0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νομίζω τα πράγματα είναι αρκετά απλά αν είσαι αποφασισμένη να δώσεις Πανελλαδικές. Είτε δουλεύεις είτε όχι. Θα πας στο σχολείο που τελείωσες και θα τους πεις ότι θέλεις να δώσεις πανελλαδικές. Λογικά θα σου πουν να έρθεις περίπου στις γιορτές των Χριστουγέννων για να κάνεις αίτηση.Μπορείς όμως να μιλήσεις με τους καθηγητές που κάνουν τα μαθήματα Πανελλαδικών.Οι περισσότεροι είναι πρόθυμοι να ενημερώσουν για την ύλη και να σου δώσουν ακόμη και βιβλία (αν δεν τα έχεις).Εγώ το έχω κάνει σε παιδιά που έρχονται για να ρωτήσουν, ενώ έχουν τελειώσει παλαιότερα. Μάλιστα έτυχε και φορές που έρχοταν και παρακολουθούσαν (άτυπα) μαθήματα αλλά και κάποια επιπλέον που τους έκανα (στυλ ενισχυτικής).Τα ΕΠΑΛ είναι διαφορετική περίπτωση. Και τελείως διαφορετική περίτωση είναι τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (είναι για αυτούς που παράτησαν το σχολείο χωρίς να έχουν τελειώσει γυμνάσιο).
Καλησπέρα σας,είμαι στα 29 μου και είχα δώσει Πανελλήνιες το 2004 (τότε μαζί με τα ειδικά μαθήματα ήταν 10 ή 11). Ενδιαφέρομαι να δώσω το 2016 Πανελλήνιες και ξεκίνησα μέσα στο καλοκαίρι να το ψάχνω. Μπέρδεμα μεγάλο...Διάβασα σήμερα πως οι νέοι θα δώσουν 4 μαθήματα, ενώ όσοι θέλουν να ξαναδώσουν γιατί δεν πέρασαν κάπου φέτος θα διαλέξουν μεταξύ 6 ή 4. Αυτό θα ισχύει και για εμάς τους αρχαίους; Φυσικά το μπέρδεμα γίνεται μεγαλύτερο γιατί μεσολαβούν οι εκλογές, τόσο καιρό μας απασχολούσαν τα μνημόνια και τα εσωτερικά θέματα έμειναν πολύ πίσω.Άλλη μια ερώτηση που θα ήθελα να κάνω. Εφόσον καταφέρω και βρω δουλειά, θα μπορώ να δώσω εξετάσεις από ΕΠΑΛ ή πρέπει να φοιτάς εκεί;Επίσης κάπου είδα αναφορές ότι το σύστημα θα αλλάξει ξανά το 2018...
Συνάδελφε, πολλοί που δίνουν ξανά πανελλήνιες είναι μπερδεμένοι με τις τόσες αλλαγές.Είναι λογικό ιδίως αν δουλεύουν. Δεν πρέπει να νευριάζουμε και κυρίως αν δεν θέλουμε δεν τους ενημερώνουμε.
Για να αλλάξεις Λύκειο πρέπει να φοιτήσεις ξανά σε αυτό το Λύκειο.Μπορείς να ρωτήσεις και να δεις σε ποια τάξη μπορείς να καταταγείς.Έχω την περίπτωση γνωστού που σπούδασε εξωτερικό,δεν έκανε ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ και πήγε σε ΕΠΑΛ Εσπερινό.Περασε σε ΤΕΙ και έχει κάνει και Μεταπτυχιακό.Απλά αποφάσισε τι θέλεις να κάνεις.
Προς ενημέρωση αρκετών που ενδιαφέρονται:Στα ΕΠΑΛ έρχονται αρκετά παιδιά από Ενιαίο. Πρέπει να γραφτούν στην
Ακόμα και αν έχτυουν ολοκληρώσει το ενιαίο;;
και από ΕΠΑΛ νομίζω μπορεί να δώσει για τις ίδιες σχολές όπως και ένας που είναι ΓΕΛ δηλαδή για ΑΕΙ. Όχι μονο για ΤΕΙ. Δίνει από ΕΠΑΛ τύπου
Ναι. Αρκετοί έχουν τελειώσει το ενιαίο. Θα πρέπει να πάει ο μαθητής να γραφτεί σε ΕΠΑΛ που έχει την ειδικότητα που τον ενδιαφέρει (π.χ. νοσηλευτική), θα γραφτεί στην
Μα και στο ενιαίο αν διαβάσει λίγο εύκολα μπαίνει σε ένα ΤΕΙ..
Μπορεί. Δεν εξαρτάται από το ΤΕΙ όμως? Αν είναι ένα ΤΕΙ με μεγάλη ζήτηση και σε μεγάλη πόλη?Είναι το ίδιο εύκολο?
Σίγουρα δεν είναι αλλά αν σκεφτούμε ότι θα κάνει άλλα δύο χρόνια στο ΕΠΑΛ, δε νομίζω να συμφέρει και τόσο..