0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα. Αν και Ποντία από την πλευρά της μητέρας μου και υπέρμετρα περήφανη για την καταγωγή μου, πιστεύω ότι κακώς αποσύρθηκε το βιβλίο, πριν δοκιμαστεί στην τάξη. Όπως είπε και η mat, η κίνηση αυτή φανερώνει πως κάποιοι θεσμοί αναπαράγουν την κυρίαρχη ιδεολογία.Τηλέμαχε, δεν είχαμε διάλογο χθες μαζί, μήπως μιλούσες με τη mat; Επίσης, καλή και άγια η εθνική μας ταυτότητα, τις περισσότερες φορές όμως χρησιμοποιείται για να μας αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά μας προβλήματα. Ναι, ξέρω, για όλα φταίνε οι Τούρκοι, οι Αλβανοί, οι χορεύτριες κ.ά., ενώ εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε υπεύθυνοι για τίποτα, και πώς θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού έχουμε αυτόν το λαμπρό πολιτισμό; Το ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων δεν ξέρει ποιος ήταν ο Αριστοτέλης αλλά κοκορεύεται γι' αυτόν, λες και τον έχει μπάρμπα, εμένα με προβληματίζει πάρα πολύ για το τι συμβαίνει μέσα στο ελληνικό μυαλό. Και πάλι καλημέρα.καλημερα..τι εννοεις να δοκιμαστει στην ταξη;αν διαδασκεται;αν υπαρξουν αντιδρασεις;εφοσον ξερουμε απο πριν τις ανακριβειες και την σαφεστατη προσπαθεια αλλοιωσης ιστορικων γεγονοτων γιατι να το διδαξουμε;δηλαδη αν μας φερουν ενα πορνογραφημα για διδασκαλια δεν θα το αποσυρουμε αλλα θα περιμενουμε να το δοκιμασουμε στην ταξη στο ονομα μιας δηθεν ελευθεριας εκφρασης και επιστημονικοτητας;οχι φυσικα...και ουδεις ειπε οτι φταινε μονο οι αλλες εθνοτητες..και εμεις καναμε τεραστια λαθη...αλλο ομως αυτο και αλλο να βγαινουν αθωες περιστερες οι σφαγεις των λαων..τελος μην υποτιμας τοσο πολυ τον ελληνικο λαο..εχει τα στραβα του αλλα αν ηταν αλλος λαος στην θεση του τωρα δεν θα υπηρχε ελλαδα...
Και παρεπιπτόντως, το παλιό βιβλίο δεν αλλοίωνε ιστορικά γεγονότα; Σαφώς και ναι, απλώς τα αλλοίωνε εις βάρος άλλων, οπότε τι μας νοιάζει, έτσι;
χθες ειχαμε με την ada καποιον διαλογο εδω...δεν ξερω γιατι διαγραφηκαν τα μηνυματα..ισως λογω του προβληματος στην βαση δεδομενων..θα επαναλαβω οτι ορθως κατα την γνωμη μου αποσυρθηκε το βιβλιο γιατι προκαλουσε πολλαπλα πληγματα στην εθνικη-ιστορικη μας ταυτοτητα...και φυσικα με την προτροπη μελων της επιστημονικης και εκπαιδευτικης κοινοτητας που ηταν αναμεσα στους χιλιαδες υποστηρικτες της αποσυρσης του βιβλιου...αφηνοντας απεξω κομματα και εκκλησια ,υποστηρικτες τις αποσυρσης ηταν:η Ακαδημία Αθηνών (υπέρτατος πνευματικός θεσμός της χώρας)επιστήμονες και ερευνητές όλων των ειδικοτήτων (Ιστορικοί, Πολιτικοί Επιστήμονες κοκ)περίπου 200 καθηγητές πανεπιστημίου(με πολλά γνωστά ονόματά ανάμεσά τους)περίπου 250 δάσκαλοι (40 τον Οκτώβριο 2006 και 173 το Μάιο 2007 δηλώνουν ότι δεν θα το διδάξουν σε επιστολή τους προς το ΥΠΕΠΘ) διευθυντές δημοτικών σχολείων μέλη, σύμβουλοι και πρώην Αντιπρόεδροι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου σχολικοί σύμβουλοιπάνω από 2000 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων πλήθος διανοουμένων π.χ Μικης θεοδωράκης541 Ποντιακοί και προσφυγικοί σύλλογοι σε όλον τον κόσμοη Ένωση Σμυρναίων Ενώσεις Κωνσταντινουπολιτών η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου σύσσωμη η Θράκη(εφημερίδα Αντιφωνητής, περιοδικό Ενδοχώρα, Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής, Εταιρεία Παιδαγωγικών Επιστημών, Θρακική Εταιρεία, Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων, σύλλογος φοιτητών Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης)σύμπας ο Απόδημος Ελληνισμός(Παμμακεδονικές Οργανώσεις όλων των ηπείρων, ελληνοαμερικανικές ομογενειακές οργανώσεις, Ελληνικοί πολιτιστικοί σύλλογοι Ευρώπης, Αμερικής και Αυστραλίας)... και συνολικάτο 73% του ελληνικού λαού σύμφωνα με δημοσκοπήσεις (Παρόν της Κυριακής)ε δεν θα μας τρελανει ολους η κυρια Ρεπουση...