0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πολλοί δέχονται πιέσεις και από διευθυντές... εκεί έγκειται το πρόβλημα...
Γιατί τόση αντιπαράθεση μεταξύ σας; Στις 9 Δεκεμβρίου εκδόθηκε το ΦΕΚ για τον τρόπο διενέργειας των τεστ-διαγωνισμάτων από την πρώην Υφυπουργό. Σήμερα βγήκε καινούργιο φιρμάνι το οποίο αφορά μόνον τα Γυμνάσια. Για τα Λύκεια ούτε λόγος. Και τι είναι σαν να σου λένε... Δεν πρόλαβες διαγώνισμα ή δεν έκανες διαγώνισμα στο α τετράμηνο κάνε δύο στο β τετράμηνο. Καλά ως εδώ... πάμε τώρα στην κατάθεση βαθμολογίας... θα μπορέσεις να καταθέσεις βαθμούς α τετραμήνου χωρίς διαγώνισμα και χωρίς αντιπαραθέσεις με παιδιά-κηδεμόνες; Ή δεν καταθέτεις και βαθμούς στο α τετράμηνο σε μαθήματα που δεν 'εκανες διαγώνισμα; Μύλος η κατάσταση... και φυσικά διαπιστώνουμε το πρόβλημα που δημιουργείται όταν αποφάσεις για την εκπαιδευτική διαδικασία αναλαμβάνουν άνθρωποι οι οποίοι δεν σχετίζονται με την εκπαίδευση αλλά με την δικηγορία...
Πέραν του ότι δεν θεωρώ ότι το διαγώνισμα κρίνει το αποτέλεσμα του κόπου των μαθητών, που αυτό είναι προσωπική άποψη, δεν καταλαβαίνω τι από όσα είπα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν εργάζομαι και ότι περιμένω
Δεν αναφερόμουν σε εςένα προσωπικά. Δεν κρίνει, αλλά όταν έχεις διαβάσει αναμένεις τα αποτελέσματα. Τα παιδιά έχουν παλέψει για το 18,19,20 και άλλοι για το 13,14,15. Περιμένουν να δουν τι κατάφεραν. Η περιγραφική αξιολόγηση και τα μπράβο μας δεν τα ικανοποιούν. Θέλουν και τον βαθμό. Καμαρώνουν. Είναι άδικο να μην εισπράξουν από αυτό στο οποίο επένδυσαν. Τη γνώση που αποκτούν τώρα μετά από πολλά χρόνια θα καταλάβουν ότι τους ωφελεί. Στο τώρα χαίρονται και ικανοποιούνται με τους βαθμούς. Κάποιοι μαθητές δυο έτη τώρα δεν κάνουν τίποτα απολύτως. Και με ανοιχτά σχολεία δεν έκαναν. Απλώς εκεί τους έδινες τις απαντήσεις και στήριζες ένα 10. Στα φαντάσματα πώς να βάλεις 10! Έπρεπε κι εδώ να ισχύει το σύστημα της Γερμανίας.
Εγώ δεν έβαλα διαγώνισμα στο α΄ τετράμηνο κατόπιν συνεννοήσης με τον Σύλλογο. Κάποιοι όμως έβαλαν, παρά την απόφαση του Συλλόγου (συνεννόηση θα την έλεγα, όχι απόφαση γραπτή). Οπότε θα βάλω 2 στο 2ο τετράμηνο. Είναι αλήθεια ότι η πίεση που ασκείται για τους βαθμούς είναι τρομακτική. Επίσης υποψιάζομαι ότι κάποιοι γονέις εσκεμμένα στηρίζουν τα παιδιά τους στην αμάθεια, τα καλύπτουν δηλαδή. Π.χ. πήρα τηλέφωνο μητέρα και της ανέφερα ότι ο γιος της δεν έχει γραφτεί στο eclass. Από τότε πέρασαν 2 εβδομάδες και ακόμη να γραφεί. Έχω άλλους μαθητές που για 2,5 μήνες δεν μπόρεσα να τους ακούσω καθόλου. Άφαντοι παντού. Πείτε μου, σας παρακαλώ, αν πρέπει να τους βάλω βαθμό ή τι βαθμό να τους βάλω.
10 με πολύ χριστιανική αγάπη...εμένα ούτε το βιβλίο δεν έχουν κάποιοι, που όπως λένε το ξέχασαν από τον Νοέμβριο στο σχολείο
Συζητάτε για τηλεδιαγωνίσματα στα σχολεία.. για δείτε τι γίνεται με τις εξ αποστάσεως εξετάσεις στα πανεπιστήμια. Μέχρι και αγγελίες βάζουν. Η καλύτερη προσφορά κερδίζει!https://fytouklaki.gr/list.html