0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σε άρθρο εκπαιδευτικής ιστοσελίδας σήμερα αναφέρεται πως στο νέο πολυνομοσχέδιο θα περιέχεται διάταξη επαναφοράς διπλής μοριοδότησης σε δυσπρόσιτα. Θα αφορά και την μοριοδότηση της 2ΓΕ ή θα εφαρμοστεί οταν παρέλθει η διετία των κλειστών πινακων;
Διαφορετικά κριτήρια, ίδιο νόμο. Ξύπνα.
Στο πλαίσιο της 2ΓΕ/2019 υπέβαλα και εγώ αίτηση. Υπέβαλα (α) τη μετάφραση του Proficiency Αγγλικών από τη Μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Δεν υπέβαλα όμως (β) τη φωτοτυπία του αγγλικού πιστοποιητικού. Δεν μου το αναγνωρίζουν στον ΟΠΣΥΔ, γιατί δεν υπέβαλα το (β). Το διευκρίνιζε όντως κάπου πως έπρεπε να κατατεθεί και το (β); Μπορώ τώρα να τους το στείλω με ε-μαιλ; Έχει συμβεί και σε άλλους αυτό;Ευχαριστώ.
Αν επανέλθει ο διπλασιασμός θεωρώ οτι θα αφορά την επόμενη προκήρυξη(καθώς η τέχουσα προκήρυξη μιλούσε ξεκάθαρα για πραγματική προϋπηρεσία, δεν μπορεί να αλλάξει εκ των υστέρων). Αναρρωτιέμαι όμως για το εξής : εφόσον επανέλθει ο διπλασιαμός θα πρέπει να διαχωριστούν οι πίνακες αναπληρωτών απο αυτούς των διορισμών, καθότι το ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς αναγνωρίζει μόνο πραγματική προϋπηρεσία. Όμως το ΣτΕ είπε ότι οι πίνακες πρέπει να είναι ενιαίοι, δε μπορεί να υπάρχουν ξεχωριστοί πίνακες. Άρα, πώς θα μπορέσει να επανέλεθει ο διπλασιασμός;Σκέψεις κάνω..
Έχει πει κάτι τέτοιο το ΣΤΕ;
ή ας με διορθώσει αν κάνω λάθος
Έχω την εντύπωση πως πρέπει να είναι ενιαίος ο τρόπος διορισμού. Δεν μπορεί να υπάρχουν άλλοι με προϋπηρεσία και άλλοι με γραπτό. Εκεί κόλλαγε το σύστημα. Οι κοινοί πίνακες είναι ιδέα του Γαβρόγλου. Θα μπορούσαν να είναι άλλοι πίνακες για διορισμούς και άλλοι για αναπληρωτές.
Από τους 3 πίνακες που υπήρχαν κατέληξαν τα τελευταία χρόνια 2 αυτοί με προϋπηρεσία και οι χωρίς.Με το νόμο Γαβρόγλου που ισχύει ως τώρα, ο πίνακας θα είναι ένας και θα είναι ταυτόχρονα για διορισμούς και αναπληρωτές. Πλέον όλοι θα έχουν μόρια. Αν ψηφιστεί διπλή μοριοδοτηση δυσπροσιτων ή κάτι άλλο σε τέτοια λογική, πράγματι θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για διαχωρισμό ξανά των πινάκων. Έτσι το βλέπω εγώ. Επίσης το βλέπω λίγο δύσκολο να γίνεται άμεσα. Ίσως σε πρώτη φάση δώσουν κυρίως οικονομικά κίνητρα για τέτοιες περιοχές μέχρι να δουν πως θα ισορροπήσει η κατάσταση.Υ. Γ. Μέχρι τώρα η παρούσα κυβέρνηση έχει αφήσει ανέγγιχτο τον νόμο Γαβρόγλου για τους διορισμούς - προσλήψεις. Ίδωμεν.
Ναι, δε διαφωνώ σ'αυτά. Αυτό που συζητάμε είναι αν μπορούν στο μέλλον οι πίνακες αναπληρωτών να είναι ξανά διαφορετικοί απο τους πίνακες διορισμών .
Φυσικά και μπορεί να γίνει. Οι νόμοι αυτό το ρόλο έχουν.