*

Αποστολέας Θέμα: Υπουργός Παιδείας: Ευρυπίδης Στυλιανιδης  (Αναγνώστηκε 24108 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Υπουργός Παιδείας: Ευρυπίδης Στυλιανιδης
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2007, 11:56:56 am »
Joy, εγραψα το μηνυμα μου πριν να διαβασω το δικο σου και κοιτα σε ποσα πραγματα συμπεσαμε. Τα μεγαλα πνευματα συναντωνται ;D ;D ;D
Πολλα μπορουν να γινουν αν υπηρχε διαθεση. Αν εκαναν οτιδηποτε για να βελτιωσουν το ρολο και τη θεση του εκπαιδευτικου ας εφταναν σστο τελος και στην αξιολογηση. Γιατι ο ρολος της αξιολογησης ειναι επανατροφοδοτικος (feedback). Δηλαδη δινεις κατι (γνωσεις, επιμορφωση, υποστηριξη) και μετα βλεπεις αν ο αλλος πηρε κατι απο αυτα και αν βελτιωθηκε. Εαν ναι συνεχιζεις με τον ιδιο τροπο, εαν οχι βελτιωνεις το επιπεδο παρεχομενων υπηρεσιων.
Αυτη ειναι η εννοια της αξιολογησης. Η αξιολογηση δεν ειναι ξεσκαρταρισμα των αξιολογουμενων.
Αν υπαρχουν περιπτωσεις σαν αυτη που ανεφερες φανταζομαι πρεπει να περασει απο υπηρεσιακο συμβουλιο και να παρεπεμφθει σε κοινωνικη υπηρεσια. Ας αναλαβει το κρατος προνοιας (αν υπαρχει) αλλα εξαρτημενα ατομα καθοιονδηποτε τροπο δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να υπαρχουν στο σχολειο. Λυπαμαι που ειμαι τοσο αυστηρη. Σε οποιοδηποτε αλλο χωρο ισως να μπορουσε να υπαρξει αλλα ενας άνθρωπος που εχει μαυρισει τη ψυχη του σε καμια περιπτωση δεν μπορει να κανει αγωγη στις ψυχουλες των παιδιων.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:46:04 »

Αποσυνδεδεμένος thlemaxos355

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2007, 01:33:07 pm »
Επαναλαμβανω οτι ειμαι υπερ της αξιολογησης αλλα επειδη καποια πραγματα στον τοπο μας γινονται με συγκεκριμενο τροπο και επειδη ολα αυτα τα χρονια εχει δημιουργηθει μια ιδεολογια οτι συλληβδην οι εκπαιδευτικοι ειναι κατι βολεμενοι που καθονται το μισο χρονο, παιρνουν ιδιαιτερα και δε κανουν τιποτα στην ταξη, φοβαμαι οτι ξεκινουν την αξιολογηση οχι ως εννοια για τη βελτιωση του εκπαιδευτικου και της εκπαιδευτικης διαδικασιας αλλά ως ενα μεσο απαξιωσης του εκπαιδευτικου.
Και τελειωνω λεγοντας οτι επειδη εχω ζησει και την αξιολογηση στην Αγγλια , η βαση της αξιολογησης ξεκιναει πρωτα απο την κεφαλη. Δηλαδη πρωτα κρινεται ο ιδιος ο υπουργος με τους συμβουλους του απο γονεις , μαθητες και εκπαιδευτικους, μετα τα LEA δηλαδη οι τοπικες εκπαιδευτικες αρχες (σαν να λεμε εμεις οι διευθυνσεις, τα γραφεια ,οι συμβουλοι κ.λ.π) και τελος οι εκπαιδευτικοι. Γιατι κακα τα ψεματα. Εγω ειμαι της αποψης οτι το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι. Και τα περισσοτερα δεινα ερχονται επειδη καποιοι δεν εχουν θεσμοθετησει, επεξεργαστει και προωθησει το ρολο του σωστου εκπαιδευτικου αλλα για διαφορους λογους αφηνουν καποιους να αμαυρωνουν το ονομα των πολλων.

να σε ρωτησω κατι;πως και γιατι δημιουργηθηκε αυτη η εντυπωση για βολεμενους εκπαιδευτικους που καθονται μισο χρονο κτλ,δεν παραγουν εργο κτλ;γιατι δεν δημιουργειται ας πουμε και η ιδια εντυπωση για τους  γιατρους ,για τους μηχανικους ,τους δικηγορους κτλ;..να σου πω εγω τι πιστευω..επειδη ο γονιος βλεπει οτι κακοι εκπαιδευτικοι του παιδιου του συνεχιζουν να διδασκουν χωρις καμια τιμωρια,οτι οι ικανοι και εργατικοι εκπαιδευτικοι χρονο με τον χρονο λιγοστευουν,οτι το παιδι του δεν καταλαβαινει το μαθημα μεσα στην ταξη και αναγκαζεται να το στειλει στο φροντιστηριο,οτι εκβιαζονται να κανουν ιδιαιτερα μαθηματα απο τον καθηγητη του παιδιου τους για καλο βαθμο,οτι η λουφα και παραλλαγη παει συννεφο κτλ..και ο γονιος δεν μπορει να κανει τιποτα γιαυτη την κατασταση..σε αλλους τομεις π.χ με τους γιατρους δεν σε ικανοποιει ενας γιατρος πας σε καποιον αλλο..αν ο εκπαιδευτικος δεν σε ικανοποιει εισαι υποχρεωμενος μια που δεν υπαρχει ελεγχος και βελτιωση της καταστασης να τον υποστεις για εναν χρονο η και περισσοτερα να διδασκει το παιδι σου...ολα αυτα λοιπον δημιουργουν μια συσσωρευμενη αγανακτηση στον γονιο και τον κανουν να πιστευει αυτα που πιστευει για μας....εχω την αποψη λοιπον οτι η βαλτωμενη κατασταση που υπαρχει τωρα συμβαλλει στην απαξιωση του εκπαιδευτικου και οχι η τυχον εφαρμογηι(με τον ορθο τροπο) καποιας μορφης αξιολογησης...

οσο για την αξιολογηση του υπουργου βεβαιως και γινεται...με την εκλογικη διαδικασια..ειδες πως αξιολογηθηκε απο τον ελληνικο λαο η πρωην υπουργος παιδειας..πηγε σπιτακι της.σιγουρα αναμεσα σε αυτους που την αξιολογησαν και την καταψηφισαν ηταν γονεις ,φοιτητες κτλ..πηγε σπιτακι του ομως κανενας απο τους δυσφημιστες-εκπαιδευτικους του κλαδου μας;

Αποσυνδεδεμένος JOY

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2007, 02:02:55 pm »
Χαίρομαι που συμφωνούμε!!  :)

Οσοι περισσότεροι μαζευόμαστε προς μια κατεύθυνση, τόσο πιο πιθανό είναι να αλλάξει κάτι κάποτε!

Αν και η δύναμη είναι σε αυτούς που υποτάσσονται , εξυπηρετούν και ανατροφοδοτούν το σύστημα!
Αναγνωρίζω βέβαια οτι είναι δύσκολο να πάς κόντρα γιατί αυτομάτως το σύστημα σε πετάει έξω. (Για παράδειγμα αν ένας πολιτικός δεν κάνει "εξυπηρετήσεις", θα χάσει ψήφους. )
Ακόμα και κάποιος απο εμάς, δυσκολεύεται να μην υποταχθεί στο σύστημα, γιατί τότε δεν θα πάρει ποτέ απόσπαση, εκπαιδευτική άδεια, δεν θα γίνει διευθυντής ή σχολικός σύμβουλος ... Και θα είναι άδικο γι'αυτόν!!!!!!!!!!!!!!!
Ας μην βάλουμε ενα ακόμη παράγοντα αδικίας προς κάποιους.......

Ας ξεκινήσουν μια υποστηρικτική και συμβουλευτική επέμβαση πρώτα και έπειτα βλέπουμε!
Αν γίνιει μια σωστή μελέτη και οργάνωση, θα ωφεληθούμε όλοι μας απο κάτι τέτοιο! Γιατί πολλές φορές μπορεί να υπάρχει καλή πρόθεση απο μέρους μας, αλλά να μην εχουμε εκπαιδευτεί σωστά! Ας μην ξεχνάμε οτι τα δεδομένα και οι νοοτροπίες απο τότε που πηγαίναμε εμείς σχολείο, έχουν αλλάξει! Ας μην ξεχνάμε οτι δεν κάναμε και πολλά παιδαγωγικά και διδακτική στη σχολή μας και όσα κάναμε ήταν κατα βάση θεωρητικά! Και οτι περάσαμε στον ΑΣΕΠ για εμένα δεν σημαίνει οτι έχουμε τα προσόντα να σταθούμε σωστά στην τάξη!!

Αποσυνδεδεμένος JOY

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2007, 02:18:06 pm »

να σε ρωτησω κατι;πως και γιατι δημιουργηθηκε αυτη η εντυπωση για βολεμενους εκπαιδευτικους που καθονται μισο χρονο κτλ,δεν παραγουν εργο κτλ;γιατι δεν δημιουργειται ας πουμε και η ιδια εντυπωση για τους  γιατρους ,για τους μηχανικους ,τους δικηγορους κτλ;..να σου πω εγω τι πιστευω..επειδη ο γονιος βλεπει οτι κακοι εκπαιδευτικοι του παιδιου του συνεχιζουν να διδασκουν χωρις καμια τιμωρια,οτι οι ικανοι και εργατικοι εκπαιδευτικοι χρονο με τον χρονο λιγοστευουν,οτι το παιδι του δεν καταλαβαινει το μαθημα μεσα στην ταξη και αναγκαζεται να το στειλει στο φροντιστηριο,οτι εκβιαζονται να κανουν ιδιαιτερα μαθηματα απο τον καθηγητη του παιδιου τους για καλο βαθμο,οτι η λουφα και παραλλαγη παει συννεφο κτλ..και ο γονιος δεν μπορει να κανει τιποτα γιαυτη την κατασταση..σε αλλους τομεις π.χ με τους γιατρους δεν σε ικανοποιει ενας γιατρος πας σε καποιον αλλο..αν ο εκπαιδευτικος δεν σε ικανοποιει εισαι υποχρεωμενος μια που δεν υπαρχει ελεγχος και βελτιωση της καταστασης να τον υποστεις για εναν χρονο η και περισσοτερα να διδασκει το παιδι σου...ολα αυτα λοιπον δημιουργουν μια συσσωρευμενη αγανακτηση στον γονιο και τον κανουν να πιστευει αυτα που πιστευει για μας....εχω την αποψη λοιπον οτι η βαλτωμενη κατασταση που υπαρχει τωρα συμβαλλει στην απαξιωση του εκπαιδευτικου και οχι η τυχον εφαρμογηι(με τον ορθο τροπο) καποιας μορφης αξιολογησης...

οσο για την αξιολογηση του υπουργου βεβαιως και γινεται...με την εκλογικη διαδικασια..ειδες πως αξιολογηθηκε απο τον ελληνικο λαο η πρωην υπουργος παιδειας..πηγε σπιτακι της.σιγουρα αναμεσα σε αυτους που την αξιολογησαν και την καταψηφισαν ηταν γονεις ,φοιτητες κτλ..πηγε σπιτακι του ομως κανενας απο τους δυσφημιστες-εκπαιδευτικους του κλαδου μας;

Να μην πιάσουμε το θέμα με τους γιατρούς που είναι στα δημόσια νοσοκομεία ή στο ΙΚΑ ή στο TAXIS και δεν ξέρω που αλλού !!!
Εκει να δείς αγανάκτηση απο τους πολίτες! Και όπως η ΠΑΙΔΕΙΑ ούτε η ΥΓΕΙΑ είναι δημόσια , γιατί αν τη κρίσημη στιγμή δεν πληρώσεις (είτε στον ιδιώτη είτε με φακελάκι στο δημόσιο) , τότε .......... να ανησυχείς!

Το πρόβλημα νομίζω αφορά όλον τον δημόσιο τομέα !!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 20, 2007, 02:24:39 pm από JOY »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:46:04 »

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2007, 10:22:43 pm »
Και εγω νομιζω οτι ο κοσμος γκρινιαζει γενικα για το δημοσιο τομεα.(οχι αδικα) Και για τους γιατρους με το φακελακι και για τους εφοριακους και για τους υπαλληλους που καθονται και για τους δικηγορους που τα παιρνουν απο τον αντιδικο και τους ριχνουν και για το παραδικαστικο και για τους παπαδες με τα χρυσα άμφια και για την αδιαφορη κοινωνικη προνοια. Δυστυχως ειναι η κοινωνια μας που εχει μαθει με καθε τροπο να εξοικονομει την καλοπεραση της. Ο γονιος που γκρινιαζει (δεν λεω οτι εχει αδικο) μερικες φορες ειναι ο ασυνειδητος εστιατορας που μας ταιζει σκουπιδια, ειναι ο αγροτης που ψεκαζει με τα δηλητηρια τα φρουτα που τρωμε , ειναι ο γιατρος που ζηταει το φακελάκι, ειναι ο δικαστης που τα παιρνει απο τους χρηματιστες και τους μπραβους κ.λ.π. κ.λ.π.

Θελω να υπαρχει αξιολογηση στους εκπαιδευτικους αλλα θελω να υπαρχει   π.χ. και στους γιατρους. Απο τοτε που παιρνουν πτυχιο μεχρι να πεθανουν κανενας δεν τους ελεγχει αν ειναι ικανοι. Και αν τυχει και τους πεθανει κανεις απο ιατρικο λαθος (και ειναι πολυ πιο συχνο αυτο σε σχεση με  τις καταγγελιες εναντιον εκπαιδευτικών) πανε ολοι οι του συναφιου τους και τους υποστηριζουν ενω εγω εχω ακουσει τους εκπαιδευτικους να ζητουν συνεχως  να υπαρχουν ποιοτικοι εκπαιδευτικοι.

Εκπαιδευση επιμορφωση, στηριξη, σωστο θεσμικο πλαισιο, αυστηρους κανονες χρειαζομαστε και πιστευω οτι οι πιο πολλοι εκπαιδευτικοι θελουν τη βελτιωση και των ιδιων και της ποιοτητας της δουλειας τους. Αλλωστε θεωρω οτι αυτη τη στιγμη με το πανεπιστημιακο διαβασμα,τον ΑΣΕΠ, τις ωρομισθιες, αναπληρωσεις ,διορισμους σε καθε χωριουδακι οι εκπαιδευτικοι πρεπει να ειναι από τα ελαχιστα επαγγελματα που καποιος εχει προσπαθησει τοσο πολυ για να διοριστει.

Αποσυνδεδεμένος ada13

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ Ο2
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2007, 12:01:38 am »
Πέστα, ρε kellykou! Πράγματι, δε νομίζω ότι υπάρχει άλλο επάγγελμα, στην Ελλάδα τουλάχιστον, που να απαιτεί τόσες εξετάσεις, για να προσφέρει ένα μισθό των 1000 ευρώ και σε πολλές περιπτώσεις την πλήρη περιφρόνηση και απαξίωση.
Sapere aude

Αποσυνδεδεμένος ariadni

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2007, 12:19:15 am »
Και του γιατρού το επάγγελμα απαιτεί πολύ διάβασμα εξετάσεις και χρόνια σπουδές. Κάποιοι ίσως παίρνουν φακελάκι όπως και αρκετοί διορισμένοι εκπαιδευτικοί κάνουν ιδιαίτερα.
Πολλά πράγματα πρέπει να διορθωθούν στην Ελλάδα παιδεία, υγεία και η νοοτροπία... Αυτή είναι η άποψή μου. Ελπίζω να μη με πυροβολήσετε... :)

Αποσυνδεδεμένος θάνος

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Π.Ε.Α.Ε
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2007, 12:29:08 am »
Και του γιατρού το επάγγελμα απαιτεί πολύ διάβασμα εξετάσεις και χρόνια σπουδές. Κάποιοι ίσως παίρνουν φακελάκι όπως και αρκετοί διορισμένοι εκπαιδευτικοί κάνουν ιδιαίτερα.
Πολλά πράγματα πρέπει να διορθωθούν στην Ελλάδα παιδεία, υγεία και η νοοτροπία... Αυτή είναι η άποψή μου. Ελπίζω να μη με πυροβολήσετε... :)
  Ξέχνα τους πυροβολισμούς!!Είπαμε με παραδοσιακό ελληνικό τρόπο!! Συμφωνώ με την προλαλήσασα.Νοσεί η νοοτροπία μας.Και ξεχνάμε εύκολα.Μόλις διοριστούμε αρχίζουμε να μιζεριάζουμε για θέματα ήσσονος σημασίας.

Αποσυνδεδεμένος ada13

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ Ο2
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2007, 12:34:16 am »
Σίγουρα, ρε Αριάδνη. Και οι γιατροί δίνουν σκληρές εξετάσεις και έχουν τρελό διάβασμα και τρέχουν ανά την Ελλάδα να κάνουν το αγροτικό τους. Δε θέλω να ακυρώσω την προσπάθεια και την κούραση κανενός. Ούτε την αξία και τη σημασία του λειτουργήματός του. Αλλά αυτό με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ έχει παραγίνει και επιπλέον οι γιατροί δεν υποφέρουν τόσο από την περιφρόνηση που εισπράττουμε εμείς. Στην Ελλάδα τουλάχιστον είναι ακόμη μικροί θεοί. Ξέρεις τι μου είπε μαθήτριά μου πέρσι; "Εγώ, κυρία, αν είχα τους βαθμούς που είχατε εσείς, θα γινόμουν κάτι άλλο και όχι καθηγήτρια, που είναι το πιο ξεφτιλισμένο επάγγελμα". Από πού ήρθε αυτή η άποψη και αυτή η νοοτροπία; Κάτι τέτοια βλέπω και ακούω και έπειτα θυμάμαι και το διάβασμα που έριξα στη σχολή και τρελαίνομαι. Δε λέω να μας στρώσουν το κόκκινο χαλί, αλλά όχι και να μας απορρίπτουν ως ξεφτιλισμένους...
Sapere aude

Αποσυνδεδεμένος ariadni

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2007, 12:47:07 am »
Ada θα διαφωνήσω με την άποψη που έχουν οι υπόλοιποι για τους γιατρούς γιατί χασάπηδες τους λένε! Όλα αυτά ξεκινάνε , πιστεύω, απο την εικόνα που δημιουργήσαμε εμείς (εννοώ όλοι οι εκπαιδευτικοί ).
Μακάρι όλοι πολιτικοί, πολίτες να ήθελαν και να έπρατταν για το καλό αυτού του τόπου!
Και συμφωνώ με όλα τα υπόλοιπα!

Αποσυνδεδεμένος ada13

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ Ο2
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2007, 12:59:01 am »
Δε διαφωνώ ότι υπάρχουν και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να δυσφημήσουν τον κλάδο. Όμως από αυτό έως το ότι εμείς φταίμε για όσα τραβάμε σήμερα είναι μια μεγάλη απόσταση. Και δεν μπορώ να μη βλέπω και να μην οργίζομαι με τις απίστευτες αδικίες και τη διαφθορά του συστήματος. Για όλα αυτά δε φταίμε μόνο εμείς και η εικόνα που δημιουργήσαμε. Για όλα αυτά υπεύθυνα είναι τα συμφέροντα και τα μεγάλα παιχνίδια. Και ναι, συμφωνώ ότι η νοοτροπία είναι το μεγάλο πρόβλημα του Έλληνα, αλλά αυτή τη νοοτροπία θα την αλλάξει μόνο η παιδεία. Άλλα, όταν διορίζεις το λαμόγιο και αφήνεις απέξω τον άξιο, τότε αφοπλίζεις και την παιδεία...
Sapere aude

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2007, 01:10:07 am »
Ελεος βρε παιδια που ορισμενοι πιστευουν οτι επειδη καθομαστε 2 μηνες το καλοκαιρι και παιρνουμε 1000 ευρω ειμαστε προνομιουχοι. Ε βεβαια αφου απο τα 15 μας που πληρωνουν οι γονεις μας φροντιστηρια ως τα 40 μας που διοριζομαστε εχουμε πληρωσει εμεις και οι γονεις μας 3 χρονια επι τουλαχιστον 4.000- 5000 το χρονο για φροντιστηρια, 1500 ευρω το μηνα για να μας σπουδασουν 4-5 χρονια ανα την Ελλαδα, 30.000 ευρω για ενα μεταπτυχιακο στο εξωτερικο και μετα μας συντηρουν καμια δεκαρια χρονια γιατι απο τα μαθηματα φυτοζωουμε και μετα πληρωνουμε χιλιαδες ευρω σε βιβλια και φροντιστηρια ΑΣΕΠ. Ασε που δε μπορουμε να κανουμε πολλα μαθηματα και αφιερωνουμε τις ωρες μας στο διαβασμα μερα νυχτα χωρις αργιες χωρις διακοπες και αφου μας στειλουν ωρομισθιους 4-5 χρονια και άλλα 2-3 αναπληρωτες βαζουμε και απο τη τσεπη μας γιατι δεν μπορουμε να συντηρηθουμε απο την απληρωτη ωρομισθια. Και οταν γινουμε μονιμοι παραταμε με ανειπωτο συναισθηματικο ψυχικο και οικονομικο κοστος τα παιδια μας για να μεινουμε στο κατσικοχωρι 2-3 χρονια μεχρι να μαζεψουμε στα 45 τα μορια μας και να παμε κοντα στοσπιτι μας. Και εντωμεταξυ έχουν ασπρισει τα μαλλια μας , ειμαστε στα 40 και παιρνουμε 1000 ευρω οταν για να νοικιασουμε ενα αξιοπρεπες τριαρι θελουμε 800 ευρω. Και τοτε οι γονεις μας εχουν μεγαλωσει και ειναι οι συνταξιουχοι των 500 ευρω και θελουν και αυτοι οι ανθρωποι βοηθεια που πληρωναν τοσα χρονια.Ποτε θα κανουμε αποσβεση των χρηματων που πληρωσαμε εμεις και οι γονεις μας? Στην άλλη ζωη προφανως γιατι σε αυτη δε γινεται.Και μετα μας λενε ότι ειναι πολλα 1000 ευρω γιατι καθομαστε 2 μηνες το καλοκαιρι. Επειτα απ'ολη αυτη την ταλαιπωρια και ολες αυτες τις σπουδες ειναι πολλα 38 ευρω τη μερα? Θα το πω στον υδραυλικο μου που μεσα σε 20 λεπτα για να φτιαξει το καζανακι πηρε 80 ευρω (το κοστος των υλικων του ηταν 15) και σε μια συναδελφο στο φροντιστηριο αδιοριστη και αυτη και ο άντρας της  που φερνει τον καφε της σε αλουμινοχαρτακι (μια κουταλιτσα) απο το σπιτι της γιατι δεν μπορει να ξοδεψει 1 ευρω και 50 λεπτα που κανει ο φραπε απο το διπλανο καφενειο και παρακαλαει τη γραμματεα να της βγαλει φωτοτυπιες δωρεαν απο το φροντιστηριο τα βιβλια του ΑΣΕΠ που της δινω εγω για να μπορεσει να διαβασει. Που ειναι η αξιοπρεπεια μας ρε παιδια? Εμεις ειμαστε τα οικονομικα ρετιρε? Δεν πανε να ψαξουν πουθενα αλλου?
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 21, 2007, 01:47:04 am από kellykou »

Αποσυνδεδεμένος ada13

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ Ο2
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2007, 01:37:30 am »
Και επαναλαμβάνω: Πέστα, ρε kellykou! Έχει μαζευτεί πολλή οργή μέσα μας και κάπου θα ξεσπάσει. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο.  ??? ??? ???Κάτι πρέπει να κάνουμε και μάλιστα άμεσα.
Sapere aude

Αποσυνδεδεμένος θάνος

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Π.Ε.Α.Ε
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2007, 01:44:29 am »
Και επαναλαμβάνω: Πέστα, ρε kellykou! Έχει μαζευτεί πολλή οργή μέσα μας και κάπου θα ξεσπάσει. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. ??? ??? ???Κάτι πρέπει να κάνουμε και μάλιστα άμεσα.
Για αρχή να μαζευτούμε όσο περισσότεροι γίνεται την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωι μπροστά στο Πολυτεχνείο για τη συνάντηση μας.Μόνο μαζική αντίδραση μπορεί να φέρει αποτελέσματα Άντα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182671
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)