0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θεωρω πως τον οκτωβρη 2026 θα μπορεσεις να αιτηθεις αιτηση μεταθεσ στην ειδικη εφοσον τον αυγουστο 27 θαχεις συμπλωσει 3 ετια στην γενικη απο τον διορισμο σουβλ σελ 41 εγκυκλιου
Άρα, δε χρειάζεται και η νέα οργανική, που θα πάρω με τη μετάθεση υπηρέτηση διετή;
Αν παρεις μεταθεση τον μαρτη 26 τοτε τον μαιο-ιουνιο 26 ενδεχεται να παρεις οργανικη.ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙς ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΤΟΤΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ για το ετος 2026-27 θα θεωρηθει υπηρετηση οργανικης.Το βεβαιο ειναι οτι δε θα χρειαστει διετης υπηρετησηΟμως εχω επιφυλαξεις, επειδη δεν γραφει τετοιες λεπτομερειες καμμια σχετικη εγκυκλιος, αν υπαρχει υποχρεωση εκ νεου υπηρετησης οργανικης με δεδομενο οτι ναι μεν θα πληροις την προυποθεση της 3ετους, απο τον διορισμο, παραμονης στη γενικη, αλλα απαιτειται επιπλεον και υπηρετηση οργανικηςΚαι οι επιφυλαξεις μου εδραζονται οτι απο τον διορισμο σου θα χει μεσολαβησει μεν η [πρωτη] υποχρεωση υπηρετηση οργανικης [το ετος 2024-25], αλλα λογω της νεας [δυνητικα] μεταθεσης, δε γνωριζω εαν επεχεις νεα υποχρεωση οργανικηςΑυτο θα το ψαξουν [γιατι δε νομιζω να το γνωριζουν σημερα που μιλαμε] οι αρμοδιοι της ΔΠΕΣε καθε περιπτωση εαν το 2026-27 στην δυνητικα νεα σου ΔΠΕ δεν αιτηθεις αποσπαση εντος πυσπε ειναι βεβαιο οτι θα πληροις ολες τις απαιτουμενες προυποθεσεις για μεταπηδηση στην ειδικηΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΝ σε αυτο το ιδιάζον ζητημα των μεταπηδησεων απο γενικη σε ειδικη και τουμπαλιν γιατι, απ οτι παρατηρω, δημιουργουνται ιδιαζουσες καταστασεις στο πεδιο των υπηρεσιακων μεταβολων
Ξέρετε τι γίνεται αν έχουμε θητεία σε Πρότυπο/πειραματικό και πάρουμε μετάθεση σε άλλο νομό από αυτό του προτύπου; Αυτομάτως διακόπτεται η θητεία και πάμε στη νέα περιοχή ή έχουμε δικαίωμα να συνεχίσουμε τη θητεία μας (που δεν έχει λήξει) έχοντας οργανική σε άλλη περιοχή (που θα τη χρωστάμε λογικά στο μέλλον);
Σας ευχαριστώ και τους δύο. Ναι βρήκα και το σχετικό εδάφιο. Μια απορία (ίσως αστεία). Η τελευταία πρόταση του παρακάτω άρθρου φαντάζομαι δεν εννοεί ότι αν εγώ έχω τετραετή θητεία στην Αθήνα και πάρω μετάθεση στην Κρήτη, αλλά αποφασίσω να παραμείνω στην θητεία μου στην Αθήνα, ότι ξεχρεωνω των οργανική μου στην Κρήτη παραμένοντας με θητεία στην Αθήνα.. Δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά φαντάζομαι εννοεί ότι ξεχρεωνεις οργανική ενός έτους εάν το Πρότυπο είναι στην ίδια περιοχή μετάθεσης και όχι σε άλλη..β. Στη διάρκεια της θητείας του σε Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. ο εκπαιδευτικός δύναται να υποβάλλειαίτηση μετάθεσης από περιοχή σε περιοχή. Αν ο εκπαιδευτικός μετατεθεί, τίθεται στηδιάθεση του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου και τοποθετείται οριστικάκατά το επόμενο έτος του έτους λήξης της θητείας του, ύστερα από αίτησή του κατά τηδιαδικασία του π.δ. 50/1996 (Α’ 45). Για τη μετάθεση των παραπάνω εκπαιδευτικών, ωςυπηρεσία ενός έτους στην κατεχόμενη οργανική θέση κατά το άρθρο 8 του π.δ. 50/1996 λογίζεται και η θητεία τους σε Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ.
Αν παρεις μεταθεση τον μαρτη 26 τοτε τον μαιο-ιουνιο 26 ενδεχεται να παρεις οργανικη.ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙς ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΤΟΤΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ για το ετος 2026-27 θα θεωρηθει υπηρετηση οργανικης.Το βεβαιο ειναι οτι δε θα χρειαστει διετης υπηρετηση.Ομως εχω επιφυλαξεις, επειδη δεν γραφει τετοιες λεπτομερειες καμμια σχετικη εγκυκλιος, αν υπαρχει υποχρεωση εκ νεου υπηρετησης οργανικης με δεδομενο οτι ναι μεν θα πληροίς την προϋπόθεση της 3ετους, απο τον διορισμο, παραμονης στη γενικη, αλλα απαιτειται επιπλεον και υπηρετηση οργανικης.Και οι επιφυλαξεις μου εδραζονται στο οτι απο τον διορισμο σου θα χει μεσολαβησει μεν η [πρωτη] υποχρεωση υπηρετηση οργανικης [το ετος 2024-25], αλλα λογω της νεας [δυνητικα] μεταθεσης, δε γνωριζω εαν επεχεις νέα υποχρεωση οργανικηςΑυτο θα το ψαξουν [γιατι δε νομιζω να το γνωριζουν σημερα που μιλαμε] οι αρμοδιοι της ΔΠΕ.Σε καθε περιπτωση εαν το 2026-27, στην δυνητικα νεα σου ΔΠΕ,δεν αιτηθεις αποσπαση εντος πυσπε ειναι βεβαιο οτι θα πληροις ολες τις απαιτουμενες προυποθεσεις για μεταπηδηση στην ειδικηΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΝ σε αυτο το ιδιάζον ζητημα των μεταπηδησεων απο γενικη σε ειδικη και τουμπαλιν γιατι, απ οτι παρατηρω, δημιουργουνται ιδιαζουσες καταστασεις στο πεδιο των υπηρεσιακων μεταβολων .