0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η πλειοψηφία ναι ...ΛΟΥΦΑΡΕΙ...Οσο για το κρατος εμεις οι ιδιοι ειμαστε... και οι μονιμοι...οι οποιοι τα ριχνουν στο "συστημα"...οταν οι ιδιοι αποτελουν το συστημα ....εδω και δεκαετιες...Κοροιδευουμε ο ενας τον αλλον ...πλεον...ετσι νομιζουμε τουλαχιστον...
Δυστυχώς οι άσχετοι είναι στην "Δημόσια" εκπαίδευση...όπως δείχνει η έρευνα...
Οι εκλογές είναι σε 4 χρόνια. Μέχρι τότε θα πρέπει κάτι να κάνει. Το να καλοπιάνει αναπληρωτές πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΣΕΠ και δεν έπρεπε ΚΑΝ να είναι αναπληρωτές και απλά τρούπωσαν γιατί δεν εφάρμοζαν τον νόμο τώρα 10 χρόνια και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ , δεν μπορώ να καταλάβω σε ΤΙ θα τον βοηθήσει. Κανείς μα ΚΑΝΕΙΣ εκτός των 20-25,000 που έχουν ρεζερβέ τις θέσεις στον πίνακα, ΔΕΝ θέλει το νόμο Γαβρόγλου. Αυτά φάνηκαν και στις εκλογές , φαίνονται και με το ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν ασχολείται πραγματικά εκτός από τις ομάδες των αναπληρωτων με προυπ. στο fb και κάτι αιρετούς-παράγοντες.
Να δούμε και λίγο την ιδιωτική; Αν σε ένα μάθημα όπως στα μαθηματικά ή στη Φυσική 50% -60% γράφει στις πανελλήνιες κάτω από τη βάση, ενώ σχεδόν όλοι κάνουν φροντιστήρια, πως κρίνεις την επάρκεια των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης; Έχεις δει ποτέ μια μαζική διαμαρτυρία γονέων έξω από τα φροντιστήρια ή έστω μια κάποια δημόσια κριτική;Δύσκολα βάζω που χαλάνε το αφήγημα που επικρατεί...Να τα μαζέψω λίγο:Στη Δημόσια εκπαίδευση η πλειοψηφία παλεύει και προσπαθεί σε ένα αντίξοο περιβάλλον με πολλή απαξίωση.Ένα ποσοστό διεκπεραιώνει και ένα μικρό ποσοστό θα έπρεπε να απομακρυνθεί από τις αίθουσες διδασκαλίας.Όσο υπάρχουν οι Πανελλήνιες και η εδραιωμένη άποψη για το Λύκειο, η μάχη είναι χαμένη και αυτοί που κερδίζουν από την αγωνία των γονέων θα παλεύουν να απαξιώσουν τη δημόσια εκπαίδευση. Επίσης, όσο η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών του δημοσίου δεν μετρά για την εξέλιξη του μαθητή, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου, οι μαθητές θα απαξιώνουν τη δουλειά του.Το ουσιαστικά μεμπτό για τους εκπαιδευτικούς του δημοσίου είναι πως δεν διεκδικούν (και με την αξιολόγησή τους...) την αναβάθμιση του ρόλου τους στην εκπαίδευση και βολεύονται με το να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Αποδέχονται τους χαμηλούς μισθούς και την ταλαιπωρία για να διοριστούν με την ελπίδα να "ρεφάρουν" και με κάποια ιδιαιτεράκια μετά τον διορισμό. Έτσι, η ιστορία συνεχίζεται και ο καθένας που συμμετέχει στην εκπαίδευση έχει το αφήγημα που τον συμφέρει.
Δεν με ενδιαφέρει η ιδιωτικη δεν την πληρωνω με τους φορους μου οπως την δημοσια ...Αλλα εδω τι περιμενεις οταν ακους τον μονιμο να λεει "θα στα μαθει ο φροντιστης σου..." η δεν θιγεστε οταν βλεπετε τις ταξεις αδειες μετα τον Φλεβάρη στην Γ Λυκειου ...δεν ειναι αυτο ενα φτύσιμο στην μάπα ?Δυστυχως η πλειοψηφία ΛΟΥΦΑΡΕΙ...και το δείχνουν οι μελέτες...για αυτό δεν Θέλουν και την αξιολόγηση....Απλά είναι τα πράγματα...δυστυχως...
Επαναλαμβάνεις στερεότυπα.Το "θα στα μάθει ο φροντιστής σου" μπορεί να έχει πραγματικά ειπωθεί από κάποιους ανεγέφαλους , αλλά μάλλον είναι "αστικός μύθος" σε υψηλό βαθμό. Δεν κατάλαβες τι έγραψα. Να διευκρινίσω κάτι: Το σχολείο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των Πανελληνίων γι' αυτούς που θέλουν να γράψουν καλά. Γι αυτό δεν φταίει κανένας εκπαιδευτικός. Το πλαίσιο είναι έτσι. Ο καλύτερος εκπαιδευτικός του δημοσίου μπορεί να αναλάβει μέσω του σχολείου το πολύ το 25% της προετοιμασίας. Οι λόγοι είναι γνωστοί. (Ανομοιογενή τμήματα, μεγαλύτερος αριθμός μαθητών απ' ότι στα φροντιστήρια, Αργό ξεκίνημα, ενώ τα φροντιστήρια ξεκινούν 6 μήνες πριν και χάσιμο πολλών ωρών) Τώρα με τα 7ωρα μπορεί ίσως να μπορεί να αναλάβει το πολύ 50%...Να πω και εγώ ένα στερεότυπο:Αν ο μαθητής αποτύχει στις Πανελλήνιες, όλοι βρίζουν το δημόσιο σχολείο. Αν πετύχει τους στόχους του, όλοι θα πουν πως αυτό το πέτυχε το φροντιστήριο. Κανένας δεν βλέπει την αλήθεια που είναι πως η επιτυχία ή η αποτυχία πηγάζει κυρίως από την προσωπική προσπάθεια.
Aν το Δημόσιο Σχολείο δεν μπορεί να κάνει το έργο του ας κλείσει τότε και να δίνουμε βουατσερ στα παιδιά να πάνε στο φροντιστήριο ...γιατί να πληρώνω το ανίκανο σχολείο και το φροντιστήριο σαν μισθωτός ? Ρώτας αν έχω...?
...Το ίδιο και το σχολείο...
Η απάντηση είναι απλή αλλά δύσκολο να την κατανοήσεις κρίνοντας από τον τρόπο σκέψης σου. Για το δημόσιο σχολείο δεν είναι μονόδρομος το πανεπιστήμιο. Δεν είναι αυτός ο ρόλος που καλείται να εκπληρώσει.
Έχεις απόλυτο δίκιο! Ωστόσο και για αυτόν που θέλει να επιτύχει στις πανελλήνιες αρκεί και περισσεύει το δημόσιο σχολείο, αν υπάρχει καθηγητής στην ώρα του φυσικά. Η προετοιμασία μηνών ή ετών για τις εξετάσεις είναι ένα προιόν που πουλάνε τα φροντιστήρια ή οι ιδιαιτεράδες (και καλά κάνουν αφού βρίσκεται πάντα κόσμος να αγοράσει) για λόγους εξάρτησης, άρα κέρδους. Ο μαθητής που μελετά και έχει στόχους μπορεί να τα καταφέρει μια χαρά! Οι ευθύνες μας βρίσκονται αλλού. Πόσοι μένουν στο δημοτικό; Κανείς. Ακόμη κι αν δεν ξέρει κάποιος γραφή ή ανάγνωση απολυτήριο δημοτικού θα έχει. Πόσοι μένουν στο γυμνάσιο; Κανείς! Στο Λύκειο; Ακόμη πιο δύσκολο. Τιμωρητικός χαρακτήρας και ιδεολογικές σαχλαμάρες θα αραδιάσουν μερικοί μερικοί, ενώ η αλήθεια είναι πως εθίζουμε τα παιδιά στο δόγμα της μη προσπάθειας. Εκεί ναι έχουμε πολλές ευθύνες δάσκαλοι και καθηγητες και καταδικάζουμε γενιές και γενιές στην άγνοια και την αμάθεια. Από αποδεικτικά επιτυχίας είναι γεμάτα τα συρτάρια. Από γνώσεις, δεξιότητες, αξίες...κενά τα μυαλά!Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που ξεχωρίζουν και θα ξεχωρίζουν αλλά θα ανθούν εκτός ελληνικού περιβάλλοντος, διότι εδώ εξισωνόμαστε προς τα κάτω συνεχώς. Είναι εις βάρος όλων να θεωρείται το σχολείο πάρκινγκ. Οι λειτουργοί του οφείλουν να το αναβαθμίσουν. Πώς; Με επαγγελματική δουλειά! Ας αφήσουμε τη γκρίνια κι ας δουλέψουμε με πάθος είτε ως αναπληρωτές είτε ως μόνιμοι. Κι ας συμφωνήσουμε επιτέλους στον τρόπο επιλογής προσωπικού στην εκπαίδευση. Πρέπει να ναι τέτοιος που να μας δικαιώνει στα μάτια της κοινωνίας. Και η αξιολόγηση δεκτή κι αυτή. Ουδείς αναντικατάστατος...
Το μυνημα σου δικαιώνει εμένα πάντως που λεω οτι δεν γίνεται δουλειά... στο σχολείο...Πρόκειται οπως λες και εσυ και εγω για ενα πάρκινγκ...Ειτε υπαρχει ειτε δεν υπαρχει το ιδιο πραγμα ειναι...απο πλευρας παροχης γνώσεων , δεξιοτήτων και...αξίων...Αλλα με ενα ταχεως γηρασμενο διδακτικο προσωπικό μην περιμενεις θετικες αλλαγες..
Και οι μόνιμοι συνάδελφοι βάλλονται από το σάπιο εκπαιδευτικό σύστημα.