*

Αποστολέας Θέμα: Τμήματα Ένταξης  (Αναγνώστηκε 127847 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Τμήματα Ένταξης
« Απάντηση #532 στις: Νοεμβρίου 30, 2025, 04:30:43 pm »
Στο σχολείο που υπηρετώ ιδρύθηκε φέτος τμήμα ένταξης και έχουν έρθει φιλόλογος και μαθηματικός ειδικής. Το πρόβλημα είναι ότι στο σχολείο δεν έχουμε αρκετές γνωματεύσεις για τμήμα ένταξης. Ίσως και καμία, δεν είμαι σίγουρη. Οι συνάδελφοι για να συμπληρώσουν ωράριο μπαίνουν σε τμήματα που έχουν ένα παιδί με γνωμάτευση για προφορική εξέταση ή επιείκεια, αλλά χωρίς υποστήριξη από τμήμα ένταξης ή παράλληλη . Κατά πόσο αυτό είναι νόμιμο; Επιπλέον, λόγω της όλης κατάστασης, δεν υπάρχουν οι ώρες που προβλέπεται να μπαίνουν στη τάξη στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:32:08 »

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #533 στις: Νοεμβρίου 30, 2025, 05:13:01 pm »
Στο σχολείο που υπηρετώ ιδρύθηκε φέτος τμήμα ένταξης και έχουν έρθει φιλόλογος και μαθηματικός ειδικής. Το πρόβλημα είναι ότι στο σχολείο δεν έχουμε αρκετές γνωματεύσεις για τμήμα ένταξης. Ίσως και καμία, δεν είμαι σίγουρη. Οι συνάδελφοι για να συμπληρώσουν ωράριο μπαίνουν σε τμήματα που έχουν ένα παιδί με γνωμάτευση για προφορική εξέταση ή επιείκεια, αλλά χωρίς υποστήριξη από τμήμα ένταξης ή παράλληλη . Κατά πόσο αυτό είναι νόμιμο; Επιπλέον, λόγω της όλης κατάστασης, δεν υπάρχουν οι ώρες που προβλέπεται να μπαίνουν στη τάξη στο ωρολόγιο πρόγραμμα.
Απ' το να κάθονται και να μην κάνουν τίποτα καλύτερα να μπαίνουν επικουρικά του καθηγητή γενικής συμπληρώνοντας έτσι και το ωράριό τους. Βοηθιέται κι ο ίδιος έτσι γιατί έχει ένα ακόμη ζευγάρι μάτια να προσέχει τους φασαριόζους. Αλλά και στη διδασκαλία του γνωστικού μπορούν να τον βοηθήσουν.

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #534 στις: Νοεμβρίου 30, 2025, 05:35:47 pm »
Απ' το να κάθονται και να μην κάνουν τίποτα καλύτερα να μπαίνουν επικουρικά του καθηγητή γενικής συμπληρώνοντας έτσι και το ωράριό τους. Βοηθιέται κι ο ίδιος έτσι γιατί έχει ένα ακόμη ζευγάρι μάτια να προσέχει τους φασαριόζους. Αλλά και στη διδασκαλία του γνωστικού μπορούν να τον βοηθήσουν.
Δε διαφωνώ, αλλά δε θα έπρεπε να μπουν στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου; Τώρα μπαίνουν όποτε και άμα θέλουν και στη μέση της ώρας ο συνάδελφος μου είπε ότι φεύγει να πάει σε άλλο τμήμα, χωρίς λόγο. Εδώ και δύο εβδομάδες έχει έρθει στα τμήματά μου δυο διδακτικές ώρες και τη μία έφυγε. Δε θα έπρεπε να ελέγχονται ως προς το ωραριο όπως όλοι μας;

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #535 στις: Νοεμβρίου 30, 2025, 05:43:16 pm »
Δε διαφωνώ, αλλά δε θα έπρεπε να μπουν στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου; Τώρα μπαίνουν όποτε και άμα θέλουν και στη μέση της ώρας ο συνάδελφος μου είπε ότι φεύγει να πάει σε άλλο τμήμα, χωρίς λόγο. Εδώ και δύο εβδομάδες έχει έρθει στα τμήματά μου δυο διδακτικές ώρες και τη μία έφυγε. Δε θα έπρεπε να ελέγχονται ως προς το ωραριο όπως όλοι μας;
Εντάξει, είπαμε. Δεν είναι κέντρο διερχομένων το μάθημα. Να 'ναι ενταγμένοι κανονικά στο πρόγραμμα με το ωράριό τους. Αλλιώς, στη χάση και στη φέξη κι όποτε κι αν, δε γίνεται δουλειά.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:32:08 »

Αποσυνδεδεμένος IoannisDr

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #536 στις: Νοεμβρίου 30, 2025, 06:05:12 pm »

Θα σταθώ σε ένα ακόμα σημείο της εγκυκλίου που δε θίχθηκε στο κείμενό σας: "Για τους/τις μαθητές/τριες για τους/τις οποίους/ες έχει κατατεθεί από την οικογένεια στο σχολείο αξιολογική έκθεση ΚΕΔΑΣΥ με πρόταση για υποστήριξη από τμήμα ένταξης, δεν απαιτείται επιπλέον υπεύθυνη δήλωση εκ μέρους των γονέων/κηδεμόνων/εχόντων την επιμέλεια δια της οποίας να δίνεται η συναίνεσή τους για την υποστήριξη του/της μαθητή/τριας." Τι ακριβώς συμβαίνει εδώ; Δε χρειαζόμαστε πλέον καθόλου τη συναίνεση των γονιών; Οι γονείς, πέρα από τη φοίτηση του παιδιού τους στο Τ.Ε. υπέγραφαν Υ.Δ. και για την επιλογή ή όχι προφορικής εξέτασης και απαλλαγή ή όχι απο την Β΄ΞΓ( αν προβλεπόταν εννοείται από τη γνωμάτευση). Τι γίνεται πλέον; Φέρνουμε τους γονείς μόνο για να επιλέξουν αυτά και όχι για το Τ.Ε. ή δε τους ρωτάμε καθόλου και εφαρμόζουμε ό,τι αναγράφεται στη γνωμάτευση; (Εννοείται δεν έχω πάρει ακόμα ξεκάθαρη απάντηση από τη σύμβουλο).

Δεν καταλαβαίνω που είναι το μπέρδεμα και γιατί ο σύμβουλος δεν έχει δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Πλέον οι γονείς δεν καταθέτουν Υ.Δ. για την υποστήριξη του μαθητή μέσω του τμήματος ένταξης αλλά για τα υπόλοιπα, από τη στιγμή που δεν αναφέρει κάτι η εγκύκλιος τότε ισχύει η ίδια πρακτική που εφαρμοζόταν ως τώρα. Τουτέστιν Υ.Δ. για την επιλογή προφορικής εξέτασης ή όχι και για τον υπολογισμό της Β΄ξένης γλώσσα στο μ.ο ή όχι.

Το διαδικαστικό του πως γίνεται η προφορική εξέταση όντως δεν διευκρινίζεται πουθενά και ήταν ανέκαθεν θέμα, ιδίως τώρα που πλέον δεν υπάρχει ο περιορισμός των μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ανά τμήμα! 

Αποσυνδεδεμένος GLNS

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #537 στις: Δεκεμβρίου 02, 2025, 11:12:17 pm »
Καλησπέρα συνάδελφοι!
Γνωρίζετε αν στα διαγωνίσματα τετραμήνων των τμημάτων ένταξης του Γυμνασίου είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαζόμαστε με το συνάδελφο που διδάσκει στο υπόλοιπο τμήμα και να βάζουμε το διαγώνισμα την ίδια ημέρα με κοινά θέματα ;
Στις εξετάσεις του Ιουνίου νομίζω πως είναι υποχρεωτικό αλλά για τα διαγωνίσματα τετραμήνων δεν ξέρω τι ισχύει.
Αν υπάρχει και κάποιο link, θα ήταν ακόμα καλύτερα.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #538 στις: Δεκεμβρίου 02, 2025, 11:25:54 pm »
Καλησπέρα συνάδελφοι!
Γνωρίζετε αν στα διαγωνίσματα τετραμήνων των τμημάτων ένταξης του Γυμνασίου είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαζόμαστε με το συνάδελφο που διδάσκει στο υπόλοιπο τμήμα και να βάζουμε το διαγώνισμα την ίδια ημέρα με κοινά θέματα ;
Στις εξετάσεις του Ιουνίου νομίζω πως είναι υποχρεωτικό αλλά για τα διαγωνίσματα τετραμήνων δεν ξέρω τι ισχύει.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Τα παιδιά του τμήματος ένταξης γράφουν διαγώνισμα στα ίδια θέματα μαζί με τους μαθητές της τάξης. Τα γραπτά τα βαθμολογεί ο καθηγητής γενικής, αν και σε ένα σχολείο που ήμουν τα γραπτά του Ιουνίου τα βαθμολογουσαν οι καθηγητές της ένταξης. Δε νομίζω όμως ότι αυτό προβλέπεται κάπου. Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας ο καθηγητής της γενικής συναποφασιζει με τον καθηγητή της ένταξης για τα θέματα, προτείνοντας τη διαφοροποίηση κάποιων θεμάτων.

Αποσυνδεδεμένος pati

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #539 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 01:30:55 pm »
Καλησπέρα συνάδελφοι!
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Συγγνώμη, μόνο εγώ δεν μπορώ να καταλάβω την ερώτηση; Τι ακριβώς εννοείτε; Ότι τα παιδιά της ένταξης είναι σε ξεχωριστή τάξη και τους βάζετε και ξεχωριστά διαγώνισμα;; Και ρωτάτε αν απλά πρέπει να είναι την ίδια μέρα και σε κοινά θέματα; Όλο αυτό το κάνετε μόνη/ος σας ή σας έχουν πει να δουλεύετε έτσι; Δεν καταλαβαίνω. Καταρχάς ο συνάδελφος γενικής δε διδάσκει στο υπόλοιπο τμήμα, αλλά σε ΟΛΟ το τμήμα. Με τη φετινή εγκύκλιο είμαστε μέσα στην τάξη και υποστηρίζουμε τα παιδιά. Δε βάζουμε ξεχωριστό διαγώνισμα που το γράφουν τα παιδιά της ένταξης αλλού.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1195938
  • Σύνολο θεμάτων: 19587
  • Σε σύνδεση σήμερα: 795
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 7