0 μέλη και 18 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επιτυχόντες ασεπ για μείωση της προϋπηρεσίας και διατήρηση βαθμού ασεπ.Πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, αμεα, μηδενικής για ποσοστό θέσεων.
Eνα απο τα λεπτα σημεια που ισως εχουν θεμα για μενα ειναι το εξης. Οτι ενας νεος υποψηφιος με μηδεν προυπηρεσια που εχει ολα τα ακαδημαικα προσοντα στ μεγιστο (120 μοναδες) δεν γινεται (απο μαθηματικης αποψης) να ξεπερασει εναν υποψηφιο με 120 μηνες προυπηρεσια που δεν εχει κανενα αλλο προσον (απλα πτυχιο με 5). Οσον αφορα τη νεα υπουργο που το αποδεχτηκε εν τελει ,αν νομιζετε οτι αλλη ορεξη δεν εχει απο το να υλοποιησει τους διορισμους, μαλλον κατι δεν βλεπετε σωστα. Οπως καθυστερει την ειδικη εδω και καιρο και θα το συνεχισει για καποιους μηνες ακομη , αλλο που δε θελει να ''αναγκαστει'' να κανει μικρες τροποποιησεις στο συστημα γαβρογλου και απλα να πανε λιγο πιο πισω οι διορισμοι οι λιγοστοι (προς το τελος της τετραετιας δηλαδη).
Συνάδελφε κάνεις λάθος εδώ . Τους διορισμούς δεν τους καθυστέρησε η υπουργός αλλά ο ΑΣΕΠ γιατί δεν είχε προσωπικό . Οι διορισμοί της Ειδικής θα γίνουν κανονικά . Και κάτι ακόμα . Το ΣτΕ δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπλοκάρει καμία προκήρυξη Ειδικής ή Γενικής αγωγής γιατί απλά πριν βγουν οι προκηρύξεις είχε δώσει το οκ.στον ΑΣΕΠ .
Ο Γαβρόγλου ψήφισε ως κυβέρνηση στα τέλη του 2016 νόμο κατά τον οποίο το 10% των θέσεων καταλαμβάνονται από άτομα με αναπηρία άνω του 50%. Δύο χρόνια μετά βγάζει το νέο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών και δεν το εφαρμόζει. Αντί αυτού, δίνει σε άτομο με αναπηρία 50% 20 μόρια, όσο δλδ ένα οποιοδήποτε μεταπτυχιακό. Δεν ξέρω αν είναι παράνομο, αυτό θα το πει το ΣτΕ προσεχώς. Κατά τη γνώμη μου πάντως είναι τέρμα άδικο. Δεν υπήρξε νόμος που να δίνει αυτά τα ψίχουλα στα άτομα με αναπηρία. Ακόμα και της Διαμαντοπούλου έδινε 7 μόρια που αντιστοιχούσαν σε περίπου 40 μήνες προύπηρεσία, όταν ταυτόχρονα το μεταπτυχιακό με συνάφεια έδινε 3 μόρια. Ο νόμος που πήγε να περάσει ο Φίλης πριν 4 χρόνια επίσης έδινε ένα αξιοπρεπές μπόνους. Και φυσικά κανένα αρμόδιο όργανο δεν διαμαρτυρήθηκε για τα παραπανω. Στους περισσότερους πιθανόν άρεσε κιόλαςκαι δεν κατάλαβα δηλαδή, γιατί πρέπει τα άτομα με αναπηρία να έχουν τέτοια εύνοια στη μοριοδότηση σύμφωνα με τα λεγόμενα σου ;Και όταν λέω αρμόδια όργανα, δεν εννοώ τους φορείς που προασπίζουν τα δικαιώματα των αμεα, αλλά τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών.
Ο Γαβρόγλου ψήφισε ως κυβέρνηση στα τέλη του 2016 νόμο κατά τον οποίο το 10% των θέσεων καταλαμβάνονται από άτομα με αναπηρία άνω του 50%. Δύο χρόνια μετά βγάζει το νέο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών και δεν το εφαρμόζει. Αντί αυτού, δίνει σε άτομο με αναπηρία 50% 20 μόρια, όσο δλδ ένα οποιοδήποτε μεταπτυχιακό. Δεν ξέρω αν είναι παράνομο, αυτό θα το πει το ΣτΕ προσεχώς. Κατά τη γνώμη μου πάντως είναι τέρμα άδικο. Δεν υπήρξε νόμος που να δίνει αυτά τα ψίχουλα στα άτομα με αναπηρία. Ακόμα και της Διαμαντοπούλου έδινε 7 μόρια που αντιστοιχούσαν σε περίπου 40 μήνες προύπηρεσία, όταν ταυτόχρονα το μεταπτυχιακό με συνάφεια έδινε 3 μόρια. Ο νόμος που πήγε να περάσει ο Φίλης πριν 4 χρόνια επίσης έδινε ένα αξιοπρεπές μπόνους. Και φυσικά κανένα αρμόδιο όργανο δεν διαμαρτυρήθηκε για τα παραπανω. Στους περισσότερους πιθανόν άρεσε κιόλας
Εξηγώ ότι αν κάποιο από τα άρθρα του ν. Γαβρόγλου κριθεί αντισυνταγματικό από το ΣτΕ πριν την έκδοση των οριστικών πινάκων, οι διορισμοί δεν μπορούν να υλοποιηθούν.
Εχει δεσμευτει σε κανεναν το παραβολο?
πες οτι κρίνεται αντισυνταγματικο, οι διορισμοι των εεπ-εβπ που εχουν ολοκληρωθει??τι θα γινει με αυυτους?γιατι θα εχουν διοριστει αντισυνταγματικα τελικα....