0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μέχρι να μπεις στο νοσοκομείο και να παρακαλάς για βοήθεια! Όταν είναι μακριάς σου, βρίζεις! Φονικός είναι για όσους χάσαμε ανθρώπους μας και για όσους πέθαναν από αυτόν. Εσύ όσο ζεις και αναπνέεις ανεμπόδιστα, πετάς μπαρούφες. Αξιοποίησε τη ζωή σου καλύτερα. Είναι μικρή!
Δες τα στατιστικά της θνησιμότητας και σύγκρινε αριθμους. Απλα μαθηματικά.Μη φοβάσαι, το άγχος, το κάπνισμα, η κακή διατροφή και ο έλλειψη φυσικής άσκησης ειναι αυτά που θα σε βλάψουν.Αλλά πάλι αν φοβάσαι, πάρε τη μπατονέτα να σου πει αν εισαι ''ασφαλής'' ....τι να πω.
"The more money you give... the best education you get... "... Αυτό είναι το δόγμα του Ευρωπαϊκού άξονα που έρχεται δειλά και ταπεινά και θα πέσει στα κεφάλια εκπαιδευτικών και μαθητών... Μας είναι πρωτόγνωρο αλλά θα το συνηθίσουμε και αυτό... Υ.Γ... όλα είναι θέμα πολιτικής... τι δεν καταλαβαίνετε;;;
Ίσα ίσα. Μόνο η Αγγλία και οι Ηπα στον δυτικό κόσμο στηρίζονται στο χρήμα. Στη Γαλλία πχ δεν υπάρχει ιδιωτικό σχολείο. Κανένα! Και Ιατρική θα περνούσαν, χαζά δεν είναι. Απλώς όταν πρέπει να πιάσεις το απόλυτο (ο αδελφός μου έγραψε 160 σε όλα τα μαθήματα) για να πετύχεις το όνειρό σου αισθάνεσαι ανασφάλεια και για αυτόν τον λόγο φορτώνεσαι με μαθήματα. Στους περισσότερους τελικά δεν λειτουργεί. Πόσοι πηγαίνοντας φροντιστήριο τελικά δεν πέρασαν Ιατρική ενώ το είχαν ως πρώτο στόχο. Έτσι πρέπει να τεθεί το ερώτημα. Αν 2000 πηγαίνουν φροντιστήριο και 1000 περνούν και εξ αυτών τρεις δεν πήγαιναν καν φροντιστήριο, σημαίνει ότι όσοι πέρασαν θα περνούσαν και μόνοι τους. Τον χρόνο να ακούς τα ίδια και τα ίδια τον χρόνο των μετακινήσεων να τον αφιερώσει κανείς τη μελέτη του, και περνά όπου θέλει! Αντιθέτως τώρα μερικοί θεωρούν ότι αρκεί που πάνε φροντιστήριο. Η πλειοψηφία είναι έτσι. Μακρυγορώ για το θέμα, γιατί ήθελαν να με εμφανίσουν σαν διάνοια που πέρασα με την πρώτη χωρίς φροντιστήριο. Καθόλου. Το iq του μέσου εκπαιδευτικού στη χώρα θα έχω.
Παίρνω αφορμή από κάποια σχόλια που θεωρούν "ξεφτίλα" το αίτημα των μαθητών να ανοίξουν τα φροντιστήριαΠράγματι, είναι γελοίο να θεωρείται ώς αίτημα κατάληψης το άνοιγμα των φροντιστηρίωνΑπλά κάποια σχόλια υποδηλώνουν μια γενικότερη απαξίωση για τα φροντιστήριαΟι Πανελλαδικές εξετάσεις εξασφαλίζουν (σε πολλούς) μια σίγουρη (πιθανότατα) εργασία στην ζωή τουςΕίναι δηλαδή κάτι πολύ σοβαρό για τον κάθε μαθητήΤο δημόσιο σχολείο δεν μπορεί να προσφέρει επιλογή καθηγητή σε έναν μαθητή, δεν του επιτρέπει να αλλάξει σχολείο ή καθηγητή αν δεν είναι ευχαριστημένος ή αν έχει ακούσει καλύτερες κριτικές για άλλο συνάδελφοΔεν επιτρέπει την αλλαγή βιβλίου, δεν προσφέρει δυνατότητα επιλογήςΓια κάτι τόσο σοβαρό και εφόσον ο κόσμος μας λειτουργεί με την προσφορά και την ζήτηση, όσο υπάρχουν άνθρωποι που θα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για τα μαθήματα του παιδιού τους, τα φροντιστήρια θα υπάρχουνΑδυνατώ να καταλάβω ποια είναι η "στρέβλωση" που δημιουργεί η παρουσία φροντιστηρίων, ειδικά όταν μιλάμε για τις πανελλαδικέςΦροντιστήρια γίνονται και σε φοιτητικά μαθήματα και σε διαγωνισμούς του δημοσίου (όταν γίνονταν)Γιατί;Γιατί είναι κάτι πολύ σοβαρό και θέλω να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για να πετύχωΚαι αν μπορώ να το πετύχω, θα πληρώσωΚαλώς ή κακώς, έτσι είναιΕίναι άδικο για όποιον δεν μπορεί να πληρώσει, αλλά τότε πάμε σε άλλη συζήτηση (καπιταλισμός κτλ)Τα φροντιστήρια που γίνονται για ενίσχυση σε τάξεις που δεν έχουν σχέση με τις πανελλαδικές είναι άλλη κουβέντα και εκεί μπορούμε να συζητήσουμε για "παραπαιδεία"Οι Πανελλαδικές είναι πολύ σοβαρός διαγωνισμός και ο καθένας μπορεί να προετομάζεται όσο καλύτερα μπορεί, εφόσον δεν παρανομεί
Παίρνω αφορμή από κάποια σχόλια που θεωρούν "ξεφτίλα" το αίτημα των μαθητών να ανοίξουν τα φροντιστήριαΠράγματι, είναι γελοίο να θεωρείται ώς αίτημα κατάληψης το άνοιγμα των φροντιστηρίωνΑπλά κάποια σχόλια υποδηλώνουν μια γενικότερη απαξίωση για τα φροντιστήρια
Και Ιατρική θα περνούσαν, χαζά δεν είναι. Απλώς όταν πρέπει να πιάσεις το απόλυτο (ο αδελφός μου έγραψε 160 σε όλα τα μαθήματα) για να πετύχεις το όνειρό σου αισθάνεσαι ανασφάλεια και για αυτόν τον λόγο φορτώνεσαι με μαθήματα. Στους περισσότερους τελικά δεν λειτουργεί. Πόσοι πηγαίνοντας φροντιστήριο τελικά δεν πέρασαν Ιατρική ενώ το είχαν ως πρώτο στόχο. Έτσι πρέπει να τεθεί το ερώτημα. Αν 2000 πηγαίνουν φροντιστήριο και 1000 περνούν και εξ αυτών τρεις δεν πήγαιναν καν φροντιστήριο, σημαίνει ότι όσοι πέρασαν θα περνούσαν και μόνοι τους. Τον χρόνο να ακούς τα ίδια και τα ίδια τον χρόνο των μετακινήσεων να τον αφιερώσει κανείς τη μελέτη του, και περνά όπου θέλει! Αντιθέτως τώρα μερικοί θεωρούν ότι αρκεί που πάνε φροντιστήριο. Η πλειοψηφία είναι έτσι.
ΕΠειδή το ξεφτίλα το είπα εγώ. Ξεφτίλα είναι όταν το υπουργέιο δεν έχει μεριμνήσει για την ομαλή λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, να ανοίγει μια ιδιωτική δομή. Γιατί δηλαδή πρέπει να ανοίξει το φροντιστήριο και όχι ας πουμε το προνήπιο, που είναι μια ηλικία που η τηλεκπαίδευση δεν καλύπτει τον βασικό σκοπό αυτής της βαθμίδας εκπαίδευσης που είανι η μάθηση μέσω της ομάδας. Στο ανοιξε κλείσε δραστηριοτήτων, όταν το λοκντάουν δεν είναι ολικό, υπολογίζεις διάφορους παράγοντες προφανώς, πέραν από τον ίδιο τον κίνδυνο. ΑΞιολογείς ότι κάποιες δραστηριότητες είναι αναγκαίο να ανοίξουν λόγω αυτού που προσφέρουν, ενώ κάποιες άλλες, ακόμα και ακίνδυνες, τις κλείνεις για να περιορίσεις την κινητικότητα. Αυτό είναι ένας συμβιβασμός που δεχόμαστε και καταλαβαίνουμε ότι κανείς δεν θα είναι ευχαριστημένος. Όταν όμως έχουν αποτυχει οικτρά στα σχολεία, είναι προκλητικό να κρατάς κλειστές τόσες μονάδες εκπαίδευσης και μάλιστα οριζόντια, και να αφήνεις τους ιδιώτες. Δείχνει σαν να μην ενδιαφέρεσαι για την δημόσια εκπαίδευση, την οποία υποτίθεται ότι υπηρετείς ως υπουργός.