*

Αποστολέας Θέμα: Δημόσιο ή Ιδιωτικό ΙΕΚ; Τι να διαλέξω για το παιδί μου;  (Αναγνώστηκε 26022 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

MUSTANG

• Επισκέπτης
Απ: Δημόσιο ή Ιδιωτικό ΙΕΚ; Τι να διαλέξω για το παιδί μου;
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2015, 08:11:49 am »
Καλημέρα, αν εχεις τα χρήματα για ιδιωτικό ΙΕΚ πήγαινε το καλύτερα σε κολλέγιο, να παρει πτυχίο επιπεδου ΑΕΙ, ειναι κριμας 3 χρονια σε ενα ΙΕΚ με όλα τα παραπάνω. Στο λέω τελείως ανιδιοτελώς, τώρα ολα τα παραπάνω περι διαφήμισης σε ιδιωτικά ΙΕΚ αυτα τα λενε ανεργοι εκολλαπτομενοι εκπαιδευτες δημοσίων ΙΕΚ.
Δυστηχώς το καθεστώς ΙΕΚ δεν θα αλλαξει για αλλα 20 χρόνια αν δεν αλλάξει το καθεστως προσλήψεων.
Μια πρόταση σου δίνω επιπλέον η οποία θα σε βοηθήσει απιστευτα, μην επιτιθεσαι στον πατερα των παιδιών σου, παιξτο λίγο υπο...μονο κερδος θα εχεις, και εσυ και αυτα. Η αντιθετη γνωμμη ζει  πλουσιοπαροχα τα παιδια ενος δικηγορου ενω τα δικα σου πεινάνε.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 09, 2015, 09:44:36 am από MUSTANG »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος katelog

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2015, 12:46:07 pm »
MUSTANG καλημέρα και σε σένα. Δυστηχώς ως μονογονέας με δυο παιδια άνεργη διοτι το να κανω δυο ιδιαιτερα που να μου αποφερουν μηνιαιο εισοδημα 200 ευρω δεν το λες δουλεια...δεν εχω καμμια απολυτως δυνατότητα να στειλω το παιδι σε κολλεγιο. Εχω να σου πω επισης οτι δεν επιτέθηκα πουθενα στον πατερα ..το μονο που ειπα ειναι πως βρισκεται στην κοσμαρα του...κι αυτο γιατι επι χρονια μας αφησε διχως οικονομικη βοηθεια και πεινασαμε ...και τωρα παλευει να γλυτωσει παλι τη συμμετοχη του στις σπουδες ενος παιδιου που για τους λογους που εχω αναφερει σε αλλο μου μυνημα δεν ειχε δυνατότητα να προετοιμαστει σωστα και καλα ωστε να μπορεσει να παλεψει στις πανελλληνιες και να εισαχθει σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Γι αυτό και η επιλογη μου για ιεκ μιας και το παιδι θελει να ασχοληθει με οσα εχω αναφερει....την intergraphics την εβαλα στα υπ οψιν μου διοτι πετυχα πολυ καλη τιμη μεσω φιλης και πολυ καλο διακανονισμο διδακτρων και επισης επειδη ειναι μια σχολη που δεν διαφημιζεται οπως ολες οι αλλες και αυτο μπορει να σημαινει κατι μπορει και οχι....το δημοσιο ιεκ ειναι η αλλη λυση μα φοβαμαι μην και χαθει αδικα χρονος λογω ελλειψεων που συχνά δενουν τα χερια των αξιόλογων εκπαιδευτικών και που  ως γνωστον υπαρχουν εδω και χρονια στη δημοσια εκπαιδευση.

Ακομη διαβαζω ολων σας τις αποψεις και ευχομαι να καταληξω στην καλυτερη αποφαση γιατι το μονο που με νοιαζει μιας και δεν εχω τη δυνατοτητα να προσφερω στο παιδι μου το καλυτερο μεσω ενος πανεπιστημίου ή ενος κολλεγιου...τουλαχιστον τη φετινη χρονια μην τη χασει σε ανουσια και αχρηστα πραγματα
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 09, 2015, 12:54:29 pm από katelog »

MUSTANG

• Επισκέπτης
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2015, 01:18:56 pm »
Οντως αυτα ειναι προβληματα, η αληθεια η δικη μου ειναι παψε να ασχολεισαι με τα αγγλικα..η καντο σαν δευτερη δουλεια, προσπαθησε σε ενα σουπερ μαρκετ, αν βρεις, η εκπαιδευση εχει τελειωσει προ πολλου σαν βιοπορισμος.
Εμενα οταν ηρθε ενας ανηψιος μου που δεν ηθελε να παει σε ενα ΤΕΙ που περασε και ρωτουσε για ΙΕΚ μονο που δεν τον πλακωσα στο ξυλο..
Καλυτερα να γυρναει στους δρομους, να βρει μια εργασία παρα να χαραμισει χρονια σε μια σχολή μη αναγνωρισμενη. Το επιπεδο των εκπαιδευτων εχει χαλασει απο τοτε που ανελαβε η γιαννακου. Τα ΙΕΚ εκτοτε οδευουν προς καταστροφή, ακουσες νομίζω, 90-95% αποτυχία.
Αυτο που οφείλεται , μα φυσικά σε ενα στρεβλο συστημα επαγγελματικής εκπαιδευσης με εξετασεις τριτοβαθμιας μεσα σε ελαχιστο χρονο και χωρις επαγγελματικα δικαιωματα. Τωρα οποιος θελει να παει κομμωτρια δεν ειναι απαραιτητο να παει λυκειο και μετα ΙΕΚ, απλα δεν παει γυμνασιο.
Εγω θα ελεγα να βρειτε ενα αλλο δρομο, που δεν περιλαμβανει τον ορο ΙΕΚ.
Τωρα σαν πατερας δυο μικρων σε ηλικία παιδίων θα σκεφτομουν οτι τα οικονομικά ήταν αυτα που ξεκινησαν το ολο θεμα σου, ή επαιξαν καποιο ρόλο..ξερεις το κοψε το λαιμο σου να ταισεις τα παιδια σου το ακουω ολο και πιο συχνα...σε εταιρείες που υπαρχει προσωπικο.. οσο και να κοψει τον λαιμό του..ή ανεργος ειναι ή παιρνει 700 ευρω λεφτα δεν θα βρει..απλα εχουν ξεσκισει τον κοσμακη και ο ενας ριχνει το αναθεμα στον αλλον..βαζω στοιχημα και αυτος τεμπελα σε λεει...Δεν βρισκεις ακρη.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 09, 2015, 01:25:42 pm από MUSTANG »

Αποσυνδεδεμένος katelog

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2015, 01:25:21 pm »
Mustang θα τελειωσω το θεμα με τη δουλεια μου μ αυτο το μυνημα διοτι και κουραζουμε τους υπολοιπους και ειναι εκτος θεματος....αν πιστευεις οτι στα 45 μου ειναι ευκολο και απλο να βρω δουλεια κανεις λαθος...και αν πιστευεις οτι απλα καθομαι και περιμενω να κανω ιδιαιτερα παλι κανεις λαθος....το κυνηγω και το παλευω πιστεψε με αλλα πόσοι αραγε θελουν να προσλαβουν σ ενα σουπερ μαρκετ μια 45αρα με δυο παιδια οταν μπορουν να προσλαβουν μια πιτσιρικα ελευθερη υποχρεωσεων; αυτα για μενα ...ας παραμεινει η κουβεντα μονο στο θεμα του δημοσιου ή ιδιωτικου ιεκ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

MUSTANG

• Επισκέπτης
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2015, 01:26:34 pm »
Mustang θα τελειωσω το θεμα με τη δουλεια μου μ αυτο το μυνημα διοτι και κουραζουμε τους υπολοιπους και ειναι εκτος θεματος....αν πιστευεις οτι στα 45 μου ειναι ευκολο και απλο να βρω δουλεια κανεις λαθος...και αν πιστευεις οτι απλα καθομαι και περιμενω να κανω ιδιαιτερα παλι κανεις λαθος....το κυνηγω και το παλευω πιστεψε με αλλα πόσοι αραγε θελουν να προσλαβουν σ ενα σουπερ μαρκετ μια 45αρα με δυο παιδια οταν μπορουν να προσλαβουν μια πιτσιρικα ελευθερη υποχρεωσεων; αυτα για μενα ...ας παραμεινει η κουβεντα μονο στο θεμα του δημοσιου ή ιδιωτικου ιεκ
διαβασε ξανα το προηγουμενο μυνημα...και το σταματαω εδω

Αποσυνδεδεμένος katelog

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2015, 05:02:23 pm »
niteulf σου χρωστώ μιαν απάντηση....οπως εξεφρασες την επιθυμία και οπως υποσχεθηκα. Σημερα επισφεφθηκα το ιεκ αιγαλεω του υπουργειου παιδειας και μιλησα με καποιον κυριο που μαλλον ηταν ο διευθυντης. Με διαβεβαιωσε πως ο εξοπλισμός οι υπολογιστες ειναι οτι καλυτερο θα μπορουσαν να εχουν και μου ειπε πως πραγματι ενω πηγαινουν αρκετα παιδια στα τμηματα μεσα λιγο διαστημα οσοι δεν ενδιαφερονται πραγματικα φευγουν. Η απόσταση απ το σπιτι μας αρκετα μεγαλη για να πηγαινει καθημερινά το παιδι μα δεν ξερω για ποιον λογο νιωθω πως το συγκεκριμενο ιεκ θα εχει να του δωσει αρκει να ειναι ανοιχτος να τα ρουφηξει. Σκέφτηκα επισης πως θα μπορουσαμε να εξικονομουμε τα 200 ευρω που θα διναμε το μηνα στη σχολη και να τα κραταμε στην ακρη ωστε αν θελησει μετα να ξεκινησει μ αυτα στο εξωτερικο για πιο εξειδικευμενες σπουδες. Φευγοντας απ το ιεκ ο διευθυντης εκει μου ειπε....αν ειναι αυτο που τον ενδιαφερει δεν υπαρχει καλυτερο μερος απο εδω...

Αυτο θα το κρατησω ....το συζητησα με το παιδι και ειπαμε ας το δοκιμασουμε....ευχομαι να μην κανω λαθος

Και πάλι ευχαριστώ ολους εσας που προθιμα και απλοχερα διαθεσατε απ το χρονο σας να με βοηθήσετε.

Καλη δυναμη σε ολους

Αποσυνδεδεμένος Foufoutos

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2015, 05:22:47 pm »
Δημόσιο καλύτερα. Ουσιαστικά ό,τι γίνεται στο δημόσιο γίνεται και στο ιδιωτικό.  Οποιοι είναι να ενδιαφερθούν θα ενδιαφερθούν όπου κι αν πάνε. Οποιοι όχι στο ιδιωτικό προσπαθούν να "επιβάλλουν"  το χαβαλέ επειδή πληρώνουν κι η διοίκηση τους κανακεύει όλους να τα έχει με όλους καλά. Θα εξοικονομήσεις χρήματα για την ίδια ακριβώς δουλειά-μόνο μόστρα και μάρκετινγκ είναι τα ιδιωτικά. Το λέω γιατί έχω τελειώσει και ΙΕΚ (ιδιωτικό).
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 10, 2015, 05:40:22 pm από Foufoutos »
stuDYING...!

Αποσυνδεδεμένος katelog

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2015, 06:02:50 pm »
Foufoutos ενα θετικό σχόλιο μετα την αποφαση μου ηταν το καλυτερο δωρο .... σ ευχαριστω
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 11, 2015, 01:38:32 am από katelog »

Αποσυνδεδεμένος Kleovoulos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2015, 10:21:36 am »
Δούλεψα σε ιδιωτικό ΙΕΚ στην Αθηνα το 2009. Μόνο οι υποδομές και τα εργαστήρια άξιζαν. Στην ιδια ειδικότητα στο δημόσιο ΙΕΚ μόνο από βιντεάκια βλεπαμε τον εξοπλισμό. Για κανέναν άλλο λόγο δεν θα το διαλεγα. Επισης θα σας πω, πως όλοι όσοι δουλέυαμε στο ιδιωτικό δουλευαμε και στο δημοσιο ΙΕΚ.

MUSTANG

• Επισκέπτης
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2015, 10:51:25 am »
Δούλεψα σε ιδιωτικό ΙΕΚ στην Αθηνα το 2009. Μόνο οι υποδομές και τα εργαστήρια άξιζαν. Στην ιδια ειδικότητα στο δημόσιο ΙΕΚ μόνο από βιντεάκια βλεπαμε τον εξοπλισμό. Για κανέναν άλλο λόγο δεν θα το διαλεγα. Επισης θα σας πω, πως όλοι όσοι δουλέυαμε στο ιδιωτικό δουλευαμε και στο δημοσιο ΙΕΚ.
http://panaretos.blogspot.gr/search?q=%CE%B9%CE%B5%CE%BA

Αποσυνδεδεμένος pd

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2015, 10:55:31 am »
katelog καλη δυναμη και καλη επιτυχια στο παιδι...

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2015, 11:43:00 am »
Εμας και τα εργαστήρια είχαν ελλείψεις στο ιδιωτικό γι αυτο λέω μονο φουμαρα πουλάνε. Υποτίθεται ειχα πάει στο καλύτερο για την ειδικότητα αυτή...Χάλια μαύρα είχε...κυρίως το κλίμα στην τάξη ήταν πληρωνουμε οπότε κάνουμε εμείς οτι θέλουμε... Αυτοι που ηρθαν γιατι οντως το αγαπουσαν το αντικειμενο και εμαθαν και καλα τα πηγαν μετα από δουλειά. Το ιδιο εχω δει και σε δημοσιο ΙΕΚ που δούλεψα ως εκπαιδευτής. Γι αυτο λεω καμία διαφορά από επίπεδο σπουδών. Η διαφορά είναι μόνο οτι πληρωνεις στα ιδιωτικά.
stuDYING...!

MUSTANG

• Επισκέπτης
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2015, 12:25:17 pm »
βεβαια, με πτυχίο ΙΕΚ πας πολυ καλα, τυλιγεις σουβλακια με πιτα..σαν μαεστρος, ε μα δεν αντεχω τετοια απιστευτη κοροιδια

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2015, 12:35:48 pm »
βεβαια, με πτυχίο ΙΕΚ πας πολυ καλα, τυλιγεις σουβλακια με πιτα..σαν μαεστρος, ε μα δεν αντεχω τετοια απιστευτη κοροιδια
Γιατί να πω ψέματα δηλαδή;
stuDYING...!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182681
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681