0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προβληματική απόφαση.Αν θέλεις να τιμήσεις το οτιδήποτε, είθισται να ορίζεις μέρα που θα είναι αργία προς τιμήν του. Αυτό γίνεται και για τις εθνικές εορτές αλλά και για τις μεγάλες θρησκευτικές εορτές. Η αργία από τις συνήθεις ασχολίες είναι αυτή που πρωτίστως κάνει τη μέρα να διαφέρει από όλες τις άλλες. Όπως έλεγε και ο Δημόκριτος, "βίος ανεόρταστος, μακρά οδός απανδόκευτος".Σίγουρα, η αργία από μόνη της δεν αρκεί, γιατί αλλιώς η μέρα χάνει το συμβολικό της νόημα και περιορίζεται να έχει μόνο την αξία της θεσμοθετημένης ανάπαυλας. Καλό είναι λοιπόν να προβλέπονται την προηγούμενη μέρα εορταστικές εκδηλώσεις παιδευτικού χαρακτήρα, για να εμπεδώνουν οι μαθητές τι είναι αυτό που γιορτάζουν. Μάλιστα, στην περίπτωση των Τριών Ιεραρχών, θα έλεγα ότι επιβάλλεται να συμβαίνει, δεδομένου ότι οι περισσότεροι έχουν μαύρα μεσάνυχτα και για την προσφορά των Ιεραρχών στα γράμματα μέσα από την κριτική προσέγγιση της αρχαιοελληνικής γραμματείας (που οι φανατικοί χριστιανοί απέρριπταν στην εποχή τους) και για την κοινωνική προσφορά τους (η
Στο κάτω - κατω δεν περιμένεις από μια δεξιά κυβέρνηση να καταργήσει μια θρησκευτική αργία...Είναι αυτή η προταιρεοτητα στην εκπαίδευση...?
Ευστοχότατη παρατήρηση με μόνη ένσταση το ρητό "βίος ανεόρταστος, μακρά οδός απανδόκευτος". Προσωπική μου άποψη ότι παραέχουμε εκπαιδευτικές αργίες, ιδίως αν αναλογιστείς και το ευνοϊκό μας ωράριο. Όλα αυτά αποτελούν πρόκληση για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, άνεργους κλπ, πως να ζητήσεις μετά την κοινή γνώμη με το μέρος σου στις διάφορες διεκδικήσεις;
Όλοι οι εργαζόμενοι δεν έχουν το ίδιο αντικείμενο εργασίας για να έχουν ίδιο ωράριο και ακριβώς τις ίδιες μέρες ανάπαυλας. Είναι διαφορετική η πνευματική και σωματική καταπόνηση του κάθε εργαζομένου και κακώς γίνονται συγκρίσεις κάποιες φορές. Πχ Δεν μπορείς να κατηγορήσεις ως λουφαδόρο έναν καλλιτέχνη που δεν εργάζεται πάνω στη σκηνή οκτώ ώρες συνεχόμενα ούτε κι έναν εκπαιδευτικό που δεν διδάσκει τόσες ώρες. Άλλωστε, σε αυτές τις περιπτώσεις μετρά και ο χρόνος προεργασίας που δεν είναι αμελητέος...........Δεν ξέρω αν οι ιθύνοντες έχουν στο μυαλό τους τη σταδιακή υποβάθμιση της γιορτής ή το σταδιακό στιγματισμό της έννοιας της αργίας ή αν απλώς (κατά τη γνώμη μου, το πιθανότερο) από υπερβάλλοντα ζήλο να αποδείξουν ότι διαφέρουν, όπως συνηθίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, πήραν μια βιαστική απόφαση χωρίς να πολυσκεφτούν τις πιθανές συνέπειες. Πάντως, είναι μια προβληματική απόφαση.
Για πες μας πότε ήταν η τελευταία φορά που έγινε μάθημα των Τριών Ιεραρχών;
Κανονικά η ήμερα αυτή δεν πρέπει να είναι αργία. Αφήστε την γκρίνια και ετοιμάστε καποια ενδιαφέρουσα εκδήλωση.
++ έτσι είναι... γενικότερα φτάνει πια με τη λούφα....
Δεν συνηθίζων απαντώ χωρίς να έχω κατανοήσει τι διαβάζω.
πότε ήταν η τελευταία φορά που έγινε μάθημα των Τριών Ιεραρχών;
Κανονικα η ημερα αυτη δεν πρεπει να ειναι αργια. Αφηστε την γκρινια και ετοιμαστε καποια ενδιαφερουσα εκδηλωση.