0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επαναλαμβανω οτι ειμαι υπερ της αξιολογησης αλλα επειδη καποια πραγματα στον τοπο μας γινονται με συγκεκριμενο τροπο και επειδη ολα αυτα τα χρονια εχει δημιουργηθει μια ιδεολογια οτι συλληβδην οι εκπαιδευτικοι ειναι κατι βολεμενοι που καθονται το μισο χρονο, παιρνουν ιδιαιτερα και δε κανουν τιποτα στην ταξη, φοβαμαι οτι ξεκινουν την αξιολογηση οχι ως εννοια για τη βελτιωση του εκπαιδευτικου και της εκπαιδευτικης διαδικασιας αλλά ως ενα μεσο απαξιωσης του εκπαιδευτικου.Και τελειωνω λεγοντας οτι επειδη εχω ζησει και την αξιολογηση στην Αγγλια , η βαση της αξιολογησης ξεκιναει πρωτα απο την κεφαλη. Δηλαδη πρωτα κρινεται ο ιδιος ο υπουργος με τους συμβουλους του απο γονεις , μαθητες και εκπαιδευτικους, μετα τα LEA δηλαδη οι τοπικες εκπαιδευτικες αρχες (σαν να λεμε εμεις οι διευθυνσεις, τα γραφεια ,οι συμβουλοι κ.λ.π) και τελος οι εκπαιδευτικοι. Γιατι κακα τα ψεματα. Εγω ειμαι της αποψης οτι το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι. Και τα περισσοτερα δεινα ερχονται επειδη καποιοι δεν εχουν θεσμοθετησει, επεξεργαστει και προωθησει το ρολο του σωστου εκπαιδευτικου αλλα για διαφορους λογους αφηνουν καποιους να αμαυρωνουν το ονομα των πολλων.
να σε ρωτησω κατι;πως και γιατι δημιουργηθηκε αυτη η εντυπωση για βολεμενους εκπαιδευτικους που καθονται μισο χρονο κτλ,δεν παραγουν εργο κτλ;γιατι δεν δημιουργειται ας πουμε και η ιδια εντυπωση για τους γιατρους ,για τους μηχανικους ,τους δικηγορους κτλ;..να σου πω εγω τι πιστευω..επειδη ο γονιος βλεπει οτι κακοι εκπαιδευτικοι του παιδιου του συνεχιζουν να διδασκουν χωρις καμια τιμωρια,οτι οι ικανοι και εργατικοι εκπαιδευτικοι χρονο με τον χρονο λιγοστευουν,οτι το παιδι του δεν καταλαβαινει το μαθημα μεσα στην ταξη και αναγκαζεται να το στειλει στο φροντιστηριο,οτι εκβιαζονται να κανουν ιδιαιτερα μαθηματα απο τον καθηγητη του παιδιου τους για καλο βαθμο,οτι η λουφα και παραλλαγη παει συννεφο κτλ..και ο γονιος δεν μπορει να κανει τιποτα γιαυτη την κατασταση..σε αλλους τομεις π.χ με τους γιατρους δεν σε ικανοποιει ενας γιατρος πας σε καποιον αλλο..αν ο εκπαιδευτικος δεν σε ικανοποιει εισαι υποχρεωμενος μια που δεν υπαρχει ελεγχος και βελτιωση της καταστασης να τον υποστεις για εναν χρονο η και περισσοτερα να διδασκει το παιδι σου...ολα αυτα λοιπον δημιουργουν μια συσσωρευμενη αγανακτηση στον γονιο και τον κανουν να πιστευει αυτα που πιστευει για μας....εχω την αποψη λοιπον οτι η βαλτωμενη κατασταση που υπαρχει τωρα συμβαλλει στην απαξιωση του εκπαιδευτικου και οχι η τυχον εφαρμογηι(με τον ορθο τροπο) καποιας μορφης αξιολογησης...οσο για την αξιολογηση του υπουργου βεβαιως και γινεται...με την εκλογικη διαδικασια..ειδες πως αξιολογηθηκε απο τον ελληνικο λαο η πρωην υπουργος παιδειας..πηγε σπιτακι της.σιγουρα αναμεσα σε αυτους που την αξιολογησαν και την καταψηφισαν ηταν γονεις ,φοιτητες κτλ..πηγε σπιτακι του ομως κανενας απο τους δυσφημιστες-εκπαιδευτικους του κλαδου μας;
Και του γιατρού το επάγγελμα απαιτεί πολύ διάβασμα εξετάσεις και χρόνια σπουδές. Κάποιοι ίσως παίρνουν φακελάκι όπως και αρκετοί διορισμένοι εκπαιδευτικοί κάνουν ιδιαίτερα.Πολλά πράγματα πρέπει να διορθωθούν στην Ελλάδα παιδεία, υγεία και η νοοτροπία... Αυτή είναι η άποψή μου. Ελπίζω να μη με πυροβολήσετε...
Και επαναλαμβάνω: Πέστα, ρε kellykou! Έχει μαζευτεί πολλή οργή μέσα μας και κάπου θα ξεσπάσει. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. ???Κάτι πρέπει να κάνουμε και μάλιστα άμεσα.