0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η α γυμνασιου ενός σχολείου μικρού, με ένα τμήμα μόνο η κάθε τάξη, έχει σύνολο 27 μαθητές. Στην τάξη υπάρχουν 9 μαθητές ειδικης αγωγής. Σπάει το τμήμα ή όχι;
Για να το πούμε πιο κομψά: όσοι προσληφθούν για παράλληλη στήριξη θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε σχολικές μονάδες στις οποίες δεν λειτουργεί τμήμα ένταξης.Είχα γράψει σε άλλο νήμα ότι ετοιμάζεται πράξη ΕΣΠΑ για προσλήψεις παράλληλης.Μελετώντας καλύτερα τη συγκεκριμένη πράξη είδα ότι ΜΑΛΛΟΝ αφορά τις "λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες" δηλαδή όλες τις περιφέρειες εκτός από ΑΤΤΙΚΗ και ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ. Οι δύο συγκεκριμένες περιφέρειες είναι "περιφέρειες σε μετάβαση". Όποιος έχει χρόνο και όρεξη διαβάζει: https://espa-anthropinodynamiko.grhttps://www.epiteliki.minedu.gov.gr/?page_id=4289&lang=el (τα 13 προγράμματα που λειτούργησαν για προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη το 2024-25 και θα λειτουργήσουν, αν έμειναν χρήματα βέβαια, και το σχολικό έτος λήξης τους, 2025-26).
Δεν νομίζω ότι θα ισχύσει κάτι τέτοιο. Απλά θα το κάνουν όπως πέρυσι, δηλαδή θα αργήσουν να πάρουν άτομα για τα υπόλοιπα παιδιά και θα λούζεται ένας εκπαιδευτικός πολλά παιδιά. Το τμήμα ένταξης ΔΕΝ είναι παράλληλη. Τα παιδιά που χρειάζονται παράλληλη δεν είναι απαραίτητα κακοί μαθητές και είναι συνήθως παιδιά με αυτισμό. Τα αυτιστικά παιδιά τι να επωφεληθούν από την ένταξη που απλά είναι για όσους έχουν δυσκολίες στα μαθήματα.
Πέρυσι στη βθμια έγιναν προσλήψεις από την αρχή (2/9), πολύ λίγες βέβαια και μετά ξανά αρχές Οκτωβρίου.Το θέμα είναι τι οδηγίες θα στείλει το υπουργείο. Από αυτές θα φανεί και η γενικότερη πρόθεση.Αυτό που έχουμε εξακριβώσει είναι ότι ιδρύθηκαν τμήματα ένταξης σε σχολεία που δεν είχαν ζητήσει καν. Αυτό έγινε γιατί σε αυτά τα σχολεία υπήρχαν από πέρυσι εγκρίσεις για παράλληλη στήριξη.Εμμέσως λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι σε αυτά τα σχολεία θα είναι δύσκολο να τοποθετηθεί αναπληρωτής για παράλληλη στήριξη. Μακάρι να κάνουμε λάθος.
Πολυ απλα οποιος δικαιουται παραλληλη πρεπει να μπορει να παρακολουθησει τουλαχιστον το 50% του προγραμματος χωρις βοηθεια.Ειναι καλυμμενοι εαν βαλουν εναν εκπαιδευτικο σε καθε ταξη απο μια ωρα! Και απο τη στιγμη που ο εκπ το ΤΕ μπορει να υποστηριζει και παιδια ΠΣ, ολα γκουντ!Και αυτο στη χωρα μας το λεμε συμπεριληψη!
ποιος σου είπε ότι ο δάσκαλος της ένταξης μπορεί να αναλάβει τέτοια παιδια; και τι είναι αυτά που λες περι ενός εκπαιδευτικού ανά τάξη; δεν γίνεται η παραλληλη να αντικατασταθεί. Ο δάσκαλος της ένταξης δεν έχει σχέση με την παραλληλη και το να μπαίνει και μια ώρα σου λέω εγώ την ημέρα δεν θα είναι αρκετό γιατί θα είναι και παιδια παραλληλης και ένταξης. Σε ποιον να πρωτοπαει και τι να πρωτοκάνει;
και όχι η συμπερίληψη δεν είναι αυτό που περιγραφεις και μη μου παριστανεις την πολυξερη γιατί ξέρω τι είναι η συμπερίληψη απ'εξω κι ανακατωτά αλλά δε θα το συζητήσω εδω
Τελικά, σε σχολεία με ΤΕ θα λειτουργήσει και παράλληλη; Συνήθως οι γνωματεύσεις γράφουν για ΤΕ και ελλείψει αυτού παράλληλη.Αν γράφουν μόνο παράλληλη, αλλάζει το πράγμα προφανώς.Πολύ φοβάμαι ότι πολλοί γονείς θα ζητήσουν από τα ΚΕΔΑΣΥ νέες γνωματεύσεις, μύλος...