0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λώρα, να σε ρωτήσω,αυτο με την αναβάθμιση σε πλήρους ωραρίου στην παράλληλη πώς το δηλώνει κάποιος στην αίτησή του;αφού είναι μειωμένου,μπορεί κάποιος να ρισκάρει να δηλώσει μακριά με την προοπτική να αναβαθμιστεί σε πλήρους;και αν δεν γίνει;
Ο 3848 ήταν η σωστή βάση. Θα μπορούσε να συμπληρωθεί με ένα ποσοστό διορισμών από συναδέλφους μεγάλης ηλικίας με μεγάλες προυπηρεσίες. Αντ' αυτού έχουμε τις αλχημείες με τα πολλά ρουσφέτια ομάδων που πιέζουν. Δεν περίμενα να είναι ο Συριζα τόσο πελατειακός και ρηχός...Σχεδίαζα τον επαναπατρισμό μου φέτος υπολογίζοντας με την αναπλήρωση και σχεδιάζοντας με τον 3848. Θα ακυρώσω τη μετακόμιση. Θα ξαναδηλώσω ξανά τα παιδιά στα εδώ σχολεία. Μην ξεχάσω να επιμένω να μιλάω στη μικρή μου Ελληνικά, γιατί συνέχεια στα γερμανικά μου μιλάει τελευταία...
Υπήρχε όλο εκτός από αυτό που έχω bold.Σελ 16 πάνω πάνω http://www.dikaiologitika.gr/images/pdf/anaplirote.pdf
Συνάδελφοι δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα να πιαστεί η προϋπηρεσία από οπουδήποτε κι αν προέρχεται αλλά η πρόσληψη να είχε γίνει μέσω πινάκων με διαφάνεια και όχι με μέσο...Ακόμα και με τη Σιβιτανίδειο θυμάστε τι γινόταν.Γιατί στις σχολές ΟΑΕΔ που θέλουν να μετρήσουν την προϋπηρεσία δεν διορίζονταν μέσω πινάκων;Εκεί είναι όλο το θέμα..
Καλημέρα! Δεν είναι σε ισχύ φέτος η περσινή συμπληρωματική διάταξη Λοβέρδου για τα απομακρυσμένα σχολεία με 11 και 12 μόρια, σωστά; "Με τη διάταξη του νομοσχεδίου, από το σχολικό έτος 2014- 2015 ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών που διανύεται σε δημόσιες σχολικές μονάδες, οι οποίες κατά τις οικείες διατάξεις ανήκουν στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ” και Ι” για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ΙΑ” και Ι
Αυτή τη στιγμή στις σχολές ΟΑΕΔ προσλαμβάνονται μέσω πινάκων; Όχι απ'όσο ξέρω...επίσης υπάρχει ήδη δεδικασμένο για τον ΟΑΕΔ και μάλιστα με τα χοντροβύσματα που είχαν βρει τότε είχαν διοριστεί κιόλας καμιά εκατοστή απ'αυτούς! Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν επαναληφθεί...
Και βέβαια όχι..Αυτό είναι που χαρακτηρίζεται από τεράστια αδικία.
Οι προυπηρεσίες που θα προσμετρηθούν είναι ακριβώς οι ίδιες με την εγκύκλιο του προηγούμενου έτους, όπως είδα. Τα πράγματα δεν είναι ιδανικά αλλά ας μην πανικοβαλλόμαστε. Η κυβέρνηση αυτή αποδείχθηκε πολύ κατώτερη των προσδοκιών. Το να αγιοποιούμε όμως την Διαμαντοπούλου που έκανε κατά τη γνώμη μου κάτι αδιανόητο, να κλειδώσει αυθαίρετα ΟΛΕΣ τις προυπηρεσίες ( βυσματικές και μη), χωρίς να έχει σκοπό να κάνει ΑΣΕΠ, να μας εγκλωβίσει σε πίνακες στους οποίους πέφταμε συνέχεια ενώ τουλάχιστον θα είχαμε σίγουρη αναπλήρωση γιατί ήταν ανοιχτοί για τις ειδικές κατηγορίες και τους ιδιωτικούς με τις τεράστιες προυπηρεσίες ως το 2010, το θεωρώ κατάντια.
Καλημέρα!
Κάνεις ένα τεράστιο λάθος στο οποίο έχουν υποπίψει πολλοί....δεν ήταν η Διαμαντοπούλου που δεν είχε σκοπό να κάνει ΑΣΕΠ....γι αυτό είπα παραπάνω πως εκεί την πάτησε...πρόθεση αυτής της Υπουργικής σύνθεσης ήταν να γίνει ΑΣΕΠ...το ότι δεν έγινε οφείλεται σε πολλούς λόγους από κυβερνητικούς εως συνδικαλιστικούς που τυχαίνει να γνωρίζω τις τότε συνδικαλιστικές πιέσεις από πρώτο χέρι...όχι το δικό μου, αλλά δικού μου ανθρώπου! Τι σχέση έχει λοιπόν η Διαμαντοπούλου με τη μη διενέργεια ΑΣΕΠ; Αυτή θέσπισε έναν νόμο για να τηρηθεί...όχι για να καταπατηθεί από κάθε λογής αετοχύνηδες εδώ και 5 χρόνια. Και το κλείσιμο των πινάκων εφόσον γινόταν ένας ΑΣΕΠ το 2011 έστω το 2012 όπως ήταν αναμενόμενο τότε...δεν ήταν καθόλου παράλογο γιατί ούτως ή άλλως μετά ΑΣΕΠ θα μετρούσε εντελώς αλλιώς η προϋπηρεσία. Το παράλογο είναι γιατί τα μετέπειτα χρόνια και ειδικά εποχή ΝΔ όταν πλέον ξέραν πως δεν υπήρχε πρόθεση να εφαρμοστεί ο 3848 και να γίνει ΑΣΕΠ....γιατί συνέχιζαν αυτό το θέατρο του παραλόγου με τους κλειστούς πίνακες που πλέον όντως δεν απέβλεπαν κάπου και δεν χρησίμευαν σε κάτι εφόσον είχαμε απομακρυνθεί τόσο απ'τον 3848.... Αυτό ήταν το παράλογο...δεν κράτησε η Διαμαντοπούλου και ο νόμος της τον κόσμο σε ομηρία, αλλά οι επόμενοι που με τις συνεχείς διαδοχές στο Υπουργείο και τη μόνιμη ασυνέπεια αυτού του κράτους δεν ξέραν τι τους γινόταν και ποιος είχε θεσπίσει τι και βασιζόμενος σε τι...
Και τώρα ακούγομαι όντως σαν Πασόκα...α,χα,χα,χα!! Πιστέψτε με...μόνο απ΄το δίκαιο προσπαθώ να διακατέχομαι...Και ούτε είμαι φανατική με την πρόταξη του ΑΣΕΠ...είμαι φανατική μ'αυτό που είπα πριν...ΙΣΟΝΟΜΙΑ...ίδια μέτρα και σταθμά για όλους και ίδιες αφετηρίες για όλους...ίδια πρόσβαση σε όλους σε όλα τα μέσα απόκτησης προϋπηρεσίας.Αυτό αποφάνθηκε και το ΣΤΕ εξάλλου λέγοντας "προυπηρεσίες αποκτημένες με μη αξιοκρατικές εγγυήσεις"...δεν έλεγε τη λέξη "αξιοκρατικές"...μια άλλη έλεγε, αλλά δεν θυμάμαι τώρα...