0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγω κανω αυτα που με ενδιαφερουν μεν αλλά ναι δυστυχως πολλοι κοιτανε και τα των μορίων, ετσι ειναι οι εποχές πια. Αφου κρατανε γερόντια να διδασκουν στα σχολεια μη και μπει άτομο...νέο κάτω των...50 ξερω γω Αναπληρώτρια και μια μονιμη δασκαλα τα ιδια λεγανε "Τι πατε τα νεα παιδια και κανετε διαρκώς σεμιναρια και μεταπτυχιακά εως και διδακτορικά, νεα μοδα και αυτη". Τους ειπα απλώς "Μιλατε και εσεις? Εσεις δουλευετε, δεν τα εχετε αναγκη. Οι αλλοι πως θα αποκτησουν καμια ελπιδα? Ή ετσι ή με το να γεννοβολαμε παιδιά ή να αποκτησουμε κανα θεμα υγειας". Τί ακριβώς εννοείς με τη φράση "κρατάνε γεροντια στα σχολεία"; Μήπως να τους απολυσουν για να διοριστούν στη θέση τους, όχι εκπαιδευτικοί με ακαδημαϊκά προσόντα, αλλά με μεταπτυχιακά προγράμματα και σεμινάρια πληρωμένα;Επίσης οι νεότεροι απόφοιτοι φιλοσοφικών σχολών (όχι όλοι εννοείται) περνούν στις πανελλαδικές με τόσο χαμηλή βαθμολογία, που οι καθηγητές των φιλοσοφικών σχολών έχουν περιέλθει σε απόγνωση με το επίπεδο των μελλοντικών φιλολόγων.Να τα λέμε όλα!!!Επίσης όποιος διαθέτει ισχυρά ακαδημαϊκά προσόντα ,τα οποία σέβομαι, υπάρχει και η τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Γενικό χαρακτηριστικό πλέον στις "σχολές εκπαιδευτικών". Λόγω της αδιοριστίας δεν προτιμάται από μεγάλο όγκο καλών μαθητών. Ζήτηση και προσφορά είναι όλα. Ομοίως και στα Παιδαγωγικά (που φέτος δηλώθηκαν και απο περισσότερα άτομα ενώ δεν έχει προοπτικές!), πχ το ΠΤΔΕ μου έχει πέσει στα 13.000. Μικ δραστική μείωση εισακτέων χρειάζεται σαυτά τα Τμήματα, διότι απλώς συσσωρευουν κόσμο πια, τίποτα άλλο. Παντως ομως σημασια εχεις τι κανεις εντός σχολής. Μπορει να μπεις με χαμηλό βαθμό αλλά να τα πας καλά. Ε τώρα...είναι κατάσταση αυτή, άτομο 65 ετών ας πούμε να ασχολείται με παιδάκια 1ης Δημοτικού? Τεράστιο το χάσμα και έχουν κουραστεί και αυτοί πλέον. Μου το λεγαν και σε Πρακτική "μακαρι να μπορουσαμε να φευγαμε μπας και ανοιξει καμια θεση για τους νεους". Κανονικά ως τα 60 θα επρεπε. Μετά πρόωση μειωμένη σύνταξη ή αφυπηρετηση οπως ψηφίστηκε στη Κύπρο. Στα πλαίσια του προγραμματος κινητικότητας του Δημοσίου, να μεταταχθούν σε κάποια δουλεια γραφείου, διοικητητικη θέση του Υπ. Παιδείας ή Δήμων κτλπ. Πάντως θα αναγκαστούν κάποτε να διορίσουν όσο ναναι κάποτε θα βγουν αρκετοί σύνταξη, δεν θα δουλευουν επ άπειρον. Ναι με πληρωμένα. Και πολύ καλά κάνουν. Τι να κάνουν, αφού είναι με δίδακτρα. Θέλουν και αυτοί μια ελπίδα ειδικά μιας και προυπηρεσια δεν υπάρχει (και εαν ναι για να την διατηρησουν). Δεν σημαίνει πως υστερούν πάντα ακαδημαϊκά. Αλήθεια τι νοεϊτε εσεις ως "ακαδημαϊκα προσόντα"; Ναι σωστά, υπάρχει και η Τριτοβάθμια. Με λίγους διορισμούς Καθηγητών (γενικά προσωπικού). Πήραν 500 άτομα πανελλαδικά περυσι μετα απο καιρό, ποιος ξερει πότε πάλι.
Εννοώ αυτά τα μεταπτυχιακά για τα οποία μοχθεις, αγαπάς το αντικείμενο που επέλεξες. Δεν είναι αξιοκρατικοι διορισμοι με 9μηνα ή και 12μηνα αν θέλεις, μεταπτυχιακά των 5.000 ευρώ. Ίσα-ισα για να διοριστούν (όχι ότι θα γίνει). Σεβασμός στους νέους πτυχιούχους, αλλά ξαναλέω ότι η πλειοψηφία των νέων φιλολόγων βρίσκεται κατά λάθος στην εκπαίδευση. Ένας εξηνταχρονος φιλόλογος είναι καταρτισμένος στο γνωστικό αντικείμενο. Ο νέος πτυχιούχος που πέρασε στη φιλοσοφική επειδή δεν περνούσε σε άλλη σχολή , μάλλον όχι. Οι εξαιρέσεις νέων φιλολόγων είναι όσοι επέλεξαν συνειδητά τις σχολές και αυτό είναι εμφανές στη βαθμολογία τους στις πανελλαδικές. Αυτά τα παιδιά πάνε για "άλλα" και δε συμβιβάζονται. Κυνηγούν το όνειρο τους.Υ.Γ Κατανοώ την απόγνωση των νέων πτυχιούχων, αλλά το μέλλον όλων είναι προσλήψεις αναπληρωτών μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Καλό κουράγιο!
Ε τι να κανουμε, αφου εχουν διδακτρα. Σεμιναρια ειναι αυτα, μετεκπαιδευσεις δηλαδη, τα μεταπτυχιακα διαρκουν παραπανω...υπαρχουν και δωρεαν βεβαια. Ναι δεν αμφισβητώ την εμπειρία ενός 60χρονου. Και πάλι όμως δεν το θεωρώ σωστό ναναι τόσο γηρασμένο το εκπαιδευτικό προσωπικό. Σαυτή τη ηλικία ας παιρναν μεταταξη για αλλού όπως είπα. Τουλάχιστον στη Πρωτοβαθμια Εκπαίδευση όπου έχουν να κάνουν με μικρά παιδιά κιόλας, σαυτήν αναφερόμουν βασικά περισσότερο. Τώρα για τους φιλόλογους στη
Αν ήμουν στη θέση σου, θα προτιμούσα ΕΚΠΑ. (all time classic).Καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις.Υ.Γ Πάντως ως δάσκαλος μπορείς να ελπίζεις.
Το VR-Games-Lab φαίνεται πάρα πολύ δυνατό, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι 450 ώρες σε 8 μήνες και το αντικείμενο είναι πολύ μπροστά: 3D παιχνίδια σοβαρού σκοπού για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση με τη χρήση virtual reality! Τις 40 διά ώρες διά ζώσης, μπορείς να τις κάνεις και από απόσταση, με σύγχρονη τηλεκπαίδευση. Έχει παράταση ηλεκτρονικών εγγραφών μέχρι και αύριο 7/10!https://www.pde.gr/index.php?page=10161
Ωραία πρόταση (για όσους μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρα), καθώς το παιχνίδι, το οποίο μπαίνει όλο και περισσότερο στη ζωή των παιδιών, μπορεί να αξιοποιηθεί με πολύ καλά αποτελέσματα ως εκπαιδευτικό εργαλείο. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον!
Δεν σου εδιναν μοριοδοτηση ομως . Πριν σε εβαζαν μονο στον επικουρικο πινακα ειδικης αγωγης ενω τωρα μετρανε και στον πινακα της γενικης εκπαιδευσης και επισης δινουν 10 μορια στους εκπαιδευτικους ΤΕ & ΔE.Εικόνα