0 μέλη και 15 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πάντως η Κεραμεως μια χαρά μας βάζει να τρωγομαστε για κατανομή για να περάσει ανενόχλητη τον νέο τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών βάζοντας γραπτο ΑΣΕΠ και ξεφτιλιζοντας μας ακόμη μια φορα
Οι φετινές συνταξιοδοτήσεις θα φανούν του χρόνου. Τα οργανικά κενά όλων θα τα μάθουμε αν ιδρυθούν οργανικές όπου πρέπει. Ναι τάξη χωρίς δάσκαλο δε λειτουργεί. Και ναι, ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει μόνο με μακαρόνια. Όπως και μια τάξη με μόνο Γλώσσα-Γλώσσα-Μαθηματικά-Μελέτη Περιβάλλοντος. Τώρα τι ζωή θα έχει ο άνθρωπος και πόσο πολύπλευρη ανάπτυξη θα έχουν μαθητές, ένας Θεός ξέρει. Γυρνάμε πάλι στη συζήτηση των βασικών και μη ειδικοτήτων. Επειδή λοιπόν τάξη χωρίς δάσκαλο δε λειτουργεί, γι'αυτό και πρέπει να είναι 5πλάσιοι οι διορισμοί τους από των ειδικοτήτων. 5πλάσιοι όμως. Όχι 32x.
Οι δάσκαλοι τα καλύπτουν όλα μια χαρά. Στο χωριό μου το δημοτικό έχει 11παιδακια και είναι τριθέσιο. Φαντάζομαι τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα σε κάθε χωριό. Τα καλύπτουν όλα νόμιμα και ωραία.Σύνηθες φαινόμενο...
Oι 10,500 θα γίνουν με το σύστημα που υπάρχει-δεν έχουμε ακούσει κάτι άλλο. Απο κει και μετά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Προφανως και το τωρινό σύστημα έχει καταντήσει χειρότερο από την επετηρίδα καθώς έχουμε και επιδημία αγορασμένων προσόντων με το κιλό και προυπηρεσία που δεν έχει αξιολγηθεί ποτέ-τουλάχιστον η ημερομηνία κτήσης πτυχίου δεν αγοράζεται?! και είναι πιο αντικειμενικός δείκτης από πότε έκανε ο άλλος "σεμινάριο" στην ειδική και "χώθηκε" πρώτος. Αφου φτιάχνουν ψηφιακό ΑΣΕΠ με γραπτες εξετάσεις προφανώς και ΄θα πρέπει να μπει γραπτός και μετά να μετράνε όλα τα άλλα. Έτσι θα κοπεί και η φάμπρικα με τα αμφιβολου ποιοτητας προσόντα και η άτυπη επετηρίδα που αποκλείει τους πάντες εκτός λίγων και όποιος γράψει-έγραψε. Δεν γίνεται με εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφιους στη κυριολεξία να μην υπάρχει γραπτός ΑΣΕΠ, αλλιώς ας κλείσουν όλες τις φιλοσοφικές, μαθηματικό ΤΕΦΑΑ κλπ γιατί οι τωρινοί απόφοιτοι 25χρονοι εκτος των δασκάλων δεν θα δουν τάξη ΠΟΤΕ. Αυτή είναι η άποψη μου-ουτε πληροφορηση έχω ούτε τίποτα.
οταν ομως σε καθε σχολειο περισσευει απο ενας δασκαλος και καλυπτεται συντεχνιακως πραγματοποιοντας ενισχτικες η γραμματειακη υποστηριξη; να τα λεμε ολα........
Και που να δεις τι γίνεται εδώ που είμαι εγώ που ψάχνουν συνέχεια αναπληρωτές, όταν σε όλα τα σχολεία που είμαι έχουν οι περισσότεροι δάσκαλοι περίσσευμα ωρών. Συνέχεια υπογράφουμε πρακτικά με 6- 10 ώρες γραμματειακής.....Μην τυχόν και πάνε να συμπληρώσουν ολοήμερο σε άλλο σχολείο, μόνο οι ειδικότητες να γίνονται λάστιχο! Αν σταματήσουν να τους καλύπτουν από τις διευθύνσεις, μόνο τότε θα φανούν τα πραγματικά κενα