0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εμείς πάλι φοράμε όλοι μάσκες, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους -είμαστε σε περιοχή με αυξημένα περιοριστικά μέτρα. Όλους τους συλλόγους τους κάναμε στην αυλή, με απόσταση και μάσκες. Είχαμε ορίσει από την 1η Σεπτέμβρη ομάδα covid -4 άτομα-, η οποία ομάδα έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο για το πώς θα λειτουργήσει το σχολείο τη Δευτέρα. Από το ποιοι θα είναι στην πόρτα, πώς θα καθοδηγήσουν τους μαθητές στα τμήματα, όπου θα τους περιμένουν οι υπεύθυνοι τμημάτων. Εκεί θα γίνει η ενημέρωση των παιδιών -έχει ήδη ετοιμαστεί τα πακετάκια φωτοτυπημένα για το κάθε τμήμα, με τις οδηγίες του υπουργείου για να διαβαστούν στα παιδιά και να ακολουθήσει συζήτηση. Έχει προβλεφθεί και ο τρόπος διανομής βιβλίων -μέχρι και από ποια πόρτα του κτιρίου θα μπουν και θα βγουν. Έχουμε οριοθετήσει συγκεκριμένο χώρο στην αυλή για κάθε τάξη στα διαλείμματα, με σκοινιά. Επίσης, έχουν τοιχοκολληθεί σε κάθε τάξη οι αφίσες και κάποιες οδηγίες. Έχουμε ζητήσει και τη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ο οποίος θα είναι έξω από το σχολείο το πρωί για να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από γονείς που θα φέρουν τα παιδιά χωρίς μάσκα. Είπαμε ότι θα είμαστε απόλυτοι στην εφαρμογή μάσκας, ομόφωνα. Φυσικά και υπάρχει γκρίνια, η οποία εκφράζεται περισσότερο ως προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα των ελλιπών μέτρων, όχι ως αντίθεση στα μέτρα Θα επιμείνω ότι είμαστε σε περιοχή με αυξημένα περιοριστικά μέτρα, οπότε φοράμε μάσκα και στο δρόμο όταν περπατάμε. Το συνηθίσαμε. Είμαστε και τουριστική περιοχή και ακούμε συνέχεια για γνωστούς με κρούσματα -σας το ξαναείπα, ο άντρας μου ήταν μέρος ιχνηλάτησης και ευτυχώς από καθαρή τύχη δεν ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, σε αντίθεση με συναδέλφους του οι οποίοι διανύουν τη δεύτερη εβδομάδα καραντίνας στο σπίτι. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να συζητάμε για το τι θα μπορούσε να γίνει -όλοι συμφωνούμε ότι τα μέτρα είναι ελλιπή. Το μόνο που έχουμε τώρα είναι αποστάσεις -όσο γίνεται- και μάσκα. Αυτό θα κάνουμε.
elranna, καταλαβαίνω ότι είστε σε περιοχή με περιοριστικά μέτρα, αλλά θα ήθελα κι εγώ να έχουμε πάρει έστω κάποια μέτρα στο σχολείο, όχι το απολύτως τίποτα. Μπράβο σε όλους σας!!!! Στο σχολείο που βρίσκομαι (συστεγαζόμενο) θα έρθουν 600 άτομα!!!!! περίπου χωρίς καμία πρόβλεψη.
Συζητήσαμε και εμείς το θέμα των λεωφορείων, τα οποία εξυπηρετούν ταυτόχρονα μαθητές από τέσσερα σχολεία, εκπαιδευτικούς, ντόπιους, τουρίστες και πηγαινοέρχονται πάντοτε γεμάτα. Δεν καταλήξαμε κάπου και δεν βρέθηκε άλλη λύση εκτός από τη μάσκα.
Δεν είναι όλα ρόδινα, ούτε σε εμάς. Έπεσε όλο το βάρος στην ομάδα covid, η οποία δούλεψε πάρα πολλές ώρες αναγκαστικά. Νομίζω είναι και θέμα οργανωτικότητας και αποφασιστικότητας διευθυντή. Στα χαρτιά φαίνονται προς το παρόν καλά, αλλά η εφαρμογή θα είναι δύσκολη. Την ώρα που θα πρέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα, δεν είμαι σίγουρη ούτε για τον ίδιο μου τον εαυτό για το πόσο θα αντέξω. Θα δούμε αύριο. Η αίσθησή μου πάντως είναι ότι κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Θα την κάνουμε όμως με χάρη και αισιοδοξία
Η κεραμεως το "τονίζει" 8.15... Δεν παέι καλά...