*

Αποστολέας Θέμα: Μεταθέσεις  (Αναγνώστηκε 13160 φορές)

martian και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Byrd

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Μεταθέσεις
« Απάντηση #70 στις: Οκτωβρίου 26, 2025, 08:54:11 pm »
Στην αίτηση μετάθεσης δεν υπάρχει κάποιο πεδίο για να δηλώσεις την οικογενειακή κατάσταση (πχ έγγαμος) ούτε κάποιο πεδίο για τη συνυπηρέτηση. Θα στείλω φυσικά το μαίηλ με τα πιστοποιητικά στη δδε. Όμως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και ως πεδία στην αίτηση ώστε να τα δηλώσεις; Έτσι εμφανίζεται σε όλους η αίτηση;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:50:46 »

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Οκτωβρίου 26, 2025, 10:44:40 pm »
Στην αίτηση μετάθεσης δεν υπάρχει κάποιο πεδίο για να δηλώσεις την οικογενειακή κατάσταση (πχ έγγαμος) ούτε κάποιο πεδίο για τη συνυπηρέτηση. Θα στείλω φυσικά το μαίηλ με τα πιστοποιητικά στη δδε. Όμως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και ως πεδία στην αίτηση ώστε να τα δηλώσεις; Έτσι εμφανίζεται σε όλους η αίτηση;

Ναί. Τα στοιχεία τα αντλεί αυτόματα απο το σύστημα. Για τη συνηπηρέτηση υπάρχει πεδίο.

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Οκτωβρίου 26, 2025, 10:51:31 pm »
το ΕΓΓΑΜΟΣ θα πρεπει να φαινεται στην καρτελα ΜΗΤΡΩΟ του teachers (εφοσον εχεις ξαναστειλει πιστοποιητικο οικογ κκαταστασης στη δδε), στο πεδιο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ. Στην αιτηση μεταθεσης δε φαινεται, παρα μονο φαινονται τα πεδια ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ-ΠΑΙΔΙΑ-ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ-ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ. Ομως η συνυπηρετηση φαινεται στο πεδιο ΕΡΓΑΣΙΑ συζυγου και παραδιπλα το πλαισιο Περιφ.ενότητα / Δήμος / Δημοτ.ενότητα. Για λεπτομερειες δες το εγχειριδιο μεταθεσεων απο σελ 17 και κατω

Αποσυνδεδεμένος Byrd

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Οκτωβρίου 26, 2025, 11:02:17 pm »
Ναί. Τα στοιχεία τα αντλεί αυτόματα απο το σύστημα. Για τη συνηπηρέτηση υπάρχει πεδίο.

Συνεξέταση, Εντοπιότητα, Ειδική κατηγορία, Κατά προτεραιότητα: Αυτά είναι τα μοναδικά πεδία που μου εμφανίζονται στην αίτηση. Δεν υπάρχει πουθενά η συνυπηρέτηση. Σε ευχαριστώ συνάδελφε! Θα κάνω κι ένα τηλ στη δδε να το ξεκαθαρίσω

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:50:46 »

Αποσυνδεδεμένος Byrd

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Οκτωβρίου 26, 2025, 11:05:02 pm »
το ΕΓΓΑΜΟΣ θα πρεπει να φαινεται στην καρτελα ΜΗΤΡΩΟ του teachers (εφοσον εχεις ξαναστειλει πιστοποιητικο οικογ κκαταστασης στη δδε), στο πεδιο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ. Στην αιτηση μεταθεσης δε φαινεται, παρα μονο φαινονται τα πεδια ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ-ΠΑΙΔΙΑ-ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ-ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ. Ομως η συνυπηρετηση φαινεται στο πεδιο ΕΡΓΑΣΙΑ συζυγου και παραδιπλα το πλαισιο Περιφ.ενότητα / Δήμος / Δημοτ.ενότητα. Για λεπτομερειες δες το εγχειριδιο μεταθεσεων απο σελ 17 και κατω

Σε ευχαριστώ πολύ. Και η οικογενειακή κατάσταση και η εργασία συζύγου μου εμφανίζονται στο μητρώο κανονικά. Μου έκανε εντύπωση που δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα πεδία στην αίτηση (όπως υπάρχει της εντοπιότητας)

Αποσυνδεδεμένος filro

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Σήμερα στις 10:52:48 am »
Καλημέρα,
επιχειρώ να κάνω αίτηση βελτίωσης & μετάθεσης, αλλά στο μητρώο μου γράφει: "Προσοχή! Δεν είναι συμπληρωμένη η οργανική θέση". Επιπλέον, βλέπω ότι δεν έχουν περάσει τη φετινή υπηρέτηση. Για το δεύτερο, προφανώς επικοινωνώ με τη δδε. Για το πρώτο επίσης; Ή υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω εγώ;
Ευχαριστώ  πολύ

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Σήμερα στις 11:07:13 am »
Καλημέρα,
επιχειρώ να κάνω αίτηση βελτίωσης & μετάθεσης, αλλά στο μητρώο μου γράφει: "Προσοχή! Δεν είναι συμπληρωμένη η οργανική θέση". Επιπλέον, βλέπω ότι δεν έχουν περάσει τη φετινή υπηρέτηση. Για το δεύτερο, προφανώς επικοινωνώ με τη δδε. Για το πρώτο επίσης; Ή υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω εγώ;
Ευχαριστώ  πολύ
Κάνε την αίτηση κανονικά. Αυτά τα συμπληρώνει, όποτε ευκαιρεί θα το κάνει, η ΔΔΕ. Δεν τρέχει τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος filro

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Σήμερα στις 11:24:47 am »
Ευχαριστώ πολύ leon.
Το πρόβλημα είναι ότι μου επιτρέπει μεν να την αποθηκεύσω προσωρινά, αλλά όχι να προχωρήσω σε οριστική υποβολή. Υποθέτω ότι ίσως έχει να κάνει με την εκκρεμότητα της οργανικής.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Σήμερα στις 12:06:29 pm »
Ευχαριστώ πολύ leon.
Το πρόβλημα είναι ότι μου επιτρέπει μεν να την αποθηκεύσω προσωρινά, αλλά όχι να προχωρήσω σε οριστική υποβολή. Υποθέτω ότι ίσως έχει να κάνει με την εκκρεμότητα της οργανικής.
Τότε οπωσδήποτε επικοινώνησε με τη ΔΔΕ.

Συνδεδεμένος martian

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Σήμερα στις 12:28:28 pm »
Διορίστηκα το 2024 πε 70. Αν κάνω αίτηση για μετάθεση από περιοχή σε περιοχή τωρα, του χρόνου που θα έχω συμπληρώσει τριετία στη γενική θα μπορώ να ξανά κάνω αίτηση για μετάθεση στην ειδική; Πού διευκρινίζεται αυτό στην εγκύκλιο, θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει;

Αποσυνδεδεμένος Eleni. D.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Σήμερα στις 01:33:22 pm »
Καλησπέρα, είμαι πε71 αν κάνω αίτηση για μετάθεση  σε ΚΕΔΑΣΥ η/και   ΕΕΕΕΚ αφού περάσει 1 χρόνος από την υπηρετήση της οργανικής  μπορούμε να πάρουμε αποσπαση σε σχολεία του ίδιου νομου; Η απορία είναι κυρίως για το ΕΕΕΕΚ που ανήκει β βαθμιαία ενώ η αποσπαση θα γίνει σε δημοτικο.

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Σήμερα στις 03:22:19 pm »
Καλησπέρα

Μετατέθηκα 1 Ιουλίου 2025 από ειδική αγωγή σε γενική.
Έχω δικαίωμα μαζί με την αίτηση οριστικής τοποθέτησης στη γενική να κάνω και αίτηση μετάθεσης από γενική σε ειδική (ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΑΣΥ);
Θυμόμουν ότι απαιτείται υπηρέτηση διετίας στην γενική αλλά μάλλον αφορούσε νεοδιόριστους, όχι μετατιθέμενους.

Στην εγκύκλιο πάντως αναφέρει στη σελ.34
"Σχετικά με τη θεμελίωση δικαιώματος υποβολής αίτησης μετάθεσης από και προς την Ειδική Αγωγή, επισημαίνονται τα ακόλουθα: Α) Οι εκπαιδευτικοί γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, που πληρούν μία από τις πέντε ανωτέρω προϋποθέσεις (διδακτορικό, μεταπτυχιακό κλπ) μπορούν να μετατίθενται σε κενές οργανικές θέσεις ΕΑΕ, εφόσον έχουν συμπληρώσει τριετή διδακτική υπηρεσία από την ημερομηνία διορισμού τους, χωρίς να έχουν υπηρετήσει απαραιτήτως την οργανική τους θέση..."

Ευχαριστώ.
σε συνεχεια της προηγουμενης απαντησης που εδωσα στο ερώτημά σου θα προσθεσω και τα εξης:

εδω και χρόνια ειχα παρατηρησει, βαζοντας διπλα δίπλα τις αντιστοιχες εγκυκλιους μεταθεσεων πρωτοβαθμιας και δευτεροβαθμιας, οτι αυτη της πρωτοβαθμιας ήταν πολυ πιο αναλυτικη και επεξηγηματικη  σε σχεση με αυτην της δευτεροβαθ ακομα και για ζητήματα που διέπονταν απο τις ιδιες διατάξεις.
 Με αφορμη το ερωτημα σου παρατηρησα [για αλλη μια χρονια] επιπλεον επεξηγήσεις [+διαφορές]  κοιτωντας τη σελ 34 της εγκ Βθμιας και τη σελ 41 της Αβαθμιας  και οι οποιες αναφερονται στο ζήτημα που εθεσες .
Ειδικοτερα στη σελ 34[Βθμια] γραφει:
Σχετικά με τη θεμελίωση δικαιώματος υποβολής αίτησης μετάθεσης από και προς την Ειδική
Αγωγή, επισημαίνονται τα ακόλουθα:
Α) Οι εκπαιδευτικοί γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, που πληρούν μία από τις πέντε ανωτέρω προϋποθέσεις, μπορούν να μετατίθενται σε κενές οργανικές θέσεις ΕΑΕ, εφόσον έχουν συμπληρώσει τριετή διδακτική υπηρεσία από την ημερομηνία διορισμού τους, χωρίς να έχουν υπηρετήσει απαραιτήτως την οργανική τους θέση.

Ενω στη σελ 41[Αβαθμια] γραφει
"Σχετικά με τη θεμελίωση δικαιώματος υποβολής αίτησης μετάθεσης από και προς την Ειδική
Αγωγή, επισημαίνονται τα ακόλουθα:
Α) Οι εκπαιδευτικοί Γενικής Εκπαίδευσης, που πληρούν μία από τις πέντε ανωτέρω προϋποθέσεις,μπορούν να αιτηθούν μετάθεσης σε κενές οργανικές θέσεις Ε.Α.Ε., εφόσον συμπληρώσουν τριετή διδακτική υπηρεσία από το διορισμό τους (στη Γενική Εκπαίδευση) και έχουν υπηρετήσει απαραιτήτως
την οργανική τους θέση.

δηλ στην πρωτοβαθμια οριζουν οτι η τριετια θα πρεπει να ειναι στη γενικη και επιπλεον να εχει υπηρετηθει η οργανικη θεση .
Συνδυαζοντας τα οσα σου εγραψα στις 2 απαντήσεις μου θεωρω οτι θα πρεπει να παραμεινεις στην Γενικη επι 3 ετια για να αιτηθεις μεταθεση στην ΕΑΕ και απλα δε θα χρειαστει να υπηρετησεις την οργανικη σου [κατα τη γνωμη μου βεβαια]. Θα ειχε ενδιαφερον να μας πεις την εξελιξη που ειχε τελικα η αίτηση που θα καταθεσεις φέτος [αν βεβαια προτιθεσαι να καταθεσεις]

[μια ακομη επιβεβαιωση ως προς την αρτιοτητα της εγκυκλιου της πρωτοβαθμιας ειναι η κατατοπιστικοτατη αναλυση/παραθεση της κειμενης νομοθεσιας ως προς τις δεσμευσεις που εχουν οι νεοδιοριστοι σε σχεση με το συνολο των υποχρεώσεών τους, στα πλαισια της διετους παραμονης στην περιοχη διορισμου]
« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 03:47:15 pm από gio.tsil »

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Σήμερα στις 03:29:33 pm »
Καλημέρα,
Ευχαριστώ  πολύ
δεν εχει νακανει το μηνυμα αυτο με καποια δικη σου ενεργεια ή παραλειψη. Απλα δεν εχουν ακομα ασχοληθει στη δδε που υπηρετεις με τα στοιχεια του προσωπικου σου φακελου
 Εισαι νεοδιοριστ@ και επιχειρεις για πρωτη φορα να καταθεσεις αιτηση? Να επικοινωνησεις με τη δδε την τεταρτη γιατι αν στειλεις αιτημα πιθανον να μην προλαβουν να το δουν ως τη ληξη της προθεσμιας

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Σήμερα στις 03:33:13 pm »
Διορίστηκα το 2024 πε 70. Αν κάνω αίτηση για μετάθεση από περιοχή σε περιοχή τωρα, του χρόνου που θα έχω συμπληρώσει τριετία στη γενική θα μπορώ να ξανά κάνω αίτηση για μετάθεση στην ειδική; Πού διευκρινίζεται αυτό στην εγκύκλιο, θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει;
Θεωρω πως τον οκτωβρη 2026 θα μπορεσεις να αιτηθεις αιτηση μεταθεσ στην ειδικη εφοσον τον αυγουστο 27 θαχεις συμπλωσει 3 ετια στην γενικη απο τον διορισμο σου
βλ σελ 41 εγκυκλιου

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33120
  • Τελευταία: Drumper
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1194066
  • Σύνολο θεμάτων: 19569
  • Σε σύνδεση σήμερα: 1070
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144