0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η πρόταση Φίλη ήταν καλός συμβιβασμός. Έστελνε αυτούς που δεν είχαν επιτυχία στον ΑΣΕΠ και μεγάλη προυπηρεσία κάπου στη μέση πάνω από τους επιτυχόντες με μεγάλους βαθμούς και μηδενική προυπηρεσία και μπροστά έβγαιναν αυτοί που είχαν και υψηλή επιτυχία ΑΣΕΠ αλλά και προυπηρεσία.
Δυστυχώς η προσπάθεια δεν απέδωσε καρπούς και οδήγησε τους "αντιμαχόμενους" στην κατά μέτωπο κόντρα.Ο καθένας διεκδικεί το έννομο ή δίκαιο κατ' αυτόν συμφέρον του όπως επιθυμεί...
Ένα να σκεφτούν οι "αντιμαχόμενοι": Αν βρισκόντουσαν στη θέση του άλλου, πάλι την ίδια αντιπαράθεση δεν θα είχαμε;
Μια άλλη λύση θα ήταν πλήρης διαχωρισμός με ποσόστωση. Οι μεν να διορίζονται μέσω της επιτυχίας στον ΑΣΕΠ και οι δε μέσω της προυπηρεσίας, τόσο για αναπλήρωση, όσο και για μόνιμους διορισμούς, μέχρι να βρεθεί πρόσθετος τρόπος διορισμού μέσω καθηγητικών σχολών στην δευτεροβάθμια με αυστηρά καθορισμένο αριθμό θέσεων και την παράλληλη μείωση του αριθμού των εισακτέων στις σχολές της πρωτοβάθμιας για να μπαίνουν και νέοι ηλικιακά εκπαιδευτικοί στα σχολεία.Διορισμοί με μοριοδότηση σημαίνει νέα επετηρίδα με τα αδιέξοδά της και μηδενικές ευκαιρίες για τους νέους...
[...] Διορισμοί με μοριοδότηση σημαίνει νέα επετηρίδα με τα αδιέξοδά της και μηδενικές ευκαιρίες για τους νέους...
Ο Φίλης πάντως μιλάει για ένα νέο σύστημα διορισμών και προσλήψεων. Από την άλλη ετοιμάζει μέτρα εξοικονόμησης προσωπικού και ο αριθμός των προσλήψεων των αναπληρωτών αναμένεται να μειωθεί στο σχολικό έτος 2016-2017. Με αυτά τα δεδομένα ο Φίλης μάλλον θα εξαπατήσει τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς και στην συνέχεια. Δεν θα προχωρήσει σε διορισμούς ούτε στην επόμενη χρονιά. Απλά θα αρχίσει μία συζήτηση με συνδικαλιστές και ενώσεις εκπαιδευτικών που δεν θα τελειώσει ποτέ. Το πολυειπωμένο πλάνο των 20.000 διορισμών για τα επόμενα τρία χρόνια βέβαια, θα το επαναλαμβάνει συνεχώς, όσο είναι υπουργός.Αυτό που μένει δηλαδή είναι αυτές οι μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών. Το καθεστώς των αναπληρωτών που υπάρχει αυτή την στιγμή θα περάσει από την κρίση του ΣτΕ. Αν το ΣτΕ δώσει νέα παράταση αυτό θα το δούμε μέσα στο καλοκαίρι. Πάντως ο Φίλης ρισκάρει με την απόφασή του να αποσύρει την τελευταία στιγμή το νέο νομοσχέδιο, την ομαλή λειτουργία πολλών σχολείων στην επικράτεια.Κάποιοι εδώ στο φόρουμ δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει νομολογία του ΣτΕ που λέει και ο Φίλης. Επιμένετε αποκλειστικά στην απόφαση 4303 και αρέσκεστε να δίνεται την ερμηνεία που σας βολεύει. Σύντομα από τις επόμενες αποφάσεις του ΣτΕ θα δείτε ότι όλες οι αποφάσεις του συνδέονται. Αυτή την περίοδο υπάρχει και η συνεχιζόμενη απεργία με αποτέλεσμα κάποιες σημαντικές αποφάσεις του ΔΕΑ να μείνουν πίσω. Σήμερα η αποχή των δικηγόρων αποφασίστηκε να συνεχιστεί με 36 έναντι 22 ψήφους. Ε, κάποια στιγμή θα λήξει. Κάνετε υπομονή και θα δείτε τι σημαίνει ακυρωτικές αποφάσεις και ποιες είναι οι συνέπειες στους διορισμούς και τις προσλήψεις. Μία γεύση άλλωστε έχετε πάρει ήδη πριν την απεργία.Κατά την γνώμη δεν τίθεται κανένα θέμα συμβιβασμού διότι και ένας να είναι αδικημένος, θα προσφύγει στα δικαστήρια και ο συμβιβαστικός νόμος θα ανατραπεί. Όποιος νόμος θα δοκιμαστεί στα δικαστήρια λοιπόν όπως και ο κάθε υπουργός για τις επιλογές του. Πάντα υπάρχει λύση αλλά αυτή θα είναι στα πλαίσια του συντάγματος, στην ουσία υποδεικνύεται από τις αποφάσεις του ΣτΕ που ερμηνεύει τους συνταγματικούς νόμους.Αυτοί είναι οι κανόνες του πολιτεύματός μας ανεξάρτητα αν παρακάμφθηκαν από πολιτικούς και συνδικαλιστές.
Άρα portokali, σύμφωνα με την λογική σου, θα συνεχίσεις να πας εσύ αναπληρωτής στους θεολόγους αφού θα παραμείνει το σύστημα αναπλήρωσης ως έχει.Και με τα διπλά μόρια παρακαλώ. Το μόνο που θα αλλάζει κάθε τόσο στους πίνακες, είναι ότι θα προστίθενται και θα προηγούνται κάποιοι από Ιδιωτικά και άλλα πιθανόν υπουργεία. Μάλιστα. Δεν το σκέφτηκα ότι έχεις έχεις και κρυφές επιθυμίες!Να νομίζεις ότι σε βολεύει αλλά επίτρεψέ μου να έχω αντίθετη άποψη χωρίς να με χρεώνεις το ΣΤΕΑΔΙΤΗΣ. Ποιοι είναι οι στεαδίτες αυτοί που διεκδικούν το δίκαιο πους τους έκλεψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις ευλογίες της ΟΛΜΕ; Δεν είναι ντροπή να υφίστανται τέτοιες κατηγορίες/ομάδες εκπαιδευτικών σε ένα ευνομούμενο κράτος;portokali, βλέπεις το δέντρο αλλά όχι το δάσος.
με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των γυμνασίων ,και σύντομα των λυκείων, όλη αυτή κουβέντα και η σύγκρουση δεν θα έχει κανένα νόημα...ειδικα για κάποιες ειδικότητες...ίσως θα έπρεπε εκεί να εστιάζουμε...εκτός κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι υπάρχει ακόμα αγιος βασίλης...δηλαδή 20000 διορισμοί.... ...όπως και σε όλες τις δικαστικές αποφάσεις λαμβάνεται πάντα υπόψην , η "εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολείων και το δημόσιο συμφέρον"...αυτά....
Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα! Συνάδελφοι, κατανοώ πλήρως την αγωνία όλων για το όποιο σύστημα διορισμών, όμως δε νομίζετε ότι το να προσπαθούμε μεταξύ μας να το βρούμε αυτό το σύστημα οδηγεί σε μια άκαρπη αντιπαράθεση που δεν τελειώνει ποτέ? Επίσης, δε νομίζετε ότι με βάση τα ρεαλιστικά δεδομένα μια τέτοια συζήτηση πρέπει να περάσει σε δεύτερο χρόνο? Η μέχρι τώρα πορεία δείχνει ότι ο υπουργός πετάει ένα τυράκι (πχ 20000 διορισμών σε βάθος τριετίας), το οποίο εμείς τσιμπάμε παρότι ξέρουμε ότι είναι ψέμα, και ταυτόχρονα περνάει κ νομοθετεί αλλαγές οι οποίες έχουν σα μοναδικό στόχο την περιστολή δαπανών κ την εξοικονόμηση εκπαιδευτικών...Για ποιους διορισμούς μιλάμε? Εδώ απτην αλλαγή στην αβαθμια του χρόνου θα προσληφθούν κάποιες χιλιάδες λιγότεροι αναπληρωτές. Και τώρα πάει να κάνει το ίδιο στη ββαθμια. Και εξακολουθεί να λέει ότι και του χρόνου θα προσληφούν χιλιάδες...Δε μας λέει όμως πόσες χιλιάδες λιγότεροι...Ο συγκεκριμένος υπουργός έχει βρει το κόλπο. Πετάει ψεύτικες υποσχέσεις που ακούγονται ωραία στα αυτιά μας, αλλά αυτά τα οποία κάνει δεν τα πιστεύουν μετά τα μάτια μας. Στο τέλος με αυτή την πολιτική που ακολουθεί, τη μείωση στα ωρολόγια προγράμματα, θα μας πει ότι δε χρειάζονται πια και καθόλου διορισμοί...Έγινε εξορθολογισμός γιατί τα παιδιά έκαναν πολλές ώρες μάθημα και ήταν εξοντωτικό το σχολείο... Διαβάσατε τι πάει να κάνει στη ββαθμια? Δεν πρέπει να αντιδράσουμε για αυτό? Θα καθόμαστε να συζητάμε για το σύστημα διορισμών ενώ παίζεται στα ζάρια το επαγγελματικό μας μέλλον? Θα χωριστούν λέει τα μαθήματα σε βασικά κ δευτερεύοντα, και μόνο σε 4 ή 6 μαθήματα θα δίνουν οι μαθητές εξετάσεις...Οπότε καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό...Σχολείο καθαρά δύο ταχυτήτων. Σιγά σιγά θα λένε ότι μας απασχολεί να έχουμε αναπληρωτές στα βασικά μαθήματα κυρίως...μετά θα τα καταργήσουν και τελείως. Κάποτε, προ κρίσης, είχαμε ένα σχολείο με εκπαιδευτικούς. Μετά, η Διαμαντοπούλου μας εισήγαγε τον όρο βασικές και μη ειδικότητες. Τώρα, ο Φίλης θα μας πάει στα βασικά κ δευτερεύοντα μαθήματα. Και στο τέλος θα καταλήξουμε να έχουμε ένα γυμνάσιο με τέσσερα ή έξι μαθήματα. Όλα αυτά μαρτυρούν ότι η πρόθεση για την εκπαίδευση είναι να συνεχίσουν χωρίς προσλήψεις εκπαιδευτικών. Για να μην αναφερθώ στην πλήρη υποβάθμιση του σχολείου. Αντί να έχουμε ένα σχολείο πλουραλιστικό και σύγχρονο, θα γυρίσουμε στο σχολείο του '60. Θα κάνουμε κάτι για όλα αυτά???
είναι ντροπή να υφίστανται τέτοιες κατηγορίες...αλλά είναι ντροπή να έχω και πανω από 60 μήνες και να λαμβανω τόσα μόρια όσα δέκα ερωτήσεις κλειστού τύπου στο γνωστικό ή στα παιδιαγωγικά...και ενώ συνεχίζω να αθροίζω προϋπηρεσία το κοντέρ να εξακολουθεί να γράφει 60....για φέτος ξεχάστε το οι πίνακες δεν αλλάζουν διότι απλώς δεν προλαβαίνει να κάνει ασεπ. Όπως είπε στην ανοικτή συζήτηση στην Καλλιθέα δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολογηση,οπότε και να θέλαμε δεν προλαβαίναμε....άλλος κάνει κουμάντο στο μαγαζί όπως βλέπετε...
Θα πρέπει να ανησυχούμε για τη δέσμη προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για την εκπαίδευση; ου Ζαχαρία ΚαψαλάκηΔιαβάζοντας την πρώτη δέσμη προτάσεων για την παιδεία που παρουσίασε προς διαβούλευση ο Γραμματέας Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Σωτήρης Γκλαβάς στην Ολομέλεια του Τομέα Παιδείας του κόμματος, τρόμαξα…Συγκεκριμένα κάνει λόγο για: « Ένας και ενιαίος τύπος Δημοτικού σχολείου (από 6/θέσια και πάνω) που θα προσιδιάζει περισσότερο τον τύπο σχολείου ΕΑΕΠ. Ανασχεδιασμός και αναδιάρθρωση του προγράμματος σπουδών, μέσω της ενιαιοποίησης διδακτικών αντικειμένων».Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας αυτή την πρόταση και προσπαθώντας να την αποκρυπτογραφήσω καταλήγω στο συμπέρασμα ότι αν η Νέα Δημοκρατία εκλεγεί κυβέρνηση οδηγούσατε σε νέο γύρο συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων με στόχο να πάμε σε ένα και ενιαίο τύπο Δημοτικού σχολείου από 6/θέσια και πάνω… Εκτός αν κατάλαβα λάθος!Είναι ένα παραμύθι που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 και που έκλεισε χιλιάδες ολιγοθέσια σχολεία ανά την Ελλάδα και φτάσαμε στις μέρες μας στο Νομό Ηρακλείου να υπάρχουν περίπου 1500 μαθητές μεταφερόμενοι στην α/θμια εκπ/ση.Και λέω παραμύθι γιατί οι υποσχέσεις στα σχολεία που προήλθαν από συγχωνεύσεως ξεχάστηκαν στο πέρασμα του χρόνου και τα σχολεία αυτά έμειναν χωρίς ειδικότητες, χωρίς προσωπικό…
Τι σου φταίνε οι ΄΄στεαδίτες΄΄; Αυτοί είναι οι νόμοι και οι κανόνες πρόσληψης μετά την κατάργηση της επετηρίδας (όλες οι σκέψεις του ΣτΕ). Αυτές οι ερωτησούλες μετρούσαν για την πρόσληψή μας και τον διορισμό μας. Ας έγραφες καλύτερα λοιπόν.