0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η άποψη του συμβούλου είναι σαφής. Ο κάθε ένας την ειδικότητα του. Αυτό όμωε είναι η παιδαγωγική άποψη του συμβούλου και ο τρόπος που ερμηνεύει αυτός την νομοθεσία. Ο σύλλογος κάνει τις αναθέσεις και όχι τις κατανομές ωρών (δηλαδή ποιος φεύγει και ποιος μένει). Οι αναθέσεις γίνονται με βάση την κείμενη νομοθεσία. Δεν έχει διακίωμα ο σύλλογος να βγάλει προς συμπλήρωση ωραρίου κάποιον εκπαιδευτικό όταν δεν προκύτπει με βάση την νομοθεσία. Στην περίπτωση μου ο συνάδελφος έχει αναφέρει ότι αν ο σύλλογος αναθέσει τις ώρες σε εμένα (χωρίς γραπτή εντολή από κάποιν προϊστάμενο) θα κανει καταγγελία για παράβαση καθήκοντος "κατά παντός υπευθύνου". Αν αυτό συμπεριλάβει και τον σύλλογο, λυπάται μεν αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι αυτό. Ο δικός μου ο δικηγόρος είπε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι υπόλογοι απέναντι στον νόμο αν υπογράψουν πράξη που είναι αντίθετη με την νομοθεσία. Επίσης ότι άγνοια νόμου δεν γίνεται δεκτή. Τελειώνοντας συνάδελφοι θα ήθελα να πω τα εξήςΕυχαριστώ για τις απαντήσεις και τις συβουλές. Όμως το θέμα έχει κουράσει τόσο εμένα όσο και την οικογένεια μου. Προσωπικά δεν θα επανέλθω στο Forum με άλλη απάντηση για το ίδιο θέμα. Θα συννενοηθώ με τον δικηγόρο μου για τις επόμενες ενέργειες μου.Καλή δύναμη σε όλους μας.
Καλή τύχη. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει νομική παρέμβαση για να τελειώσουν αυτά τα μαγειρέματα με ηθικό και παιδαγωγικό τρόπο. Μια αρχή θα ήταν να υπάρξει παραδοχή επιτέλους γιατί δημιουργήθηκαν αυτοί οι νόμοι και τι εξυπηρέτησαν. ΝΑ δούμε αν αυτό είναι για το κοινό καλό ή αποτελεί διακριτική ευνοική αντιμετώπιση εναντίον του δημόσιου συμφέροντος (αντισυνταγματικό).Αν θελήσουν πολλοί μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε μόνιμοι και αναπληρωτές εναντίον του τελευταίου νόμου. Δυστυχώς είναι γνωστό ότι εξυπηρετεί πολλούς που παρακάμπτουν το παιδαγωγικό κομμάτι.Εγώ πάντως είμαι πρόθυμος να κινηθούμε εναντίον του 4186 και ξέρω και άλλους
Για όποιους δεν καταλαβαίνουν ή δε θέλουν να καταλάβουν: κρίση υπεραριθμίας σημαίνει ποιος θα βγει υπεράριθμος, ρύθμιση υπεραριθμίας σημαίνει να μην υπάρχει πλέον υπεραριθμία (άρα συμπεριλαμβάνεται η τοποθέτηση σε νέα οργανική).
δεν βοηθάμε νομίζω τον πλατωνα (συγνώμη είναι ευκαιρία) αλλά πρόσεξεο 4186 λέει :Για τη διαπίστωση υπεραριθμίας εκπαιδευτικών και τη ρύθμισή της.......και το προεδρικό διάταγμα λέει στην παράγραφο 3 του άρθρου 14 τι είναι η ρύθμιση:[Αυτό είναι η ρύθμιση δεν συνεχίζει στις άλλες παραγράφους που αφορά τις τοποθετήσεις.και ναι υπάρχει και ηθικό κομμάτι, σε σχολείο πάμε όχι στο χρηματιστήριο.Νομίζω ότι το ύποπτο και ηθικά αδύναμο είναι να ζητάνε να παίρνουν άλλα κενά και να διδάσκουν άλλο μάθημα.