιότυπη ομηρία απο το ΔΟΑΤΑΠ και το ΕΟΙΠ, όταν όμως έκαναν τα χαρτιά τους αρκετοί απο αυτούς πήραν διαβεβαίωση απο το ΔΟΑΤΑΠ ότι είναι αναγνωρισμένα, άλλωστε υπάρχει αναγνώριση από το ίδιο το ΔΟΑΤΑΠ για τους πρώτους απόφοιτους.Μη παίζουμε λοιπόν με τα συγκεκριμένο θέμα ελαφρά τη καρδία...Υ.Γ. Προφανώς, υπάρχουν κάποια πανεπιστήμια που βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν χρήματα......